Отговори
# 30
Ми нали това казвам - Бехлюл имаше какво да загуби, затова се уплаши и не намери сили да се пребори от любовта си !
И за коя точно велика г-жа Зиягил говорим ? За Бихтер това никога не е било важно и тя го доказа, точно с факта, че беше готова да зареже всичко, за да е с Бехлюл. Тя никога не се почувства като член на това семейство, Аднан я третираше като красиво украшение на къщата и собственото си Его, никога не направи нищо, за да я накара да се почувства господарка на този дом. За разлика от Фирдевс ханъм, която се държеше като такава . Бихтер беше изключително самотна в тази огромна и претъпкана с хора къща - нямаше свое място, непрекъснато се натъкваше на призрака на Инджи, Нихал не пропускаше да и натяква, че в сърцето на баща и, място има само тя и починалата и майка .

Ти в момента преговаряш друг филм, ама определено имаш нужда от преговор и на този . hahaha
Тогава ще видиш кога и колко пъти, Бихтер беше готова да остави всичко и всички и да тръгне с Бехлюл и накрай света .  Peace Тя се отрече от себе си дори в името на тази любов ! Бехлюл не го стори, заради нея и Хел Heart Eyes е абсолютно права, когато казва, че Бихтер беше тази, която обичаше повече от двамата . Peace

Никога, никога, дори за миг, Бехлюл не обичаше Нихал ! И беше грозно от негова страна да я подведе така, защото никое момиче не заслужава такова разочарование . Той до последният миг обичаше Бихтер и никога нямаше да е щастлив с Нихал, нямаше как - просто не я обичаше .
Любовта му към Бихтер не беше само страст - напротив ! Тя беше истинска и дълбока, изгаряща и опустошаваща, затова и не му остана нищо за Нихал. И той го осъзнаваше, затова не и казваше, че я обича, а я молеше тя да обича него .
Да не говорим, че за мен, имаше нещо много нездраво в тази натрапена му връзка - не може до вчера това да ти е била по- малката сестра, а днес да спиш с нея.  Sick

# 31
  • София
Здравейте, предпочитам да чета темите, но все пак не можах да се сдържа и аз ще си кажа мнението по въпроса:
Всички образи във филма без Бюлент са изградени от своите добри и лоши страни. Не мога да кажа за никого, че той е лош или добър. За мен голяма вина за ситуацията има и Аднан, горкият мамен мъж. Той кога опозна Бихтер, кога разбра какви са мечтите й, страховете й, самотата й дали усети? Очакваше от нея сила да се справя със ситуациите в домакинството, а всички третираха Мадмоазел като господарка на къщата, дори и той. Имаше очи единствено и само за Нихал. Кога застана на страната на жена си, подкрепи ли я в първата бременност. Той си купи една красива вещ и се държеше с Бихтер като с вещ и очакваше от нея просто да краси дома. Бихтер напусна своя дом с надеждата в дома на Аднан да има семейството, което не е имала и за съжаление и там не се почувства сред свои.
Бехлюл докосна душата й, с него не беше самотна, той я разбираше. Тя затова и не си позволи да го пусне да си отиде, без него тя се чувстваше празна.

# 32
  • София
 Grinning Госпожата   bouquet едновременно сме писали с теб!
Лек ден на всички !

# 33

milensky1980,  Hug абсолютно споделям написаното ! Съвпада на 100% с моето мнение, даже съм споделила в горния пост почти същите мисли !  Peace

Пиши по- често, ще се радвам да споделяш !   bouquet

# 34

Бехлюл беше целият и свят ! 

milensky1980,   bouquet

# 35
Абсолютно съм съгласна с Госпожата  Heart Eyes и mylenski1980  Peace
И за мен Бехлюл никога не обикна Нихал, просто нямаше как. Мъчеше се, опитваше се.... Даде всичко от себе си, но не успя. Не успя да изтръгне Бихтер от сърцето си... И не съм съгласна, че Бихтер нямаше какво да губи - каквото щеше да има Бехлюл, това щеше да има и тя. Само тях двамата, един за друг. Не семейства, не приятели, нямаше да имат наравно нищо... Но съвестта на Бехлюл беше по-силна от любовта му, за мен това е истината.
Категорично за мен Бихтер се самоуби заради отказа на Бехлюл да бъдат заедно, комплексно със сватбата. Разводът с Аднан грам не я интересуваше...  Peace

