КГБ = Клуб на Готините Баби - 138.

• 43 746
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
  • София
http://www.youtube.com/watch?v=Xc_yZZ2Dl6U

това гледам сега и ми е хубаво

# 616
Римарче, на припек в Маммата е по-хубаво! Ама ти чакаш дечица ...
Яге, рибките ще почакат.
  friendship newsm19

# 617
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Момичета мили от варненската агитка, много ви благодаря за вниманието.

И аз го мисля как да стане - да се срещна с вас - щото отивам директно в Балчик и трябва да измисля как да се придвижа до Варна да се видя с вас и да се върна после обратно.

Даже си мислех - не искате ли вие да се разходите до Двореца в Балчик и хубавата градина? (Я как го глася, на мен да ми е удобно. Малко ме е срам, ама... Надявам с, че ще го измислим все някак.)

Сега за Пловдив :

Момичета софиянки, не искате ли заедно да пътуваме? Влак, автобус - и аз не знам как. До сега винаги съм била зависима от ММ, който ме развозва навсякъде като куфар, нямам никакви "пътни" навици и опит. Ама винаги има първи път, нали така?

Пловдив за вас може да е свързан с автостоп, гаджета и пиене на кафе, но за мен не е така. За мен е свързан единствено с работа. Години наред на Пловдивския панаир - спане на квартири сред чужди и недружелюбни хора, ставане рано, палатата,  после цял ден тежки преговори с усилието да  изнесем български стоки, по възможност по "второ направление" (за които не знаят - кап. страните), вечерта по тъмно се набутваме в някакви ресторанти, където намерим място, защото всички са препълнени от други изгладнели като нас, цял ден карали на кафе и вафли, и накрая, с натежали крака и полузаспали се добираме до въпросните квартири, душ за 2 мин. щото на 1 бойлер сме поне четири, а може и шест, зависи колко стаи дават хазяите - и така около 15 години, в някои от които и пролет, и есен. Това е Пловдив за мен. Така и не го видях на светло. За това сега ще го разгледам с удоволствие.

За Празника - Нека Богородица наистина да ни закриля, имаме нужда.

Аз живея до църква - минах до там на път за магазина и какво да видя - дворът не може да побере хората, такова гъмжило. Все е имало празници, но никога не съм виждала и една десета от това гъмжило. Позачудих се - преди това имаше Голяма Богородица -тук там по някоя възрастна жена може да видиш, а сега -митинг!
Докато продължавах да се чудя, гледам - носят супа. Досетих се, че сигурно е курбан. Грях ми на душата, но си помислих - колко много народ е привлякла храната - сравнено с друг път, когато има големи църковни празници.

Не обичам нашата квартална църква. Преди я харесвах, но после я намразих.
Преди 10 години, когато се роди внучката, в църковния двор имаше детски кът - пясъчник с играчки, люлки, индианска шатра, къщичка. Беше много приятно и удобно, защото дворът се затваря и децата са в безопасност, забранено беше за кучета - чистичко, зеленко. По някакъв неписан закон се сбираха само майки и баби с малки деца, най-много до 5 години. Моята внучка беше на 11 месеца, когато ми я оставиха да я гледам. До три години и пет месеца я гледах там, после я дадоха на ДГ. Беше прекрасно място за отглеждане на деца - спокойно, сред дървета и цветя.
После решиха да й направят ремонт, да я разширят. Натрупаха строителни материали, махнаха детския кът - нормално. Мислехме, че като свърши ремонтът, ще стане още по-хубаво. И то стана. Само че вече не искаха децата. Нямаше място за тях. Били много шумни. Новият поп е самодоволен и добре охранен - шкембето му върви половин час преди него. Не стъпвам вече там.
Христос изгонил търговците от храма, нашите попове изгониха децата. А търговци има почти около всеки храм - продават сувенири, тамян и всякакви големини икони - за всеки джоб.

Сега майките, бабите и гледачките извеждат децата на "чист въздух" в градинката до булеварда. В нея тийнейджърите от квартала вечерно време "опознават живота" откъм веселата му страна - любов, бира (и друг алкохол), цигари и т.н. - следите от това опознаване са навсякъде на  другия ден сутринта, когато извеждат децата. Майките почват да посъбират оттук-оттам боклуците, за да създадат "уют" на децата си.
 В нея всички съседи си извеждат кучетата по "нужда"(- тези от тях, които не са предпочели училищният двор - любимата тоалетна на кучетата. Там това личи особено добре през зимата - лрез нощта е навалял чудно хубав сняг, бял и пухкав, така очакван и обичан от децата. Но и от стопаните на кучетата. Като дойдат сутрин децата с радост в училищният двор - какво да видят - купчинка, жълта локвичка, купчинка, жълта локвичка..)
Миналата седмица във въпросната градинка моят сладък малък Лъчко дотича радостно при мен да ми покаже какво е намерил - беше добре изсъхнало кучешко "ако". В отворената детска ръчичка изглеждаше така, че ти идва да убиеш някого, колкото и да си миролюбив по природа.

Веднъж една много достолепна госпожа, докарана и коафирана, стоеше с достойнство до кучето си, огромно като мечка животно, което, приклекнало в нужната за това действие поза, "усърдно "   трупаше една подобаваща на ръста му "торта" току на пътеката в градинката. Госпожата спокойно загърби димящата "торта", похвали кучето за добре свършената работа и тръгна да се отдалечава. Една жена се втурна след нея с наивния въпрос "няма ли да почистите след кучето си?, но получи достоен отговор: И Вашето внуче цапа. Аз плащам данък за кучето си, а Вие плащате ли за внучето си?! Жената остана да стои на мястото си, опитвайки се да осъзнае чутото. И наистина, като се замисли, да, не плаща данък за внучето си ...А може би трябва?

# 618
  • София
   Здравче,не става.Нали ти писах,на широк фронт действам,В момента в казана са компоти от сини сливи.Лютеницата ще се пече още 2 ч.във фурната,сега  режа домати за консерви,рибките могат и да не се класират днес.Но,аз не мога да дойда.

# 619
  • София
Светалчо, ще пътуваме заедно. Не му мисли-кеф ти рейс, кеф ти влак. За 2 часа ще мине бързо. А рейсове има много.
Хареса ми какво си писала.
Аз направих ветрилото с патладжан-не знам дали ще ми хареса, но аз съм по пробите. Ако не ми хареса-няма да повторя.

# 620
Никой не ще да ходим на пицария  Tired Face
Затова пък аз тръгвам утре-другиден - само да ми кажете "Дий!". За където кажете.   Party Time newsm49 newsm49
Добре, че никой не ми уйдиса на акъла за срещичка, че ненадейно след 15 минути ме нападат други чужбински гости.
 newsm26 coolcool

# 621
Танита, много приятен работен ден си имала.
Каролин, това е положението - 21 век. Но пък е интересно така.
Аз се сравих с шарана по класическия начин. След голяма борба го нарязах на филии и го опържих.
Вкусно е, сега ще го залея с бяло винце да си плува.

http://proizvedenovbulgaria.org/eco-clay/

# 622
Танита, много приятен работен ден си имала.
Каролин, това е положението - 21 век. Но пък е интересно така.
Аз се сравих с шарана по класическия начин. След голяма борба го нарязах на филии и го опържих.
Вкусно е, сега ще го залея с бяло винце да си плува.

http://proizvedenovbulgaria.org/eco-clay/
  http://pokulni-bg.com/gallery.html

# 623
  • София
Нещо не мога да разбера какво общо имат кълновете с пържената риба  newsm78
Обяснете моля, госпожа Петрова.

# 624
Въпрос на Рут в КГБ във фейса
Дами от Варна и гости ,готови ли сте за утрешното кафе?

показвам хората които са го видели
Защото Тани-та каза че влиза ,за да играе и не чете и не знае за срещата, но всичко е документирано.Не съм дребнава но мразя да  се лъже!!!!!!!!!!!
Таня Колева
48 общи приятели

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 19:08 от Ivllin

# 625
Нещо не мога да разбера какво общо имат кълновете с пържената риба  newsm78
Обяснете моля, госпожа Петрова.
Не съм привърженик на пържено,просто споделих храна ,която малко се  употребява в българската кухня.

# 626
  • София
Вяра Петрова, благодаря за споделеното.
Но аз пък не съм привърженик на споделените от тебе неща.
Всеки е различен и уникален за себе си.

# 627
  • София
  Ивлин,и мен ме има.Какво е това?Няма час и място,вероятно става въпрос за кафето в темата.

# 628
Вяра Петрова, благодаря за споделеното.
Но аз пък не съм привърженик на споделените от тебе неща.
Всеки е различен и уникален за себе си.

Не съм Ви наранила,като съм споделила статия. КРАЙ...

# 629
Яжка,какво не разбираш Рут пита за срещата в четвъртък.Това означава едно -Танита е прочела за срещата ,а  тя твърдеше обратното  че не знае.Би трябвало да реагира тогава

Общи условия

Активация на акаунт