Как посрещате гостите си?

• 37 876
  • 549
  •   1
Отговори
# 465
Онези безалкохолните концентрати, разни уж натурални, уж пуншове, уж Кока-коли и не знам си какво още. Много ги мразя.

# 466
  • Варна
Има. Всякакви газирани гадории и други неща в кутии.
Ако много настояват, мога да купя специално. Но слава богу, повечето, да не кажа всичките ни приятели, пият само чиста минерална вода и истински сокове. От алкохола... не знам, всичко съм купувала. Включително и по 2 бутилки Белуга за всяко гостуване на един приятел руснак.

# 467
  • гр. София
Т.нар. пуншове и аз не купувам. Нито т.нар. натурални сокове. И разтворими прахчета също.
Разните спиртове на Савой клуб и други такива марки също не взимаме.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 20:37 от Зимна роза

# 468
Има няколко човека, за които знам, че пият безалкохолно от рода на Фанта и лимонада ( Twisted Evil) и за тях купувам. Иначе никога. Само вода.

# 469
Като си говорим за чаши, има ли напитки, които никога не купувате, съответно предлагате на гостите си? Алкохолни и безалкохолни.

Aха...нафта и вода от пералнята ... уж всичко пиели, ама без това... та се съобразявам.... Laughing Wink

# 470
Като си говорим за чаши, има ли напитки, които никога не купувате, съответно предлагате на гостите си? Алкохолни и безалкохолни.
Не купуваме газирано за нас , но за гости вземаме и Кола , сокове ,тоник и други нещица. Общо взето сме либерални и не бихме лишили никой от нещо ,защото не го обичаме  baby_neutral

# 471
Не купувам разтворими сокчета от пакетчета, натурални сокове в кутии (освен когато идва племенницата ми, не мога да я убедя, че това не са сокове, а боклуци) и Пина колади.Имат толкова наситен аромат, че не се трае....
За нас купуваме само бира, и отвреме-навреме вино, като ми се припие купешко.Никакви безалкохолни, газирани, сокове, минерални води и подобни.
За гости купуваме Кока кола, сода, минерална вода, това пият най-вече.

# 472
Краси, тогава какво пиете когато сте жадни? Аз не мога да си представя, че не пиете минерална вода или сок от време на време поне.

# 473
Най-полезното, вода.   Grinning  Обикновена, чешмяна, през филтър.
Доскоро навън, по заведения, си купувах минерална в стъклена бутилка, но отскоро имам стоманено шише за вода и си нося.
Сокове не обичаме.Ако ми се припие нещо различно от вода, си правя шейк от плод, смляно ленено семе или чиа и кефир/ядково мляко-ако нямам, и с вода става.
Гледам да избягвам всякакви бутилирани напитки.В заведения си поръчвам наливна бира, уж нямала толкова консерванти като бутилираната.
Амии, общо взето, това пия-вода, бира и вино.   Laughing

# 474
Да, аз съвсем скоро си купих кана с филтър за вода и се родих направо. Иначе в къщи мног овода се пие и това мъкнене...А и вкусът и е много добър. Доволна съм. И ние пием само вода, вино и айрян в къщи.

# 475
  • София
И ние газирано не пием, но повечето ни приятели обичат Кока кола и заради тях купувам. Пием натурални сокове, защото все пак ни се пие нещо безалкохолно. Взимам уж от най-скъпите, не мога да мисля постоянно за вредите от тях, защото ако се замисли човек почти всичко вече е вредно. Сокчета на прах не съм пила от студентските си години и не знам изобщо някой купува ли ги.

От алкохола - в къщи се пие главно бира, която е предпочитана от мъжете, но аз винаги си имам бутилка шардоне. Мъжът ми си къта и домашна ракия във фризера и си пийва, когато има компания, че сам не му върви глътката.

Вода от чешмата рядко пием. Мъжът ми - никога.

# 476
Ще си позволя само да вмъкна нещо, понеже не съм много по темата, рядко посрещам гости.
Никога наливна бира в заведение! НИ- КО- ГА! Гледала съм колега барман какви извращения прави с недопити бири на клиенти, доливайки наливна и продавайки я, за да си направи избивката. А и от други съм чувала че е практика, но аз съм го виждала с очите си. И не беше в долнопробно заведение, не.

# 477
  • София
daryl hana, това си е нормална практика. Жалко за онези, които не вярват в това. Разбира се, надали навсякъде се практикува, но всеки, който пие наливна бира, да има едно наум.  Wink

# 478
Не е по темата, но понеже споменахте филтърни кани..аз пък нещо не мога да харесам вкуса и  Confused
Явно съм свикнала на минерална вода и тази ми е някак блудкава. По- полезна ли е? Има ли значение каната, или пък филтрите  newsm78

# 479
Пием вода от чешмата, но сме към витошкия стар водопровод с отличен леден вкус  Wink
За гости и за нас купувам от магазина - какво ми се допие.
Не виждам смисъл да не купувам сокове, но да купувам бира или вино...

Общи условия

Активация на акаунт