# 36
Колко ли още ще те викам - Любов моя,
 сърцето ми да стопиш.
 Олтар за тебе издигнах - Любов моя,
 пречистил старите ми вопли.
 От тебе само огън чакам - Любов моя,
 да запалиш в кандилото прашно,
 че ми е нещо студено - Любов моя,
 студено и някак си страшно.
 Дом за нас да иззидаш - Любов моя,
 децата си да заченем.
 Побеля косата ми черна - Любов моя,
 да те чакам - остана ли време...

Маргало

# 37
Здравейте,мацки Heart Eyes Hug

Днес имам малко време и мога да пиша и гледам хубав дебат се заформил по отношение на нашите любимци Simple SmileАз няма нужда да казвам, че подкрепям всяко едно мнение в зашита на Бихтер и опита да се анализират чувствата и постъпките й и неволно ми хрумна едно сравнение с К/Г. Фенче, поздрави мила Heart Eyes Hug, без да искам да те убеждавам в моето мнение, но според мен в К/Г оправдавахте Дж за действията й с голямата й любов към Кузей, а тя там също минаваше през всички и всичко и тогава любовта беше по-важна и по-силна от всичко, а за Бихтер, милата, от девет кладенеца вода се носи, на всички останали герои чувствата са с предимство са да може да излезе така, че Бихтер е зла кучка. Още веднъж ти се извинявам, ако мислиш, че се опитвам да влизам в спор с теб или тези които мислят различно от мен, не искам никого да убеждавам, просто споделям мои впечатления от филма Heart Eyes Hug

И още нещо за което се сещам и касае тези, които са чели книгата. Знам, че там героите се различаваха от нашите, но именно там към края Бихтер беше омръзнала вече на Бехлюл и така само се затвърди неговият имидж на Дон Жуан. В нашия филм образът на Бехлюл не беше толкова еднопластов за да решим, че Бихтер му е омръзнала и той вече оплита  в мрежите си нова жертва/Нихал/, защото тя му беше "харизана" първоначално от Фирдевс, а впоследствие и от баща й, та както и да  е, искам да кажа, че определено я обичаше, но не достатъчно за да зареже семейството си заради нея. Именно заради това той беше един страхливец, както и сам се определи, тъй като не му стискаше да сподели живота си с нея и не мисля, че толкова му пукаше за чувствата на Нихал или чичо му, защото ако беше така нямаше да започва греховната си любов, той по-скоро се изплаши, че без състоянието на Зиягил ще бъде един обикновен човек и го сподели с Бихтер на голф игрището. Много го харесвах Бехлюл, но за съжаление той беше един  красив ухажор, на който не му стискаше да понесе последствията от авантюрата си. И за това за мен той е по-виновен в тази връзка, тъй като Бихтер обичаше силно, буквално до смърт, а както знаем любовта е по-силна от всичко Simple Smile   

Поздрави и хубав ден smile3525 

# 38
# 39

Двама красиви Къванч, ама единият по.... Wink

Миси,  Hug страхотен пост !   bouquet

Миленски,  Hug  bouquet - любим момент - толкова се беше уплашил, че ще я загуби завинаги .

