ВМ-НВХ, част 63

  • 49 644
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • SA
  • Мнения: 3 349
MerelendaHug то при теб диетата едва ли много ще повлияе основното ти заболяване. А всьщност основните ти проблеми са свьрзани с него. Не се обвинявай за нищо, добре се справяш!   bouquet

# 226
  • Мнения: 600
Здравейте  bouquet Снощи детенци рева...не искаше св.кебап, а пиле...лъжаго милото, че е пиле, а тя: Искам на пилето кожата, а това не е пилешко...месешко е хаха hahaha   По принцип не обичам много кисело мляко, но от няколко дни си умирам за едно - Ралица, 3,6, пробвах и другите им млечни, но не съм очарована.

# 227
  • Мнения: 6 425
Щом детенце иска пилешко, защо не му сготвиш днес пилешко? Wink Да си хапне кожичката и да има мир в къщи. Аз много обичам препечена пилешка кожа Embarassed

На Ралица аз съм купувала сметана, която отначало ми харесваше, после нещо ми се стори странна newsm78 Но отдавна не съм взимала.

# 228
  • Мнения: 600
Шоки днес пиле разбира се...горкото ходи, чак при баба си посред нощите да търси. Аз сметаната не съм пробвала, но и имам мерак де Simple Smile

# 229
  • Мнения: 6 425
Ох, по повод на пилешката кожа, нали много я обичам препечена, но години наред или си я хапвах гузно, със съзнанието, че правя нещо много лошо, или дори се случваше да я оставя Cry Почти със сълзи на очи Rolling Eyes И като си помисля колко пъти съм яла домати и краставици без никаква мазнина, че нали вредно... Embarassed

# 230
  • Мнения: 13 426
Ох, по повод на пилешката кожа, нали много я обичам препечена, но години наред или си я хапвах гузно, със съзнанието, че правя нещо много лошо, или дори се случваше да я оставя Cry Почти със сълзи на очи Rolling Eyes И като си помисля колко пъти съм яла домати и краставици без никаква мазнина, че нали вредно... Embarassed
Я си вземи едни пилешки кожички, препечи си ги и си хапни с пълното съзнание, колко са хубави Simple Smile
Аз правих скоро, не бях отдавна и много ни се усладиха, чак за още питахме Simple Smile

# 231
  • Мнения: 600
Шоки и аз така...но толкова много мнения, че и с някакви факти който ми се струват логични съвсем се обърках. И още не съм сигурна, че съм на прав път де...времето ще покаже.

# 232
  • Мнения: 6 425
Аз си хапвам бутчета с кожата - това ми е достатъчно Wink

Днес обаче една манджа, която видях от братята шведи, но всъщност са голи сарми - кайма, предварително запържена с домати, лук и подправки (каймата е от свински гърди само, нищо друго), отделно предварително се задушава с мазнина зеле. И накрая се смесват да се изпекат. Може да се направи заливка като за мусака, може и да не се прави. Същото става и с други зеленчуци, разбира се, а и с лозов лист може да стане - пак ще са голи сарми, но лозови.

Вчера пък беше свински черен дроб на грил тигана с гарнитура от задушена в масло и с канела праскова. На грил тиган или на скара - това са начините да се запази сочността на дроба. Peace (като изключим предварително мариноване за часове или дни, което не ми допада като идея, защото отнема доста време)

# 233
  • Мнения: 200
Когато бях малка, постоянно чоплех и отделях пилешката кожа. Баща ми все ме заплашваше, че ще одере някоя кокошка и ще ми даде само кожата да изям.  Sick Не го е направил все още. Joy
Ако е много препечена, бих могла да я преглътна с бутчето.

# 234
  • Мнения: 20 887
Ох, по повод на пилешката кожа, нали много я обичам препечена, но години наред или си я хапвах гузно, със съзнанието, че правя нещо много лошо, или дори се случваше да я оставя Cry Почти със сълзи на очи Rolling Eyes И като си помисля колко пъти съм яла домати и краставици без никаква мазнина, че нали вредно... Embarassed
Шоки, това все едно аз съм го писала. С какви мъки и душевни терзания махах кожичките от пилето, сланинката от пържолката, и не слагах мазнина в салатата. А колко обичам сочна салата, със мазнина и оцет колкото ми душа иска...  Simple Smile

Тези голи сърми ми се виждат супер идея.

Аз на дроба му приложих хватките на съфорумките в готварската тема и обрах овациите в къщи. А те са: изкисване на дроба във вода с кафена чаша оцет за 30 мин, и след това поръсен със малко сода за хляб за 10 минути и накрая изплакнат.

Абе този костен бульон голяма играчка бе, вчера се борих с него....Добре, че изрових една голяма тенджера отнякъде.... Sunglasses

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 14:52 от Lemy

# 235
  • Пловдив
  • Мнения: 1 764
Аз искам да похваля поредния сполучлив продукт, който опитах - крема сирене на Маджаров (със сметана е - 28% масленост, а на вкус ми напомни на сметаната на ЕлБи с 30% масленост). Много по-вкусно от Филаделфията, а е по-евтино. Намерих го в магазин Верде, другаде май не съм го виждала
Има ги и във Кауфланд, аз пробвах това, но имаше като че ли повече вкус на извара отколкото на крем сирене.  newsm78
Скрит текст:


Аз съм го пробвала това крема сирене и изобщо не ми хареса,но другото от Лидъл,което препоръча Шоколата е хубаво.

# 236
  • Мнения: 213
Момичета да си напиша аз: това са изследвания от март месец пиша ги за справка, като смятам идната седмица да "пусна" едно холестеролче и едни триглицериди. Та:
Холестерол 6.22(реф. ст. 2.3-5.8
HDL 1.7( > 1.4/ стандартен риск 0.9- 1.4/ висок риск< 0.9
Триглицериди 2.6( реф стойности 0.7- 2.3)
Глюкоза 4.23( реф ст 3.05- 6.38)

Края на юни пуснах само захар да видя как върви и беше:
Глюкоза 3.72 (реф ст 3.05- 6.38)


Сега да кажа, че пия фреш от грейпфрут, ябълка, морков до 250мл на ден, но не всеки ден. От млечните съм спряла киселото млк и прясното, хапвам кашкавал и сирене( от по-мазничкото), ям ядки- бадеми и кашу, но сурови до 30гр на ден.
Печен слънчоглед също от вр на вр.
Основно си наблягам на месото като че ли, то обаче си е протеин и като му добавя броколи на пара Thinking и салата .... И излиза че мазнините са ми малко..., но зехтина в салатата и от ядките не е ли достатъчен...

Примерно меню:
Закуска. З рохки яйца, 30гр суров бадем , фреш
О. Риба на скара с броколи или зеленчуци на плоча.
Вечеря. ( обикновено това ми е по обилно хранене) салата, месо, маслинки, вино поне 150мл бяло, и не всеки ден но добавям и едно авокадо към салатата си.

Та какво ще кажете??? Thinking


# 237
  • Мнения: 100
Момичета да си напиша аз: това са изследвания от март месец пиша ги за справка, като смятам идната седмица да "пусна" едно холестеролче и едни триглицериди. Та:
Холестерол 6.22(реф. ст. 2.3-5.8
HDL 1.7( > 1.4/ стандартен риск 0.9- 1.4/ висок риск< 0.9
Триглицериди 2.6( реф стойности 0.7- 2.3)
Глюкоза 4.23( реф ст 3.05- 6.38)

Края на юни пуснах само захар да видя как върви и беше:
Глюкоза 3.72 (реф ст 3.05- 6.38)


Сега да кажа, че пия фреш от грейпфрут, ябълка, морков до 250мл на ден, но не всеки ден. От млечните съм спряла киселото млк и прясното, хапвам кашкавал и сирене( от по-мазничкото), ям ядки- бадеми и кашу, но сурови до 30гр на ден.
Печен слънчоглед също от вр на вр.
Основно си наблягам на месото като че ли, то обаче си е протеин и като му добавя броколи на пара Thinking и салата .... И излиза че мазнините са ми малко..., но зехтина в салатата и от ядките не е ли достатъчен...

