ЮЛСКИ БЕБЕТА - тема 2

• 32 839
  • 729
  •   1
Отговори
# 405
  • София, св. Троица
Скрит текст:
Въпрос към ЛЛЛ

От известно време бебето докато суче издава един цъкащ звук. Проблемът мисля не е в засукването, понеже си засуква правилно и доста добре. Млечица мисля няма макар езичето да е съвсем леко бяло. Знам, че вече отговаряхте на този въпрос, но не успях да намеря поста  Embarassed Благодаря много  Hug

[/quote]

Здравей agnesana,
наистина Скреч няколко пъти е писала за цълащи звуци и е чудесно че си обръщала внимание и на тази информация, макар тогава да не те е засягало конкретно. За твое улеснение и за да не повтарям и аз същите горе долу неща, ще си позволя да копирам постовете на Скреч http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=734039.msg25943384#msg25943384 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=734039.msg25965858#msg25965858

Случва се понякога бебето да загуби вакуума и да се появят цъкащи звуци. Това може да е временно и да не е повод за притеснение. Все пак можеш да обърнеш внимание на позата и засукването, да не би нещо да се е променило в тази посока.
Ако има млечница, най-често белите петънца се виждат от вътрешната страна на бузката и венеца. Бялото по езика в повечето случаи е от самото мляко  Peace Така че, можеш да огледаш хубаво цялата уста на бебето и ако има нещо, което да те притеснява да се свържеш с педиатъра.

Надявам се информцията и в горните постове да ти е полезна. Ако искаш да обсъдим и още нещо ние сме насреща.

bouquet

[/quote]

Странното е, че засуква сам гърдата, суче без проблем и без цъкането и в един момент си рацъква. По някое време спира при по активно сучене и малко след това пак разцъква. Не мога да определя точната причина за това цъкане, но той си хапва без проблеми. Проблемът е мой че ме дразни  Mr. Green
[/quote]

Здравей agnesana,
Възможно да загубва вакуума, когато гърдата се поизпразни. Ако суче добре, наддава и двамата се чувствате добре, по-скоро няма причина за притеснения. Можеш да го придърпаш по-близо до себе си, когато започне да цъка и да видиш дали така би се подобрило положението.

bouquet

# 406
Плами,доволна ли си от Молфикс?
Боже,колко лесно е някои да ти ги купи и ти просто да ги ползваш.Сега трябва да проведа цяла анкета за да разбера,кои са хем хубави хем евтини.Всъщност аз изобщо не държа на марка.Държа да сухо детето и да не пропускат.Също така да са евтини! Naughty
Глупи,благодаря!  bouquet
Нашата беба също се стряска.И то от много самото начало.Изпищява на сън,като че ли нещо я е ухапало.Гушвам я и тя се успокоява.Дори не се събужда.Чудно ми е какво ли сънуват.Та нали още нищо не са видели от света.Не са като мен,дето сънувах снощи Мисти,че я преследва един убиец,пък аз решена да я спася я скрих в багажника на една кола. hahaha
Аз приспивам малката като легна до нея на леглото и я потупвам по дупето.в повечето случаи я оставям в количката и тя си заспива сама,ако изобщо ще спи.Вечер,след баня,масаж,обличане и храна е толкова изморена,че докато я оставя  в креватчето й е заспала.
Жив и здрав именника на Терп!  bouquet
Червен конец аз имам още от както бях бременна.Сложих и на малката когато се роди.За светена вода нищо не съм чувала.

# 407
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Данче, радвам се, че Тони се оправя. Те мъничките по-бързо като, че ли се преборват със сополките. Маги също е по-добре. Днес не съм вадила жълти сополи. Само, че ми прави впечатление, че като върне малко мляко и носа й веднага е пълен с мляко  Rolling Eyes Нормално ли е, не е ли...Ние в петък сме на консултация и ще видим как сме наистина. Само ще помоля педи-то да не й слага ваксината все още, за всеки случай.

Малката отказва биба също. Искам да я засмуче/на НУК е/, но не ще и това си е.  Crossing Arms Тя по принцип отказва всичко различно от цица, едва я карам да пийне малко чай от копър. Вече съвсем се обърках каква биберона да опитам - много предложения прочетох тук  Laughing

И Маги се стряска. Разпъва ръцете нагоре и милата придава веднага една жална физиономия, сякаш се чуди от къде й е дошло. Но забелязах, че като се стресне и й хвана ръчичките през това време, се оправя много бързо, дори не изплаква.

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 15:48 от Katencetoo

# 408
Плами,доволна ли си от Молфикс?

да доволна съм не пропускат и дупето и не стой мокро от памперса като го сменям и от памперс съм доволна ,но молфикса ми идват по на сметка Simple Smile

# 409
Аз взех Молфикс,щото близначето каза ,че били хубави ,дано да не греша.Но някой тук много ги хвали Laughing
3,4 бройки съм изхабила,добре са засега.

# 410
Аз не съм доволна от Молфикс-2 . Пропускат ми.

# 411
Привет!
Нямах време да чета назад, но искам да споделя ново 20 от Калоян. От днес преднамерено се обръща от гръб по корем. Първият път гозаварих така, на две ръце, вирната глава и гукаше. Така 4 пъти, а на 5тия тъкмо мислех че си е заспал в кошарата, когато се чу вой и той отново беше така, ревящ, че не може да се обърне. Ама той е на 2 м и няколко дни?!?!?! Не е ли рано?

Дейзи, само твоят пост видях. Знам, че при никакви обстоятелства, никога детето не трябва да се вади от коша в движение от гледна точка на сигурност.

# 412
  • София, св. Троица
Добро утро  Hug

Въпрос към ЛЛЛ:
Привечер, след 17:00ч., Маги става много раздразнителна. Единствено се успокоява на гърда, което предполага висене до 21:00ч., когато я къпем и след това я слагам отново да яде и заспива. Притеснявам се, че стои близо 4-5 часа и цока - кога активно, кога не...През това време връща малко мляко и пак цока...Предполагам, че я боли коремчето, но нищо друго не я успокоява - нито вибрации, нито затопляне на коремчето, нито носене. Няма ли да навреди на коремчето това дълго и продължително ядене и изобщо какво се случва с нея, че стои толкова много на гърда?

Здравей Katencetoo,
Прекрасно е, че следваш така старателно потребностите на бебето си и предлагаш гърда и когато е неспокойна.   bouquet Обичайно е за повечето бебета в първите седмици привечер да са по-неспокойни. Предполага се, че се дължи на емоционално претоварване - за бебетата може да е трудно да възприемат всичко, което се случва около тях и с тях- светлина, хора, гушкане или спане, пълно коремче, празно коремче и т.н.  Също както и ти си установила, много майки преди теб са забелязали, че кърменето е едно от успешните средства за успокояване в такива ситуации. Предполага се, че самото сукане, както и кърмата действат като болкоуспокояващо. Когато бебето суче, то е гушнато в мама на топло, близо до сърцето й и това му дава нужната увереност и спокойствие, че е на сигурно място.

Кърмата няма как да натовари стомахчето.  PeaceТова е естествената храна за бебето, а също така се усвоява много лесно и бързо.  PeaceАко неговия инстинкт му подсказва, че трябва да суче, вероятно целия му организъм се нуждае от всичко, което кърменето може да му даде - храна, вода, утеха, топлина...Ако и твоят майчински инстинкт ти подсказва, че бебето ти има нужда точно от това, чудесно! Намерила си начин да го успокояваш  Peace Hug

Отделно от това, на този етап бебетата имат нужда от много калории. Също така, за повечето новородени през първите седмици, е характерно т.нар. кърмене на куп - няколко последователни кърмения, които се случват на много кратки интервали от време или пък продължително седене на гърдата, като през това време бебето ту суче ефективно, ту си почива. След подобно зареждане с калории, може да спи и по-дълго време.

Надявам се информацията да ти е била полезна. Не се колебай да ни потърсиш, ако имаш и други въпроси.
  bouquet

Изключително ти благодаря за отговора   bouquet Явно трябва да се заредя с търпение и да чакам тези периоди да отминат. Успокоих се, че не претоварва коремчето след толкова часове ядене. Имам още един въпрос - на небцето, откакто започнах да я кърмя, има 3-4 малки бели точици - броят ли се за млечница и трябва ли да се предприеме нещо, или ще си минат сами. Не показва признаци, че я боли. Педиатърката ги видя като й преглеждаше гърлото, но нищо не каза.

Здравей Katencetoo,
Чудесно е, че си вече по-спокойна и уверена в себе си. Hug Бебетата на този етап се развиват mного бързо и понякога се променят и много динамично, преминават през различни периоди. Пожелавам ви този период да отмине бързо. Peace Винаги е прекрасно, когато една майка се старае да откликне на протребностите на своето бебе и е до него, когато то има такава нужда.  Hug

Белите точки по небцето, за които говориш, обичайно са от кърмата. Ако ти се чувстваш добре, тя суче спокойно, не се дъпа, а щом педиатъра ги е видял, по-скоро не са притеснителни. Ето и една снимка на млечница
Скрит текст:
[/color]
  bouquet

Аз искам да благодаря на всички момичета от ЛЛЛ за помощта, която ни оказват, за времето и търпението, с което се зареждат да ни отговарят...и то доста подробно.   bouquet Също съм на мнение, че темата не е само за споделяне на първи усмивки, първи звуци и прочие, ами за обмяна на опит и взаимопомощ, в което кърменето е просто неизбежна част.

И все пак да си кажа, че от вчера Маги постоянно хвърля по едни сърцеразтапящи усмивки  Heart Eyes Обожавам ги тези моменти и се радвам, че имам удоволствието да ги изпитам още веднъж  Hug

Благодаря за милите думи  Hug Чудесно е, че намираш информацията, която споделяме за полезна и подкрепяща. И ние се радваме да бъдем част от вашето ежедневие. Всички се учим, а опита на всяка една от вас може да е полезен някой ден на друга майка с новородено бебе.  newsm51

# 413
Аз не съм доволна от Молфикс-2 . Пропускат ми.

И аз не съм! В родилния дом бебетата бяха с такива и изобщо не ми харесаха!Едни такива твърди ми бяха... иначе не са пропускали изобщо, но не бих ги купила  Simple Smile

# 414
  • Зеленият рай в сърцето на България
gift ние ползваме Молфикс - първо 2-ка, а вече сме на 3-ка. Няма забележка към тях и за това все още не съм ги сменила, но нямам голяма база за сравнение. Освен тях съм пробвала още само Памперс Премиум Кеър.

