Re: Хламидия - тема 3!

• 126 377
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте на всички Simple Smile В края на миналата година си направих изследване за хламидия по препоръка на д-р Стефанов в клиниката му пза ин витро.Резултата беше- IGg -1.3 при референтни стойности до 0.9 отрицателен и над 1.1 положителен.Изписа ми да пия  Сумамед по 1 т. за 9 дни,и каза като вземеш заповедта от фонда,според мен трябваше да е декемри, ще дойдеш да донесеш заповедта и да ти изпиша  и доксициклин,да ама фонда се забави доста,взех заповедта чак средата на февруари.По същото време имам и още имам огромни проблеми със зъбите,операции, вадене ,и отложихме за няколко месеца процедурата по ин витро.В момента съм без зъби,и ми е неудобно да отида и да го питам ,а и да се разкарвам само за една рецепта  до Ст. Загора,и се чудя дали бихте могли да ми кажете, по колко и колко дни трябва да пия този доксициклин според направеното ми изследване.И  дали ще мога да си го закупя без рецепта.Благодаря предварително Hug

Последна редакция: пн, 18 апр 2016, 19:31 от megisp

# 571
Може да пишеш на имейла на клиниката и да обясниш ситуацията, мисля, че може да ти пратят рецепта по имейла, поне на мен са ми предлагали.

# 572
  • България
Лекувахме се с моя съпруг и контролния тест показа, че IgM и IgA са отрицателни, а IgG е все още леко завишен, но спрямо първото изследване е спаднал значително. И всичко това от раз, с един прием.
И при мен така се получи (понеже при мъжа ми винаги всичко си беше отр.) След поредното сериозно лечение с АБ ИгМ и ИгА станаха отрицателни,  ИгГ рязко спадна на половина и до там, дори и след няколко периодични изследвания все си показва толкова.  Лекарите ме успокояват , че всичко е наред,но мен си ме гложди и се чудя дали да си пусна пак.

Последна редакция: вт, 19 апр 2016, 17:36 от AnMary

# 573
  • България
Извинявай, денис  Hug
Понеже цитатите бяха 2 в 1 , изтрила съм твоите думи, а е останало името ти, без да забележа. Виж как ставали грешките!

# 574
  • София
Извинявай, денис  Hug
Понеже цитатите бяха 2 в 1 , изтрила съм твоите думи, а е останало името ти, без да забележа. Виж как ставали грешките!

Няма проблем  Peace
Благодаря!

# 575
  • варна
Здравейте момичета! Имам въпрос относно хламидията. Имам една неуспешна бременност (кухо яйце), след което ми правиха абразио преди 10 дена. Миналата седмица ходих на контролен преглед, при който лекарката не ме прегледа, а ми каза да си направя 5-6 изследвания едно от които беше за   някакъв вид хламидия, не помня точно как я нарече. Въпросът ми е при  положение,че имаме едно дете и не сме имали полови отношения с други хора, може ли аз или мъжът ми да имаме хламидия, т.к по това което прочетох заразяването става по полов път. Или има и друг вид, който може да се придобие по друг начин Thinking

# 576
   Здравейте, искам да споделя резултати на моят съпруг  от изследвания които са като судоку !  Правени в лаборатория САНА на 25.04.2016 г.
Хламидия  IgG 1.35    ratio   референтни стойности      отрицателен до 0,8; граничен 0,8 - 1,1; положителен над 1,1                    
Хламидия  IgM 0.42  ratio   референтни стойности   отрицателен до 0,8; граничен 0,8 - 1,1; положителен над 1,1

Лечение с антибиотик и противогъбични лекарства 5 дни  на двамата на мен и глобули за 5- те дни.
Контрола след  30 дни   тоест на  02.06 .2016 г. от последния ден   на антибиотика и стойности повторени пак в лаборатория САНА резултати:   
Хламидия трахоматис Ig G    0.32       ratio    отрицателен до 0,8; граничен 0,8 - 1,1; положителен над 1,1
Хламидия трахоматис Ig M       0.91       ratio    отрицателен до 0,8; граничен 0,8 - 1,1; положителен над 1.1

Като видях шок и ужас .  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Днес  05.06.2016 г. по третени в лаборатория РАМУС
Хламидия трахоматис Ig G 5(-)   негативен <16 (- ) негативен, 16-22 граничен резултат, >22 позитивен
Хламидия трахоматис Ig M 0.2 (-)  негативен  <0.9 негативен ,0.9 - 1.1 граничен резултат, положителен над 1.1

Ха, кое е истината през два дни взета кръв в различни лаборатории ами сега  Thinking Thinking  ! МОЖЕ БИ СА ФАЛШИВИ РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА ДА СИ КУПУВАМЕ И ТРОВИМ С АНТИБИОТИЦИ !ЗА ПОРЕДЕН МЕСЕЦ ДА ОТЛОЖИМ ИН ВИТРО ПРОЦЕДУРА! БЕЗ ДА ИСКАМ РАЗБРАХ,ЧЕ ТАЗИ САНА РАБОТИ С ЦИБЕЛАБ , А РАМУС НЕ ЗНАЯ!АКО ТРЯБВА ЩЕ ПО ЧЕТВЪРТИМ РЕЗУЛТАТИТЕ В ДРУГА РАЗЛИЧНА ОТ ТЕЗИ ДВЕТЕ ЗА ДА СЪМ УБЕДЕНА,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ВИДЯТ ОТ ПРЕДНИЯ ПЪТ КАКВО Е БИЛО ,  И ПАК ДА ИМА ФАЛШ! ! И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО  ДА НАПИША , ЧЕ ИМАШЕ ПОЛОВО ВЪЗДАРЖАНЕ ДОКАТО ТРАЕ ЛЕЧЕНИЕТО, И СЛЕД ТОВА С ПРЕЗАРВАТИВ! ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА ДЪЛГИЯ ПОСТ !

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 21:12 от taifun

# 577
  • София
  Здравейте,
Скрит текст:
искам да споделя резултати на моят съпруг  от изследвания които са като судоку !  Правени в лаборатория САНА на 25.04.2016 г.
Хламидия  IgG 1.35    ratio   референтни стойности      отрицателен до 0,8; граничен 0,8 - 1,1; положителен над 1,1                    
Хламидия  IgM 0.42  ratio   референтни стойности   отрицателен до 0,8; граничен 0,8 - 1,1; положителен над 1,1

Лечение с антибиотик и противогъбични лекарства 5 дни  на двамата на мен и глобули за 5- те дни.
Контрола след  30 дни   тоест на  02.06 .2016 г. от последния ден   на антибиотика и стойности повторени пак в лаборатория САНА резултати:   
Хламидия трахоматис Ig G    0.32       ratio    отрицателен до 0,8; граничен 0,8 - 1,1; положителен над 1,1
Хламидия трахоматис Ig M       0.91       ratio    отрицателен до 0,8; граничен 0,8 - 1,1; положителен над 1.1

Като видях шок и ужас  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Днес  05.06.2016 г. потретени в лаборатория РАМУС
Хламидия трахоматис Ig G 5(-)   негативен <16 (- ) негативен, 16-22 граничен резултат, >22 позитивен
Хламидия трахоматис Ig M 0.2 (-)  негативен  <0.9 негативен ,0.9 - 1.1 граничен резултат, положителен над 1.1

Ха, кое е истината през два дни взета кръв в различни лаборатории ами сега ! МОЖЕ БИ СА ФАЛШИВИ РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА ДА СИ КУПУВАМЕ И ТРОВИМ С АНТИБИОТИЦИ !ЗА ПОРЕДЕН МЕСЕЦ ДА ОТЛОЖИМ ИН ВИТРО ПРОЦЕДУРА! БЕЗ ДА ИСКАМ РАЗБРАХ,ЧЕ ТАЗИ САНА РАБОТИ С ЦИБЕЛАБ , А РАМУС НЕ ЗНАЯ!АКО ТРЯБВА ЩЕ ПО ЧЕТВЪРТИМ РЕЗУЛТАТИТЕ В ДРУГА РАЗЛИЧНА ОТ ТЕЗИ ДВЕТЕ ЗА ДА СЪМ УБЕДЕНА,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ВИДЯТ ОТ ПРЕДНИЯ ПЪТ КАКВО Е БИЛО ,  И ПАК ДА ИМА ФАЛШ! Извинете ме за дългия пост!

Аз не виждам нищо притеснително - имало е стара инфекция и след терапията, резултатът показва, че лечението е успешно.
Иг. -те са антитела и не са константи, постоянно може да варират.
Ако те притеснява контролата от САНА : Ig M   0.91 - тук си в сивата зона, но Иг. Г е паднал и това е важното, освен това Ig M е доста лабилен и реагира и на други антигени.
Спокойно всичко е наред, лечението е успешно, нямаш Хламидия.

ПП. Контрола се прави, най-рано 40 дни след лечението, за да се избегнат точно такива моменти.
Успех с процедурата и скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина  Wink

# 578
Денис Благодаря за бързия отговор, но тук прочетах ,че преди годи в ЦИБЕЛАБ пак е имало такива случки, та това ме наведе на трети резултат  в друга ,а  от лабораторията САНА доктор  му е казал,че контрола след 30 -дни  ! НАДЯВАМ СЕ ВСИЧКО ДА МИНЕ УСПЕШНО БЛАГОДАРЯ !

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 22:27 от taifun

# 579
Да добавя накрая АГ -то ми взе ДНК тест за хламидия и излезе резултата отрицателен.Равносметка 80 лв. тестове кръвен първо  отрицателен и после ДНК за мен, за мъжа ми  90 лв.  три броя кръвни от които първи положителен лечение,втори положителен без лечение и след два дни по - третен отрицателен,и 180 лв. за лечение което все още не се знае да ли е имал хламидия или не е имал.Да ли е трябвало да се тровим въобще. newsm78 newsm78 newsm78.Истината май е в ДНК  тестовете.

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 09:44 от taifun

# 580
Когато моят ДНК тест беше отрицателен, а кръвните ми положителни и аз повярвах, че нищо ми няма и лекарят ме убеждаваше как ДНК тестът е най-достоверен. За това сега цялото тяло ме боли, имам възпалени стави, проблем с очите. Вече половин година пия антибиотици и не мога да се оправя и то по 20 дни. Пък ти си вярвай на ДНК теста.

# 581
Когато моят ДНК тест беше отрицателен, а кръвните ми положителни и аз повярвах, че нищо ми няма и лекарят ме убеждаваше как ДНК тестът е най-достоверен. За това сега цялото тяло ме боли, имам възпалени стави, проблем с очите. Вече половин година пия антибиотици и не мога да се оправя и то по 20 дни. Пък ти си вярвай на ДНК теста.

На лични може ли ?

# 582
Не мога да разбера от това, което си написала ти или твоят мъж имате проблем. Не съм чувала лаборатории, които пускат фалшиво положителни резултати или поне на мен не ми се е случвало, защото пускаме аз и приятелят ми и неговите категорично са отрицателни, а аз съм с категорично положителени резултати.
Кръвни изследвания е хубаво да се пускат в една и съща лаборатория и то след по-дълъг период от време. Тук казват 40 дни, на мен са ми казвали и по-дълъг период. След успешно лечение IgM и IgA трябва да са отрицателни, а IgG
Да е с тенденция да спада. Четох още че тези антитела IgG персистират до 2-3 години след лечение. Ако искаш ми пиши и на лично.

# 583
Не мога да разбера от това, което си написала ти или твоят мъж имате проблем. Не съм чувала лаборатории, които пускат фалшиво положителни резултати или поне на мен не ми се е случвало, защото пускаме аз и приятелят ми и неговите категорично са отрицателни, а аз съм с категорично положителени резултати.
Кръвни изследвания е хубаво да се пускат в една и съща лаборатория и то след по-дълъг период от време. Тук казват 40 дни, на мен са ми казвали и по-дълъг период. След успешно лечение IgM и IgA трябва да са отрицателни, а IgG
Да е с тенденция да спада. Четох още че тези антитела IgG персистират до 2-3 години след лечение. Ако искаш ми пиши и на лично.
Не аз , а моят мъж , но лечението се проведе при двамата . По нагоре съм писала че са в една и съща.

# 584
   Добър ден на всички.

Имам няколко въпроса. Искам да си направя кръвни тестове за Хламидия, Микоплазма и Уреаплазма. Вчера бях при гинеколог. Исках да ми вземе цервикален секрет за изследване на Хламидия, Микоплазма и Уреаплазма. А той ми каза, че най-сигурният метод за установяване на Хламидия, Микоплазма и Уреаплазма е чрез кръвен тест. Неговото обяснение беше, че във влагалището могат да се изолират малко на брой бактерии и затова почти винаги дава отрицателен резултат, ако няма наличие на прясна инфекция. Казах му, че преди една година съм си правила изследване чрез цервикален секрет за тези три вида болести и резултатите бяха отрицателни. Тези изследвания чрез цервикален секрет бяха при друг гинеколог, а не при същият.

Как варират цените за изследване на Хламидия трахоматис IgA, IgG и IgM? При Микоплазма и Уреаплазма има ли такива антитела като при Хламидия и кои антитела се изследват, за да покажат точен резултат? Също така как варират цените за изследване на Микоплазма и Уреаплазма?

Имам един уринарен проблем от повече от две години. И през тези години постоянно търся причината и да се излекувам. Искам вече да бъда сигурна, че този проблем не се дължи заради гинекологична причина. Ходих при уролог и ми постави диагноза, само след преглед на водения Дневник за честотата на уринирането от мен и поискване от моя страна изследване на урината, чийто резултат беше отрицателен, тоест нямах наличие на бактерии, белтъци и т.н,  Неврологичен дифузен пикочен мехур (тоест Свръхактивен Пикочен Мехур). Това беше преди една година. Съответно приемах предписаните от уролога медикаменти в продължение на половин година и не ми помогнаха. В момента не приемам абсолютно нищо. Дали ще приемам тези медикаменти, които ми беше предписал или не, положението е едно и също.  Получи се този проблем по време на прием на антибиотик. Гинекологът ме увери, че причината не е от антибиотика, а просто по някакъв начин се е отключил този проблем, макар че въобще не вярвам на това обяснение, тъй като преди да започна да приемам антибиотик, нямах въобще този проблем да тичам до тоалетната. Издържах по 4-5 часа без да посетя тоалетната. Гинекологът вчера ме уверяваше, че този проблем не е гинекологичен и да потърся мнения от нефролог, уролог. Пита ме дали имам парене, болка при уриниране. Отговорът ми беше съответно, че нямам. Съответно му отговорих, че съм ходила няколко пъти при тези изброени доктори. Този гинеколог се води за доста добър в Плевен. Надявам се, че ще се окаже наистина добър, тъй като ми омръзна вече да ходя при гинеколози и да сядам на онзи отвратителен гинекологичен стол и отделно харчене на много пари. Отделно е, че като седнах на гинекологичния стол, само ме прегледа и  ме видя с ехограф. Настоях да ми направи цитонамазка и микробиологично изследване. Не знам защо са такива докторите?! Защо пациентът трябва да казва и настоява за изследвания. Вече ме омръзна да водя борба с всички, като отида в някаква институция.

Извинявайте за дългия ми пост. Благодаря предварително на всички, които ми отговорят. Тука сме все пак да си помагаме.

Общи условия

Активация на акаунт