Как посрещате гостите си?

• 37 884
  • 549
  •   1
Отговори
# 450
Ох, не ме дразнете със стъклени маси беее  Sad
Аз пък ненавиждам стъклени маси. Предпочитам си дървенията.  Grinning
Аз също предпочитам дървени.
Най не обичам ниски. Затова не обичам да ходя на гости на свекървата. Масата й за гости е ужасно ниска, а аз каквато съм дребна, диванът й ми идва висок и ми е истинско мъчение да се храня седнала на тази маса. Навремето и ние имахме от онези холови гарнитура в хора, които ни докараха колики, та с радост се отървахме от тях. Само че нея като я гледам, посмъртно няма да се раздели със мебелите от Татово време, за които била чакала ред с месеци, ако не и с години. Laughing

# 451
  • Варна
Да разбирам ли, че някой използва холна масичка вместо трапезна?! И се гордее с това?!

# 452
  • На погрешната планета
ММ също си има само негова халба. Малко ми е писнало да я намирам празна и неизмита на масата и замислям пъклен план за нея, но той после пак ще си хареса нещо подобно, което да стои на централно място на масата по всяко време.
Дядо навремето имаше такива само негови си неща.

Ох....видях себе си с намръщената физиономия пред неизмитата постоянно мотаеща се халба и у нас  Laughing

Мъжът ми имаше една такава любима чаша за бира, ама много неудобна за миене, една такава висока, тясна и от тънко стъкло ooooh!. И колкото повече му обяснявах, че много трудно я мия тая чаша, толкова по-често я ползваше. Накрая свърши безславно счупена в мивката и никой не заподозря, че е нарочно, понеже чупенето на чаши по време на миене ми е специалитет Mr. Green.

# 453
Не е точно по темата, но във връзка с дървото....страшно обичам подобни

Ако се сдобия с такава кухня, само там ще посрещам гостите.....   Grinning

# 454
Ами Боги, тя жената реално погледнато няма трапезария. Има само хол и сега по стечение на обстоятелствата двама от внуците и го използват като детска.
Иначе се гордее със секцията си, а с масата сякаш не толкова. Споделяше, че всъщност й се иска да смени холовата маса с по-удобна. Даже сме обмисляли варианта направо да й подарим. Но тя ако тръгне да сменя масата, ще трябва да си смени и цялото обзавеждане в хола-детска, след което тя вече няма да е удачно да се използва като детска. Може би ако доживее да си е сама в апартамента, ще може да направи желаните промени. Но мисля, че секцията със сигурност ще остане  Mr. Green Мъжът ми вече е пробвал неведнъж да й промие мозъка в това отношение, но не би. Сложна е ситуацията с нея. Но въпреки гостоприемството й, като знам как ще се намърдаме като сардели на дивана и на ниската масичка, направо ми се свива стомаха.

# 455
  • София
Да разбирам ли, че някой използва холна масичка вместо трапезна?! И се гордее с това?!
При свекърите ми е така. Явно ги удовлетворява. На мен ми е безкрайно неудобно да се нагъна на четири.
В нашия хол има две маси - и ниска, и за хранене.

# 456
Втората ми харесва за къща на село . Peace
По принцип не си падам по изчистен до стерилност стил.
Тези кухни много ми харесват , но не и за в града .Виж за на село или на вилата да .
То във  вилата ни кухнята  е много близко стилово  .Но има още какво да се прави там.

# 457
  • Варна
Изобщо не мога да си помисля, че е приятно да се храниш, сгънат на четири Peace Срам и позор за тези домакини, които подлагат гостите си на това.

Сега за чашите за шампанско.
Този вид на чашата за шампанско е бил популярен преди време, а и единствен като допустим вид за консумация, заради дивите дрожди,  които са предизвиквали ферментацията му. Те са се утаявали на дъното и не са се поглъщали при пиене.
Сегашните чаши за шампанско са от типа "флейта". За да се наблюдава по-добре играта на мехурчетата. Колкото по-дълга и непроменлива е тя, толкова виното е по-качествено. Дрождите вече се екстрахират с течен азот от виното и няма опасност да попаднат в чашата

Единственото отклонение е при "винтидж" шампанското, т.е. това с доказана  реколта. Там може да има остатък от дрожди и затова се налага чаша, в която те да се утаят.

# 458

Сега за чашите за шампанско.
Този вид на чашата за шампанско е бил популярен преди време
Оттогава е и основният критерий при подбор на танцьорки за Крейзи хорс - гърдите им да се побират в чаша за шампанско. Не ми се мисли каква би била гледката, ако използваха новите чаши  Mr. Green

# 459
 Joy Joy Joy
Доне, Донее, по-често се включвай, бе жена. Умори ме от смях.

# 460
  • Варна
Ако ще си говорим за легенди, цялата работа тръгва от бюста на Мария Антоанета

Бил признат за съвършен в състезание, отлят и служещ за чаша през 1787 г. и наречен bol seine Peace

# 461
Има си хас да не е спечелила тя. Ама защо само едната са й отляли?  Rolling Eyes
Бая голяма купа, все пак. Направо за попарка.

# 462
Това след... ъъъъ... декапитацията ли са го отляли?

# 463
  • Варна
Ммм, преди ще да е. Все пак онова грозно събитие ще да се е случило през 1793г.

# 464
  • гр. София
Като си говорим за чаши, има ли напитки, които никога не купувате, съответно предлагате на гостите си? Алкохолни и безалкохолни.

Общи условия

Активация на акаунт