Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 784
  • 546
  •   1
Отговори
# 255
Red Hot, за мен това би бил най - правилният подход, даже бих им купила нова топка,  която би била много хубава например, та да я пазят по - добре.

# 256

Наистина ли с такова впечатление си останала?
Определено не децата, а реакциите на майката  се коментират.

А майката, най-голямата "напушена" простачка, която се е скарала със съседите и настройва децата срещу тях. На всичкото отгоре има неблагоразумието да не си е възпитала децата.  Tired

# 257
  • Варна/Лондон
Пращам ги да играят там, където няма да има проблем. На поляната където става за ритане, без да има навлизане в чуждото пространство.
Специално за блока, защото нали сме гражданчета в блок и си имаме площадка, не поляни-отиваме в този край на площадката, противоположния, а не непосредствено до човека, който е в конфронтация някаква с нас. Блоковете са по-често от 4 входа, не е на другия край на града това. И още нещо-обикновено съм с децата си, а не са сами. Само тогава мога да съм свидетел на сблъсъци, конфликти и спорове, за да мога да се намеся или отсъдя при нужда, не лежа на кълка-деца са.....
От цялата работа разбрах-давайте да се спасяваме, че може да имаме проблеми. И до войниклъка си с него пред блока. Яко!Има и такива, но темата не е за това как ти гледаш твоите, а как да спасим топката, без да намачка африканското домати.

# 258
Пращам ги да играят там, където няма да има проблем. На поляната където става за ритане, без да има навлизане в чуждото пространство.
Специално за блока, защото нали сме гражданчета в блок и си имаме площадка, не поляни-отиваме в този край на площадката, противоположния, а не непосредствено до човека, който е в конфронтация някаква с нас. Блоковете са по-често от 4 входа, не е на другия край на града това. И още нещо-обикновено съм с децата си, а не са сами. Само тогава мога да съм свидетел на сблъсъци, конфликти и спорове, за да мога да се намеся или отсъдя при нужда, не лежа на кълка-деца са.....И още по-точно, щом те влече-специално за ритане на топка  в стил футбол, или игра на волей или баскетбол-отиваме в двора на училището-там има и врати, и кошове и е истинско и съседи няма. Но-СЪМ с децата, не надниквам от балкона. Ако днес не мога да съм с тях-играят на ластик, на ръбче, на дама, на криеница, на замръзванка, на карти, на държави, с куклите или карат колело , тротинетка или ролери. Няма да умрат три дена без топка, защото имат щастието да са свободни и да знаят да играят с много други неща, когато е невъзможно да играят точно с топка.
Да, и компютър имат и таблет, които не са докосвали от началото на ваканцията. Нищо, че са гражданчета и нямат поляни.

Айде, стига моля ви сееее  Stop
Всички сте толкова образцови във форума, че направо да се потисне човек.
До като стоиш с тях ли пишеш във форума?

Стига, стига. Да, имало площадки, на никого не пречели, направо перфектната ситуация. Къде живееш в България или в Швейцария?

# 259
  • Варна/Лондон
Специално за блока, защото нали сме гражданчета в блок и си имаме площадка, не поляни-отиваме в този край на площадката, противоположния, а не непосредствено до човека, който е в конфронтация някаква с нас. Блоковете са по-често от 4 входа, не е на другия край на града това. И още нещо-обикновено съм с децата си, а не са сами. Само тогава мога да съм свидетел на сблъсъци, конфликти и спорове, за да мога да се намеся или отсъдя при нужда, не лежа на кълка-деца са.....И още по-точно, щом те влече-специално за ритане на топка  в стил футбол, или игра на волей или баскетбол-отиваме в двора на училището-там има и врати, и кошове и е истинско и съседи няма. Но-СЪМ с децата, не надниквам от балкона. Ако днес не мога да съм с тях-играят на ластик, на ръбче, на дама, на криеница, на замръзванка, на карти, на държави, с куклите или карат колело , тротинетка или ролери. Няма да умрат три дена без топка, защото имат щастието да са свободни и да знаят да играят с много други неща, когато е невъзможно да играят точно с топка.
Да, и компютър имат и таблет, които не са докосвали от началото на ваканцията. Нищо, че са гражданчета и нямат поляни.
Запали, а даже и нямаш домати. Но пък удобно да се похвалиш. Peace

# 260
Момиче, сега е 23 часа, не сме навън
Навън бяхме от 4 до 9 вечерта.... ooooh!
Ми много ясно, че ще се хваля-имам с какво. Авторката да се замисли защо не се хвали, а мрънка.

# 261
Е какъв блок, нали е село и не минават коли по въпросната улица, на която играят децата. Това предполага, че всички се познават и децата спокойно могат да минат 100  по-надолу. Но не - сакън, да не слезе Жулиета от балкона да упражни реален контрол. А защо не идат на някоя полянка, която предполагам не липсва в селото, където няма дворове и други подобни лични пространства, и да поиграят като хората, вместо да висят на улицата?

При мен топки са падали в двора и на мен лично не ми пречат. Връщам топките и не правя въпрос. Но не задължавам никого да мисли като мен и да го квалифицирам като злобен, защото иска спокойствие в собствения си двор. Детето ми няма 5, до нас има поляна, която принадлежи на съседите, няколко пъти топката му отиде там и му обяснихме да ходи да играе на друго място, въпреки, че на поляната да има най-много 5-6 крави... На плажове все сме ходили и съм му обяснявала, че не може да играе с топка около лежащите на плажа, дори и да му се иска. В такива случаи аз ставам и се местим някъде, където не пречим на никого и си играем. Не вися на шезлонга и да очаквам, че хората ще се отръскат от пясъка и ще погледнат с благ поглед. Може и така да стане, но не са длъжни. Не може всеки да се разпорежда както си иска с чуждото, където и да било и да не приема критики, видиш ли щото са деца.

Темата за Германия не я повдигнах аз, а беше в отговор на вечната реплика, че такава нетолерантност съществува само в България - обясних че напротив, в други държави никой не приема това за ненормално и се запя рефрен номер 2, че България не е Германия  Mr. Green

# 262
  • Пазете Гор
Почти всяко дете играейки може да свърши някоя беля. Почти всеки човек може да се ядоса от някоя детска щуротия.

Аз връщам топките и гледам лошо. Хлапетата не ми се трогват особено.

# 263
Е това е истината. Обаче майките се трогват. Grinning

# 264
Добре, разбрах. В истинския живот всички сте перфектни, изрядни, никога на никого нищо лошо, нито случайно, а за нарочно и дума да не става. Определено форумът има нужда от такива принципни ментори  Sunglasses

Къде са тези хора в реалния живот. Искам да се запозная с вас!

# 265
Наистина ли някъде децата играят на топка на улицата?  Shocked  Божееее, не съм виждала от години... мислех, че вече са изчезнали!  Grinning

# 266

П.П. Възползвам се от случая да поканя всички, които имат домати в зеленчуковата тема в раздел Хоби. Wink

Куркума, а кандидат-доматаджии може ли? Имам аз мераци за зеленчукопроизводство, ама умения равни на нула  Mr. Green

# 267
Добре, разбрах. В истинския живот всички сте перфектни, изрядни, никога на никого нищо лошо, нито случайно, а за нарочно и дума да не става. Определено форумът има нужда от такива принципни ментори  Sunglasses

Пак грешно си разбрала. Laughing
Не сме перфектни. Представи си, случило се е и нашето дете да ритне топката на криво. Два, три пъти. На петия път, ако не са разбрали от дума, си има различни вече начини. Това казвам аз, че след направена беля, не тикам децата да повтарят, потретят и подесетят белята, с думите-нищо, маме, нищо лошо...Тогава случайното се превръща в нарочно.
Сори, ама не си ме поканила за приятелка на лични. МНого пък искаш. Crossing Arms

# 268
  • Варна/Лондон
Във всяка тема се навъртат няколко перфектни майки, на които просто ти идва да им купиш билет за Германия(не съм била), Финладия(прекрасно за деца), Англия, Ирландия, Италия...толкова от мен, но просто да видят, да се поочупят малко. Това тесногръдие и наблягане на ''Аз постъпвам правилно и моите деца са най-най-най'' никъде го няма.

# 269
Чешити има най-различни, може и да ти се падне такъв за съсед, ако искаш да се скараш, да му отмъстиш, да му натриеш носа или просто да му направиш гадорийка - начини безброй, това е лесният начин. По-трудно е другото.
Децата често тормозят баш чешитите, също както в училище често тормозят най-тихите и кротки деца, но това да е възпитателен метод от страна на възрастните около тях е далече  от споменаваните така често тук човещина, свобода и тям подобни.
Имало хора, на които не им пука за това, че топка им мачка цветята, имало такива, които с радост и умиление  дават децата да им тъпчат градините, чудесно, но като виждаш, че има и такива, на които това не им е приятно, защо го толерираш, ей това не разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт