ВМ-НВХ, част 63

• 49 706
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Запис и от мен!
По темата,която нищите си мисля,че и двете страни са прави.Аз също се лекувам с хомеопатия и докторката ми е истински лекар,макар и стоматолог.Първоначално и тя лекуваше с класическа хомеопатия,но след това мина на Боаронска.Определено ми помага.Тя също ми предписва повече от едно лекарство,но винаги за всеки конкретен проблем си правим интервю и т.н.Нейното мнение е,че и двата метода са добри(клсическия и боаронския),но това разделение се създава от класическите хомеопати.Тъй като ми е помагала много пъти съм избрала да вярвам на нея и наистина всеки трябва да си прецени.

# 121
  • Пловдив
Да споделя нещо...Не знам да се дивя ли, да се възмутя ли, какво... Confused
Купих вчера Свински врат Арбанаси, слайс, траен сурово-пушен деликатес. Не можете да си представите радостта ми, когато на етикета за съдържание прочетох: свинско месо, антиоксидант Е301, сол и подправки. Хапнах го, много вкусен беше. Този път не бях мнителна, викам си: значи има и читави колбаси...
Реших сега да погледна има ли сайт тази фирма и какви други продукти предлага и какво се оказа: http://mesni-produkti.proizvodstvo.catalog.bg/product/%D1%81%D1% … 2+04/30140/191198
За на който не му се занимава, на сайта съдържанието е следното: Приготвено от свинско месо, сол, добавки, консерванти Е250, 252, антиоксидант Е301, стартерни култури (тези не ги знам какви са и хич не искам да ги проверявам).
Мисля да им пиша на тези да им обърна внимание...Въпросът не е, че съм изяла някой и друг консервант, ама защо така трябва да се подвежда потребителя... newsm78 Не че не знам отговора...

# 122
Не вярвам да може да се намери колбас без консерванти Embarassed Да, трябва да се описва всичко, а не да се пропускат, но просто не вярвам в магазините да има без консерванти. Слагат се за по-голяма трайност, разбираемо е.

# 123
Месото на слайсове е най-старото възможно.
Първо , месото се продава в прясно състояние.Като не се продаде, се замразява/размразява.
Понеже това също не може да е до безкрай, после освен останалата "обработка" в тумблери в течност с разни химии, се овъргаля в най-различни подправки, за да се замаскира застоялия вкус/дъх.
Ако и така не се продаде, отива за колбаси.Там вече просто няма как да не се добавят всевъзможни консерванти, ароматизатори, оцветители и прочие, защото месото отдавна не прилича и няма вкус на месо.
Когато и саламите застоят, се режат на слайсове, като преди това пак им се прави някаква обработка, опаковат се във вакуум и им се слага нов срок на годност.

# 124
Cioccolata Благодаря за споделения опит.
Всъщност аз приемам по 5 000 единици витамин Д и 400мг магнезий,но ще увелича дозата и ще видя как ще ми влияе. Много против съм тези хормони,но при положение,че 3 години нямам цикъл правя всичко възможно.
За хомеопатия не мисля,защото според мен за да се лекуваш трябва много добър специалист.

Не знам,но напоследък постоянно съм отпаднала и нямам сили за нищо.Ограничих доста въглехидратите и не знам дали е от това или просто ми е малко храната.За количеството не мога да преценявам,винаги се чувствам подута.
Според вас как е храната?
Скрит текст:
7.00 2 сливи
10.00 омлет ( 3 яйца,тиквичка,патладжан,домат,чушки,магданоз,чесън,лук) на тиган с 5гр св. мас  + 50гр дом. овче кашкавал и 30гр кр. масло
14.00 100 св. черен дроб,2 варени яйца,домат,краставица,люти чушлета,магданоз
20.00 няколко сурови фъстъка

7.00 1 сиренка (1яйце,50гр извара,подправки)
10.00 омлет ( 3 яйца,тиквичка,патладжан,домат,чушки,магданоз,чесън,лук) на тиган с 5гр св. мас  + 50гр дом. овче кашкавал и 30гр кр. масло
13.00 185гр наденица на скара,домат,краставица,люти чушлета
16.30 80гр неузрели орехи
17.15 50гр наденица

6.00 нектарина 70гр
8.00 2 сиренки,10гр масло,5-6 маслини
11.00 омлет ( 3 яйца,тиквичка,патладжан,домат,чушки,магданоз,чесън,лук) на тиган с 5гр св. мас  + 50гр дом. овче кашкавал и 20гр кр. масло
15.00 100гр кюфтета (от пилешка кайма),50гр дробчета,домат,краставица,няколко маслини,люти чушлета

7.00 1 сиренка
9.00 омлет ( 3 яйца,тиквичка,патладжан,домат,чушки,магданоз,чесън,лук) на тиган с 5гр св. мас  + 50гр дом. овче кашкавал и 30гр кр. масло
13.00 150гр наденица на скара,домат,краставица,люти чушлета
16.30 80гр неузрели орехи

# 125
Искам да ви помоля за мнение по един въпрос. Миналата или по-миналата година, покрай другите изследвания си бях пуснала и глюкоза, като резултата беше 5.7 или 5.8 някъде, при горна граница 6.1. В началото на този месец си пуснах пак, като резултата е 5.3. Очаквах да е доста по-нисък резултата, при положение, че от година доста си промених храненето, силно намалих хляба и сладкото, а месец преди изследването стриктно не бях яла нищо тестено, сладко, зърнено и плодове. Питала съм ендото преди дали да не си направя натоварване с глюкоза, но той все ми е казвал - няма нужда, нищо ти няма. Питам се обаче, последният ми резултат защо е толкова висок пак и говори ли за някакъв проблем?  Thinking

# 126
ioioto0, мисля, че ти е добре храната. Ако мислиш, че нещо е малко, увеличи - или въглехидратите, или количеството храна.

И аз дълго време приемах по 5000 единици вит. Д на ден, но го пиех сутрин на гладно(мислех, че е достатъчно, че е капсула със зехтин Embarassed), а едва когато започнах да го приемам с храна, видях наистина мощен ефект. Но имаше един период, когато го бях спряла за малко повече от месец - точно тогава ми се забави много цикълът. А беше посред зима и нямаше друг начин да си набавям вит. Д, затова започнах с ударни дози и доста скоро забелязах признаци за наближаваща овулация. При теб може тези 5000 на ден да са достатъчни, но при мен не бяха, особено след като през зимата за повече от месец не пих никакъв вит. Д. А може и да не е това ключът при теб, не знам... При мен се оказа, че това е бил отговорът на загадката точно в онзи момент, но дали при теб е така - това може да се види само по пътя на експеримента. Ако се повлияеш от големи дози вит. Д, значи проблемът е бил точно в това - дефицит на вит. Д. Хубаво е отначало за кратък период да са по-високи дозите, а после да се намалят за по-дълго време, докато се получи нормализиране на цикъла. Напълно е възможно да се получи.

Lemy, 5,3 не е висок резултат, а ето, че дори е по-нисък от предишния. Какво те притеснява? newsm78

Последна редакция: ср, 28 авг 2013, 13:51 от Cioccolata

# 127
  • Пловдив
Аз изключително рядко купувам каквито и да е колбаси, филета, слайсове, салами и т.н. Но пък ми се ще да има поне 1-2, които стават, ако ми се дояде случайно...Явно съм много наивна...А уж знам... Embarassed

# 128
Шоки, притеснява ме, че е близо до горната граница, като референтните стойности са 2.8- 6.1.  Хич не съм наясно със тези стойности, но не трябваше ли да е е слязло под 5 някъде  newsm78

# 129
5,3 не е високо в никакъв случай и не е прекалено близо до горната граница Wink Би било близо, ако беше например 5,9 или 6. Не е нужно стойността да е под 5, а и мисля, че има доста широк диапазон на индивидуална вариация Embarassed Но не се притеснявай за тази стойност, нямаш никакви основания. Hug

# 130
И на мен ми е болна темата с пластмасовите шишета. По този повод да ви питам дали имате кана за филтриране на вода, която да е стъклена. Искам да купя, но всички, които гледах са пластмасови.

# 131
И на мен ми е болна темата с пластмасовите шишета. По този повод да ви питам дали имате кана за филтриране на вода, която да е стъклена. Искам да купя, но всички, които гледах са пластмасови.
присъединявам се към питането.....
Аз използвам пластмасова, като след прецеждане на водата през филтъра я преливам в стъклен съд, ама си е играчка.
Та , ако някой знае къде и дали изобщо има стъклени филтърни кани....

# 132
  • SA

Joy Assos, така сьм се смяла на тези глупости! Заковала си жената крьвната захар на 4 и това е.  Laughing
Lemy, аз сьщо мисля, че нямаш повод да се притесняваш за крьвната захар. Ако искаш, при следващото изследване пробвай в деня преди него да не ядеш прекалено много протеини, особено вечерта. Или пьк си изследвай гликирания хемоглобин, който дава по-обща представа за това средно каква ти е била крьвната захар през последните месеци. Но така, или иначе - 5,3 си е в норма.   

# 133
Само да кажа, че Хармоника имат сусамов тахан (който мисля да потърся), а току що във Фейсбук публикуваха, че са пуснали и фъстъчено масло, което било 100% фъстъци, без сол и захар. Laughing

# 134
Lemy, аз пия инозитол в момента и се чувствам добре. Ще се радвам да споделиш мнение! Peace А как ти е инсулина на гладно, изследвала ли си гликиран хемоглобин? Защо директно за огтт мислиш? 5,3 си е нормален резултат.
Аги, цената за доставка от 4 долара влиза в крайната цена. Ако е до 22 лева не дължиш нищо, ако е над 22 лева и под 150 евро се дължи ДДС.  Peace Пакетите пристигат за 10-14 дни, като избирателно идват или в пощата, или в митницата. При мен 2 идват в митницата, после 1 в пощата и така... Laughing
ioioto0, категорично никакви хормони без хормонални изследвания! От дуфастон цикъла няма да се регулира, спреш ли го - пак влизаш в омагьосания кръг! Peace Да не говорим за страничните ефекти, защото все пак е силно дозиран препарат! И какъв е тоя скенер, един УЗ всичко ще покаже!? СПКЯ не се лекува, но може да бъде държан под контрол с правилен режим на хранене, с достатъчно движение, добавки, хомеопатия...Много варианти има. Аз лично от опит бих ти препоръчала да не почваш с метформина, а да пробваш инофолик (или инозитол 2гр.+400мг фолиева киселина) и строг ниско-въглехидратен режим! Peace Приема на витамин Е и Д са също много важни.mis_val ти е писала за хомеопатията - погледни, прочети, а може и да посетиш д-р Михайлов.
mis_val, това изобщо не е вярно за фоликулин и пулсатила! Просто при спкя най-подходящите са пулсатила и сепия. И понеже спкя се свързва с безплодие и с депресии, с тъга, те винаги първо изписват пулсатила. Не винаги обаче тя е по-подходяща от сепията. А в чести случаи се налага прием и на двете. Другото, което масово се предписва е натриум муриатикум.  Wink Към д-р Михайлов и аз бях много скептична, но благодарение на него научих, че един хомеопат може да не е класически и да ти помогне повече.  Wink Всъщност на мен ми е все тая какъв тип е хомеопата, докато ми действа лечението му! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт