Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 013
  • 546
  •   1
Отговори
# 75
Ако комуникацията и от двете страни е нормална, едва ли ще има проблем.
Африканските китки в двора!? Зимъска няма ли да настинат?

След като комуникацията започва с Нищо лошо не са направили децата.

# 76
Ако комуникацията и от двете страни е нормална, едва ли ще има проблем.
Африканските китки в двора!? Зимъска няма ли да настинат?

След като комуникацията започва с Нищо лошо не са направили децата.
Това си важи при всички случаи - независимо от коя страна си. Като дете може да чупиш цветя, като възрастен ще прибираш топки. Wink

# 77

Щом играят на улицата, значи не няма движение. Може да е на село, по черните улици.

hahaha hahaha hahaha
Пък на това му се вика очи-плочи-е  ooooh!

Представите ти за село са сбъркани.

# 78
Аз предлагам съседите да си вдигнат дуварчето по-нависоко, даже и мрежа да сложат, то щото и птиците небесни могат да нацвъкат доматито.

А пък тук си говорим за възпитани деца, на които се говори, обяснява, разбират, че правят беля.

И за една топка, паднала цели - стой не мърдай - 3 (три) пъти - за едно лято, в двора с безценното домати.

Такива събития минават в графата "случва се". Утре, ако ако камион се обърне в двора на съседите и това събитие ще мине в графата - случва се.

Свободи, територии и глупости.

човещинката я няма. Там е проблема.

# 79
Някои хора смятат, че светът започва и свършва с техните деца. За други това е доматито. 

# 80
  • София
Такива събития минават в графата "случва се". Утре, ако ако камион се обърне в двора на съседите и това събитие ще мине в графата - случва се.
Свободи, територии и глупости.
човещинката я няма. Там е проблема.
И аз така мисля...Но пък интересно да прочетеш мненията, та чак и авторката напушена...Направо  Shocked В какво време живеем? Няма разбиране, няма нормална комуникация...и какво да вземе авторката да ги съди за неправомерно  присвояване на топката? Laughing
Едно време като бях дете имахме една баба Сийка/член на ОФ на БСП - бог да я прости/, която ни взимаше топките, защото топкакахме зад блока/не м/у 14-16 часа разбира се/...и си мислеше, че има това право...Топката паднала 3 пъти за лятото, децата нарисували картичка, извинили се....басиии какво още, разбирам да са някакви гамени, да рушат и трошат - оки заслужават да им се вземе топката, ама при тази ситуация....И каква е вероятността от трите пъти паднала топката в двора да счупи нещо - било то домат или нещо друго...Чакккк пък толкова неприятно, чак пък толкова защитници....на собствеността - не знам, не знам....

# 81
Някои хора смятат, че светът започва и свършва с техните деца. За други това е доматито.  
Абсолютно.

Хубаво е тези с децата да се съобразяват с другите. Щото досега не е имало случай домат да ходи да троши по чуждите дворове.

Laughing

Собствената ми баба ми криеше топките, че се събирахме хлапетата да играем пред вкъщи. А тя цял ден на работа сред деца, надули и главата - имаше нужда от спокойствие жената. Тогава се цупех, но сега проумявам, че си е била права.  Peace

# 82
  • Mediterraneo
И каква е вероятността от трите пъти паднала топката в двора да счупи нещо - било то домат или нещо друго...Чакккк пък толкова неприятно, чак пък толкова защитници....на собствеността - не знам, не знам....

Точно!

# 83
  • София
Предполагам, че след като не е първото падане на топката в двора, явно са правили забележка. Това не е помогнало и накрая са прибрали топката.
За мен е въпрос на елементарна съобразителност със съседите, които ясно са показали, че нещо им е неприятно, да спреш да го правиш. Дали ще е игра с топка, дали шумове или нещо друго, няма значение. Не е въпросът нито в доматите, нито в цветята, а в настървението да продължаваш да дразниш комшията.

# 84
  • София
Тогава се цупех, но сега проумявам, че си е била права.  Peace
Ами всички, които искат да спазват само собствените си правила да отидат да живеят в планината или на полето сами без съседи...Има часове, в които/ м/у другото вече е отменено или поне го няма, като закон дори пазенето на тишина м/у 14-16 часа, защото едно време дори беше законово това спазване /Купете си къщи с огромни дворове и готово...Всеки трябва да се съобразява с други, може би авторката трябва да спука гумите на колата на сина им щото я форсира или да им прави забележка да не режат дърва м/у 14-16 часа??? И сама казва на село е приела е да се съобразява...най-нормалното нещо и за мен е съседите да приемат, че в двора им ще влизат съседски кучета, котки, кокошки/може и разни неща чуждите животни да вършат там Laughing/, ще падат топки и т.н. Може би и тях ще приберат, щото им оцапват свещениия двор...или може би прелитащите птици трябва да застрелят...хахаха или да съдят държавата, ако градушката скапе доматетО Laughing В крайна с/ка опира до НОРМАЛНИ съседски взаимоотношения и това хората да не се приемат много на сериозно...щото явно напоследък все повечето го правят.....

# 85

Това са пълни глупости. На село също важат законите в държавата. Комшиите (техните кучета, котки, топки) не могат да влизат в двора свободно, както не е позволено да влизат в апартамента ви без покана.

това откъде си го измислихте не разбирам. Свободни разсъждения по картинка за първи клас..  Laughing

едит: Ако попитате как ше спра котките - ето скорошен пример. Комшията има мишки и е сложил отрова. Ние имаме котка, която, като къщна котка, обича да си се разхожда и извън пределите на дома ни. Сега, когато знаем за отровата у комшиите, котката е затворена вкъщи. Не мога да му се сърдя на комшията. Той има проблем с вредители и е в правото си да си го решава, както намери за добре. Проблемът в случая си е наш.

Не сте особено толерантни ми се струва.  Thinking

Последна редакция: нд, 18 авг 2013, 10:24 от Moli88

# 86
Не се сдържах да не взема отношение по темата. Авторката е добре да е наясно с понятието " чужда собственост" и че свободата е на ВСИЧКИ. Не само на децата. В нормална страна само за това, че децата ти шумят могат да ти треснат солена глоба, ти описваш, че и съседите шумяли. Ако се каниш да сключиш сделка за взаимно - изгодни отношения, крепящи се на компромиси и от двете страни- това си го изясни пряко с хората. Не е редно обаче. За мен трябва да има ред и правила в едно общество и човек в собствения си дом трябва да има право да прави каквото намери за добре, да не бъде обезбокояван, както и да не безбокои другите.

# 87

Ами всички, които искат да спазват само собствените си правила да отидат да живеят в планината или на полето сами без съседи...Има часове, в които/ м/у другото вече е отменено или поне го няма, като закон дори пазенето на тишина м/у 14-16 часа, защото едно време дори беше законово това спазване /Купете си къщи с огромни дворове и готово...

И сега го има в наредбите за обществения ред на общините. Не знам дали е за всички, но преди няколко дни проверявах за Варна, има го.

# 88
Разбирам защо авторката не иска да говори лично със съседите, прочетох й поста как търпи кучето им, рязането на дърва и т.н. Очевидно е, че не се обичат, което е често срещано за хората по къщите. Съседите й най-вероятно също са дебелоглави темерути и не е лесно да се разбереш с такива. Затова в този живот Бог ги е събрал на една улица - да се научат да живеят в разбирателство и така душите им да еволюират. Но явно и в следващия ще са си съседи.

# 89
  • София

Ами всички, които искат да спазват само собствените си правила да отидат да живеят в планината или на полето сами без съседи...Има часове, в които/ м/у другото вече е отменено или поне го няма, като закон дори пазенето на тишина м/у 14-16 часа, защото едно време дори беше законово това спазване /Купете си къщи с огромни дворове и готово...

И сега го има в наредбите за обществения ред на общините. Не знам дали е за всички, но преди няколко дни проверявах за Варна, има го.
Дай някакъв линк, аз търсих миналата година и пише, че закона е отменен...в частта си за пазене на тишина от 14-16 часа....като препоръчително и ако от домсъвета се приеме или нещо такова....ако може на лична да не спамим темата

Общи условия

Активация на акаунт