Топката на децата падна в чужд двор. Не им я връщат :(

• 24 072
  • 546
  •   1
Отговори
# 375
Не и ако е предварително заострено.
Или пък вместо мушкато - кактуси, рози, къпини и прочие.

П.П. Тя аФторката изчезнА, ама темата цъфти...

# 376
  • Варна
И какво, Северина, като ми се извиняват, като преди това емнайсет хиляди пъти съм ги молила да не правят еди какво си? Не разбират от дума; от дума не разбират и родителите, какво е редно да последва?
Не знам за теб, Каси, както намериш за удачно, така действай!  Grinning
Аз на деца за това, че са ми метнали топка в двора не мога да се озъбя, пък нека съм.... там, както прецените ме определете. Не могат да ме ядосат до такава степен, не и с подобни действия.

Пуци, може и малко да съм пресилила определението, но такова впечатление се загнезди у мен. За "злобните лелки" обаче не си взимам думите назад. Simple Smile

# 377
Нещата не са черно-бели, и чест й прави на авторката, че се опитва да намери творческо решение на проблема със сблъсъка на двете свободи.

И аз видях творчески подход, а не "инфантилен", но всеки вижда от позицията на собственото си усещане.
Ако не се имате с този съсед, какво ви остава да направите- да се карате още, да подавате жалби и да трошите нерви, ами не, бих го обърнала на хумор и бих потърсила нестандартно, добронамерено решение.

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 14:19 от Red_Hot

# 378
Северина, естествено и хубаво е да си стоиш зад думите, обаче това с лелките и хиените е някак си като да кажеш "Ти що обиждаш, ма мръхло?"  Mr. Green Извинявай, че за теб се закачих, но другото вече ми е скучно, отново тече четене без разбиране и поляризиране на всяка "вражеска" дума.  Peace

# 379
Не знам за авторката и нейния патос, но от последните страници с такова настървение се разменят "остроумно-закачливо-злостно-подигравателни" реплики, че чак се опиянихте и патосът ви отдавна прескочи този на авторката. Случайно да ви се струва, че попрекалихте с негативизма и гаврата? Някакво чувство за мярка и такт?

Ама как бе? Във форума се държат един за друг такива. Негативизма и плюенето е на почит без значение по кой въпрос. Може да има друга тема с обратната теза, но и там ще е същата ситуацията.  Tired
И това са хора, които проповядват- "свободи", "права", "възпитание"... ooooh!
Само им чети начина на изказ и повече не питай  Stop

Дори и да не е права авторката, защото ми се струва, че истината не е точно такава, пак не се основание за такива приказки, обиди, квалификации и злостно презрение. Но явно някой хора имат нужда да си изливат злъчта някъде. Да, разбирам ви, по-добре по форумите, от колкото на яве  Peace

# 380
Ти като че ли в момента най-добре се справяш с освобождаването от злъч. Как не ти писна да нареждаш срещу пишещите и да повтаряш все едни и същи обобщения?  Mr. Green

# 381
Май свърши интересното, почва хленченето на тема Ах, колко злоба има в този форум.

# 382
Който сее ветрове, ще жъне бури.

# 383
Който сее ветрове, ще жъне бури.

Има и ремикс т'ва  Mr. Green Но... ще ми коментират изказа после  Whistling

..........

Ииии,начи, в едни други теми можИ да цитираме членове /не полови/ от Конституцията за лична неприкосновеност и т.н. ,но пък в други нИ можИ   Whistling Whistling Whistling

# 384
Имаше една притча, от споменатите случки се присетих, ще я предам със свои думи, не я помня съвсем точно.
Село, двама млади мъже, ограда до ограда, започнали да градят домовете си, да облагородяват градините си, види камък в двора си единият, огледа се, пък го метне през оградата в съседния.
Като намери камък другият мъж в двора си, и той така - метне го в комшията.
Деца се родили, пораснали, мъжете станали старци, всяка пролет подхвърляли намерените камъни в своя двор през оградата в съседния и така се изтъркаляли годините...
Единият се споминал, двора започнал да работи синът му.
Види камък, сложи го на купчинка, не се минала и година, един камък несъбран не останал .

Който разбрал - разбрал.

# 385
А вие прочетохте ли всеки един пост на въпросната авторка?

Имаше момент,в който прати децата ни на психолог,понеже не споделяме и не практикуваме нейната "методика" на възпитание.И видиш ли,гарантирано ще израстнат някакви изверги,понеже майките им ги санкционират за щяло и нещяло,а това неминуемо води до дълбока душевна увреденост в бъдеще Laughing

А последният й пост беше толкова инфантилен,че повече няма на къде  Laughing Била най-добрата и обичана майка,отивала да прави някакви си обичани приятни неща,пожела ни адиос,каза СТОП! и повече не се появи  Joy

Цялата драма на темата не идва от конкретната случка,която е мега идиотска и лапешка,а от писанията на авторката,която успя да издразни всички още на първите страници.Направих си труда да извадя някои цитати,за тези,които не са прочели всичко обстойно:

"Да се извиня и те дори да се извинят - да, но това няма да спре топките в двора им (дали от моите или от следващите деца, или от техните собствени внуци ако щете)."

"Според мен как стоят нещата: децата са си деца и никоя китка или домат не може да е по-важна от тяхната свобода и правото им на игра. Не разбирам явната неприязън към деца въобще от страна на по-големите, та дори и 40-50 г. жени и мъже.

"Така, прескачам с презрение личните неуместни нападки срещу мен, както и квалификации от всякакъв обиден и непристоен език и продължавам да разсъждавам как да постъпя правилно!"

"Наистина има много строги родители, за дацата на които направо ме е жал - такива окови са им сложили, такива наказания налагат, такива жестоки забрани. Да не говорим за унижения, на които ги подлагат, без дори да осъзнават какво правят. Подозирам, че дамита, които нападат безпричинно са именно от този тип. "

".... толкова силна и разяждаща отвътре е злобата им, че ...

О, народе, народе!"

"Вижте, последствията за децата ще се проявят в бъдеще. Сега усмихнатите и наглед щастливи деца, ако има причини за това, след време ще проявят своите особености, а и за съжаление - болести. Сега наричаната красива и обичана майка, пак ако има причини за това, след време ще се превърне в друго. И всичко това - ако има причини за това. Моля да не се спекулира!

Но, моля ви, това не е психологическа тема. Ходенето на психолог ще си го направите по-нататък, ако имате нужда, ако се налага ... НЕ това говоря и Не това търся."

"Психологическите и емоционалните последствия от моите действия или бездействия, думи и жестове ще са важни за децата ми и ще оставят следи (който не го разбира, нека не се изказва). Това си е моето верую."

"Хайде, бийте се, мийте се и си лягайте, че аз съм и най-хубавата и обичана съпруга (освен майка) и имам много обич за получаване тази вечер."  Laughing

# 386
Не, те не са чели темата, но си разсъждават принципно.

# 387
Не, те не са чели темата, но си разсъждават принципно.

Не е принципно! В лицето на децата те поставят собствените си и съдят през тази призма с максимата, че никой не може да каже нищо на моето дете.

# 388
От една топка проблем-в нашия град какви неща летят...... Grinning Grinning

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=628649650492340&set= … 189447&type=1

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 15:15 от tanq 555

# 389
  • Варна
Нищо от цитираните постове не ме възмути, нито сега, нито докато ги четях. Само е малко по- емоционална.
Забелязала съм, че във форума на това не се гледа с добро око. Wink

Общи условия

Активация на акаунт