Как посрещате гостите си?

• 37 837
  • 549
  •   1
Отговори
# 15
Как посрещате гостите си?

Имате ли специални сервизи, които вадите само като за гости?
Специални покривки и прибори?
Правите ли украса на масата?
Какво готвите - ровите из нета и книгите за нещо супер-дупер оригинално или залагате на изпитаните рецепти?
Кои ястия според вас не са подходящи за гости? Защо?
Всичко ли приготвяте сами или някои неща купувате готови (руска салата, сладкиши за десерта и пр.)?
Как сервирате напитките? Преливате ли ги в специални съдове или направо от бутилките, в които са купени?
Имах специален сервиз, вече е за ежедневна употреба.Засега е пълен комплект, така че не мисля да купувам нов "специален".
Имам покривки, които ползвам само за гости.Също и прибори.
Украса-понякога да, понякога не.Но цветя или свещи винаги има.
Залагам на изпитано ястие при неочаквани гости.При специална покана и храната е специална/ оригинална.
За гости не са подходящи ястия с много сос.Трудно се ядат възпитано....   Laughing
От няколко години всичко приготвям сама.Смятам, че готовата храна изобщо не е "достойна" за ядене, затова и за мен е неуважение да я предлагам на гостите си.
Не сервирам бутилки на масата.Освен бира.

# 16
Нямам нищо специално за гости, имам си разни хубави неща, които употребявам според настроението, желанието, времето и повода.
Експериментирам с храна, никога за първи път пред непознати, естествено:)
Не украсявам масата специално, особено пък по начин от камъчета и мидени черупки да няма къде да си сложиш вилицата и ножа. Но пък в повечето дни имам свежи цветя във ваза.

Готови неща рядко купувам.
Вино не пресипвам, защото пия бяло.

# 17
  • n/a

Руска дума. За дребни, непотредни нещица,
понякога им казваме "прахосъбирачки".

# 18
  • гр. София
Ло, благодаря за превода в ефир.  Grinning

# 19
Аз лично не умея да готвя типичните тежки специалитети за гости, някакви манджи, блюда и затова го карам на сладкиши, хапки, банички, напитки, малко по-леко.

А рататуй?  Grinning

# 20
Има различни поводи и различни гости. Едно е да са ти на гости роднини и съвсем различно- световноизвестни звезди и знаменитости.

Абсолютно различно посрещам гости.
Основното правило е -адекватно според ситуацията.

Понякога е адекватно изискано меню специалитети, друг път- традиционна българска кухня.

Понякога са леки хапки, вино и сирена, друг път засищащо ядене.

Намирам темата за много глупава.

# 21
  • гр. София
Едно е да са ти на гости роднини и съвсем различно- световноизвестни звезди и знаменитости.

Кои световноизвестни звезди и знаменитости са ти идвали на гости?  Simple Smile
Аз подобна чест не съм имала и надали ще имам.

# 22
други женки на сутрешно кафе след оставянето на децата в училище - кафе, студен чай с лимон, едни купени сладкиши и един приготвен от мен, ядки и плодове. Обикновено са на диета и се ограничават само с кафето и чая.
на вечеря семейно - най-често барбекю на двора, правя 3-4 салати различен тип, 3-4 вида месо с различна марината и тъй. Гостите обикновено предлагат да донесат десерт, ако не, сладолед.

с покривките, украсата и специалните сервизи ми е много трудно, не умея и не се напъвам. Абе взех си по едно дълго месалче да просна през масата с повод или не, но дотам.

случи се веднъж от учтивост да поканя една дама да остане за обяд, без да съм предвидила нищо, а тя от учтивост прие, та вадих лютеница, бърках със сирене, зелен лук, правих кускус от почтиготовия....

# 23
Тази тема има ли връзка с онази за приборите?
Да не би да се уплаши от факта, че ССФ масово яде с ръце, омазани до лактите, мляска и си облизва пръстите и се чудиш, ако те поканят на гости, дали ще трябва и ти да ядеш с ръце, или ще ти сервират прибори за хранене?  Laughing

ПП А салфетките ви какви са (ако слагате)? Хартиени или от плат?   Grinning

# 24
Почти не ми се случава, но когато реша да се правя на доманикя си "оставям душата". Прибори, чаши, чинии- всичко като в изискан ресторант.
Готви ми или майка ми или поръчвам готово  Mr. Green.  
Следващия път мисля да пробвам да декорирам масата с нещо подобно: Heart Eyes
Скрит текст:

# 25
  • гр. София
Тази тема има ли връзка с онази за приборите?

Коя?  Rolling Eyes

# 26
Е, как коя? Тази.  Laughing

# 27
  • гр. София
Не съм я чела тази. Моята няма връзка с нея.
Близката тематика е съвпадение.  Peace

# 28
Прочети я, няма да съжаляваш.  Peace
После се върни и прочети пак и твоята.  Mr. Green

# 29
Рядко посрещам гости , просто много малък брой хора имат достъп до дома ми . Имаме хубав двор и много уютно обособен кът за хранене . Нямам специални сервизи или покривки , аз просто изхвърлям , ако нещо вече не е годно и така ...
Обичам да приготвям интересни неща , старая се и обикновено се получава . Такова нещо като готова салата , направо ми звучи обидно , няма как да влезе в дома ми или да бъде предложено на гостите ми ...
Моите приятелки се отбиват понякога в неделя следобед на домашна лимонада и сладкиш ...  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт