Как посрещате гостите си?

• 37 889
  • 549
  •   1
Отговори
# 75
  • гр. София
Как през тясното гърло ще успее да подиша?  newsm78 Не са ли за тази цел декантерите? Rolling Eyes

# 76
Мога обаче да изпържа яйце и да предложа чаша чай. Hug

И на такова гости обичам да ходя. Яйцата ако може да не са ми много препържени и да са с масло. А и аз така мога да посрещна.
Защото човек не винаги има настроение, възможност и време за тежко гости.
Според поводът и хората също се преценява.
 Simple Smile

Ми ходете си на гости вие двамата по-често, щото - не очаквам много хора да обичат да посрещат с пържени яйца, пък и не познавам такива, дето ще отидат на гости на чаша чай.

# 77
  • гр. София
Е то зависи и как са те поканили. Дали са ти казали "Мини да пием по едно" или "Елате в сряда на вечеря". В първия случай не се очакват тежки трапези, във втория се очаква обилно хранене, а не просто бира с фъстъчки.

# 78
Как през тясното гърло ще успее да подиша?  newsm78 Не са ли за тази цел декантерите? Rolling Eyes

Зависи от виното. Има такива, за които е препоръчително да се прелеят от бутилката, за да може да се окислят в процеса на преливането. При други е достатъчно да отвориш бутилката.

# 79
Е то зависи и как са те поканили. Дали са ти казали "Мини да пием по едно" или "Елате в сряда на вечеря". В първия случай не се очакват тежки трапези, във втория се очаква обилно хранене, а не просто бира с фъстъчки.
И ако ти каже някой ела да пием по едно - ти отиваш с нагласата да е чай с гарнитурка яйца ли?  Joy Joy Joy

# 80
  • гр. София
Хаха, Вили  Joy

Ми зависи. Може с определени хора такова да ни е гостуването за по едно питие  Mr. Green
То човек с различните си приятели различно се посреща и изпраща.  Laughing

# 81
 Joy
Да, но все пак - колкото и да е станало инцидентно - не бих поканила човек, ако няма една бира да му сложа най-малкото, с един пиперлив чипс. Тоест като каниш - все пак се подготвяш.

# 82
  • Варна
Доколкото ми е известно червеното вино е добре да се декантира, за да подиша малко. Така се разгръща ароматът му. За бялото не знам.  Rolling Eyes

И на бялото добре му се отразява понякога. Особено, ако е Монраше  2003г Crazy

# 83
  • Варна
Доколкото ми е известно червеното вино е добре да се декантира, за да подиша малко. Така се разгръща ароматът му. За бялото не знам.  Rolling Eyes

Просто отваряш бутилката, но не декантираш, освен ако не е по-обикновено, в тубичка, картон, голяма бутилка.
Не, не е така. Има си вина, независимо от цената и бутилката, които си изискват декантирането.
С младите вина, например, не е необходимо да се вади декантер.

# 84
У дома идват на гости само най-близките ни приятели. Менюто обикновено е предварително уговорено, то е споменато в поканата - елате на пържолки, заповядайте на агнешко, да се съберем в събота за едни кюфтаци... Приготвям неща, които обичаме и ние, и те. За децата правя нещо отделно. Притурям и някоя глезотийка за изненада.
За гости и приятни семейни поводи, когато сме си само аз и мъжът ми с децата, имам два сервиза. Просто те са пълен комплект и всеки получава еднаква на съседа си чиния. Ако нещо се потроши, сервизът веднага бива понижен в "ежедневен" и се закупува нов на негово място. Слагам покривки, които не точно са за гости, но просто са големи и с тях застилам цялата маса. Когато сме си само ние вкъщи обикновено се събираме на половината маса и мятам някоя по-малка покривка /от практична гледна точка е по-удобно, защото се поддържа по-лесно/. Освен прибори за хранене, салфетки, чаши и посуда, в която е сервирана храната, на масата ми няма други джунджурии.
Вино в декандер бих преливала, ако го точа от бъчвата във винарната. Ама нямам такава, затова си праскаме дирекно от бутилките.
Не живея в дворец и не посрещам царски особи вкъщи.
Събирали сме се и на пълнени чушки, и на мусака, и на гювеч, и на свинско с кисело зеле.

Но най-често с приятелите си се виждаме по заведения.

# 85
  • София
Зависи от гостите, повода и настрението ми, но винаги на покривка и със сервизите за гости Laughing.
Сервирала съм и бира и чипс, но пак си имам едни весели покривки подходящи за такъв случай.
Обичам да ми е красиво и подходящо аранжирано и ми е много странно някой като каже "Ама ти какво си се подготвила! Ние идваме само да се видим". Ние като само ще се виждаме значи ли, че трябва да метна кюфтетата и салатата на вестник newsm78.
Иначе обичам да готвя за гости разни по-засукани неща, като винаги се съобразявам кой какво не яде. Ако някой дойде инцидентно, винаги има достатъчно мръвка във фризера за една скара. Напоследък се боря с тетрадката на майка ми с разни сладкиши, но засега са повече за домашна консумация Embarassed
Откакто счупих стария декантер на баба, все пиша на Дядо Коледа за нов, а той все ми носи разни други, не толкова важни според мен, неща Wink, явно не слушам достатъчно.

# 86
  • гр. София
Ние като само ще се виждаме значи ли, че трябва да метна кюфтетата и салатата на вестник newsm78.

В "Черешката на тортата" май Карбовски така сервира - салам на вестник  Crazy

Да ви питам - имате ли/ползвате ли/харесвате ли т.нар. битови чаши и чинии? Онези, писаните, в които сервират в механите.

Ето един сервиз за вино

Скрит текст:

Докато живеех с родителите ми за Бъдни вечер в такава кана и чаши сме наливали виното. Много уютно е някак. Особено с украсата от борови клонки и свещи на масата.  Simple Smile
Греяната ракия също в глинени чашки сме наливали - едни такива с издължени нагоре чучурчета. Като мънички лейчици.

# 87
Ние като само ще се виждаме значи ли, че трябва да метна кюфтетата и салатата на вестник newsm78.

В "Черешката на тортата" май Карбовски така сервира - салам на вестник  Crazy

Да ви питам - имате ли/ползвате ли/харесвате ли т.нар. битови чаши и чинии? Онези, писаните, в които сервират в механите.

Ето един сервиз за вино

Скрит текст:

Докато живеех с родителите ми за Бъдни вечер в такава кана и чаши сме наливали виното. Много уютно е някак. Особено с украсата от борови клонки и свещи на масата.  Simple Smile
Греяната ракия също в глинени чашки сме наливали - едни такива с издължени нагоре чучурчета. Като мънички лейчици.

Розе, нямам, а много бих искала да имам! За Бъдни Вечер правя вечеря по български обичай и ползвам покривка с национални мотиви, но толкова имам.

# 88
  • Варна
Ужасни са тези чаши, чинии и прочее псевдонародна масовка.

# 89
Ужасни са тези чаши, чинии и прочее псевдонародна масовка.

Покажи ми истински, с удоволствие ще предпочета тях пред псевдонародната масовка. Някакси не върви да си извадя сребърните прибори за Бъдни Вечер. Традиционна българска вечеря в традиционен български стил.

Общи условия

Активация на акаунт