Доход 500 лева на месец

• 90 478
  • 2 459
  •   1
Отговори
# 30
  • в рока
Цитат
Не, извинявай, към автора се обръщам. Ще се коригирам.

Peace

# 31
"Ако се обичат" не важи. Трябва да имат някаква ясна представа какво може и какво не може да си позволят. Дете с две такива заплати може да се гледа, вкл. и в София и под наем, обаче ако родителите се лишат от купонджийско-социалния си живот.

Точно "ако се обичат" важи, защото тогава ще са склонни на различни компромиси с предишния им образ на живот, както и ще търсят допълнителни начини за материално благополучие в името на любовта  Simple Smile

Трябва да не си наред с главата нещо за да обичаш мъж с нулева способност да се грижи за себе си и още повече да създаваш с него семейство.

Кое именно да му обичаш на такъв човек?

# 32
  • Ямбол
Днес 500, но утре може да е различно. Зависи от човека и от образованието му, опит и възможности също не са за зачеркване. Хората се развиват с подкрепата на семейството - жената и децата са огромен стимул. Е, има и изключения, като Лизет например, която би убила всякакво желание у който и да е мъж, ако му приказва за извънземни.

# 33

Твърдо не - поне за мен. Съжалявам, но нямам намерение да лишавам децата си и мен самата от елементарни ежедневни неща, а и не бих могла да уважавам мъж с ниски доходи, защото повечето такива мъже освен ниски доходи имат и ниско самочувствие, злобни са и дори агресивни, а това също не е за подценяване. Дори и да взимам десет бона заплата, не бих могла да гледам сериозно на такъв мъж. Изглеждам добре, умна съм, с добро образование и професия и мисля, че заслужавам нещо повече от някакъв неудачник с пет лева в джоба. А и представете си какъв авторитет може да е такъв смачкан мъж за децата си.

А относно любовта -каква ви любов. Тя много бързо ще се изпари от всекидневните скандали и караници на тема пари. Като се чудиш кой път да хванеш, как да си платиш сметките и с какво да си нахраниш и облечеш децата, обичния мъж много бързо ще се превърне в най-омразния.
Laughing Ми ...не е лъжа това.

# 34
  • София
Отговорите в анкетата (72.7% са на мнение че 500 лева стигат да храниш семейство), съответстват на един от компонентите на антиутопичното общество:

Държавна пропаганда и образователна система, които поучават населението да се прекланя пред политическото управление и насажда убеждението, че живота при този режим е хубав, перспективен и справедлив за всички. В същото време голяма част от населението за да оцелее, е принудено да се ползва от подаянията на държавата (целеви помощи за отопление).

"България е в отлична позиция не само на Балканите но и в ЕС
и може с "отворени очи" и с широко вдигнато чело да гледа
другите ... всички управления през 20-те години от 1989-та насам
са дали своя принос за това. България не е зле..."

- Людмил Георгиев, БНТ 10.11.2009 г.
Колко теми нароихте от сума ти нови акаунти и пак не се научихте, че некадърността ви по отношение на формиране на обществено мнение е необозрима.  

Човечето е едно, според мен. Едни и същи правописни грешки, един и същ речник, едни и същи малоумни теми... bentybay, maillda, nanhalal, lexybaby, ninjamay, j1v1, сега nansikiti... Просто жегата и джобният тенис не прощават.

# 35
На 35 г. един мъж, ако изкарва 500 лв. месечно и това като тенденция от много време насам, а не моментен срив и липса на работа, значи, че е малко вероятно в бъдеще да изкарва повече. Щото средностатистическите българи на 35 г. имат 10-15 години стаж.

# 36
  • Mediterraneo
Днес 500, но утре може да е различно.

Както и обратното е напълно възможно!

# 37
Джобен тенис Laughing hahaha това беше добро, не съм го чувала, от къде е?

# 38
  • Ямбол
Днес 500, но утре може да е различно.

Както и обратното е напълно възможно!
Абсолютно съм съгласна.
Наблюдавам даже доста вече такива примери - вчера муньо се е радвал на някакъв късмет, днес се е сринал и не му стига акъла как да издрапа. Затова обобщенията са малко пресилени, а статистиката неправилно разчетена.

# 39
  • София
Джобен тенис Laughing hahaha това беше добро, не съм го чувала, от къде е?

А, де  Thinking Ами не помня, отдавна го знам Grinning

# 40
  • В.Търново
Извинявам се, но отдавна не бях попадала на тъпа тема....

Не разбрах, защо да не може мъж с доход до 500лв да не може да има дете?   newsm78

Мухльо ли ще е, лигльо ли, мързеливец ли..., това означава голяма част от българския мъж да е "смотаняк" щом не може да рботи за повече от 500лв. Истината е, че в по-голямата част от населените места е ниско заплащнето, някои са дори на минимална заплата и имат семейства  с по 2, даже и 3 деца.

# 41
  • Бургас
Извинявам се, но отдавна не бях попадала на тъпа тема....

Не разбрах, защо да не може мъж с доход до 500лв да не може да има дете?   newsm78

Мухльо ли ще е, лигльо ли, мързеливец ли..., това означава голяма част от българския мъж да е "смотаняк" щом не може да рботи за повече от 500лв. Истината е, че в по-голямата част от населените места е ниско заплащнето, някои са дори на минимална заплата и имат семейства  с по 2, даже и 3 деца.

И това е нещо хубаво  Rolling Eyes

# 42
Съвсем сериозно искам да ви питам - нисък доход ли е 1000 лв на месец за 3-членно семейство в страна, където един хляб струва левче?

# 43
Какво е джобен тенис?  newsm78 Това ли е дето си мисля?  Laughing

# 44
За София е нисък.
Ние сме трима. Не ми се мисли ако трябва да живеем с 1000 лв.

Общи условия

Активация на акаунт