Re: Хламидия - тема 3!

• 126 323
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • На север
Аз съм я имала инфекцията поне 2,3 години т.е. не е била от скоро и имах два теста със секрет положителни. След първият се лекувах, но пак беше положителен и след това пак на антибиотици и вече вторият тест, както и сега третият са ми отрицателни. Навсякъде ли където взимат кръв правят изследвания за хламидия?

Последна редакция: пн, 25 юли 2016, 21:22 от Woman in red

# 616
  • На север
Публикувам резултатите от днес:

Chlamydia trachomatis IgM   2.00   NTU   < 9.0 - Отр.; 9.0 до 11- Гранична; > 11- Полож.
Chlamydia trachomatis IgG   3.05   NTU   < 9.0 - Отр.; 9.0 до 11- Гранична; > 11- Полож.
Chlamydia trachomatis Ig A   2.38   NTU   < 9.0 - Отр.; 9.0 до 11- Гранична; > 11- Полож.

# 617
  • София
Публикувам резултатите от днес:

Chlamydia trachomatis IgM   2.00   NTU   < 9.0 - Отр.; 9.0 до 11- Гранична; > 11- Полож.
Chlamydia trachomatis IgG   3.05   NTU   < 9.0 - Отр.; 9.0 до 11- Гранична; > 11- Полож.
Chlamydia trachomatis Ig A   2.38   NTU   < 9.0 - Отр.; 9.0 до 11- Гранична; > 11- Полож.
Браво!
Нямаш хламидия - нито нова, нито стара  Peace

# 618
  • На север
Добре де как така нямам стара като аз имах преди година? Два теста съм правила със секрет и двата бяха положителни. newsm78 Или теста показва, че сега нямам активна стара, а не че никога не съм имала...?  Thinking

# 619
Може ли за малко помощ, това са моите резултати от изследването, моята лекарка е в отпуск и моля за помощ за разчитане на резултатите ми? Трябва ли да започна лечение и ако да това стара инфекция ли е била или нова? Не мога да разбера точно резултата...
Положителен ли е...
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgA   1.07   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG   2.42   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.

# 620
  • София
Може ли за малко помощ, това са моите резултати от изследването, моята лекарка е в отпуск и моля за помощ за разчитане на резултатите ми? Трябва ли да започна лечение и ако да това стара инфекция ли е била или нова? Не мога да разбера точно резултата...
Положителен ли е...
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgA   1.07   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG   2.42   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.

Имаш Хламидия, по-скоро нова, но от най-малко 2-3 месеца, защото IgA е започнал да пада.
Трябва да се лекувате и двамата и без секс, докато трае лечението/ има опасност от реинфекция/
Контрола, най-рано 40 дни след лечението.

# 621
Здравейте,
Възможно ли е според вас кръвните изследвания за хламидии да са отрицателни, но въпреки това да имам хламидии?  newsm78

# 622
  • София
Здравейте,
Възможно ли е според вас кръвните изследвания за хламидии да са отрицателни, но въпреки това да имам хламидии?  newsm78
Да, възможно е, ако заразяването е било преди 10-15 дни.
Кръвният тест засича антитела и трябва малко време, докато тялото ги образува.
ДНК теста засича патогена/ ДНК от бактерията/.

# 623
Не мога да повярвам, че тази гадост след толкова антибиотици е още жива.

Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgM   0.51   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG   1.90   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgA   1.42   Ratio   < 0.8 отр.; 0.8 - 1.1 граничен; > 1.1 пол.

Една година и не мога да се оправя, вече нямам надежда... Sad
Не спирам да мисля за деня в който ще съм здрава.

# 624
Здравейте, чисто нова съм тук Simple Smile
Изпаднала съм в лек ужас, от вчера прочетох нолкова много неща, че вече се чувствам объркана.
На 25 г. съм, от 6м. правим опити за бебе. По собствено желание отидох на гинеколог и нищо ми нямаше. Приятеля ми прави спермограма и се оказа, че има лоша морфология, а сега ни откриха хламидии. За да пия АБ трябва да се уверя, че не съм бременна и правих 2 теста с 2 бледорозови чертички. Не знам дали съм бременна и ако съм съм притеснена заради хламидиите. Преди малко ходих на кръвен тест и чакам резултати и ще се побъркам.

# 625
Изпаднала съм в лек ужас, от вчера прочетох нолкова много неща, че вече се чувствам объркана.
На 25 г. съм, от 6м. правим опити за бебе. По собствено желание отидох на гинеколог и нищо ми нямаше. Приятеля ми прави спермограма и се оказа, че има лоша морфология, а сега ни откриха хламидии. За да пия АБ трябва да се уверя, че не съм бременна и правих 2 теста с 2 бледорозови чертички. Не знам дали съм бременна и ако съм съм притеснена заради хламидиите. Преди малко ходих на кръвен тест и чакам резултати и ще се побъркам.
За твое успокоение ще кажа следното: Ако си бременна (не разбрах дали си правила други тестове или ще отидеш на преглед), хламидията по никакъв начин няма да ти попречи да износиш до 9-тия месец бебето и то да се роди живо и здраво. Хламидията пречи на процеса на оплождане, а не по-нататък. Единственото, което може да се случи, ако имаш тази болест, е да се наложи да родиш секцио, защото съм чела, че при нормално раждане се предава на бебето. Мога да ти пиша на ЛС ако имаш нужда.
Успех и дано нямаш хламидия!

# 626
  • София
За твое успокоение ще кажа следното: Ако си бременна (не разбрах дали си правила други тестове или ще отидеш на преглед), хламидията по никакъв начин няма да ти попречи да износиш до 9-тия месец бебето и то да се роди живо и здраво. Хламидията пречи на процеса на оплождане, а не по-нататък. Единственото, което може да се случи, ако имаш тази болест, е да се наложи да родиш секцио, защото съм чела, че при нормално раждане се предава на бебето. Мога да ти пиша на ЛС ако имаш нужда.
Що за глупост???
На ясно ли си колко загубени бременности има в начални седмици или още по-зле, около 20та седмица, точно заради хламидиите.

# 627
Момичета здравейте, бих желала да де присъединя и ако някой може да ми помогне със съвет. Имам преди 2години бременност- кухо яйце изчистих се сама без кюретаж. Миналата година се изследвах и излезе че нямам Хламидия.  От 6-7 месеца обаче правим безуспешно опити за бебе, с оглед на което мъжа ми пусна спермограма и излезе, че и трите показатели са намалени .... И от микробиологията - уретрален секрет PCR на ММ му излезе хламидия +.  Въпроса ми е да се изследвам ли пак за хламидия и аз или да почвам неговия антибиотик направо. Второ може ли той да я има а Аз да не съм заразена. И последна моля кажете ми може ли на хламидията да се дължи лошата спермограма и ако да обратимо ли е след излекуване ??

# 628
Оказа се, че съм бременна, а дори не мога да се зарадвам. Четох в някаква статия, че 50% от случайте на болни с хламидия и забраменели завършва с спонтанен аборт. Адски съм притеснена, но още нищо не може да се каже. Във вторник имам час за преглед и по изчисления на гинеколога ми тогава ще се види на ехограф. Дано да доживея до вторник!

# 629
  • София
Значи ще пиеш АБ през бременността и си намери свестен лекар да те следи.

Общи условия

Активация на акаунт