Как посрещате гостите си?

  • 37 970
  • 549
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: X
Аз пък много се кефя на гости, които не ми ядат пекориното, руколата и аншоата. Миришело им. Ами супер. Такива ги пускам на барбекюто да си пекат пържолите и хич не ги мисля.  Laughing
Синьото сирене, което продават тук наистина е гадно. Поне аз не съм виждала читаво.

# 151
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Пекорино и рукола, ммм.

# 152
  • Мнения: 7 171
Kakvo e pekorino? Sorry za latinskia   Wink

# 153
  • Мнения: 2 481

Пекорино (pecorino)
Италианско сирене от овче мялко. на италиански pecora – овца от тук идва и името. Пекорино, овче сирене, е богато на незаменими аминокиселини, витамини A, B, PP, С, Е, калций, фосфор, което го прави подходящо за нашето хранене. Прозивежда се в няколко района на Италия и има голямо разнообразие във видовете.

# 154
  • Мнения: 7 171

Пекорино (pecorino)
Италианско сирене от овче мялко. на италиански pecora – овца от тук идва и името. Пекорино, овче сирене, е богато на незаменими аминокиселини, витамини A, B, PP, С, Е, калций, фосфор, което го прави подходящо за нашето хранене. Прозивежда се в няколко района на Италия и има голямо разнообразие във видовете.

Благодаря.

# 155
  • Мнения: 79
Имате ли специални сервизи, които вадите само като за гости?- Да. За по-специалните вадя сребърните прибори и кристала.
Специални покривки и прибори?- Да. Умирам си да декорирам и да украсявам.
Правите ли украса на масата?- Да, няколко варианта даже.
Какво готвите - ровите из нета и книгите за нещо супер-дупер оригинално или залагате на изпитаните рецепти?- Добър кулинар съм, основното винаги е нещо изпитано, но за ордьоври и предястия използвам пищови. Искам всеки път да е нещо оригинално, според сезона.
Кои ястия според вас не са подходящи за гости? Защо?- В моята кухня по принцип не присъстват пържени храни. Старая се да готвя освен вкусно и здравословно. Винаги знам вкусовете на гостите си и се съобразявам с това. Според мен е тъпо да поднесеш на гост постна яхния или боб чорба, освен ако не сте на селски туризъм.
Всичко ли приготвяте сами или някои неща купувате готови (руска салата, сладкиши за десерта и пр.)?- Старая се и без да имам гости всичко да приготвям у дома- хляб, пастети, хайвер, майонеза. Тази зима дори и местни деликатеси и колбаси. Салати и десерти задължително аз ги правя. Имам доста опит в това.
Как сервирате напитките? Преливате ли ги в специални съдове или направо от бутилките, в които са купени? Ако са маркови алкохоли, не ги преливам. Ако е наливен алкохол, ги слагам в графи или кани.

Обичам да посрещам гости  Hug

# 156
  • Пловдив
  • Мнения: 27 638
Защо смятате, че е тъпо да поднесеш постна яхния или боб чорба? Аз имам приятели вегетарианци, понеже аз не съм, и редовно у нас ядат боб, леща, зеленчуков гювеч или чушки с ориз. А особено чушките с ориз поднасям като гарнитура на всякакви гости Simple Smile https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/942560_10 … _1962430448_n.jpg

# 157
  • Мнения: 7 947
За вегетарианци чунким няма други ястия, освен боб и чушки пълнени?

# 158
  • Мнения: 14 651
Аз пък много се кефя на гости, които не ми ядат пекориното, руколата и аншоата.

Аншоата и аз няма да я ям. Риба не мога да понасям и като сме на гости, внимавам да не попадна на рибна хапка или салата. На едно събиране поднасят хапки, как пък нямаше нито едно плато без нещо рибно! Много неприятно впечатление ми направи, че всичко беше с риба, особено като ще предлагаш хапки, не е трудно да направиш и без риба. Взимах си ядки с особено внимание, че в миксовете пак имаше нещо, което вони на риба.
Броколите никога не съм ги правила със синьо сирене, за да не си го хабя, него си го пазя за десерт.

# 159
  • гр. София
  • Мнения: 2 821
Броколи много обичам. И карфиол. И изобщо зелеви. И в комбинация със синьо сирене ги обичам. Любимото ми синьо сирене е Рокфор. Толкова плътен вкус, толкова маслено, така се топи на небцето  Heart Eyes Обожавам всички видове сирене и ги ям в промишлени количества без козето. От миризмата ми се  Sick
Всичките ми близки и приятели знаят, че съм вегетарианка и като ме канят на гости винаги има нещо, приготвено специално за мен. Аз също винаги се съобразявам с вкуса на гостите си. В крайна сметка каня близки хора. С близък човек ако не се съобразиш, то тогава с кого?

# 160
  • Мнения: 14 651
Обожавам всички видове сирене и ги ям в промишлени количества без козето.

Е не ставаш ли 100 кила?

# 161
  • гр. София
  • Мнения: 2 821
Не  Rolling Eyes

# 162
  • Мнения: 266

Месояден съм, но това на снимката е страОтно!  coolcool Няма да откажа покана.  Wink

# 163
  • Мнения: 79
Защо смятате, че е тъпо да поднесеш постна яхния или боб чорба? Аз имам приятели вегетарианци, понеже аз не съм, и редовно у нас ядат боб, леща, зеленчуков гювеч или чушки с ориз. А особено чушките с ориз поднасям като гарнитура на всякакви гости Simple Smile https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/942560_10 … _1962430448_n.jpg

Защото се старая за гостите си да не поднасям ежедневни гозби, а нещо по-завъртяно. Това си е мое виждане, но ако ми дойдете на вилата на гости, може и с това да ви нагостя. Всичко зависи от случая, мястото и гостите.

# 164
  • Мнения: 7 171
Защо смятате, че е тъпо да поднесеш постна яхния или боб чорба? Аз имам приятели вегетарианци, понеже аз не съм, и редовно у нас ядат боб, леща, зеленчуков гювеч или чушки с ориз. А особено чушките с ориз поднасям като гарнитура на всякакви гости Simple Smile https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/942560_10 … _1962430448_n.jpg

Янтра, гарантирам ти, че в близките дни половин България (и много български емигрантски семейства), ще ядат чушки, пълнени с ориз.  Joy Много апетитна снимка.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт