Re: Хламидия - тема 3!

• 126 428
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • На север
Ужас...  Sad Е аз съм пак положителна така че...все тая. Странното е, че на приятеля ми резултатите от преди месец чак сега излязаха и той е отрицателен и за хламидията и за трихомоните. Изследва се по време на лечението още за да имал лекарят с какво да сравнява резултата по-късно. Става въпрос за чужбина. И сега след като е отрицателен имало вероятност въобще да не е бил положителен никога. От тук идва въпросът ми как така аджеба? newsm78 Някой има ли обяснение? Аз след това лечение ще се изследвам и аз в чужбина и не знам там как ще ме изследват. Приятелят ми е дал кръв и урина. А до колкото знам на кръвен излиза и стара зараза, така че щом е отрицателен май излиза, че никога не е бил заразяван. Много странно...

# 496
Момичета имам един глупав въпрос.За колко дни ви излизат резултатите от изследванията на хламидия?Започвам да се съмнявам,че тук нещо ни взеха за касичка.

# 497
  • България
Зависи от лабораторията. Някои ги правят на място, други ги изпращят - на друго или ги правят точно в определен ден т.е. само в петък и съответно ако са те боднали в понеделник ще чакаш до петък.

# 498
Ами вече три пъти го бодват все в различни дни от седмицата.И винаги след два дни казват да отидем.Правят ги на място.Даже последния път закъсняха с часа в който бяха казали и се наложи да чакам час и половина за резултата.Направи ми впечатление,че докторката която ги прави се разхождаше с някаква проба и каза че в момента ги обработва.Няма ли опасност така да се замърси пробата?

# 499
Аз така и не преборих тая хламидия.
И 21 дневния цикъл с доксициклин правих, и няколко курса с комбинация на доксициклин и сумамед, само сумамед, таваник и още какво беше, вече забравих. Бях пред ин витро, та исках да я излекувам, че ми казваха, че не знаят някой да е родил с хламидия.
Сега се чудя да започвам ли и по-точно какво да пия?

# 500
  • Варна
Здравейте момичета  Hug Денис, аз продължавам тестването на хормоните по схемата, но се сетих и нещо друго. Преди 9-10 год с ММ се бяхме сдобили със хламидии и се лекувахме, след това контролите ни бяха отрицателни (до колкото си спомням всичко беше ок), но оттогава минаха много годинки, а и бяхме на по 18год ( Сравнително отговорни). Та днес си пуснах изследвания да видя дали гадинката пак не се е появила (нова, стара каквато ще да е ) знам, че може да е причина за СА. Моля за коментар на резултатите ми (с изненадващо пристеснение):

Хламидия Trach. - Ig G антитела ELISA   8.3   U/ml   <20.0 отрицателен;20-25 гранична; >25.0 полож.
Хламидия Trach. - Ig M Abs. антитела ELISA   0.7   U/ml   <20.0 отрицателен;20-25 гран;>25.0 полож.
Хламидия Trach. - Ig A антитела ЕLISA   4.4   U/ml   < 20 отрицателен;20 - 25 граничен;>20 положителен

# 501
  • София
Здравейте момичета  Hug Денис, аз продължавам тестването на хормоните по схемата, но се сетих и нещо друго. Преди 9-10 год с ММ се бяхме сдобили със хламидии и се лекувахме, след това контролите ни бяха отрицателни (до колкото си спомням всичко беше ок), но оттогава минаха много годинки, а и бяхме на по 18год ( Сравнително отговорни). Та днес си пуснах изследвания да видя дали гадинката пак не се е появила (нова, стара каквато ще да е ) знам, че може да е причина за СА. Моля за коментар на резултатите ми (с изненадващо пристеснение):

Хламидия Trach. - Ig G антитела ELISA   8.3   U/ml   <20.0 отрицателен;20-25 гранична; >25.0 полож.
Хламидия Trach. - Ig M Abs. антитела ELISA   0.7   U/ml   <20.0 отрицателен;20-25 гран;>25.0 полож.
Хламидия Trach. - Ig A антитела ЕLISA   4.4   U/ml   < 20 отрицателен;20 - 25 граничен;>20 положителен
Нямаш Хламидия  Peace

# 502
Здравейте момичета.След два курса на лечение и пак положителен резултат половинката посети уролог,който го посъветва да пусне нови изследвания в друга лаборатория.Е, пуснахме и двамата ,но референтните стойности са други и не мога да направя сравнение.Ще помоля Денис за помощ при разчитането и всички който могат да дадат мнение.Моите от 1;256 спаднаха на 1;16,а сега са 0.15 Ratio (по малко от 0.8 отр. от 0.8 - 1.1 граничен ;повече от 1.1 пол.).На половинката три пъти в една лаборатория 1;512 ,а сега 1.97 Ratio (същите реф.ст.).В понеделник сме при уролога,и за сега не можем нищо да направим.Предварително благодаря.Изследванията са на IgG.IgA беше отрицателно.

Последна редакция: сб, 07 ное 2015, 10:02 от nevena_r

# 503
  • София
Здравейте момичета.След два курса на лечение и пак положителен резултат половинката посети уролог,който го посъветва да пусне нови изследвания в друга лаборатория.Е, пуснахме и двамата ,но референтните стойности са други и не мога да направя сравнение.Ще помоля Денис за помощ при разчитането и всички който могат да дадат мнение.Моите от 1;256 спаднаха на 1;16,а сега са 0.15 Ratio (по малко от 0.8 отр. от 0.8 - 1.1 граничен ;повече от 1.1 пол.).На половинката три пъти в една лаборатория 1;512 ,а сега 1.97 Ratio (същите реф.ст.).В понеделник сме при уролога,и за сега не можем нищо да направим.Предварително благодаря.Изследванията са на IgG.IgA беше отрицателно.

Ти нямаш Хламидия
ТМ  има все още повишени IgG
Колко време след лечението е пусната контрола?

# 504
Първата контрола беше 10 дни след лечението,а втората която направихме в другата лаборатория след 25 дни.

# 505
  • София
Контрола се прави 40 дни след лечение

# 506
Ами ясно ми е от това което чета тук,но така ни каза лекарката.След първото лечение контролата беше след  20 дни.След второто минаха 10 дни и тя вдигна ръце.Прати ни на уролог.Утре сме при него и най-вероятно ще пие наново антибиотик.Знаете ли как стой въпроса с бебеправенето в този случай след като аз съм чиста?

# 507
  • София
Ами ясно ми е от това което чета тук,но така ни каза лекарката.След първото лечение контролата беше след  20 дни.След второто минаха 10 дни и тя вдигна ръце.Прати ни на уролог.Утре сме при него и най-вероятно ще пие наново антибиотик.Знаете ли как стой въпроса с бебеправенето в този случай след като аз съм чиста?
По-добре изчакайте поне още 20-на дни и повторете изследването в последната лаборатория.

# 508
Здравейте, Денис бих ви помолила да коментирате изследванията на приятелят ми. Те са отригателни, но ме притеснява факта , че стойноста на ига е близо до границата.Това означава ли, че скоро би се разболял или не.   Thinking А ето и резултатите

Igm 3.45  <9.0 -отр. 9.0 до 11 гранична, >11. пол.
Igg 2.39   <9.0 -отр. 9.0 до 11 гранична, >11. пол.
Iga 5.07  <9.0 -отр. 9.0 до 11 гранична, >11. пол.

# 509
  • София
Здравейте, Денис бих ви помолила да коментирате изследванията на приятелят ми. Те са отригателни, но ме притеснява факта , че стойноста на ига е близо до границата.Това означава ли, че скоро би се разболял или не.   Thinking А ето и резултатите

Igm 3.45  <9.0 -отр. 9.0 до 11 гранична, >11. пол.
Igg 2.39   <9.0 -отр. 9.0 до 11 гранична, >11. пол.
Iga 5.07  <9.0 -отр. 9.0 до 11 гранична, >11. пол.
Няма хламидия, спокойно  Peace
ПП
Ако имаше хламидия, по-високи щяха да са Иг.М от Иг.А / става въпрос за нова, свежа инфекция на 20-на дни/

Общи условия

Активация на акаунт