Как посрещате гостите си?

  • 37 952
  • 549
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 7 947
Аз няма да дойда. Искам поне гоститата ми да са нещо повече от ежедневното хранене.  Crossing Arms

Губиш..., но не си загуба, споко, квит сме..... Wink

Защо да губя? Нима е загуба принизяването до селско-махленския тон на живот?
Съжалявам, но никога не бих поканила гости на кюфтета и без празнична покривка.
Надявам се да не се обидиш, разбира се, просто отговарям в тон.  Peace

# 136
  • Мнения: 170
Аз няма да дойда. Искам поне гоститата ми да са нещо повече от ежедневното хранене.  Crossing Arms

Губиш..., но не си загуба, споко, квит сме..... Wink

Защо да губя? Нима е загуба принизяването до селско-махленския тон на живот?
Съжалявам, но никога не бих поканила гости на кюфтета и без празнична покривка.
Надявам се да не се обидиш, разбира се, просто отговарям в тон.  Peace


ОТ ТЕБ, ДА СЕ ОБИДЯ, ЩЕГУВАШ ЛИ СЕ....Момиче.....ЖенО.....Обичам те....хаххаха...

# 137
  • Мнения: 4 963
Оф, Азаф, затрудняваш ме...кюфтета плющиш ли.... Laughing Wink

Чак ушите ми пукат. Ще дойда с Вас, когато откриете кой ще ни посрещне с кюфтаци. Hug

# 138
  • Мнения: 170
Оф, Азаф, затрудняваш ме...кюфтета плющиш ли.... Laughing Wink

Чак ушите ми пукат. Ще дойда с Вас, когато откриете кой ще ни посрещне с кюфтаци. Hug

Знаех си, групата е готова....Ше ядем вкусни манджи..... Heart Eyes

# 139
  • Мнения: 21 819
Свещичките разгонват само част. Ние премахнахме една глициния защото ни беше омръзнало да разгонваме.
Аз в къщи имам пергола с три глицинии и въобще нямаме насекоми! Много си обичам глициниите, макар че падат листа, клечки, шущулки от навеса и трябва да се мете. Но е много красиво. Ама за прекрасната снимка да кажа, че нашите цъфтят само през май. През останалото време цвят няма, а само листа, които също не са грозни, но не е този разкош.

# 140
  • Мнения: 14 651
Мен веднъж ме досрамя от едни хапки със сино сирене. Бяхме канени на гости и понеже в последния момент решихме да ходим, не се бяхаме разбирали предварително какво да занесем, решихме да вземем хапки, торта и една бутилка алкохол. Винаги хапките със синьо сирене първи свършват, затова направих такива. Нито един човек не си взе (не ядяли мухлясало), цялата кутия си я върнахме наобратно, домакините ни я връчиха, за да не стават зян, понеже и да не я вземем, нямало кой да ги яде. Ако бях занесла обикновено сирене, оваляно в червен пипер и чубрица, идеално щеше да пасне на общата трапеза, ама откъде да знам.

# 141
  • Мнения: X
Хахах, Янечек  spoko
Разбира ти свиня от кладенчова вода, се казва в такъв случай.
Ние имаме един познат, който редовно подлага на дисекция всичките ми блюда. Веднъж му се стори, че ястието миришело на мас, а то нямаше нито една съставка, която да го докарва на такава миризма. Толкова му се искаше да намери някакъв кусур, че взе да си внушава. Чак приятелката му се ядоса, и му удари един зад врата. Mr. Green
А той, да речеш, че е някакво гурме и кулиран, неее, най-обикновен мърморко  Laughing

# 142
  • Мнения: 4 300

Ние имаме един познат, който редовно подлага на дисекция всичките ми блюда. Веднъж му се стори, че ястието миришело на мас, а то нямаше нито една съставка, която да го докарва на такава миризма.
Най мразим такива екземпляри:)
Между другото, вчера сутрин плета крака на един традиционен фермесрки пазар, никак не евтин между другото, всичко е био-еко-и-т.н. И наред с мед, вино, сиренца, диви ягоди и боровинки, брани от арийски ръчички, имаше естествено и месен щанд. И гледам аз едни бурканчета с нещо бяло кафяво в тях до сушените бутове и шунките. Питам какво е- излезе че било баш мас, препеченка, или както е редно да се казва със сос грейви. И това цялото гурме удоволствие на четворна цена в сравнение с маслото:)

# 143
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143

Имате ли специални сервизи, които вадите само като за гости?
Специални покривки и прибори?
Правите ли украса на масата?
Какво готвите - ровите из нета и книгите за нещо супер-дупер оригинално или залагате на изпитаните рецепти?
Кои ястия според вас не са подходящи за гости? Защо?
Всичко ли приготвяте сами или някои неща купувате готови (руска салата, сладкиши за десерта и пр.)?
Как сервирате напитките? Преливате ли ги в специални съдове или направо от бутилките, в които са купени?

Моята кума  Heart Eyes винаги ни посреща супер официално и изскано. Става ми мило и красиво... Обичам трапезите, подредени с вкус и финес. Отделно и в блюдата е вложила много старание... И в десертите... Просто са едно невероятно семейство.  Hug
Аз карам малко пО народному... Гледам всичко да е вкусно и подбрано от най-доброто на пазара.

# 144
  • гр. София
  • Мнения: 2 821
Като стана въпрос по-горе за синьо сирене, се сещам, че имам познати, които изобщо не го обичат, обаче го ядат. Смятат, че така ще изглеждат по-изискани.  Rolling Eyes

# 145
  • Мнения: 1 793
Като стана въпрос по-горе за синьо сирене, се сещам, че имам познати, които изобщо не го обичат, обаче го ядат. Смятат, че така ще изглеждат по-изискани.  Rolling Eyes

 Joy Ето това е интересна картинка.  hahaha
Обичам синьо сирене, не знаех, че това прави човек изискан.

# 146
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Като стана въпрос по-горе за синьо сирене, се сещам, че имам познати, които изобщо не го обичат, обаче го ядат. Смятат, че така ще изглеждат по-изискани.  Rolling Eyes
Shocked
Не знам колко е изискано, обаче е гадно Mr. Green Мразя синьо сирене.
А като кажа, че не ям месо, стандартното предложение е броколи със синьо сирене - просто отвратително неустимо-гадна комбинация. Едни картофи на фурна са далеч по-милостиво предложение.

# 147
  • Мнения: 62
 Simple SmileНа гости вече от месец ми е приятелка, най-близката ми, която все ми обещава да сготви чудни веган ястия, но ме гощава само със сайтове с такива. Laughing В краткото си безславно студентство, бяхме съквартирантки, правехме Рататуи на фурна, чиято вратичка не се затваряше...
Иначе гостите си ги посрещам с кучешки лай, на няколко гласа. Joy

# 148
  • Мнения: 15 960
[quote author=Приятно ми е - Богиня! link=topic=733500.msg25938486#msg25938486

А като кажа, че не ям месо, стандартното предложение е броколи със синьо сирене - просто отвратително неустимо-гадна комбинация.

[/quote]

Ау, умирам за това. Вече и аз ще казвам, че не ям месо.  Wink

# 149
  • Мнения: X

Ние имаме един познат, който редовно подлага на дисекция всичките ми блюда. Веднъж му се стори, че ястието миришело на мас, а то нямаше нито една съставка, която да го докарва на такава миризма.
Най мразим такива екземпляри:)
Между другото, вчера сутрин плета крака на един традиционен фермесрки пазар, никак не евтин между другото, всичко е био-еко-и-т.н. И наред с мед, вино, сиренца, диви ягоди и боровинки, брани от арийски ръчички, имаше естествено и месен щанд. И гледам аз едни бурканчета с нещо бяло кафяво в тях до сушените бутове и шунките. Питам какво е- излезе че било баш мас, препеченка, или както е редно да се казва със сос грейви. И това цялото гурме удоволствие на четворна цена в сравнение с маслото:)
Германците много го кльопат това мазното. Имат го за специалитет. На една вечеря навремето колко ме кандърдисваха да го опитам. Че и с чесън беше  Laughing
И аз обожавам броколи. Още повече пък със сос от сирена.
Синьото сирене и на мен не ми е от най-любимите, но не бих го върнала по този пренебрежителен начин.
Просто бих си замълчала. И на мен оня ден една гостенка не ми уважи манджата и си донесе едни ресторантски панирани сиренца, които бяха просто позапържени в галетка топени сирена Hochland и не ми се сториха особено вкусни. Да не говорим, че бяха гарнирани със сладко, но не хубаво боровинково сладко, а от оня желирания ягодов конфитюр, който горчи от сладост. Но колкото и да ми е близка, не бих си позволила грубостта да я отпратя да си ги яде вкъщи.

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 21:08 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт