Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 127
  • 546
  •   1
Отговори
# 285
Нищо не си ни дала ти. Ние сами сме се научили да не навлизаме. След като сме минали през подобен сблъсък.

С вас не мога да се меря. Вие сте еталон за безупречно поведение.

# 286
Нова, една топка градина не унищожава. Ни домати, ни цветя.
Жаве, не само на топка, и на криеница, и на ластици играем. Flutter

Да бе, сигурно.
Да се чуди човек тогава как пък няма един двор от тези 15, в който да им разрешат да ритат.  Whistling

# 287

Да бе, сигурно.
Да се чуди човек тогава как пък няма един двор от тези 15, в който да им разрешат да ритат.  Whistling

То има, но всичко засято. Хората да не толкова богати, че да имат специално двор за ритане. После к'о ще ядът зимъска, а?

# 288
Нова, една топка градина не унищожава. Ни домати, ни цветя.
Жаве, не само на топка, и на криеница, и на ластици играем. Flutter

Да бе, сигурно.

Именно. Но нали са деца, всичко, рече бг-мамма, им е разрешено, но пък и нали са ни възпитани....  Flutter

# 289
  • Пазете Гор
По случая описан от Red_Hot аз мисля, че не бихме оценили симпатичните баби, които се заиграват с децата, ако не съществуваха и по-киселите, които ги пъдят. И двата архетипа имат нужда един от друг и нямат смисъл един без друг.

# 290

Да бе, сигурно.

То има, но всичко засято. Хората да не толкова богати, че да имат специално двор за ритане. После к'о ще ядът зимъска, а?

Е на авторката дворът нали е адаптиран за игра... Но не стигал. Пък народът е казал, простирай се според чергата си  Mr. Green

# 291
Е то и улицата им е тясна, що попада топката у съседите.
Аз викам-що не пратите тези деца на поляната? Така и така не виси майката с тях и на улицата пак беля правят.

# 292
Авторке, способността ти да контактуваш с хората, дипломатичността ти и самата ти определяш отношението към себе си. Забеляза ли тук( във форума) какво е?Simple Smile
Уверявам те, че с малко повече скромност и малко по-малко наглост би спечелила повече симпатии..самата ти отблъскаш даже и тук и за това отношението е това. Може би същото се случва и със съседите. Остава да обвиниш сега и целия свят, колко е несправедлив...и познай кой има нужда от психолог да му помогне да се адаптира към лошия свят:)

# 293
Авторке, способността ти да контактуваш с хората, дипломатичността ти и самата ти определяш отношението към себе си. Забеляза ли тук( във форума) какво е?Simple Smile
Уверявам те, че с малко повече скромност и малко по-малко наглост би спечелила повече симпатии..самата ти отблъскаш даже и тук и за това отношението е това. Може би същото се случва и със съседите. Остава да обвиниш сега и целия свят, колко е несправедлив...и познай кой има нужда от психолог да му помогне да се адаптира към лошия свят:)

Туй ся вярно ли е?

Може само ти да не й симпатизираш? Не знам, питам. Аз не я познавам във форума, както и повечето от вас.

# 294
Вярно е. Авторката започва темата нападателно, вкарва злоба тя самата, като се оплаква от липса на разбиране и толерантност. Ако е такава и в комуникацията със съседите, прибраната топка е най-толерантното, което може да се направи.

# 295
Вярно е. Авторката започва темата нападателно, вкарва злоба тя самата, като се оплаква от липса на разбиране и толерантност. Ако е такава и в комуникацията със съседите, прибраната топка е най-толерантното, което може да се направи.

Аааа, не. Не питах за това. Не ми вменявай собственото си мнение  Naughty

Питах за мнение по други теми.

Как пък от няколко постта, я определихте като злобна, надменна и не знам си каква?  Thinking
Наистина ми е интересно как можеш да разбереш какъв е един човек във виртуалното пространство?

# 296
Леле,не мога да повярвам, че от една тема,основана на битовизъм се издадоха такива присъди за морал,възпитание,насоки към психолог  Shocked
В повечето съседски отношения винаги има проблем,но и монетата винаги има две страни, затова трябва да се постигне някакъв компромис.Например съседите да вдигнат по-висока ограда  Crazy или пък авторката да купи по-лека топка,която не може да нанесе големи щети.
Съседите пък излиза,че са откраднали топката,но щом е в техния двор,става тяхно притежание  #Crazy
Децата са си деца ,искат да играят , да се забавляват ,какво разбират от домати  ooooh!
Но пък отглеждането на домати и краставици си е трудоемко и се влагат и средства.Трябва разсад,поливки препарати,извършват се колтучене,връзване и в един момент,когато трудът ти замине заради топката на съседа ,не е приятно.Но на възрастни хора пък не им отива да си приватизират детска топка,искат да дадат някакъв урок явно,но той е меко казано смешен,по скоро децата ще запомнят  : Е тоя чичо Панчо много злобен беше крадеше ни топката едно време  Crossing Arms Crossing Arms
Ама и аз се разписах все едно моята топка е взета и мойте домати смачкани  Peace

# 297
Ред Хот, тези скорострелно написани 20 страници за една топка, почти всички тук ( с много малко изключения) са подтикнати да пишат само от НЕАДЕКВАТНОСТТА , ЛИПСАТА НА РАЦИОНАЛНО МИСЛЕНЕ и странна инфантилност..Лично аз пиша, не защото симпатизирам или обратното- лично отношения нямам, а и тя сама се представя като слаба , лабилна и озъбена, предизвиква жалост към себе си по-скоро. На живо с такъв човек не бих се карала никога, понеже ми е жал за по-слабите хора...но пък бих се опитала да го жегна малко да се осъзнае- за негово добро е...
Защо авторката не може да се справи с нещо доста елементарно- да общува в мир със съседите си?! Много по-важно е да даде на децата пример за дипломатичност, благородство, та това са много по-ценни съвети, които ще бъдат от полза на човек, пред това да знае, че е победил едни изморени, възрастни хора и се е наложил да ги кара да пускат пасове с топка в двора си...

# 298
а и тя сама се представя като слаба , лабилна и озъбена, предизвиква жалост към себе си по-скоро. На живо с такъв човек не бих се карала никога, понеже ми е жал за по-слабите хора...но пък бих се опитала да го жегна малко да се осъзнае- за негово добро е...

Ама как я прецени? Аз като тръгнах да ти чета постта и първо реших, че я познаваш лично?
Не се заяждам, но наистина смятам, че от едно виртуално общуване не може да се определи какъв е човека. След това не се знае в действителност, тя какво е направила. Това, че пуска темата по този начин, не означава, че нещата стоят така. Тук мисля, че всеки идеализира по някакъв начин присъствието си.

Искам да си направя експеримент и да пусна обратната тема. "Ако топката на децата падне в моя двор, дали да им я върна?"

# 299
Ред Хот, почвам да мисля, че си най-добрата приятелка на авторката:)
Прочетох те през редовете с усмивка:)
Аз съм опознала от авторката само тази част , която тя сама разкрива за себе си- а тя разкри в детайли своите възгледи за жените, които не са солидарни с нея, за свободните деца и тези, които ги учат на ред и по-късните им проблеми с психиката- не всичко съм чела даже и не бих могла, това ми е достатъчно. А според теб как се опознава човек, ако той сам не си изложи мислите на показ?Simple Smile
Моята философия е друга в случая- аз бих спазвала установения ред и бих изисквала същото от съседите. В случай, че искам да се заобиколят някои обществени норми и виждам , че и съседите ми също не винаги са тихи, ще подходя по-дипломатично, ще го карам по-леко- детето ми да вижда лека заигравка в ситуацията, лекота, а не тази тежест, с която авторката представя проблема..

Общи условия

Активация на акаунт