Бебешката количка - цяла наука за второ висше №24

• 72 547
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
RoniBonboni, най-после мнение на някой, който разбира за какво иде реч с количките с помпащи се гуми, в частност полските такива! Много точно си го написала, аз по-напред написах същото, но незнам някой дали изобщо е обърнал внимание на поста ми. Даже дадох сравнения на марки полски колички с помпащи се гуми и кои от тях наистина си струват парите. Та в тоя ред на мисли пак да кажа, че количките ТАКО са с много хубави гуми от тези по-дебелите, имат си и хубави грайфери, и алуминиеви джанти, а не пластмасови, а амортисьорите са наистина амортисьори - при това имат двустепенна регулация - могат да са меки, или да ги направите твърди, когато бутате количката по много неравна настилка като павета например. И също като теб не съжалявам за избора си и ако сега пак трябваше да избирам, пак бих избрала ТАКО, но от по-новите им модели (даже бих си купила точно тоя, на който пуснах снимката по-напред  Mr. Green ).

# 196
И аз като ползвател на количка спомпащи гуми мога да кажа, че по-голямо удобство от това няма

Имам Espiro Enzo Evo и всеки ден и се радвам и съм доволна от избора си.

Освен помпащи гумите трябва да са доби сами по себе си - по мой спомен тезо на Bebetto на пример са ниско профилни и ефекта не е същия.

Важно е и да има амортисьор и то не само да го има, а и той да работи добре - обърнете внимание на това при Navington например няма амортизиращ ефект, както и при Тутек например.

Та когато се съчетаят тези фактори - добри помпащи гуми и сериозни амортисьори няма проблем с килограмите - количката се бута много лесно. За сравнение една количка с малки, не помпащи гуми и амортисьори  само за "заблуда на противника" правят количката направо непроходима  дори на лек терен, въпреки малкото килограми. И ако някой се съмнява - просто може да опита да побута количката на майчето в парка - чудесен пример Malibu Haukc - аз имах няколко пъти тази възможност.
Е не си сменям моето Еспиро с нищо...
Не ти ли се налага често да си на вулканизатор заради помещите гуми?имам една позната с количка с помпещи гуми и поне през 2 седмици се налага да ходи да й ги лепят.Това е единственото което ме притеснява

# 197
Станислава трябва хубаво да са напомпани гумите,ако ги оставя по-меки ще се пукат,то и при колелетата е така.С обикновените гуми я няма тази возия,с първото си дете имах такава количка,докато минавах през неравен терен имах чувството,че ще се откъсне на детето главата от клатушкане.Сега с Еспирото нямам такъв проблем,благодарение на помпащите гуми и добрите амортисьори бебето дори не помръдва,докато минавам през камънаците покрай жп линията.
 С две думи няма нищо страшно,аз лично съм много доволна от избора си на количка! newsm44

# 198
Станислава трябва хубаво да са напомпани гумите,ако ги оставя по-меки ще се пукат,то и при колелетата е така.С обикновените гуми я няма тази возия,с първото си дете имах такава количка,докато минавах през неравен терен имах чувството,че ще се откъсне на детето главата от клатушкане.Сега с Еспирото нямам такъв проблем,благодарение на помпащите гуми и добрите амортисьори бебето дори не помръдва,докато минавам през камънаците покрай жп линията.
 С две думи няма нищо страшно,аз лично съм много доволна от избора си на количка! newsm44
Благодаря Simple Smile

# 199
Привет, момичета!
И аз влизам с питане за GT3 COMPLETO http://www.vitodesimone.com/content/view/12/22/
Интересуваме неща като стабилност, здравина, качество на плата /бързо избледняване/...
Ще се радвам на всяко споделено мнение!
Поздрави от морето!

# 200
Дами, помагайте!
Кажете от къде мога да купя само сенник за количка Стокке В3?

# 201
Еспиро е адски тежка количка. Аз заради една такава сега се наложи да купувам втора. Освен това момичета- не купувайте колички с помпащи гуми! Моите и двете задни се спукаха и магазина не разполага с резервни!

В Галикс ( www.baby.galix.bg) имат резервни гуми за полските колички . Аз , за това и си я взех от тях . На моя приятелка й се наложи и срещу 3 лв я смениха гумата.
Мен ме изпратиха във веломагазин. И въпреки това- разправия си е. 700 лв за количка и накрая да се дупя всеки ден да й помпя гумите не е работа. Като ги дадох да ги лепят казаха, че каучука им е много смотан. Да не говорим, че има майки, чийто гуми направо не стават за нищо като се спукат и те горките остават без количка, докато някой им поправи гумите. Ами- не е вариант. Аз си купих ВТОРА количка с НЕ помпащи гуми- друса повече, но съм също толкова доволна от лекотата и маневреността. Даже май е по-маневрена от другата ми количка. И  риск да се повторя ще кажа- количките с помпащи гуми тежат адски много.

# 202
И аз съм се влюбила в ABC 3 Тес, някой да я е ползвал случайно?

# 203
Еспиро е адски тежка количка. Аз заради една такава сега се наложи да купувам втора. Освен това момичета- не купувайте колички с помпащи гуми! Моите и двете задни се спукаха и магазина не разполага с резервни!

В Галикс ( www.baby.galix.bg) имат резервни гуми за полските колички . Аз , за това и си я взех от тях . На моя приятелка й се наложи и срещу 3 лв я смениха гумата.
Мен ме изпратиха във веломагазин. И въпреки това- разправия си е. 700 лв за количка и накрая да се дупя всеки ден да й помпя гумите не е работа. Като ги дадох да ги лепят казаха, че каучука им е много смотан. Да не говорим, че има майки, чийто гуми направо не стават за нищо като се спукат и те горките остават без количка, докато някой им поправи гумите. Ами- не е вариант. Аз си купих ВТОРА количка с НЕ помпащи гуми- друса повече, но съм също толкова доволна от лекотата и маневреността. Даже май е по-маневрена от другата ми количка. И  риск да се повторя ще кажа- количките с помпащи гуми тежат адски много.

С риск и аз да се повторя - да тежат на вдигане, а на бутане са в пъти по-ЛЕКИ за бутане от тези с непомщаши гуми. А количките са за бутане, не за вдигане.

Не бих си взела пластмасови гуми за колелото, за да не ми се спукат помпащите. Странно как този въпро се стои при колелата и колите - помпащи гуми или не.

Все пак всеки избира за себе си и важното е след това да е доволен от избора.
Една приятелка с Малибу на Хаук си го носи през тежки терени, защото не става за бутане ...

# 204
  • Варна

С риск и аз да се повторя - да тежат на вдигане, а на бутане са в пъти по-ЛЕКИ за бутане от тези с непомщаши гуми. А количките са за бутане, не за вдигане.

Напълно подкрепям мнението ти  newsm10. Количка с пластмасови гуми, може би си струва, ако детето е на 2+ години, ходи си нормално и ви трябват 2 винкела с плат в средата (тип чадър), да се придвижите по-бързо от точка А до точка Б.
И не е вярно, че всеки ден трябва да се виси на вулканизатор или веломагазин. По-често се пукат вътрешните гуми, които са много лесни за смяна (и евтини).

# 205
Напълно съм съгласна с Рони,тежестта на количката не се усеща при бутане(лично на мен не ми тежи и при вдигане,защото я повдигам за 7 стъпала пред входа).

НЕ се дупя всеки ден да помпя,съпругът ми отиде на близкото OMV,напомпи ги хубаво и си карам цяло лято без проблем.

Първата ми количка беше с обикновени пластмасови гуми-е не може да се сравни с моето Еспиро.
От кон на магаре не бих слязла!!!!

# 206
  • Варна
   Не смятате ли, че този спор за помпещите гуми почва да става абсурден?? Не всички НЕПОМПЕЩИ се гуми са "пластмасови" и "тресящи". Всеки си има предпочитания, а и различни дадености. Ако живеете на достъпно място- ОК. Обаче ако сте като мен с миниатюрен асансьор, който нито е от първия етаж, нито е до последния, а живеете на 7-я, ще ви питам кое е най-важно- дали се събира количката в асансьора, дали лесно се мъкне по стълбите, щото асансьора обикновено не работи, или дали лесно се бута! Просто купих това, което "влиза", и което мога да нося.  Peace
Даже съм доволна  Mr. Green

# 207
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Нали има и още един вид гуми, направени от някаква пяна, която съчетава предимствата на помпещите се, но и в същото време не са такива, т.е. не се пукат. Ще цитирам от описанието на едно Jane: "гуми, изработени от EVA-пяна (осигуряват по-голяма здравина от каучуковите гуми и пластичността на надуваеми гуми)" http://moedete.com/product/726/jane-nomad-matrix-2012.html

# 208
Аз досега бебешка количка с пластмасови гуми не съм виждала  Shocked .Интересно как е допусната на пазара  Rolling Eyes Даже и количките за кукли са с гумени,не с пластмасови.
Моля,покажете ми такава ''находка''!

# 209
И аз съм се влюбила в ABC 3 Тес, някой да я е ползвал случайно?
Хайде момичета кажете нещо за тази количка  Hug

Общи условия

Активация на акаунт