Доход 500 лева на месец

• 90 483
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Преди около 3 години по стечение на обстоятелствата почти цяла година не работихме и двамата и живеехме от спестявания. Редовно си плащахме сметките, и в най-тежките периоди - през зимата, всички сметки плюс нормален живот, без лишения, но и без излишества, ни излизаше най-много 800 лева (обаче не сме под наем, което би добавило доста голям разход към месечните сметки).

# 16
  • в рока
Цитат
Понякога заплатата на мъжа я бавят и приятелката му започва да му се сърди (демек отбива му секса).

В каква връзка е това с темата.Аааа ,сетих се ,няма секс,няма деца

# 17
Хахах, и това определено му решава всичките проблеми с парите.
Ами тая похламетина, защо не отиде да работи нещо та малко да си размърда задника, вместо да й паяжинясва оная работа от стискане?

# 18
  • в рока
Имаммм дежа вю..........Намирисва ми на темата с диамантите Laughing

# 19
Зависи от толкова много неща.... жената работи ли, в собствено жилище ли сте, в кой град сте... Ако и жената работи може, но ако тричленно семейство разчита на 500лв... трудна работа.

# 20
Ахахаха. Пак е онзи, русофилът, с женските никове.

# 21
Отговорите в анкетата (72.7% са на мнение че 500 лева стигат да храниш семейство), съответстват на един от компонентите на антиутопичното общество:

Държавна пропаганда и образователна система, които поучават населението да се прекланя пред политическото управление и насажда убеждението, че живота при този режим е хубав, перспективен и справедлив за всички. В същото време голяма част от населението за да оцелее, е принудено да се ползва от подаянията на държавата (целеви помощи за отопление).

"България е в отлична позиция не само на Балканите но и в ЕС
и може с "отворени очи" и с широко вдигнато чело да гледа
другите ... всички управления през 20-те години от 1989-та насам
са дали своя принос за това. България не е зле..."

- Людмил Георгиев, БНТ 10.11.2009 г.
Колко теми нароихте от сума ти нови акаунти и пак не се научихте, че некадърността ви по отношение на формиране на обществено мнение е необозрима.  

# 22
Вероятно неправилно разбирате темата. Не става въпрос за заварено положение - мъж и жена прехвърлили 40-те и двамата получават по 500 лева и дали могат да изхранват дете.

Въпросът е дали мъж на 30-35 години с доход 500 лева и собствено жилище в София, би бил приемлив за млада жена, за създаване на семейство. Независимо дали жената работи или не. Защото ако и тя получава 500 лева и живее с родителите си, дали ще има смисъл да се събира с такъв мъж?

# 23
  • София
Защо не, ако се обичат?

# 24
  • в рока
Аха,сега разбрах.Питаш какви са ти шансовете със заплата 500 лв пред девойките.

# 25
"Ако се обичат" не важи. Трябва да имат някаква ясна представа какво може и какво не може да си позволят. Дете с две такива заплати може да се гледа, вкл. и в София и под наем, обаче ако родителите се лишат от купонджийско-социалния си живот.

# 26
  • София
"Ако се обичат" не важи. Трябва да имат някаква ясна представа какво може и какво не може да си позволят. Дете с две такива заплати може да се гледа, вкл. и в София и под наем, обаче ако родителите се лишат от купонджийско-социалния си живот.

Точно "ако се обичат" важи, защото тогава ще са склонни на различни компромиси с предишния им образ на живот, както и ще търсят допълнителни начини за материално благополучие в името на любовта  Simple Smile

# 27
  • Бургас
Вероятно неправилно разбирате темата. Не става въпрос за заварено положение - мъж и жена прехвърлили 40-те и двамата получават по 500 лева и дали могат да изхранват дете.

Въпросът е дали мъж на 30-35 години с доход 500 лева и собствено жилище в София, би бил приемлив за млада жена, за създаване на семейство. Независимо дали жената работи или не. Защото ако и тя получава 500 лева и живее с родителите си, дали ще има смисъл да се събира с такъв мъж?

Твърдо не - поне за мен. Съжалявам, но нямам намерение да лишавам децата си и мен самата от елементарни ежедневни неща, а и не бих могла да уважавам мъж с ниски доходи, защото повечето такива мъже освен ниски доходи имат и ниско самочувствие, злобни са и дори агресивни, а това също не е за подценяване. Дори и да взимам десет бона заплата, не бих могла да гледам сериозно на такъв мъж. Изглеждам добре, умна съм, с добро образование и професия и мисля, че заслужавам нещо повече от някакъв неудачник с пет лева в джоба. А и представете си какъв авторитет може да е такъв смачкан мъж за децата си.

А относно любовта -каква ви любов. Тя много бързо ще се изпари от всекидневните скандали и караници на тема пари. Като се чудиш кой път да хванеш, как да си платиш сметките и с какво да си нахраниш и облечеш децата, обичния мъж много бързо ще се превърне в най-омразния.

# 28
  • Ямбол
Лиляна ,извинявай,към мен ли се ,обръщаш.И в каква връзка ги правиш тези изречения.Авторът задава въпрос, аз отговарям.Какво да ме интересува,какви пет лева.
Не, извинявай, към автора се обръщам. Ще се коригирам.

# 29
  • В заешката дупка

Дали мъже, които имат доход под 560 лева (85.94% от всички мъже в България)....

Откъде разбра, че 85.94% от мъжете са с доход под 560 лв?

Струва ми се, че въобще не е ясно какво означава това:

Цитат
По данни на КНСБ, за първото тримесечие на 2013 г. шест милиона българи (85.94% от населението) се издържат с по-малко от 560 лв. на месец.

Общи условия

Активация на акаунт