Идва ред за сбъднати мечти- бъдещи Май-ки Добре сте дошли!

• 27 788
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Привет  Hug
На мен и днес ми е  Sick взе да ми омръзва,ааа...
Проблеми с "нуждите" за сега нямам при все,че ям само препечени филийки и подобни...
Ох, аз от скука пак някакви неща чета Simple Smile Прочетох един нумерологичен метод за изчисляване на пола на бебето Simple Smile пробвах с първото си дете и се оказа верен Simple Smile Пиша ви го да си го пробвате, ей така от любопитство и ще чакаме после резултатите да се потвърдят Simple Smile
Към 49 се прибавя месеца, в който сте забременели. От полученото число вадите годините на които сте по това време (забременяването) (ако са минали 6 месеца закръгляте годините към по-голямото число и обратно). От полученото число започвате да вадите 1,2,3,4,5 и т.н. докато се получи едноцифрено число. Ако е четно е момиче, а нечетно - момче Simple Smile
Малко сметки в това лошо време Wink
За сега ми показва пак момиче, да видим Simple Smile
Бейли с теб сме  Hug

# 646
Това с тези пастьоризирани храни, малко не ми е ясно. Може или не може? Например домашно сирене, прясно мляко може ли?

# 647
Viliianka прясно  мляко може, стига да е пастъоризирано, по търговската мрежа всички уж са пастъоризирани.. аз лично пия на елена прясно мляко, в бяло- розова кутийка, което е високотемпературно пастъоризирано, в този случай, не би трябвало ако е спазено написаното да има риск за бременните. ако е домашно мляко, трябва да е хубаво приварено. за сиренето, според мен и него не трябва да се лишава, защото е източник на калциий.
missmall напълно те разбирам за гаденето  Hug и аз съм само на печени филийки и прясно мляко по 1-2 чаши на ден. пожелавам ти скоро да отмине неприятния период и да се радваш на хубавите моменти на бременността.
Благодаря за метода, много интересно, мисля да го пробвам  newsm51

# 648
missmall, много интересно, за първото ми дете излиза вярно, за сега - момиче Simple Smile
На мен гаденето взе да ми поотминава, но сутрин не хапна ли нещо, в автобуса до работа съм като гръмната. Не мога да пия мляко, налитам много на сирене, ядки, препечен хляб. От утре съм отпуска, след това вероятно ще изляза болничен.
elly, на мен за твоя проблем много ми помагат праскови, особено пък ако са по-мекички, но и всичко, което са казали момичетата преди мен, също ще ти помогне.

# 649
здравейте, момичета!
хаха! успях да надхитря времето - вчера си купих дънки за бременни и се чувствам супер комфортно в тях Simple Smile
elly_, аз хапвам плодове, не са в промишлени количества, но на фона на общото хранене, което е оскъдно, заради гаденето, явно е достатъчно. За момента хапвам нектарини, грейпфрут, портокал, 2 пъти си купих пъпеш, а от скоро заложих и на ябълките. На два-три пъти си вземах и по малко смокини. Готвих си и леща...За сега нямам оплаквания, извинявам се за подробностите, но успявам да "ходя" по 2 пъти на ден.
Каролка, къде се изгуби? Simple Smile липсваше ми Simple Smile радвам се, че пак си на линия

# 650
Това с тези пастьоризирани храни, малко не ми е ясно. Може или не може? Например домашно сирене, прясно мляко може ли?
Само пастьоризирани може. Важното е да не е нищо сурово. Сега ще потърся по-подробна и точна информация и ще я пусна. Hug

Продукти, които следва да се избягват при бременност?

Сурови месни деликатеси. Трябва да се избягва консумацията им заради риска от поглъщане на вредни микроорганизми, които често се срещат в суровото месо – колиформни бактерии, токсоплазма, салмонела и др. Месото винаги трябва да се консумира след като е било подложено на качествена топлинна обработка на висок градус до пълно приготвяне, което унищожава микробите.

Пушени, сушени месни деликатеси и колбаси. В тях също е възможно да се запазят някои от горепосочените опасни микроорганизми. Освен това тези продукти могат да бъдат заразени с листерия. Тази бактерия е особено коварна за бременността – преминава през плацентата и може да причини инфекция или отравяне на кръвта при плода. Известен причинител е за спонтанен аборт.

Някои видове риба. Рибата може да съдържа живак, а той е токсичен. Дори и в малки количества, може да причини аномалии в развитието и увреда на мозъка на плода. Опасни за бременността са видовете: акула, риба меч, царска скумрия и други морски видове, включително и риба тон.
Също така трябва да се избягва и консумацията на риба от промишлено замърсени морски райони, езера и реки, заради вероятността месото им да съдържа полихлорирани бифенили. Това се отнася до уловената като хоби риба. Предлаганата в магазинната мрежа би трябвало да е преминала през съответните проверки и изключва съдържание на вредни вещества. Опасните видове могат да бъдат: шаран, лефер, сьомга, щука, пъстърва и др.

Морски деликатеси
. Суровите или пушени миди, стриди, скариди, раци носят същият риск от заразяване с вредни микроорганизми като суровото и пушено месо.

Сурови яйца – както и всички продукти, които включват сурови яйца – следва да се избягва от бременната заради вероятността в тях да се намира салмонела. Сурови яйца се съдържат в някои домашно приготвени сладкиши, кремове, сладолед, сосове, в това число и майонеза.
При промишлените им варианти се използват пастьоризирани яйца, което елиминира този риск.

Непастьоризирано мляко. Вероятността да съдържа листерия е голяма. Бактерията може да причини загуба на бременността.

Меки сирена. Опасността е същата като при непастьоризираното мляко. Към тази група сирена спадат видове като фета, рокфорт, бри, мексикански сирена и др. За меките сирена европейско производство, включително и българско, би трябвало да е използвано пастьоризирано мляко. Въпреки това бъдете бдителни – проверявайте етикетите и не консумирайте продукти от несертифицирани производители.

Пастет. Избягвайте да консумирате пастет, чийто продукти не са преминали през термична обработка. Пастетът в консерви и предлаганият в магазинната мрежа не е опасен.

Кофеин съдържащи продукти. Не малко изследвания показват, че ограничената консумация на кафе не е противопоказна за бременността. При други обаче се намира връзка с числото спонтанни аборти, преждевременно раждане и ниско тегло и забавено развитие на бебетата.
Ето обобщените правила – употребата на кофеин трябва да се избягва през първото тримесечие на бременността. По-късно се допуска консумиране на не повече от 200 мг – това се равнява на чаша и половина – две кафе.
Кофеинът е диуретик – стимулира отделянето на течности от организма. Това естествено води до загуба на вода и калций, което налага приемането на много течности – вода, сок, мляко.

Алкохол. Няма количество алкохол, което да е безопасно за бременността. Той засяга развитието на плода и води до фетален алкохолен синдром и други разстройства при него. Отказът от консумацията на алкохол следва да стане с научаването за бременността и продължава и през периода на кърмене.

Неизмити зеленчуци и плодове. Една от най-полезните храни през бременността са суровите зеленчуци и плодове, но те задължително трябва да се ядат добре измити, иначе съществува риск от токсоплазмоза. Toxoplasma gondii е клетъчен паразит, който може да се съдържа в почвата и от там да попадне върху зеленчуците или плодовете.

Моята гинеколожка ми препоръчва по време на бременност да се консумира ленено олио ето и малко инфо: По своето съдържание на ненаситени мастни киселини лененото масло се доближава до рибеното. Някои съвременните изследвания показват, че употребата на ленено масло може да намали риска от инсулт с до 37%.То съдържа витамин F (46%), който не се синтезира в организма, ценни киселини, голямо количество витамини А и Е, калий, магнезий, цинк, протеини, фибри и други биологично активни вещества, необходими за здравословното хранене.

Най-важните компоненти на лененото масло са мастните киселини: Омега-3 (60%), Омега-6 (20%), Омега-9 (10%) и други ненаситени мастни киселини (10%).
 Смята се, че всекидневната употреба на ленено масло способства за профилактиката на сърдечните пристъпи, инсулта, инфаркта, намаляване на артериалното налягане, намаляване на риска от развитие на рак на гърдата и правото черво, понижаване на честотата на диабетична невропатия.

Лененото масло облекчава и протичането на пременструалния синдром и периода на менопаузата при жените, подобрява състоянието на кожата и косата, укрепва нервната система, работата на бъбреците. То способства за повишаването на остротата на зрението и за лечението на астма.

Сори за дългия пост, но се надявам, да ви  е полезен   Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 11:09 от madlene

# 651
madlene  viktoriq111 благодаря за бързите отговори.
От това което разбрах, е че трябва млякото да е сварено добре. Значи става прясно ДОМАШНО мляко, след като е сварено  Thinking

# 652
  • София
madlene, благодаря за полезната информация!
Лененото масло в каква форма го приемаш - на капсули или течно? И по колко на ден се препоръчва?