# 40

Метличина за новата тема и нейната дизайнерка и "магьосница"- Госпожата!  Hug Heart Eyes  bouquet
Привет, момичета! Hug Как ми се четат още и още мнения за главните образи в ЗП! Радвам се на споделеното от Хел,  HugМисс Hug и Миленски Hug!
Голяма магия носят и Бихтер и Бехлюл, респективно Къванч и Берен! В същност каквато и да е Бихтер, на нея й простих всичко след трагичния финал. Колко горчилка преглътна тази млада жена в чуждия дом- от заварените деца, от прислугата, от майка си, от съпруга си, за когото винаги съм твърдяла, че е най- виновен за това развитие на историята- духовното  му присъствие бе по- силно, отколкото физическото! В душата на Бихтер гледам и до днес с нейните очи- предаде се на любов, каквато не беше изживявала, и каквато не искаше с друг, освен с Бехлюл!
"А можеше всичко да е толкова различно"  Cry

# 41
Добър ден, дружки!  Hug

Виждам, че дебатът от вчера продължава и се радвам, че макар и несъзнателно предизвиках подобно раздвижване в темата!  Hug Много е приятно да четеш различни и вълнуващи мнения за филма след толкова години, сякаш е още в ефир! Човек се чувства комфортно и предразположен тук да споделя впечатления, защото споровете са интелигентни, без излишно напрежение, което наистина е много хубаво отстрани!  Peace  Heart Eyes

Благодаря на всички за страхотните постове!   bouquet Така като ви изчетох, подкрепям казаното от всеки пост и за Бехлюл и Бихтер! Както казах в предишен мой пост, аз симпатизирам и на двамата герои, може би малко повече на Бихтер и се обосновах защо. За мен всеки герой си имаше своите отрицателни и положителни черти и го приех такъв какъвто е, но и според мен водещата фигура в тази любовна история беше Бихтер. И аз съм на мнението, че тя обичаше повече отколкото Бехлюл и го показа и доказа на няколко пъти.Това, което на мен не ми хареса в нея, беше, че тя се остави да бъде унижавана, а достойнството и потъпкано заради тази любов, в което и видях нейната слабост - нещо, което лично аз не бих допуснала със себе си, колкото и силно да обичам. Все си мисля, че ако се беше взела навреме в ръце и беше проявила малко повече разум, нещата щяха да имат друг развой. Може би Бехлюл щеше да тича след нея и да я моли за любов.
Относно Пейкер, аз не съм съгласна много, че бяха чужди една от друга. В началото ги виждахме много пъти заедно. Заедно се пребориха с това, когато им отнеха къщата и когато майка им катастрофира - виждахме ги много пъти да си говорят. Пейкер много често ходеше у Зиягил, не само да се вижда с майка си, но и да си побъбрят с Бихтер, нещо което тя направи само един или два пъти през целия филм. Колко пъти отиде на гости у сестра си, колко пъти отиде да види племениците си? Повечето пъти Пейкер ходеше у Зиягил, защото иначе тези деца нямаше да видят нито леля си, нито баба си. Все пак, когато Бихтер се обади от хотела на сестра си и и каза, че се чувства уморена и че заминава, Пейкер веднага се обади на Аднан и намери време да отиде в хотела и да я види, защото наистина беше притеснена за нея, загриженост, която рядко виждахме у Бихтер. Проблемите според мен между тях двете дойдоха, тогава когато Бехлюл навлезе в живота на Бихтер. Тогава Бихтер се отчужди и се затвори в себе си. Пейкер на няколко пъти се опита да говори с нея, за това какво става помежду им с Бехлюл, защото тя забелязваше нещо, но сестра и всеки път я режеше, като един път я нагруби, а друг път я заряза в заведението. Това, което ми хареса в латиноамерикансаката версия беше, че там Бихтер споделя накрая със сестра си, че има връзка с Бехлюл, а тя до последно и дава сили и кураж и я моли да се откаже от тази невъзможна любов, водеще след себе си разруха за всички. Там Пейкер плачеше заедно с Бихтер и я утешаваше. Нещо, което лично мен много ме докосна!  Peace
Направи ми впечатление веднъж, когато Бихтер прояви надменност над сестра си и и каза, че благодарение на нея мъжът и има работа, а тя дом и са това, което са. Не, че грешеше, но начинът по който и го каза и че изобщо го направи, ми се стори като един вид натякване какво е направила за сестра си. Звучеше така, като че ли се хвалеше, че е Зиягил и че е богата. Затова и при сбогуването и с Пейкер, Пейкер използва тези думи, вдъхвайки и един вид кураж и каза, че е Зиягил и че има всичко. Според Пейкер, Бихтер се чувстваше силна, че е Зиягил. Пейкер усещаше, че сестра и не е щастлива, че става нещо в душата и и нямаше нужда да и го казват, но винаги когато правеше опит да се сближи с Бихтер, беше отрязвана. Предвид обстоятелствата, че тя също си имаше собствени проблеми, какво би могла да направи повече за сестра си.
Лично аз видях нещата по този начин - връзката между тях двете се прекъсна с появата на Бехлюл и въпреки опитите за сближаване между тях двете, Бихтер си остана в нейния затворен свят, в който съществуваше само тя и Бехлюл! Това е моето мнение за сестринските им отношения.  Peace

# 42
Мисс 60  Hug Heart Eyes поздрави и от мен! Сладурки  Heart Eyes уважавам мнението ви и не натрапвам своето, просто споделям аз какво мисля за Бихтер. Много е прав Миленски, че в този филм единствено Бюлент нямаше никаква вина. И Аднан беше много виновен, че се ожени за такова младо и красиво момиче и го заведе вкъщи при красивия си племенник. Бехлюл не е виновен, че се влюби в жената на чичо си - нормален мъж е все пак. Да не забравяме обаче колко се бореше той с тази любов, не мисля, че не му пукаше за чувствата на чичо му. Колкото до това, че се е страхувал да не изпусне богатството на Аднан - и тук съм на друго мнение. Бехлюл можеше ако иска да пилее парите на чичо си колкото си иска, но видяхме, че не беше така. И той , както останалите деца разполагаше с определени средства, та той дори кола нямаше в началото. Купи си с парите от истинския му чичо. Мислите ли, че ако беше поискал от Аднан, нямаше да му купи доста по-рано? Не мисля, че парите го вълнуваха, когато отказа да тръгне с Бихтер. Той не можеше да си представи да загърби единственото семейство, което имаше, това е според мен. И да, съгласна съм с Хеленчо Heart Eyes че в тази връзка Бихтер обичаше повече. Нали и аз това казвам, че ако я обичаше толкова много, щеше да зареже всичко и всички. Бонитка  Hug абсолютно съм на твоето мнение относно Пейкер. И си права, че се отчуждиха заради Бехлюл. Но и преди това нещо не ми достигаше в техните сестрински взаимоотношения ... имам сестра и мога да съдя от моята си камбанария, та затова. Peace
Госпожата  Heart Eyes толкова пъти съм гледала този филм, че го знам наизуст. Но нямам нищо против, пак да си го преговоря. Peace

# 43
  • София
На Пейкер също като на Бихтер и липсваше семейство, затова и се съсредоточи изцяло върху своето, в което няма нищо лошо. Просто ми се струва, че тя постави Нихат и семейството си на първо място и не усети цялата самота и нещастие на Бихтер, а нали и двете бяха израснали без майчина любов. По-близки според мен трябваше да бъдат. Дори Нихат разбра колко е нещастна Бихтер с Аднан.

Ти не си сама, ти си Зиягил!- все едно името ще й даде всичко, от което има нужда.

# 44

Разменям днешния ден -
 за минутка мълчание.
 За малка прашинка Любов -
 раздавам имот , състояние.
 За страстна целувка и вик -
 отдавам леглото удобно.
 За капка сълза от любим -
 заменям местото си лобно.
 Разменям спокойното днес-
 за нощ превъртяла от страсти.
 Отрязвам косата си в миг -
 за мъжки ръце не подвластни.
 Дъждовна прегръдка със теб -
 разменям за слънчево утро.
 За стих разболял се по мен -
 приписвам познатото утре.
 Дарявам очи със искри -
 за слепи от вяра тревоги ,
 И всички мъже и мечти -
 разменям за теб - МОЯ ОБИЧ..!

Маргало

Ето това беше Бихтер за мен - беше готова да жертва всичко и в крайна сметка го направи, за единствената любов в живота си !

Общи условия

Активация на акаунт