Примерно меню:
Закуска. З рохки яйца, 30гр суров бадем , фреш
О. Риба на скара с броколи или зеленчуци на плоча.
Вечеря. ( обикновено това ми е по обилно хранене) салата, месо, маслинки, вино поне 150мл бяло, и не всеки ден но добавям и едно авокадо към салатата си.

Та какво ще кажете??? Thinking




Слагай мазнина на всички зеленчуци, не ги готви на пара. Яж мазно месо. Спри с фреша - това е огромно кол-во чиста захар, без фибри. Даже и толкова витамини няма, защото са в люспите на плодовете. Виното също ми се вижда доста, при това всеки ден. Спри ги за една седмица поне и чак тогава се изследвай, защото пак ще ти излязат триглицеридите извън нормата. Иначе кръвната захар може и да не се влияе толкова уж, но алкохолът стимулира качването на мазнини и следователно повишава триглицеридите. Общо взето все е дно нищо не се прави. А ти искаш да отслабваш или да поддържаш тегло?  Simple Smile

# 238
  • Мнения: 213
Е, ако сваля 5 кг няма да откажа разбира се. Преди месец засилих тренировките и качих 2кг, та грубо казано от 53 станах 55 при 169см като целта ми е поне 50кг.
Тези 2 кг обаче са мускули, със сигурност не са мазнини защото изглеждам по- релефно и се побирам в най-най- слабите си дънки по- добре отколкото когато бях 53кг така че съм малко спокойна , но да сме честни имам за изчистване мазнини от д-то и краката...та искам да сваля процента мазнини поне до 11% съответно и теглото може да падне зависи от тренировките, но това холестеролче хич не ми харесва...така че трябва повече дисциплина  Thinking

Сега смятам да направя точно както казваш.... Ще изчистя храненето и тогава да пусна изследванията Naughty

Благодаря за мнението  bouquet

П.с. Зеленчуците не е ли най-добре на пара всъщност да се готвят???... Или сурови най-добре да се консумират??? newsm78

# 239
  • Мнения: 6 425
*Semora*, а в предишните няколко дни, преди да направиш изследванията, случило ли се е някакво високовъглехидратно хранене - нещо тестено, сладко или подобно? newsm78 Това би обяснило триглицеридите. А иначе по отношение на холестерола няма нищо лошо, абсолютно. И дори се чудя дали не може триглицеридите да са сгрешени Embarassed Обикновено такъв висок ХДЛ е свързан с ниски триглицериди и обратното.

Не знам дали фрешът може да бъде причина за повишени триглицериди. Просто тази стойност е доста висока, затова си мисля, че или има грешка, или е причинена от някакво заболяване, или е резултат я от консумация на парче торта предния ден, сладолед или нещо подобно. Но това са си мои разсъждения Embarassed От друга страна обаче фрешът, ако е направен от 1 ябълка, 1 грейпфрут и 1 морков, това са над 50 грама въглехидрати накуп - също не е малко. Не знам Embarassed

За зеленчуците - когато се консумират сурови, в най-голяма степен запазват полезните вещества, особено вит. С. Приготвени на пара, предполагам, че също ги запазват по-добре, отколкото при печене или класическо задушаване с мазнина. Но това не означава, че не трябва да се консумират задушени или печени зеленчуци, а само сурови или на пара. Просто ми се струва, че е препоръчително повечето дни да се хапва някаква сурова растителна храна (и заради витамините, и заради ензимите), но не непременно всичко да е сурово или на пара. А и да не говорим, че ако зеленчуците се купуват от магазина, в повечето случаи не са български, а са пътували кой знае колко километри, съхранявани са по складове, не се знае и в какво състояние са откъснати (дали са били узрели), така че в крайна сметка когато ги купим, също не се знае какво им е останало от полезните вещества, които би трябвало да имат Rolling Eyes Затова аз не ги мисля толкова тези неща, а просто си ям зеленчуците в такъв вид, в какъвто в дадения ден ми се ядат.

Последна редакция: сб, 31 авг 2013, 19:05 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт