Бебешката количка - цяла наука за второ висше №24

• 72 384
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Malcho  ако имах парите определено бих си взела S-line...

# 721
Четох неотдавана коментар за S-line, че била тромава и неманеврена...

От първа ръка - една съседка си взе Lupo и е много доволна. Вярвам й, защото от личен опит съм страшно доволна от колика на същия производител - Enzo Evo на Espiro.

А най добре пробвай на място и прецени за себе си - често доброто за един е немислимо за друг - така, че добий собствени впечатления.

# 722
Привет-мривет  bouquet и да следя темата, пак изпуснах края  ooooh! горе-долу се поограмотих относно количките, но 100% ще ми е необходима вашата помощ  Praynig
Търся нова количка максимум до 1000лв , ще започнем да я използваме евентуално от средата-края на м.март. Моля изкажете си мненията относно:
1. ABC DESIGN MAMBA 2 в 1
2. ADBOR MARCEL 3в 1
3. ADBOR MARSEL SPORT 3 в 1
4. ADBOR  S-LINE 3 в 1
5. Adbor Zippy 3 в 1
6. STOKKE CRUSI 2014 
7. PEG PEREGO UNO
8. BEBETTO SOLARIS Vertigo
9. Mutsy-IGO
10. CONCORD - WANDERER BASIC SET 3В1
11. ZIPPY PIA 311 - 3в1

Какво ще кажете?

# 723
  • София
Конкода най-много ми харесва, но ви е над бюджета... стокето не е ли също повечко пари?
До края на март има време де, сега ли ще я купувате?

# 724
Не, Angel_Dust, не бързам за количката, защото не знам какво ще е времето тогава...но искам да се ориентирам от опитните мами  Hug така е , някои от возилата, които нацелих надхвърлят бюджета, но ако си заслужават цената за ползване 2 години, сигурно има смисъл  newsm78
Благодаря ти, че се включваш  Hug

# 725
  • София
то може и ползването да е и 3+ години...НО един много, много голям процент от майките, след първата година  зарязват комбинираните колички и се ориентират към някои лекички бъгита... разбира се много зависи от условията  на ползване.

# 726
Аз съм с Лупо но Комфорт. Разликите са козметични. Ако искаш и оф роуд може да ходиш с нея и на бебео пак ще му е добре. Количката е разкошна. На мен ми е мноооооооого удобна. Единственно чантата която е в комплекта ми е малко малка.

# 727
НО един много, много голям процент от майките, след първата година  зарязват комбинираните колички и се ориентират към някои лекички бъгита...
Да, този момент също ми дойде на ум, пък и гледам майките около мен, че точно това правят. Ами нали комбинираната има и т.нар. летен кош , или за седнало положение?

# 728
  • София
Има, не е в това проблема, проблема е в килограмите(детето расте и тежи, когато и количката тежи, не е добре, особено когато се налага ежедневно вдигане и т.н.).
Най-често  комбинирните колички са и доста по-обемни сгънати, което си е голям минус при пътуване, дори когато багажника е огромен, някак не е гот  половината да е зает от количка Wink

# 729
етооо, имало си тънкости - те не е само да зяпам цените и качеството newsm78 благодаря ти, Angel_Dust казваш, колкото и да е голям багажника, тръгне ли се на път, има и други неща освен една количка. Има и други марки, които са доказали все пак дуракоустойчивост във времето, ще се радвам на вашите мнения.
В "ABC" ме притеснява извивката, която се получава при легнало положение на "летния" кош, иначе ме грабна веднага Simple Smile
При "Mutsy" ме притесни като че ли тесничкото и по-малко кошче за новородено, все пак ще се използва 3-4 месеца, та знам ли..в летния период няма ли да му става клаустрофобично на бебето вътре...
Много ме изкушават полските "Adbor" и "Tutek" заради отношение цена-качество. А специално "Tutek" съ съвместими със столчета за кола, които ми харесват в момента "Maxi Cosi", "Cybex".

# 730
  • До морето
Подкрепям и аз за тежестта на количките. Аз в началото бях с Mutsy,беше ми много удобна. Големи гуми, голям кош, маневрена. Страхотна. Обаче още на 5 месеца преместихме малкия в летния кош, че искаше да зяпа и изкарахме така около 2-3 месеца. После с бебе 9 килограма, количка 12 и багаж поне още 2-3 кила, познай! Взех си една Nuna и си реших проблема  Grinning Даже някой ден за второто ще търся само количка със зимен кош (много малко марки предлагат тази опция и мисля пак на Mutsy да се спра),  а после направо лятна, дори и да е по- хладно, взимаш си чувалче и готово!

За Стоке Крузи да кажа, че това, което гледаш е цена на шаси с летен кош, а на теб ти трябва зимен, тъй че прибави още 500-600 лева. И да знаеш, че е о-гром-на. Моя приятелка има, всеки път разглобява цялата количка, даже и гумите сваля, иначе не може да я пъхне в багажника. А той не е от малките. Детето й е на 7 месеца и вече се оглежда за лятна количка, че с тази е много трудно. Така че, това с 2-3 годишното ползване е мноооого относително  Wink

# 731
*SamiMummy*, благодаря за отзива  Hug много са ми полезни мненията ви , момичета

# 732
  • София
bizi - ние все с комбита пътуваме, и голяма количка сме носили + дори стол за хранене, 2 големи куфара, кашонче храни, пакет памперси, играчки, плажни принадлежности... ама беше натъпкан на макс, до тавана... после с малка количка къде-къде по-леко беше...пък и не всички пътуват с комбита и минивани Wink Вече да не говорим за пътувания със самолети и т.н.

Ти си знаеш къде живееш, как ще се разхождате и къде... ние например имаме 2 полуетажа със стъби, често ми се налагаше през подлези да минавам или други стълби, лекарката ни е на 2-3 етаж... всичко това много ме затормозяваше с голяма количка, сега ако съм бих търсила нещо макс 9-10 кг, комбинирана... като беше на 3 години и 5,5кг количка  ми идваше в повече да я нося с него и багаж, пък той е хърбел, с по-едро дете съвсем...
Но ако нямаш дигания не търсиш лекота толкова.
Ако ви е близо някой хубав парк, а иначе основно се придвижваш с кола, не ти трябва някаква количка танк, ако обаче улиците са ви мегаразбити, никой не чисти сняг и т.н., ще ти е по-натоварващо вероятно с някоя със съвсе дребни колелца...
Ако си с асансьор имай предвид, че някои колички не влизат в най-малките.
Аз лично харесвам количките на пег перего, сайбекс, на мамас и папас някои, муум не е лоша, инглезина също ги харесвам но не във варианта матрикс.

Количките с кош тип черупка не ги харесвам като цяло.
Но това са си мои разсъждения.

от по-тежките и фюжън не е лоша http://www.bebemarket.bg/bg/item/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88% … Concord-6773.html

За теснотия не знам, те бебетата не са огромни, леките бъгите са доста по-тесни от комбинираните колички, хем са за по-големи деца и те се чувстват достатъчно добе вътре Wink
За столчетата и бритакс/рьомер също са много добри.

Догодина ще има нов буук на пег перего, нуна, инглезина също ще пускат нови

# 733
Angel_Dust  Hug Hug Hug има къде да бутам около нас количката и в паркче, и до магазините, разбити са улиците, багажника на автомобила е голям,  но все пак не е добре половината да е само количката...и много ми е ценно написаното Hug благодаря Simple Smile ще разгледам и тези марки, които сподели.

# 734

Общи условия

Активация на акаунт