# 415
Гифт със сегашните ми размери, трудно ще ме скриеш където и да е  Joy

# 416
  • София, св. Троица

Aidin- къде точно се прави това бебешко кафе в Борисовата градина?

Здравей Bebooooo,

Бебешкото кафе понякога го правим като кафе в някое заведение, подходящо за майки с деца и бебета, а друг път като пикник. На 04 Септември от 11.00 ч. ще е пикник в Борисовата градина  (зелената площ между централните алеи, по средата между площадката със слона и езерото с лилиите), под някоя сянка. Това е страницата на Бебешкото кафе във ФБ и страницата на ЛЛЛ София
На тези страници правим и ФБ събитие за повече информация, подробности или ако се налагат някакви промени в последния момент.

Ще се радвам да ви видя там   bouquet

# 417
  • София
Пламена, какъв е чая, да опитаме и ние? Вместо вода ли го даваш или по лъжичка-две след хранене?
На мен днес педиатърката ми каза, че можело и да е гладен, а да не са колики.

Последна редакция: пн, 26 авг 2013, 19:58 от verabel

# 418
mysti, спешно ми кажи колко Лецитин си пила, че ти е подействал така на млеконадоя. Точно такъв пост чаках! Странно обаче, че на приятелката ти от него й се запрегнали гърдите. На мен мамолог ми го изписа именно за напрегнати гърди, в комбинация с вит. Е и вит. А, че аз като взех, че забременях и като видях каква доза вит. А съм погълнала - айде аборт и... после историята я знаете.

blizna4e, айде да си спеделяме проблемите с АМ. Аз ползвам Аптамил комфорт, предполагам най-скъпото възможно, но от известно време почна да се запушва шишето, дори и в самото начало, та настава страшен рев. Ако сме навън е доста сложно. Вече си нося и няколко празни шишета да прехвърлям при запушване.

Вчера гледам една жена влачи ревливо детенце след себе си и тъкмо тържествуващо се подхилвам - чуждите реват още по-непоносимо, хем големи, и жената седна на бордюра, хвана детенцето и му натика цица в устата. И аз така ги решавам проблемите, ама се надявам да е още месец-два. Засега си преизпълнявам кърмаческите намерения. Мислех да се мъча максимум 3 месеца. Ама усмирителният ефект е толкова страхотен, а и нощем добре се получава, та не знам как ще се лиша от този рахат.

Радвам се, че сополите вече позасъхват. Аз още нямам решение за помпата. Baby-vac откъде се купува? Само с поръчка ли е?

Памперсите отбелязват ли се по кълките на вашите бебета. Купих номер 3 и пак се оптечатват по кожата и се чудя какво да правя.

# 419
Ще изчакам още ден - два и ако продължава да действа ще ви кажа как приспивам. Но досега каквото съм ползвала все е било за кратко. Като чели всичко много бързо й омръзва. А най странното е че рядко иска да стои и гушната, но това може да е и от жегите. Когато нищо не помага я оставям на спалнята по гръб за 5 - 10 мин да си изкара яда и лсед това обикновено кротва. Абе ще ви кажа, що да не ви кажа, тя и да й омръзне може да помогна на някоя от вас. Та така преди 2 нощи, след като пак ми ревеше истерично и нищо не помагаше, взех една пелена и й омотах ръчичките плътно до тялото. Оттогава вече имаме няколко спанета през деня по 2 - 3 часа (преди това през деня ми заспиваше най редовно за по половин час, максимум един да направи). Върнах я да си спи в кошарата и с един конец вързах мрежичката и така аз лежаща на спалнята я придърпвам лекичко и тя се клати и се унася. Това ми върши страхотна работа защото тя задължително се пробужда по няколко пъти, залюлея я лекичко и се унася отново. Ето сега спи от 14.00. Към 15.00 трябваше да я полюлея защото беше отворила едни очи... но учудващо заспа. Сутринта ми спа от 8.30 до 11.00. А снощи вечерта като заспа в 21.00 и в 22.00 се разцирика, полюлях я няма и 5 мин и отнесе плувката до 3.00. А си спомням като исках да купувам креватче, майка ми как ми каза в никакъв случай да не взимам с люлеещ механизъм че съм щяла лошо да я науча. Е да ама по добре отколкото да не може да спи спокойно или да ми спи на спалнята до мен и то пак неспокойно.
Та някой може ли каже това прибиране на ръчичките до тялото дали е вредно. Крачетата са й свободни да си ритка колкото иска.
Терп, да ти е жив и здрав именика
а болните до утре да са оздравели  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт