Слънце , пясък , море ФЕВРУАРчето памперс на плажа пече !

• 28 665
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • София !

Помощ в кухнята - ММ много ми помага и в кухнята и с децата - не мога да се оплача. Иначе сама няма да мога да се справя. Днес даже /да си го похваля мъжлето/ го оставих да гледа малката, за да заведа баткото на зъболекар след училище. Като се върнахме той беше направил печени пилешки бутчета с картофи на фурна - за вечеря и ми беше сварил още 2 пил. бутчета, за да направя супа. Щял да нареже и зеленчуците за супата, но ние се прибрахме. Душичка ми е той  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Вярче мъжа ти е супер мила  Hug .
Ама я кажи какво щеше да стане със супата  Rolling Eyes  Joy  Hug

Относно гинеколога - На скоро коментирахме , и аз от кога се каня че и раничка имам , та в понеделник живот и здраве - отивам !!

# 706
Бънииии хахахахаха

Да ви се оплача за супата. Та правя си аз пилешка супа, оставям я да си ври и изведнъж гледам - Бъни качила във Фейсбук снимка на Криско /аз съм му голяма фенка на него/. И като го зяпнах, пък като почнах да коментирам, та лелееееее........ И по едно време се сещам - абе аз готвех супа ooooh!. От там едно тичане към кухнята - за малко да замине супата, заради пустия му Криско  Joy Joy Joy

# 707
  • София !
Бънииии хахахахаха

Да ви се оплача за супата. Та правя си аз пилешка супа, оставям я да си ври и изведнъж гледам - Бъни качила във Фейсбук снимка на Криско /аз съм му голяма фенка на него/. И като го зяпнах, пък като почнах да коментирам, та лелееееее........ И по едно време се сещам - абе аз готвех супа ooooh!. От там едно тичане към кухнята - за малко да замине супата, заради пустия му Криско  Joy Joy Joy

Ъъъ.. по прави се моля !! заради ''любовта ми' , тя нахала бе , иска да ми го вземе  Joy

Вярче , Вярче като ни четата хората глупостите , ще кажат че не сме добре  Mr. Green  Hug
Важното е все пак че супата е на лице : ))))))))) !!

# 708
Момичета благодаря за хубавите думи за столчето. Ние днес го пробвахме на 3 часов път София-Гоце Делчев и да ви кажа съм много доволна. Ивана си гледаше приз прозореца доспа й се и си заспа без да каже хън мън (а по принцип я успивам и чак тогава в кошчето и на път). После се събуди понеже бе гладна (след 2 часа сън) яде и си гледа и игра. Е накрая промрънкваше но понеже й умръзна, тя си е малка така на едно място трудно се задържаме.

Вяра честито столчета и на вас със здраве да си ги ползвате. А това вашето за кола е много хубаво.

За преглед аз казах че бях веднъж когато беше на 2-3 месеца Ивана. Не помня точно кога. И не съм бла повече

Мама аля благодаря за инфото за момиченцата

Бъф добре дошла отново дано те прекарали страхотно на дългото ви пътешествие.

Пумпалче имате си чуни мерки какво си се притеснила

Бюти  да кажа че доста се посмях със жълтото по бельото на вашия татко

Бъни радвам се че Габи е по добре

Иначе да ви кажа аз мисля че моето патенце е настинало и утре ще я водя при педи. Запушено ни е нослето. Бъни на вас какво ви помогна и не амо бъни де кажете всички.

Хайде лека и непробудна нощ

# 709
  • София !
Дентмед - Дано не е нещо сериозно   Confused . На нас много ни помогнаха Коларгол , кафяви капки правят се в аптеката . Ама все пак си я заведи да я вдият мила , за по спокойно  Hug !!

Аман от болести !!! ПОВЕЧЕ НИКАКВИ БОЛНИ !!!!!!!!!