# 653
здравейте и от мен  Hug
elly_ от предната си бременност още бях чела , че много добре се отразява една чаша топла вода с лъжичка мед и това си го пия всяка сутрин, и наистина не съм имала проблеми с ходенето по голяма нужда и много добре ми се отразява.

За секса..... ами квото ще да става ама тая бременност смятам да не правиме никакъв секс, мъжа ми дано  да издържи милия, но поне при мене секса води до контракции и лежах по болниците миналата болница за задържане поради контракции след секс, та за сега сме си наложили пълно въздържание Simple Smile

За отстъпването на място в автобусите..... на мене си ми остана доста коремче от предната бременност, та през лятото много пъти ми отстъпваха място , ама като настояват хората аз най-нахално си сядах Simple Smile Сега обаче откакто наистина съм бременна никой не се сеща да стане и да ми предложи местенце  Confused

Оффф моя следващ преглед за сърчице е чак на 9 , ужасно дълго ми се вижда чакането ....

# 654
Здравейте, да ви питам как се справяте с ходенето до 00 по голяма нужда  Embarassed Голям проблем от 3 дена, боли ме стомаха, почти не ям, защото ми е много тежко. Пробвах със сладко от рози, но няма ефект. Помагайте с идеи  Praynig

Аз също имам проблем с ходенето до тоалетната, но си позволявам сутрин по едно по-слабо кафенце и върши работа, макар че ефекта му значително намаля. Трябва да се пие много вода, компот от кайсии също помага, аз го пасирам и пия, хем е киселичък, хем върши работа. Трябва да наблегнеш на по-течните храни, т,нар манджи Simple Smile В предишната ми бременност ми бяха изписали лактулоза МИП, тя е безвредна и върши работа, но по-добре по естествен начин да не се изнежва организмът.  smile3550 smile3550 Toilet

# 655
monicat, значи вече си имаш удобни дънки, браво!! На мен днес ми се наложи да изляза и добре, че бях с яке, че да ме закрива - дънкито ми беше с разкопчано копче, а блузата ми се беше вдигнала нагоре от гърди и корем. Иначе къде се изгубих - ми в къщи бях, но хич не бях добре - болки,  Sick ... обичайното. Сестра ми ми казва, че от раз щяло да ми мине, но аз вече си мисля, че ще си остана така завинаги  Mr. Green

# 656
Връщам се от док  Grinning Гледахме се с коремен видеозон този път ,бебчето е пораснало - 17.3мм и много силно му тупка сърчицето   Kissing Heart този път и главичка се отличаваше.След 15 дни повече  Simple Smile Много ми е щастливо  Crazy

# 657
WhiteDove, много се радвам, голямо бебче Simple Smile  Hug
Соник, бях си купила обикновено ленено олио и си слагах по една супена лъжица в салатата примерно или в манджата. Цялото семейство може да хапва, даже е препоръчително и за малки деца.
Единствено имай предвид, че е леко горчиво на вкус, така, че не прекалявай! Не си овкусявай салатата само с ленено олио. Винаги го използвай като добавка и към вече готови ястия. Важно е да знаеш, че не трябва да минава през топлинна обработка.
 На капсули също може, но лекарката ми препоръча да го приемам в натурален вид.

# 658
WhiteDove хубави новини от прегледа  newsm51 newsm44
monicat честити дънки  Grinning
missmall чух се с приятелка, която е бременна в 6 месец с момченце и изпробвахме метода за определяне на пола и по него излезе момченце Simple Smile така, че май наистина е вярно.

# 659
WhiteDove, твоето щастливо ми се предаде и на мен, мн хубави новини, честито ти вълшебство  Heart Eyes Hug
Бейли стиснати са ми палчетата и чакам и твоето щастливо Simple Smile
Аз реших за най сигурно да ходя другата седмица, а и още не съм решила къде във Варна да се тропна, приемам съвети Simple Smile
missmall, на мен методът на сметките не ми показва вярно за първото детенце, излезе момче, а аз си имам момиченце, но пък се позабавлявах да смятам.
При нас днес е доста мрачно и дъждовно, ухото се опитва да ме боли, ужасно ме мързи, но ми е и скука, нещо не мога да си седя в тялото, тежко ми е, все нормалните неща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт