От Англия до България - превоз и закупуване на поръчките ни - 11

• 60 299
  • 776
  •   1
Отговори
# 660
Честита Коледа!

Много да похваля ggbg.bg. Последният курс преди Коледа пристигна на 22.12. На 24.12. хората разнасяха нещата. Дано продължават така да работят. Дано започнат да доставят и от още някоя държава.

jalana, няма никакво значение къде ще напишеш номера. Важното е да го има, за да могат да разпознаят за кого е пратката. Можеш да пишеш и без ID. Само номер. И за по-сигурно -залепи го за името/фамилията.
Дано Simple Smile
С 1 курс седмично е лесно. Повярвай ми, като започнат да пристигат камиони през ден, съвсем различно става  Wink
А ми е много странно инфото от сайта им :

48    Раздаване    20 Декември '13    22 Декември '13
47    Раздаване    19 Декември '13    23 Декември '13

Как са 2-3 дни са долетели от Англия, че ги раздават вече  hahaha

# 661
Ясно, но други години имаше тотално намаление. Ще си пускам кошницата явно...

# 662
Здравейте, искам да попитам дали при вас сайта на DARE2BE се отваря с цените на продуктите, защото при мен липсват цени и не мога да си поръчам нищо.Благодаря ви предварително.

# 663
Честита Коледа!

Много да похваля ggbg.bg. Последният курс преди Коледа пристигна на 22.12. На 24.12. хората разнасяха нещата. Дано продължават така да работят. Дано започнат да доставят и от още някоя държава.

jalana, няма никакво значение къде ще напишеш номера. Важното е да го има, за да могат да разпознаят за кого е пратката. Можеш да пишеш и без ID. Само номер. И за по-сигурно -залепи го за името/фамилията.
Дано Simple Smile

С 1 курс седмично е лесно. Повярвай ми, като започнат да пристигат камиони през ден, съвсем различно става  Wink
А ми е много странно инфото от сайта им :

48    Раздаване    20 Декември '13    22 Декември '13
47    Раздаване    19 Декември '13    23 Декември '13

Как са 2-3 дни са долетели от Англия, че ги раздават вече  hahaha

Duhi Puhi забелязвам че много и предимно Вие хвалите Габиели - uktobg но според мен не е нормално един курс да не може да пристигне и да се обработи в рамките на 10 дни, т.е. курс тръгнал на 12.12 се раздава на 22.12, това е абсурдно бавно 2600 km и 26 часа път с автомобил според Гугъл мапс да се пътуват повече от седмица и то от транспортна фирма, не са тръгнали на екскурзия из Европа все пак, това им работата и не става дума за тирове а за микробуси. И това раздаване след 10 дни беше след големи усилия и работа в почивните дни. Курсовете от 15 и 16 с малко усилие можеше да бъдат раздадени на 23, сега се оплакват че били много поръчките но догодина по това време хората които не си ги взеха преди празниците няма да поръчат при тях ... поне не аз... Преди време с друга фирма за 3 дни точно ни дойде багажа от UK, оставихме го 2 дни преди полета и ден след като кацнахме вече беше там да ни чака. Така че не прекалявайте с рекламните постове които подвеждат хората, нека и моето мнение бъде видяно от избиращите доставчик от Англия ...

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 15:20 от Анонимен

# 664
  • София
Cecile
Не съм пухи и не хваля ук-то, обаче искам да кажа, че става дума за тирове, а не за микробуси и че пътуването с тир от Англия до тук е 5-6-7 дни, ако е сам шофьор и 3-4 дни, ако са двама. Има задължителни почивки, когато трябва да се спре и да се спи. По границите се минава на опашката за тирове, а не за леки коли и забавянето е много по-голямо. Понякога ги проверяват, което води до още по-голямо забавяне и т.н. Фактори много.
Разтоварването на натъпкан до тавана тир е доста бавно, особено когато стоката не е палетизирана, както е в случая с интернет покупките и личния багаж, превозван от Англия. След това разпределянето на пратките също отнема много време. Колкото повече багаж, толкова по-дълго.
Затова особено по празници е нормално да има забавяния.

# 665
Cecile
Не съм пухи и не хваля ук-то, обаче искам да кажа, че става дума за тирове, а не за микробуси и че пътуването с тир от Англия до тук е 5-6-7 дни, ако е сам шофьор и 3-4 дни, ако са двама. Има задължителни почивки, когато трябва да се спре и да се спи. По границите се минава на опашката за тирове, а не за леки коли и забавянето е много по-голямо. Понякога ги проверяват, което води до още по-голямо забавяне и т.н. Фактори много.
Разтоварването на натъпкан до тавана тир е доста бавно, особено когато стоката не е палетизирана, както е в случая с интернет покупките и личния багаж, превозван от Англия. След това разпределянето на пратките също отнема много време. Колкото повече багаж, толкова по-дълго.
Затова особено по празници е нормално да има забавяния.
Ами може и да греша, аз лично видях  микробуси, видях им и склада с наличната стока обработвана и пътувала 10 дни, която в никакъв случай не беше от пълен тир, по-скоро максимум 2 маикробуса, достъпът на тир до склада им ми изглежда доста труден, дори невъзможен, едва ли щяха да продължават да ползват този склад ако разтоварваха тирове.

# 666
  • София
Тировете се разтоварват на други места, обикновено в големи складове с рампи. От там стоката се кара с тези микробуси до местата, откъдето се раздава. В един такъв камион няма само интернет пратки. Има най-различни неща, големи и малки. Има стоки на палета, мотори, скутери, печки, перални дори ел. автомобили съм виждала. Няма как да е пълен само с нашите покупки.
Не говоря за Габиели, а за друга фирма, която аз ползвам. Но предполагам, че ситуацията е идентична.

# 667
Имат и микробуси, и тирове. Бусовете са по-скоро като допълнениеза тировете. Не си ги виждала, защото не си през ден там. Чудесно влизат на заден в двора, а палетите са 20тина поне във всеки курс, всеки по 2 м. + друг обемвн багаж непалетизиран.
За сравнение от този багаж целия за КД са 1-3 палвта. Всичко друго се обработва в склада им. И като на всеки 2 дни пристихат подобни обеми е нормално фа се забвят понякога.
Не е нормално да си поръчаш коледните подаръци седмица преди коледа и да стискаш палци да не закъснеят.
Никой не защитавам, пиша как са нещата реално.

# 668
Ами Вие може да имате по-общ поглед върху нещата, аз като отделен клиент не съм доволна, все пак сега за тях е време за работа, а не за почивка, можеше да се понапънат малко в името на клиента, след празниците щяха да имат време да починат. Когато човек има бизнес, клиентът би следвало да е приоритет, предпочитам да използват времето си за обработка на пратки вместо за ръчно надписване на картички ...
Моята поръчка беше поръчана 14 дни, а не седмица преди коледните празници, с малко усилие от страна на фирмата би трябвало да съм си я взела вече.

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 16:22 от Анонимен

# 669
Подкрепям Cecile .Пратката ми от Асос я запратих към КД(на 13-ти са я взели, цяла седмица стои при тях, в курса от 20.12.е изпратена),за да дойде по-бързо.То какво стана тези с БГ пощи дойдоха по-бързо.КД са си написали,че имат 2 пъти в седмицата курсове.Къде са им курсовете,само подвеждат клиентите си.Проблема е в тях,а не в пазаруващите ,ясно е че по празниците повече се пазарува.

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 17:42 от unique-alna

# 670
  • sofia
Габиели ще раздават утре курс 148 и 149. Искам да попитам тези, които чакате пратки от тях -получихте ли вече имейли за пристигналите пакети?

# 671
Габиели ще раздават утре курс 148 и 149. Искам да попитам тези, които чакате пратки от тях -получихте ли вече имейли за пристигналите пакети?

Аз да  Peace

# 672
  • Beyond the Frontiers
Аз мисля, че имаше и цяла седмица бури в този край на Европа newsm78 Струва ми се, че хората просто са претрупани. Но пък и чак пък такъв зор за пратките  ooooh! Празници са все пак.

# 673
  • sofia
Аз мисля, че имаше и цяла седмица бури в този край на Европа newsm78 Струва ми се, че хората просто са претрупани. Но пък и чак пък такъв зор за пратките  ooooh! Празници са все пак.

Децата ми останаха без коледни подаръци. Поръчала съм ги още на 8 ми декември, за това е зора.

# 674
  • Пловдив
Следващата година ги поръчвайте до края на Ноември,за да е сигурно, че дори и да падне сняг ще дойдат навреме.

Общи условия

Активация на акаунт