Покривате ли си главата,когато влизате в църква?

• 23 891
  • 454
  •   1
Отговори
# 300
Преди години бяхме в Кайро и искахме да влезем в една джамия....На входа ни наденаха едни роби без въпроси, без коментар...Искаш ли да влезеш - с роба. Mr. GreenПо принцип смятам, че правилата са достойни за уважение дори и да не съм винаги съгласна...
На църква хода често и винаги се съобразявам как съм облечена.Това е вътрешното ми усещане. Не ми пречи кой как е облечен около мен - всичко е въпрос на уважение, възпитание, познание и личен избор Peace

Абсолютно съгласен!

Допълвам - и ВЯРА!

# 301
  • София
...
А ти, когато влизаш в храм какво искаш - Ти да говориш с Бога, или Той да ти говори?

Искам да разгледам черквата.

Хубав отговор! И какво ще разгледаш там?

Зависи от конкретната черква. В някои има стенописи, в други - примерно интересна дърворезба, а в трети - нищо, което да ме интересува...

# 302
...
А ти, когато влизаш в храм какво искаш - Ти да говориш с Бога, или Той да ти говори?

Зависи от конкретната черква. В някои има стенописи, в други - примерно интересна дърворезба, а в трети - нищо, което да ме интересува...

Интересува от гледна точка на какво?

# 303
...

Да бе, да се чудиш направо какво има да се разглежда в черквите.
http://www.duomofirenze.it/index-eng.htm
http://www.google.bg/search?q=sistine+chapel+pictures&tbm=is … =1360&bih=643
http://www.sagradafamilia.cat/
http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Russia/Gorod_Moskva/ … rmition-BR-1.html

и т.н.

Rolling Eyes Blush

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 16:44 от Анонимен

# 304
  • София
...

[/quote]

Чисто естетическа гл. т.

# 305
  • Ямбол
Никой не ми отговори на въпроса, защо само жените ги заглеждат и само те трябва да крият красотата си. И мъжете имат красота, която може да предизвика разни желания у жените, докато се опитват да се смирят.

# 306
Аз на моя и скъсан чул да му сложа на главата пак ще го надушат да им се не види на мирянките. Че и миряни от време на време го заглеждат.  Blush

# 307
...

Чисто естетическа гл. т.
[/quote]

Значи, тази тема не се отнася до теб /за съжаление/. И въпреки всичко, си добре дошла както искаш в Божия храм!

# 308
Никой не ми отговори на въпроса, защо само жените ги заглеждат и само те трябва да крият красотата си. И мъжете имат красота, която може да предизвика разни желания у жените, докато се опитват да се смирят.

Хубава забележка, но просто темата е такава. Нямам нищо против да открием и друга - за мъжете, но мисля, че тях, някак си ги няма много по храмовете /в сравнение с жените/. Което пак ме връща към тях - защо жените не си водят мъжете на служба?...

# 309
  • Ямбол
Темата не е само за жени. Пита се дали си покриваме главите. Аз се интересувам защо е необходимо само жените да се крият при така дадените отговори.

# 310
Темата не е само за жени. Пита се дали си покриваме главите. Аз се интересувам защо е необходимо само жените да се крият при така дадените отговори.

Защото мъжът стоял над жената в божествената йерархия и тя трябвало да покаже уважение и смирение като си покрие главата.Нещо такова беше  :thinking

# 311
  • Ямбол
Поредното противоречие в божествените правила. Нали уж всички са равни пред Него?

# 312
Според мен мъжете трябва да си покриват главите с кърпи. Особено плешивите, защото кубетата им много блестят на светлината от свещите и разсейват добросъвестните мирянки.

Последна редакция: вт, 27 авг 2013, 20:03 от preyala

# 313
  • София
Поредното противоречие в божествените правила. Нали уж всички са равни пред Него?

Някои са по-равни. Отношението към жената в популярните религии е осъдително /според мен, на други може и да им отърва/.

Не съм кръстена, не съм влизала в църква от 15 години, вкл. и на сватби изчаквам церемонията отвън, може и да вляза в храм, ако има жена свещеник  Whistling, дума да не става да си покривам главата.

# 314
  • София
... Отношението към жената в популярните религии е осъдително ...

Оооо, да, определено  newsm10   Мога само да се радвам, че живея в светска държава.

Общи условия

Активация на акаунт