"Песен за огън и лед" - 5

• 52 874
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна

А защо ви тревожи, че Нед е пуснал Джон на Вала ако действително е син на Р+Л? Все пак майстера Таргериан там цял живот е бил в безопасност. Пак и когато Нед пуска Джон да тръгне с чичо си той все още не беше сигурен, че Другите и Бродниците се надигат. Доколкото си спомням те не са се появявали от столетия и всички си мислеха, че съществуват само в приказките на баба Ви Нан  Laughing. А още в началото на първа книга, когато дезертьора от Вала беше хванат и обезглавен от Нед, всички сметнаха, че тоя нещо не е добре и всъщност са ги нападнали диваци. Пък и плюс това дал един път вече клетва, Джон не може да има претенции към никаква власт и позиция, освен ако Кралят на Седемте кралства не го освободи от клетвата му, а ако се разбере, че е Таргериан кой крал пък и през ум би му минало да го направи?!  Така че за мен е логично ако Джон е този, за когото го мислим, да бъде изпратен на Вала. Ако бъркам някъде в спомените си по книгата- поправете ме.

Абсолютно си права. Вала е най-безопасното място за Джон и Нед затова го прати там.

Последно Дани беше с Дрогон, обградена от дотраките на хал Поно.

# 166
Последно Дани беше с Дрогон, обградена от дотраките на хал Поно.
На хал Джако.

# 167
Да бе. Най-нактая покрай Денерис се пораздвижиха нещата (защото 4 книги ми се стори, че й се случва едно и също) и книгата свърши. Нямам търпение за следващата книга заради нея и Аря!

# 168
А моля ви се и заради Джон  Naughty,всички искаме да разберем дали ще оживее и какво да очакваме занапред  Hug

# 169
Как така "дали"! Не ме стряскай.  Cry Разбира се, че нищо му няма. Това на Мартин не бих му го простила, да не е посмял да затрие Джон!
 Hug

# 170
Джонито ще го реанимира Мелисандра. Няма да го оставят току тъй  Wink

# 171
Убие ли Джон,на Мартин му връщам 6 книги с наложен платеж  #2gunfire #Cussing out Joy

# 172
вие пък! плюс или минус един Джон, к'во толкова?  Joy

# 173
Аз често казано чакам книгата само заради главите на Джон, железнородените и отчасти на Джайм. Денерис ми е токова скучна и изобщо не я искам на железния трон, а в последната книга и Аря и Тирион запознаха да ми стават скучни.

# 174
Здравейте, дотраките се бяха разделили на 3 с различните халова и Дани се зарече да ги избие до един. В пета книга в началото в някоя от главите на Тирион се спомена за единият хал, че бил близо до тях, ама не се сещам какви им бяха имената и затова ще си ги поприпомня от книгите Simple Smile
И докато търсех в книгите как се казваха халовете, се сетих за един от многото въпроси: След като косата на Дани беше опърлена при "раждането" на драконите, и започна да и расте черна коса.  Кога и как пак и стана сребриста ???
Явно  този момент съм го пропуснал.
И друг цитат намерих от края на първа книга -  когато  бълнуваше:
" В тъмния коридор се заниза безкрайна редица от призраци в похабени одежди на крале. В ръцете си държаха мечове от бял огън. Сребро бе косата им, сребро и злато, и бяла платина, очите им — опал и аметист, турмалин и нефрит.
— Бързай! — завикаха те. — Бързай, бързай. — Тя тичаше с все сила, нозете й се топяха по камъка на всяка стъпка. — По-бързо! — в хор викаха призраците и тя пищеше, а те я блъскаха и блъскаха напред. Болка, зла като нож, я посече в гърба и тя усети как кожата й се разпра и подуши вонята на пламнала кръв, и сянка видя: сянка от криле.
И полетя Денис Таргариен. "
Това  "В ръцете си държаха мечове от бял огън"  първият път като я четох книгата не ми е направило впечатление, ама  тогава още не се беше появила Мелисандра с нейните пророчества.  Simple Smile

Сигурно сте го коментирали вече ама така ме е завладяла тази поредица, че ....
така нито по Колелото нито по Малаз не съм тръпнал в очакване на следваща книга Simple Smile
Лека вечер и благодаря Ви предварително за отговорите Simple Smile

# 175

И докато търсех в книгите как се казваха халовете, се сетих за един от многото въпроси: След като косата на Дани беше опърлена при "раждането" на драконите, и започна да и расте черна коса.  Кога и как пак и стана сребриста ???

Черна коса! Яко! Веднага ще се разровя в книгата. Заради черния кичур на Тирион се вълнувам, нали се сещате.

# 176
  • Варна

Черна коса! Яко! Веднага ще се разровя в книгата. Заради черния кичур на Тирион се вълнувам, нали се сещате.

Да, коментирахме го това, но явно след като е израснала косата и е станала отново сребриста. Laughing

# 177
Абе аз уж ги четох без да прелиствам, ама не знаех, че е почнала да расте черна  Embarassed

# 178
Оле, на какви неща обръщате внимание, чувствам се глупава  Mr. Green Blush Аз след като родих каквото и да прочета/да гледам го забравям след няколко дни  Joy А преди помнех такива подробности  ooooh!

# 179
В първата глава на Дани в Сблъсък на крале :
намерих го в читанката, че ми е по лесно да дам пълен текс и с crt+f  да потърся думата и да видя къде е :
"— Косата ви расте черна, халееси — рече Джикуи, докато я търкаше с пясък по гърба. Дани прокара длан по главата си и опипа наболите косми."
Ето  линк от читанката:
http://chitanka.info/text/1956/13#text

Това ми  подбужда мисли как да разберем Джон дали  е Таргариен –> ще му опърлим косата и почне ли да расте сребриста Grinning Grinning Grinning  (разбора се след това като му порасне пак ще е черна Grinning Grinning Grinning ) .
(Един приятел с които като го коментирахме вика, че отде да знаеш може косата да му е черна но вълната .... Grinning Grinning Grinning . Аз му отговорих , че Игрид нищо не е споменала за такова нещо .)
До преди 5 книга си мислех, че Мартин се е оплел , ама като стана номера и с Тирион и вече определено си мисля че нещата не са случайни и не се е оплел дядото, вече какъв извод може да се извади от това ...
Ще ми е много приятно ако споделите и вие Simple Smile

Лек и приятен ден на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт