Как посрещате гостите си?

• 37 843
  • 549
  •   1
Отговори
# 30
Едно е да са ти на гости роднини и съвсем различно- световноизвестни звезди и знаменитости.

Кои световноизвестни звезди и знаменитости са ти идвали на гости?  Simple Smile

Аз се сещам за един, дето даже е и роднина  Mr. Green

# 31
Как посрещате гостите си?
Обикновено с желание!

Имате ли специални сервизи, които вадите само като за гости?
Имам един два по специални сервиза и ги вадя по хубави поводи и за гости.

Специални покривки и прибори?
Имам и такива покривки и прибори, за хубави поводи и гости.

Правите ли украса на масата?
Нищо специално, но обичам добре подредени и красиви маси. Обичам да украсявам храната, порциите, обичам красиво подредени ястия.

Какво готвите - ровите из нета и книгите за нещо супер-дупер оригинално или залагате на изпитаните рецепти?
Обикновено залагам на изпитани гозби, но понякога се ровя и из нета за нещо по така.

Кои ястия според вас не са подходящи за гости? Защо?
Всички ястия са подходящи, стига да са по вкуса на гостите и домакините.

Всичко ли приготвяте сами или някои неща купувате готови (руска салата, сладкиши за десерта и пр.)?
Обикновено всичко приготвям сама ( по точно двамата с ММ, той ми помага много). Понякога десерта е купешки, но добре завоалиран и украсен, да има все пак нещо от мен, нищо, че е купешко.

Как сервирате напитките? Преливате ли ги в специални съдове или направо от бутилките, в които са купени?
Домашното вино и ракия слагам в кани. Купешките от бутилките. Знам, че не е много изискано, ама....

# 32
У нас е като хан, много често има гости. Обичам да готвя и никога не купувам готови храни ( освен някой сладкиш , ако нямам време да приготвя). Специални сервизи и украси вадя за Коледа и Великден, когато задължително се събираме у нас ( около 15 човека рода  Laughing). През останалото време се случва да сервирам и в по-обикновена посуда.  Grinning  Непрекъснато  ровя за рецепти в интернет, има страхотни попадения, включително и в този форум.  Напоследък се запалих да правя погачи, жалко че почти всички са на някакви диети и не консумират тестени храни.  Grinning

# 33
  • София
Нямам специални сервизи и прибори, ядат в това, в което ядем и ние.
Украса никаква - не умея въобще, с две леви ръце съм, що се касае до такива арт приложения Blush
За сметка на това съм добра в кухнята и готово купувам само мезе, всичко друго приготвям сама. Приятно ми е. Нови рецепти съм пробвала, само ако виждам, че са лесни и няма какво да им объркам. И ако обяснението в бг-мамма е супер подробно Laughing
Какво готвя - всякакви неща, избягвам тежки засукани манджи, т.к. всичките ни приятели са почитатели на здравословното хранене. Рибка, салатки, по-леки меса. За експериментаторите мога да пробвам и нещо екзотично, за приятелите-традиционалисти не си позволявам.Неподходящи за гости са ястията, които са сравнително непопулярни, защото може да се окаже, че гостите това не го ядат и ако нямаш нещо резервно, става кофти. Две неща никога не пропускам, защото много ми се удават и всичките ни гости умират за тях - домашен хляб и десерт.
Салфетки ползвам хартиени, най-обикновени.
Алхохолът наливам от бутилките, нямам гарафи, кани и пр.
Нещо пропуснах ли?

# 34
Хайдушката! Mr. Green Обожавам да се занимавам с кулинария!

# 35
Всеки знае, че приготвям зашеметяващи коктейли и неочаквани ястия. Всичко се сервира на пода сред възглавници и малки масички. Те и гостите ми са странни като мен. Mr. Green

# 36
  • при най-добрия мъж...
Обичам да посрещам гости у дома.Обикновено са големи, шумни компании,които завършват с много песни и музика.Ние сме музиканти и обкръжението ни е такова.
Имам хубав сервиз и различни покривки.Някои са тематични,други просто красиви.Обикновено сама си приготвям всичко,но като основно обикновено наблягаме на скарата с различни гарнитури.За вината имам кани,а за твърдия алкохол използвам гарафа.Не украсявам кой знае как масата,гледам да е прилично подредена.Използваме хартиени салфетки.
Ако просто сме се събрали на кафе с приятелки сядаме на терасата.Голяма е,имам си градински мебели там и който иска може да си пуши на спокойствие.

# 37
  • София
Ние рядко каним гости вкъщи. Рядко излизаме, затова ни е по-приятно някъде навън, да имаме възможност и ние да се разсеем.
Гостите ни обикновено са сестра ми и зет ми, не помня от кога не съм канила друг  Rolling Eyes
Не вадя нищо специално, но пък готвим  Laughing Защото не е обичайно за нас.А зет ми яде храна като за 5 човека и се налага да има много храна.

# 38
Не обичам гости в къщи. Това е свързано може би с факта, че като дете в родния ми дом беше една непрестанна върволица от от народ - започваше се със сутрешно кафе, небрежни наминавания през деня, тристепенни обеди, следобедни разговори, и се свършваше с тежки и безкрайни вечери... Ужасно беше, взела съм си тогава дозата гости за цял живот  Crossing Arms Баба ми беше много стриктна в етикета, имаше си специални сервизи, специални покривки, специални прибори  Crazy Дори сутрешното и следобедното кафе сервираше по различен начин... Зарекла съм се оттогава да организирам живота си максимално простичко и без излишни главоболия.

Откакто имам дете, моят дом е моята крепост. Освен мен, мъжа ми и проверяващата водомерите, веднъж-два пъти в годината я влезе някой, я не. По желание правя кафе или чай, сипвам вода. Храни не сервирам, защото нямам подходящи.

Децата, приятели на сина ми, които идват да си играят, не ги броя. На тях сервирам моркови и краставици "на пръчки" и ябълки.

С приятели се виждаме навън, в зависимост от конкретните хора и поводи - на различни места, но винаги неутрални. Не обичам и аз да ходя на хората по къщите, освен ако не е нов дом, или нямат някаква специлна придобивка/ремонт, с която много държат да се похвалят.

Иначе от няколко години съм влюбена в селския туризъм, и в селски къщи спя с огромно удоволствие, но то е "друга бира".

# 39
Тъкмо изпратих две приятелки:) Обичам когато ми дойдат гости да мога да им отделя време, а не да пърхам около тях като сервитьорка. За това не правя кой знае какви приготовления.Някои неща купувам от магазина, други си ги приготвям, но не бих рискувала да експериментирам с рецепта, която не сън правила.Няма покривки,чаши,чинии прибори и т.н,  които да са специално за гости. Обичам винаги да ми е украсено вкъщи,затова няма разлика дали ще идват гости или не. Дългите и изморителни приготовления не са за ме;) Но това не пречи на приятното прекарване

# 40
  • София
Рядко каня гости, защото много се изморявам. Имаме приятели с които може и на боб със салата да се виждаме и да ни е приятно, но съм имала и тежки вечери стигащи до 12 човека. Е, няма такава умора, защото всичко съм приготвяла сама. Започвала съм от студени предястия, топли, тежка основна вечеря, кафе и сладкиш, дижестиви. Не е лесно, а изключително изморително. Имам и тежки сервизи и прибори, специални покривки със съответните салфетки, които ги вадя само при специални случаи и съответно после се прибират обратно. Така съм ги и наследила, /сервизите за хранене/  може така и да ги предам на следващото поколение, ако имат желание.  Предпочитам да каня гости на вън и в последно време това и правя. Лесно ми е и удобно.

# 41
Едно е да са ти на гости роднини и съвсем различно- световноизвестни звезди и знаменитости.

Кои световноизвестни звезди и знаменитости са ти идвали на гости?  Simple Smile
Аз подобна чест не съм имала и надали ще имам.

Е не се заричай! Животът ти тепърва започва. Grinning
Дори не можеш да си представиш колко невероятни неща могат да ти се случат...

# 42
  • New Zealand
Посрещам гости на вино и мезета. Нищо специално не приготвям, но винаги имам свещи на масата.

# 43
Винаги ме е учудвало как хората пазят най - хубавите сервизи, прибори, покривки и украса за гости, вместо да им се радват всеки ден. Гостите не са по - важни от моето семейство - точно то заслужава най - добре подредената маса, най - красивата покривка и най - дълго отделеното време, за да направя обеда или вечерята прекрасна.
Гостите в най - добрия случай ще получат това, което получава семейството ми всеки ден. Но това е в най - добрия случай. В обичайния получават покана за навън - не се виждам като слугиня, която цял ден преди гостите ще готви и приготвя, ще принася манджи вместо да участва в разговора и да се забавлява и след това ще мие и чисти. И не си го причинявам.

# 44
  • На погрешната планета
Така, като ви чета, явно у нас гостите се посрещат по най странния начин Mr. Green.
Понеже идват само много близки хора, а ние по цял ден сме на работа, давам им ключ, отиват да пазаруват и после отиват да готвят у нас. Всеки прави това, което му се отдава, сервират в каквото намерят, защото нямам един пълен сервиз, слагат която покривка намерят и сядат да ни чакат. Накрая обикновено помагат и с почистването на масата.
Май излиза че не посрещам аз гости, а те мен, само че у нас Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт