Re: Хламидия - тема 3!

• 126 383
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Да, именно за това пуснах и кръвни сега, ако има нещо то ще доста старо и би трябвало да отчете, но пак са ми отрицателни, днес ми излезе резултата. Сега ще пусна и днк - тест пак. И лекарят ми учуден, защо нямам имунен отговор. А се оказа, че цитонамазката е 2Б група с левкоцити, т.е имам сигурно инфекция някъде - микробиолигията е чиста, мико/уреплазмите отрицателни, остава тая хламидия само. Скоро трябва да стартирам и инвитро опит, но докато не се изяснят нещата, няма да стане. Sad

# 556
  • България
ЕЕеее, след една година би трябвало да покаже, ако има нещо недоизлекувано. Най-вероятно е нещо друго.
Или ако сте хванали в много начален стадий хламидията и да сте я излекували, организма да не е имал време да изгради антитела. Това сега на прима виста ми хрумва. По-компетентните нека се изкажат!

# 557
Денис, четох доста в тази тема и установих, че си по-добра и от лекар. Ще имам дълго питане към теб, но засега можеш ли да ми кажеш това - от бременността си имам резултати Токсоплазмоза IgM Clia и Токсоплазмоза IgG - ECLIA - това разлчно ли е от IGg, която се изследва за хламидия?

# 558
  • София
Денис, четох доста в тази тема и установих, че си по-добра и от лекар. Ще имам дълго питане към теб, но засега можеш ли да ми кажеш това - от бременността си имам резултати Токсоплазмоза IgM Clia и Токсоплазмоза IgG - ECLIA - това разлчно ли е от IGg, която се изследва за хламидия?
Да различно е - в единият случай се търсят антитела към Токсоплазмоза, в другият към Хламидия трахоматис.
За Хламидия се пуска: Хламидия трахоматис Иг.А, Иг.М и Иг.Г   - тълкуват се заедно

# 559
  • София/Стара Загора
Привет, Денис, и всички девойки,
При мен е следната ситуация - преди 2 месеца си пуснах МБ и цитонамазка, където ми излезе 3а гриапа по ПАП и чиста МБ, причината беше течение...минах колпоскоп и се оказа колпит и лечение с вибрамицил за 7 дни и глобули...преди 10 дни започнах стимулация за инвитро и получих силни болки в кръста - минах ехограх на бъбреци  - ок, коремни - ок, хирург - ок, междувременно пуснах стерилна урина и докато я чакахме пи изписаха азитрокс за 3 дни, обаче днес в урината са изолирани е.коли 10*3 и се препоръчва ново изследване, за да не замърсена пробаста, обаче аз се притесних да не е хламидия и да обрека опита си на неуспех още преди трансфера....дали докторката ми ще ми се изсмее, че аз я побърках с диагнозите си, заради левкоцити 13.45, СУЕ 34 и CRP 5.64 , или наистина имам основание за притеснение и нее само песъчинки, раздразнили канала

# 560
  • България
Ако не си си пускала за хламидия - пусни си кръвен ИгГ, ИгМ

# 561
  • София/Стара Загора
Ако не си си пускала за хламидия - пусни си кръвен ИгГ, ИгМ
Кръвен не съм пускала никога, само секрет, ама преди 2 год....обаче сега пия антибиотик, дали ще е достоверно?

# 562
  • България
Ох, да ти си пила , точно такива, които изписват за хламидия. Най-добре е да се изчака, но то пък сигуно нямаш време. Кога ти предстои процедурата. Не те ли караха да пуснеш кръвни преди това/ На нас в клиниката  ни искаха за да стартираме , освен другите изследвания и такива за хламидия. Добре , че сама се бях изследвала и лекувала преди. Е, не съвсем сама де, с помощта на две момичета от форума  Peace
Но при теб дано няма  Peace

# 563
Според мен си пусни IgG и IgA, ако никога не си имала хламидия, няма как антибиотичното лечение да повлияе на резултата и той винаги ще е отрицателен.

# 564
  • България
да , и аз това си мислех , ако никога не е имала, поне да е спокойна  Peace

# 565
  • Blagoevgrad
Здравейте, момичета! Надявам се на коментар и на моите резултати, тъй като двама гинеколози са на различно мнение. Първият казва - категорично нямаш хламидия, лечение не е необходимо, а втория казва - стара ифекция, ззадължително АБ и на двамата с ММ. И изпадам вече в дълбок размисъл кой крив, кой прав?
Chlamydia trach. IgA  0.44 <0.8 отр.,0.8-1.1 граничен,>1.1 пол.
Chlamydia trach. IgМ  0.12 <0.8 отр.,0.8-1.1 граничен,>1.1 пол.
Chlamydia trach. IgG  1.08 <0.8 отр.,0.8-1.1 граничен,>1.1 пол.
Благодаря Ви предварително!

# 566
  • София
Здравейте, момичета! Надявам се на коментар и на моите резултати, тъй като двама гинеколози са на различно мнение. Първият казва - категорично нямаш хламидия, лечение не е необходимо, а втория казва - стара ифекция, ззадължително АБ и на двамата с ММ. И изпадам вече в дълбок размисъл кой крив, кой прав?
Chlamydia trach. IgA  0.44 <0.8 отр.,0.8-1.1 граничен,>1.1 пол.
Chlamydia trach. IgМ  0.12 <0.8 отр.,0.8-1.1 граничен,>1.1 пол.
Chlamydia trach. IgG  1.08 <0.8 отр.,0.8-1.1 граничен,>1.1 пол.
Благодаря Ви предварително!
Повтори изследването в друга лаборатория.
При желание за бебе, малко е рисковано с този резултат - Иг. Г показва стара инфекция / и ако е верен - много, много стара/.

# 567
  • Blagoevgrad
[quote author=denis.
Повтори изследването в друга лаборатория.

При желание за бебе, малко е рисковано с този резултат - Иг. Г показва стара инфекция / и ако е верен - много, много стара/.

[/quote]
Благодаря ти, Денис! Както винаги много отзивчива!  Точно желанието за бебе и непоявата му вече 8 месеца, ме карат да обикалям лабораториите. До сега каквито и изследвания да направя, винаги излиза проблем! Затова се чудя дали направо да не почваме с антибиотиците да не губим време? Резултата от първия тест за хламидия излезе след 10 дни, а май не искам да отлагам още...

# 568
Здравей, Денис, и аз да те питам.
Преди доста години, десетина може би, лекувах хламидия. Според тогавашната ми гинеколожка се бях излекувала. Преди 6 години ми премахнаха миома - коремна операция, а миналата година поради невъзможност за забременяване ми направиха лапароскопия. Тръбите са проходими, имах само сраствания. Нещо ме жегна в един момент и си направих кръвен тест за хламидия. За жалост положителен. Лекувахме се с моя съпруг и контролния тест показа, че IgM и IgA са отрицателни, а IgG е все още леко завишен, но спрямо първото изследване е спаднал значително. И всичко това от раз, с един прием.
Въпросът ми е, възможно ли е тази хламидия, чрез двете операции да е пренесена на тъй наречените "горни етажи", кръвният тест да не я лови и това да е причина да не забременея? С две думи все още да съм с хламидия.

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 16:46 от mam81

# 569
  • София
Здравей, Денис, и аз да те питам.
Преди доста години, десетина може би, лекувах хламидия. Според тогавашната ми гинеколожка се бях излекувала. Преди 6 години ми премахнаха миома - коремна операция, а миналата година поради невъзможност за забременяване ми направиха лапароскопия. Тръбите са проходими, имах само сраствания. Нещо ме жегна в един момент и си направих кръвен тест за хламидия. За жалост положителен. Лекувахме се с моя съпруг и контролния тест показа, че IgM и IgA са отрицателни, а IgG е все още леко завишен, но спрямо първото изследване е спаднал значително. И всичко това от раз, с един прием.
Въпросът ми е, възможно ли е тази хламидия, чрез двете операции да е пренесена на тъй наречените "горни етажи", кръвният тест да не я лови и това да е причина да не забременея? С две думи все още да съм с хламидия.
Срастванията може да са и от коремната операция.

Не мога да преценя без стойностите на антителата.
Но, ако Иг.Г е паднал значително, най-вероятно сте излекувани.
Може да повториш изследванията.

От самата операция, е малко вероятно Хламидията да е "разнесена" - тя се предвижва от клетка в клетка, не чрез "замърсяване" или по кръвен път.

Общи условия

Активация на акаунт