# 710
Здравейте,мами!

Темата за възпитанието точно в момента ми виси като тежък камък на шията...Май и аз стигнах момента да се чудя добър родител ли съм и правя ли най-доброто за детето си! Tired

Скрит текст:
Накратко-баткото има едни отвратителни 'моменти" напоследък,глези се,инати се и си настоява на своето.Примерно вчера като се зарева за глупости-че той искал да светне лампата,че той искал да пусне телевизора,че т.н и т.н....И реве,набира и не спира-от 19 до 22ч едно и също!Сигурно е бил крив и гладен и какво ли не,ама досега чак такива капризи не беше проявявал и се хванахме за главата...В резултат яко му се накарахме,даже баща му го плесна и по дупето и му издърпа ухото,а той пак си реве и се тръшка..Хеле заспа с рев!Днеска няма такива изпълнения и като му се повиши тон се сепка и уж взема да върши това,което му се казва,ама с оглушки.Бях чувала,че има такъв период на инат,обаче сякаш много бързо настъпи newsm78  И не знам сега-да му се караме ли,да му се обясняваме ли,но до колкото видях от обяснения нямаше смисъл снощи...
Пък той по принцип е много послушно дете,много кротко и добро.ММ вика да го даваме на ясла.На мен ми е много криво,обаче честно, с 2та не смогвам да си оправя къщата.Понеже готвя и на Вико,не сме на кухня,а и малката днес цял ден и тя рева и беше се лепнала за мен-по едно време като ревна и гледам-афтичка на небцето,дано от това да е била крива.Та днес беше пълната лудница!Вечерта накарах ММ да ги изнесе 2та в другата стая да се навечерям на спокойствие,че Радина беше точно като кученце,подскачащо и скимтящо по крака ми Shocked Скривам текста,понеже повече касае баткото.Ако имате идея за "ужасните 2 години"-с пердах или да го оставим да се налага? може и вие да скриете по един текст,ще се радвам много,и без това приятелките ми с големи деца се броят на пръсти.  bouquetМоже би трябва да пиша и в някоя тема за възпитанието,обаче съм не ми остава време!!!Пък дано да е бил единичен случаят...
Всъщност всички деца с малки изключения, кипят от енергия
и именно от родителя зависи тя да бъде насочена към нещо положително,
иначе бива разрушителна...

PeaceАбсолютно съгласна съм и го виждам и на практика в момента!
 Трябва да се налага някакъв ред на детето,не можеш да го оставиш да чупи и дърпа,най вече-защото може самото то да се нарани.А също така не смятам да го оставя да ми чупи вещите..поне не и скъпите от тях...С някои неща обаче правя компромис -сина ми изрисува всички стени с най-различни моливчета,химикалчета и пастелчета,още като се нанесохме.Примирих се,не съм му се карала за стените ,боядисваме и готово!Аз също си спомням как като малка рисувах по стените Mr. Green еми връща ми се сега,к'во да праиш Mr. GreenИмам и нарисувани чаршафи също... Rolling Eyes и шкафове ,че и стол,ама те се мият поне Simple Smile))

За бебоците.Аз "командите" на лекарката ги разбрах в смисъл,че трябва да ги учим да разбират все повече и повече нови неща.Ясно е,че няма да стане отведнъж,но нищо не пречи да пробваме подобни "игри" с малките. Аз изобщо не се занимавам с Ради и ето-вие споделяте,че някои бебоци пляскат,други махат с ръчички(за което много ви се радвам и ви поздравявам:))),а пък ние-нищо-пулим се и се смеем като зелки ,та май дисциплина ша въвеждам!!! Mr. Green

Но да правим нещо насила,което ще изнерви и двете ни,като това да се учим да спим на шум?Не,мерси,нямам нерви за подобни експерименти!
Още зедна вметка за "дресировката" при бебетата.Ще цитирам една позната за това как приучила дъщеря си да си заспива сама в кошарата:"Еми рева ми,много ми рева,по половин час,че и повече,чак на терасата излизам да не я слушам.Но накрая заспива!"  #Crazy Shocked На мен ми звучи чак страшно,ама пък не съм аз която да отсъди,всеки да си гледа детето както иска.И без това аз си я дресирах вече моята да е залепена за мен,та отдресирване няма  Rolling Eyes

Нещо ново при нас-тати  и  взе проходилка,голяма скица-придвижва се подскачайки,ама й е готино,че вече има разнообразие.То това седене на едно място не се търпи-да не е някое цвете в саксия я,време е да се поогледа наоколо...самичка..че мама много не дава  LaughingЩе гледам да не прекаляваме със седенето в проходилката,то тя си и иска да я взема след 5-6 минути...

Столчетата ви за кола изглеждат супер,дентмед,Вяра,да си ги ползвате безаварийно!

Дентмед-за нослето Стеримар,Меримар,преварена вода, и с аспиратора изсмукваш доколкото ти позволят.Коларгола,докторът предполагам ще ви изпише...Да се оправяте бързо!
Бъни,радвам се,че Габи е по-добре,щом си рекла-да няма повече болни в темата!:)

Браво на мъжете!Значи доста готвачи има тук,евала,аз много бих се радвала и моя да готви,ама няма да е.Той и без това е злояд,та явно са свързани нещата. Simple Smile

А,бре,моми,къде сте трънали след тоз ерген Криско,хахахаа hahaha,ми мъжете ви знаят ли!!!хахаха Joy

Аз за вечерния ни сън не мога да се оплача,много добре си спи детето,ама аз все стоя до късно и не мога да се наспя като хората.
Още наченки на зъби нямаме Simple Smile

Стана малко като наръчник по дресиране,пък със сигрност още ще ги дъвчем тези неща,ама не мен това ми е на сърце днес!:) 
Лека нощ на всички,спете спокойно!  love001

# 711
  Привет маминки

Ние бяхме при доки и да се отчетем. 70см толкова сме си или самомедин сме пораснали 9.700кг  500гр отгоре, Хубави са ни мерките само дето  исках да малко по височка.  Освен запушения нос всичко друго е ок. Пу пу
Каза стеримар и ксилометазолин. Е аз вече й ги давам от два дни.

Пумпалче голям зор сте яли с вашия батко.
За батковците и каките да кажа че докато бях бременна гледах предаване точно за този  период на децата и го нарекоха детски или бебешки (не помня точно) пубертет.

За ученето на Ивана уча я когато мога да пляска да казва чао , как правят животнитв също и т.н но има неща на които се научава като ни имитира ( тя много ни имитира ) и така. Може да казва здрасти (някой като й подаде ръка и й каже здрасти да я здрависа тя дава точната ръка и прави здрасти) като й дам нещо в р ъката да яде и се опитва да ме храни и ми дава в моята уста, като вземе сълфетка започва да ме бърше устата или масата (кото е по близо) , като има дреха или нещо подобно около неа я взима и си я слага на лицето и чака да й кажеш ку ку след което рязкоси я маха от лицето и ти и казваш дза и тя се хили, та така няколко пъти.като има близо до нея възглавница ляга на нея както ние с татко й лежим. Научила се е и да се подмазва - прави бели прави и после те гушка едно подмазващо  (и то сърцето ти се разтапя и й прощаваш). Също така казва много хубаво мама но когато хленца че иска нещо или плаче. Знае и някои неща да ги показва с поглед. С проходилката като й кажеш чакай да те хвана и бяга със всички сили и си хили (това май съм ви го казвала ). Абе общо взето е голяма хитруша и вече много вмешна и интересна.

Хайде до скоро.  love001

# 712
  • София !
  Привет маминки

Ние бяхме при доки и да се отчетем. 70см толкова сме си или самомедин сме пораснали 9.700кг  500гр отгоре, Хубави са ни мерките само дето  исках да малко по височка.  Освен запушения нос всичко друго е ок. Пу пу
Каза стеримар и ксилометазолин. Е аз вече й ги давам от два дни.

Браво за размерите  Hug !!
Обаче това ме изуми - ксиометазолин  Shocked Shocked Shocked Shocked на бебе ???????????
Не бих сложила  Naughty ! Как може да ти казва педиатарката да слагаш ксиометазолин ?? Ти си знаеш де , аз само си казвам мнението , да не ме разбереш погрешно !
По добре иди купи Колагрол който ти ги казах аз , 3х2 капки , ще се оправи детето !!!

# 713
Здравейте момичета!
Влизам на бързо само да ви почерпя, че днес моето момче става на цели ОСЕМ месеца  dazzler1!

Да ми е жив и здрав  Grinning!
По случай повода, днес Калоян е направо непоносим. Едвам му купих една дрънкалка, въпреки че изобщо не заслужава. Не сме спали цяла вечер, а от сутринта от 8ч заспа преди 15 мин  Crossing Arms. С ММ ходим като призраци вкъщи. На всичкото отгоре, аз пък от вчера съм с ужасни болки в гърдата. Реших, че ще пробвам лека-полека да заместя още едно хранене и след обяд да му давам каша и ето какъв е резултата. За втори път му давам каша и явно си докарах запушен и възпален канал. От снощи съм на компреси и уж на моменти съм по-добре, ама сега пак започва да си ме боли. А и май ще се разболявам - боли ме глава, тече ми носа .... въобще красота  ooooh!!
И аз малко се опулих за този ксилометазолин  Shocked! Дентмед, доста е силно това чудо. За бебе и аз бих се замислила. Ти си знаеш де, но Бъни ти е дала добър съвет  Peace. Успех и дано бързо да се оправя малката. Оф, то това време всички ни ще разболее. Един ден студ, на другия за къс ръкав. Направо незнам! Пазете се, че е много кофти   Confused!

# 714
Здравейте,
Ние снощи също бяхме ужасни. Днес цял ден почти не е спала.
Вили, честита месечинка. А детския ксилометазолин е с 1/2 по ниско съдържание на активна съставка.

# 715
  • София !
Точно за това е детски , а не бебешки !! Не искам да влизам в спор , но ксиометазолина е прекален за бебе !!
Аз си купувам често детски , защото много ми се запушва носа . В аптеката  имаме роднина , и като ходя да си купувам все ми вика : ''Нали е за теб , не за бебето ? Защото за нея не може '' .
Така че всеки сам си преценява , аз си казвам мнението !!

# 716
Бъни моля те, какъв спор ма кака;). Това са капки за деца над 6 години, доколкото си спомням. Не съм ходила на работс откакто  EFP
Вярно е, че предложих да заформя скандал, за да тръгне темата ама не съм го искала реално

# 717
  • София !
Бъни моля те, какъв спор ма кака;). Това са капки за деца над 6 години, доколкото си спомням. Не съм ходила на работс откакто  EFP
Вярно е, че предложих да заформя скандал, за да тръгне темата ама не съм го искала реално

Знам бе кака  Mr. Green , просто го казах за да не ме разбереш погрешно !!

Вили - Честита ви месечинка , да е жив и здрав Калоянчо  Hug Hug
Нали казах СТИГА с болестите ??! Какаво направихте ???????
Тъпото време е виновно  Crossing Arms Crossing Arms !! Дано не е нещо сериозно и бързо да ти мине  Hug !

# 718
 Момичета благодаря за съветите, не съм се обидила ни най малко напротив загриженоста ви към Ивана много ме зарадва. Взех решение и утре ще ходя да взема това дето бъни ми го препоръча. За ксилометазолина само да кажа че моеото мнение е различно и н смятам че е опасно но смятам че е абсолютно не действащ така да се каже.

Вили честита ви месечнка да ст живи и здрави, весели засмени и разбира се едно незабравимо детство.

А за времето нямам думи.  То не е топло и студено ден за ден дори, а за един ден сменя топлото и студеното. Ето например днес тук сутринта валя дъжд и бе доста хладно, след това пекна едно слънце и си стана направо топло и слязохм долу и познайте след известен престой долу отново заваля и стана студено. Добре че си стояхме пред къщата. То и аз съм запушена и с лек гърлобол

Момичета да ви питам вашите мъници свиват ли си пръстчетата на краката и държат ли ги свити. Ивана понякога гисвива и ги държи известно време така а друг път са й отпуснати (например като ходи, но и в други случаи) .  Дойде ли време да слагам обувки задължително гинсвива и голям зор. Дайте съвет че днес забравихбда питам доки.

# 719
  • София !
Дентмед - Винаги сме на среща  Hug . Аз също мисля че ксиометазолина , не е кой знае колко ефикасен , защото аз често капя от тях ( поради често запушване на носа ), и не съм видяла кой знае какъв ефект . ММ също като е болен слага , ми то носа му тече повече и почва да киха от колкото да се оправи  Mr. Green  . Ама все пак , не бих сложила на бебе !
Айде от кога те чакаме в групата  Thinking Thinking Thinking

Общи условия

Активация на акаунт