Как посрещате гостите си?

• 37 936
  • 549
  •   1
Отговори
# 375
  • Под сянката на разлистените кактуси
Уф, бонбоните за гости и аз си спомням, че и бой съм яла заради тях...Веднъж ги бях нахапала всичките, така де, няма да ми ги ядат някакви там гости  Joy Майка ми отвори кутията пред хората и в земята потъна от срам жената  Embarassed После го отнесох, ама поне и бонбоните изядох...

Коняк пием понякога, докато седим на масата да си лафим до 3-4 часа.

# 376
Зимна Роза -точно тези  Heart Eyes

По едно време се появиха и такива.Много бяха вкусни:

Скрит текст:

Коняк "Слънчев бряг" и Бадемов аперитив имаше задължително в пустото барче.

# 377
  • София
Като бях малка много се пиеше коняк на гости. Сега вие предлагате ли на гостите си коняк и на вас предлагат ли ви, когато гостувате?
Ами че как навремето без коняк.  Joy
Дядо ми си държеше винаги една бутилка в готовност в барчето.
Когато бях в 7-ми клас ми подариха страхотна уредба от корекома и поканих вкъщи компанията от класа. Момчетата изпиха малко повече от половината коняк. И аз какво да сторя, че да не отнеса на дядо ми конското, а на баба ми шамарите - досипах до горе с вода. На Нова година дядо ми решава да си пийне със съседите от коняка и дружно го оплюха - как го развалили, чиста водица бил, не като преди.  hahaha

Сега никой около нас не пие коняк.  

Бонбони за гости винаги сме имали, но аз бях много шантаво дете. Съседите ни и досега сигурно помнят как баба ми ме гонеше с шоколадови яйца по двора. Шоколад проядох чак като студентка.

Елфичка, не си ли прекалено млада да си спомняш тези времена?  Grinning

# 378
Ами колко да съм млада.Бях малка тогава,но много впечатлителна и всичко помня от 87-88-ма насам Laughing Набор 84 съм.А тези неща си ги имаше и малко по-нататък.

# 379
  • гр. София
Ей, как можах да забравя бадемовия аперитив!
Дали още го правят?  Rolling Eyes
По едно време стана супер-дупер-мега модерна пина коладата. Това да ти налеят пина колада беше ехееей, голяма работа!

Аз обичам сладки питиета. Пина колада нямаме, обаче имаме амарула. Мммм, толкова е вкусна! С натрошен лед особено.
------------------------------------

Сега се сещам още нещо, което навремето често се случваше (понеже непрекъснато ходехме на гости и ни идваха гости, та затова имам толкова истории от детството ми, свързани с гости): като отидем някъде и ако някоя храна се е харесваше и накрая  оставаше от нея, домакинята завиваше по малко за гостите да си носят вкъщи. Кекс, сладки, баница.

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 20:11 от Зимна роза

# 380
  • София
Зимна роза, има бадемов аперитив и сега.  Peace
Като дете с моя приятелка бяхме изпили половин бутилка от бадемовия ликьор на нейния дядо и човекът като разбра щеше да получи удар. А да сме били втори-трети клас.  Blush При това се хилехме толкова мощно, явно добре ни беше хванал аперитивът.

# 381
  • Варна
То аз и сега завивам за вкъщи.

# 382
Коняк не предлагам. Имаме сингъл молт уиски, ликьори (тези в "барчето" Joy),  ракия във фризера за специални случаи, бира и вино в хладилника.

Майка ми по едно време беше започнала да купува някакъв сладък шнапс от круши, праскови и кайсии, от който правеше страхотни коктейли с мента и плодов сок. Мъжът ми ми купя оня ден, но моето питие се оказа вид ракия. Сега имам четири вида във фризера.  Joy Нямало ракия в Канада!

В какви чаши пиете?

Ние имаме всякакви, дори разнообразни бирени чаши за различни видове бира. Ракията я пием само по специален повод, обикновено от кристални чаши. Вината от изчистени, обикновени чаши (най-много обичам големи чаши за червено вино с малко вино в тя - така диша, Розичке).

Шампанското от тип "флейта", но михаресва и ниския тип.

Имам и чаши за различни видове коктейли.

PS. Не сме алкохолици.  Joy

# 383
  • Варна
И аз имам чаши за различните видове напитки. Едни за всички червени вина и съвсем отделни за бургундско.

Скрит текст:

# 384
  • Пловдив
И аз имам чаши за различните видове напитки. Едни за всички червени вина и съвсем отделни за бургундско.

Скрит текст:
Че то даже АЗ! имам отделни чаши за червено, за бяло, за бургундско и високи за шампанско. Понеже децата ми не пият вино - чаши за вино бол. На мен проблем са ми чашите за вода и безалкохолно Laughing

# 385
  • Варна
Има едни оребрени много са здрави, ей.
Опитах се веднъж нарочно да счупя една /гореща кръв, разбирате ли/, е, не става и не става.

# 386
  • Пловдив
От ИКЕА си взех такива.... има-няма преди месец, от 6 вече съм на 4ри Simple Smile

# 387
Това не са ли чаши "Казабланка"?

Все се засилвам да взимам и се отказвам после  Thinking

# 388
  • Варна
Брей, какви са тия деца-торнодо? А за калаени мислела ли си?  Mr. Green Това в кръга на шегата. Hug

Елфичка, май да. Много са удобни. Стават и за котейли.

# 389
  • Пловдив
Брей, какви са тия деца-торнодо? А за калаени мислела ли си?  Mr. Green Това в кръга на шегата. Hug

Елфичка, май да. Много са удобни. Стават и за котейли.
Ако имаш нещо за чупене - отстъпвам ти ги за два часа, ще овършеят всичко.  Laughing Laughing Laughing Laughing По принцип тяхно задължение, на двамата по-големи, ама и малкия се тика да помага, е да вадят миялната. И доста неща дават фира Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт