Как посрещате гостите си?

  • 37 849
  • 549
  •   1
Отговори
# 480
  • София
  • Мнения: 45 084
Да разбирам ли, че някой използва холна масичка вместо трапезна?! И се гордее с това?!

Аз споменах, че нямам трапезна маса и столове. Не се гордея. Нямаме пари и време за закупуване на такова нещо сега.

Какво не купуваме като питиета - твърд алкохол. Тъй като и ние не пием. Каним гости на бира и вино. Безалкохолни - купувам сокове, кола. Не купувам степчета и всичко с аспартам. Вода - от кана с филтър.

# 481
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Пожалавам ти в най-скоро време да се сдобиеш с нормална маса за хранене Peace
Не е полезно да се храниш, сгънат на четири.

# 482
  • Мнения: 7 947
Аз ползвам, да  Laughing
Не е масичка обаче, а голяма холна маса. Там сервирам вечерята, пред телевизора. Вечерите ни продължават доста реално, аз се наяждам набързо, но мъжът ми с часове си мези  Wink
Трапезна имаме, но я изкарах от стаята. Не се ползваше.

# 483
  • Мнения: X
Сокове

Цитат
Над 99 процента от натуралните сокове в България се произвеждат изцяло от вносни концентрати. У нас не се внасят плодове, от които да се правят натуралните сокове, а направо концентрати, които съдържат около 70 % сухо вещество.Експерти разясняват, че на практика у нас над 90 процента от натуралните сокове са просто  разредени концентрати, които се бутилират наново и се продават.Специалистите разясняват, че единствените наистина натуралните сокове, които се правят у нас са от арония, която се отглежда тук.  Най – масово купуваният ” натурален сок” от портокал например се прави от концентрати внесени най – често от  Бразилия и Кипър,  а този от моркови се прави от концентрати внос от Полша. Експертите разясняват още, че всъщност т.н.р. натурални сокове, които се продават у нас са  в много по – голяма степен вредни отколкото полезни, тъй като съдържат прекомерно количество захар  и Е – та в излишък. Освен това вредните концентрати засилват чувството за глад у хората, които ги консумират  и така спомагат трупането на излишни килограми.
 

Бирата

Цитат
Произвежда се чрез варене и ферментация на нишесте, получено главно от зърнени култури - най-вече малцов ечемик, но се използват и пшеница, ръж, царевица, ориз, овес, сорго, лимец и коноп. За ферментацията спомага ферментационна мая. Бирата се ароматизира с хмел, който придава горчивина и действа като природен консервант.

Виното

Цитат
„Виното е продукт, получен изключително в резултат на пълна или частична алкохолна ферментация на смачкано или несмачкано прясно грозде или гроздова мъст от прясно грозде.“

Мисля, е очеИЗвадно.    Grinning
Освен това, когато пия бира/вино, обикновено пия по чашка.
Ако трябва да утолявам жажда със сок, трябва да изпивам поне 1-1,5 литра на ден.
Сами преценете кое е по-полезно:вода или "натурални" сокове.


# 484
  • Мнения: 7 947
 Laughing Е, разбира се, намерила си из нета информация, с която да обясниш избора си.
Но и аз мога да ти намеря доста, особено за виното - от какво се прави реално, а не от какво би трябвало... Whistling

# 485
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Вили, недей така за виното. Има си производители, които не правят "шашми". Но говорим за вино, не за нещо, което струва 5лв кутията.

# 486
  • Мнения: 7 947
Вили, недей така за виното. Има си производители, които не правят "шашми". Но говорим за вино, не за нещо, което струва 5лв кутията.

Разбира се. Аз самата имам клиенти от една изба, често ми носят от тяхното си вино - разкош е  Peace
Говоря обаче за масовото продавано по магазините. Или очакваш, че всеки купува вино от 50лв нагоре за гостите си?  Wink

# 487
  • София
  • Мнения: 45 084
Няма какво да си играем с някакви кутийки и бутилки.
Мъжът ми купува по 20 литра от една изба в Долна Баня в средата на Декември и в началото на Януари всичко свършва! Grinning
А ни се връзва по 3 лева литъра.
По това време на годината посрещаме най-много гости вкъщи, че имаме и поводи освен празниците.

# 488
  • Мнения: X
Гостите ни предпочитат основно бира.Само етърва ми пие чат-пат вино.
Виното ни е домашно, знам от какво грозде и как се прави.
Обикновено купувам само за себе си, когато ми се допие нещо различно от домашното.
Не е 50 лв, не помня марката, някакво френско беше, за около 18 лв-750 мл.

Laughing Е, разбира се, намерила си из нета информация, с която да обясниш избора си.
А с какво да го обясня?   Laughing
Не съм професионален производител на нито едно от трите, така че се възползвам от предоставена информация.Направих го, точно за да обясня защо купувам бира/вино, но не и сокове.

# 489
  • Мнения: 7 947
Именно де - за соковете намери лошо инфо, но за виното добро, ма много избирателно просто  Laughing

# 490
  • Мнения: X
Именно де - за соковете намери лошо инфо, но за виното добро, ма много избирателно просто  Laughing
Ами, намери ми добро инфо за соковете....аз като изписах "съдържание на натуралните сокове" в Google , първата страница линкове е само лошо инфо.   Laughing
Писах вече, че като ми се допие сок, предпочитам да си го направя сама у дома, без разните му добавки като ароматизатори, багрила, консерванти и фруктоза.
Фабрично произведени сокове не обичах и преди да знам какво съдържат, пък откакто знам, съвсем ми се отщяха. 

# 491
  • Мнения: 7 947
Ами добре - ето как следва да се правят соковете http://bulgariandrinks.com/%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%BB% … D0%B0%D1%80%D0%B8

# 492
  • Мнения: 4 963
Без гости и у нас не се пие почти нищо, различно от чешмяна вода и фрешове.
Напоследък си купувам кока-кола и се чудя защо, понеже мразя газирано, а и тя ми е прекалено сладка, ама това е, защото отказвам кафето и навярно тялото ми има нужда (надявам се да изчезне тази нужда много скоро).
За гости купувам минерална вода, натурален сок и газирано (когато и ако знам кой какво обича).

Относно алкохола - вкъщи винаги държа определено количество различен по вид алкохол, но не си падаме много по пиенето и често разни бутилки си стоят с години. За редките гости купувам съответно на вкуса им - повечето ми близки приятели са бираджии (пием основно немска и белгийска бира), но някои пият и вино. Май са единици пиещите твърд алкохол и то само за аперитив. Аз напоследък изобщо не консумирам алкохол - само по хипер важен повод пия чаша бяло вино или чаша Леффе.

# 493
  • Мнения: 14 651
Много мразя ниските холни масички, нямам и няма да си купя ткава, въобще в хола не ми трябват маси и столове. Да се храня на ниска масичка, седейки на нормално висок стол или диван е истинско мъчение, а при майка ми е точно така. В кухнята има нормална маса, но всичко се пренася в хола, даже за най-обикновената вечеря. И се пуска тв, което прави заниманието още по-мъчително.

# 494
  • Мнения: 7 947
Мъчително ли? Напротив - много е приятно  Sunglasses
Всеки си има начин на прекарване на времето.

Общи условия

Активация на акаунт