ВМ-НВХ, част 63

• 49 620
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
За такъв "асансьор" с 3-4 килограма сигурно причината е задържане на вода, а то пък може да има хормонални причини Embarassed Т.е. не само във връзка с цикъла, но и кортизол, адреналин, т.е. стресовите хормони newsm78

# 706

Искам да попитам нещо: защо се накисват бадемите преди консумация?
Това за всички сурови бадеми ли се отнася? В смисъл - вредата като цяло в суровия бадем ли се намира, или има разлика дали са купени от магазина, дали са БИО, как са отглеждани, съхранявани, пакетирани и т.н. ?
Дано не задавам глупав въпрос!

И аз имам чуденки с тия бадеми. Накиснати - много са ми противни. Печени като са, се премахвали разните плесени там, но Шоки пише, че ставали вредни. Crossing Arms Добре че от време на време само ги ям.
Взимала съм пакетирани био, имат някакви чак власинки по тях, нещо като прашинки по-точно. Някой път съм попадала и на по-чисти един вид.
Решила съм да ги меля както са сурови, и да ги слагам в разни мусове или тип сладък салам, но без бисквитите. Има един десерт - Панфорте ди сиена, много ми допада и трябва да го пробвам, но пък доста захари,мед,шоколад, има в него, трябва да го направя по-несладък. Simple Smile

# 707
  • Бургас
За такъв "асансьор" с 3-4 килограма сигурно причината е задържане на вода, а то пък може да има хормонални причини Embarassed Т.е. не само във връзка с цикъла, но и кортизол, адреналин, т.е. стресовите хормони newsm78
Cioccolata ,на 100% имам проблем с хормоните,само дето засега на изследване всичко е наред,лекарите казват всичко е наред и затова и "седя" по цял ден в нета и чета по различни теми за информация,засега сама най-добре си помагам,с ваша помощ,благодарение на всичката информация която давате
Но за съжаление не знам всичко,а и си иска време и средства(а както каза и нерви)за да разбера кое как ми действа
Стреса тези дни определено ми е в повече,работя над него с ТЕС,Бах,положително мислене,къде успешно къде не  Embarassed

# 708
Благодаря, момичета!  bouquet

Лурдес, какви са тия мъхчета?
Преди няма 10 дена обрахме бадемите ( за първи път имахме реколта повече от 10 бадема  Mr. Green). Не съм забелязала като ги чупя да имат мъхчета.

# 709
  • Пловдив
Мереленда,и аз прочетох историята ти и намерих една прилика.Преди 7-8 години и аз имах проблем с щитовидната жлеза,моята беше хипер активна.По това време бях около 55кг. при ръст 165см.Обаче изглеждах  по-тежка поне с 2-3кг,поради неправилно сваляне от мускули,а не мазнини.Както и да е,по време на лечението  качих за 2м. 10кг.Станах 65кг.и от тогава каквото и да правя все гравитирам около тях.Единствената разлика е,че сега на същите килограми съм с по-малки обиколки.Вече спрях и да се тегля,само се меря със сантиметъра,наистина е по-точно.

# 710
Жижи, благодаря за споделеното. Не съм се мерила, а се тегля, но не често. Ще взема и аз да меря обиколки.
Аз тъкмо влизах да питам нещо, ПАК  Laughing
Понеже тук-там се споделя за алкохола, че някой си пийва, та... как да разбирам това примерно:
- Уиски - не съдържа въглехидрати, мазнини, белтъчини. newsm78 220 kcal в 100 мл. Нали уж е бърз въглехидрат? Нещо се обърках.
Възпрепятства изгарянето на мазнини, нали?

# 711
W'A'S'P', ЧРД, жива, здрава и красива!
Yoya, честита годишнина и още много такива да празнуваш!
 Hug на всички.

Аз, без да искам, направих масло. Joy Купих от течната сметана на пилос, 30%, 200 гр. сложих я в робота и докато се обърна, тя станала на масло. Crazy Много жалко, че беше малко, защото беше вкусно. Целта беше друга, обаче.
Онези прословути бадеми ги киснах, за да се смелят по-лесно. Ядки обичам, ако намеря пресни и сигурни. Тези по магазините, кой знае къде и колко са се търкаляли и какво ги е лазило. Толкова е огромна разликата между вкуса на току що откъсната пита слънчоглед (или поне наскоро) и тези пакетираните семена. Ядките ги меля и ползвам вместо брашно и то в съвсем малки количества. Това заради мъжа ми, залъгвам го да не яде хляб. Иначе 'хлебчета' се получават и от добре смляно в блендера месо и яйца.
Целулит ми се образува само отзад под дупето и той не се вижда от самолет. Никога не съм имала другаде. Бедрата ми отпред и отстрани са съвсем гладки, ръцете също. Ям много млечни и не ми оказват лошо влияние. Като казвам много, нямам предвид, че се тъпча с тях, а че преобладават в менюто ми.

# 712
  • SA
Merelenda , калорийният сьстав на алкохола се изчислява на 1г. алкохол = 7 ккал. В 100 мл уиски ( а и другите концентрати) има около 40 грама чист алкохол = около 280 ккал. Допьлнително за сьдьржащите захар питиета ,се прибавят и калориите от захарта.
А за целулита - май и преди бях писала- според мен това си е просто натрупване на мазнини + и известно задьржане на вода, които заради особеностите на кожната структура изглеждат като бучици. При мен, изчистят ли се подкожните мазнини максимално, си заминава и целулита. Не са ми необходими разни масажи, кремове и тем подобни процедури. Изобщо цялата тази противоцелулитна индустрия, като повечето рекламирани широко неща, ми се струва, че е основно за да генерира печалби, отколкото да реши някакьв проблем.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 16:23 от kameloth

# 713
Joya, especially for you: 4 сварени яйца, четвърт пакет масло ( от 250 гр.), разбивам в блендер добре, понякога добавям малко прясно мляко или заквасена сметана, на око, за разреждане. Подправки по желание. Със сметаната става по-мазно. Ако не се консумира всичко и се прибере в хладилник се стяга от маслото.  Hug
Hug  bouquet
Да ти кажа тази рецепта беше одобрена от цялото семейство. И като не я намерих започняах да купувам някаква майонеза органик, е няма такава гадост и не знам какво и е органика.... Много ти благодаря, сега щече ще си я залепя на хладилника докато я запомня Simple Smile

Уасп Честито , жива и здрава и все такава Simple Smile (демек помагаща, съпричастна и даваща вкусни рецепти  Mr. Green )

yulinga аз махнах закуската точно с идята че ми е много протеина. Не знам според мен нещо липсва. Защото не е глад за храна, избива ме след като вечерям режимно. Тоест съм наядена.
Не мога точно да го обясня, сякаш направо се заслепявам, наяждам се с нещо гадно и чак като приключа се осъзнавам и си казвам, какво направих, защо го ядох, и подобни самообвинения.
Снощи много мислих, пия вече редовно витамин Д и мислех че от него съм озъптила емоционалния глад, но не, единствената разлика тази седмица е че ми свърши магнезия и калция, тоес тне съм ги пила от 7 дена а пристъпите са от 5 дена. Снощи с огромни усилия на волята хапнах само крайчето на една франзела, и просто избягах от кухнята, но се и прибрах много късно, та нямах време да се въртя и да се оглеждам. А хляба ми е единственото изкушение, защото друго нережимно почти няма, най много някой картоф за супа на децата и шепа ориз. В хладилника има черен шоколад, той не ме впечатлява, но хляба не знам защо.  newsm78
днес ядох по съвета на Уасп сьомга за закуска, ще видим дали ще помогне иначе не съм гладна де(реално) . Само онова дяволче в мозъка ми Simple Smile
след един месец съм на контролен при ендокринолога ще видя хормонтие поне да съм сигурна, че не е от тях, а след още един на пълен преглед където ще искам да мис е пуснат нивата на витамин Д и всички останали метали и подобни.

Yoya, честита годишнина!  

# 714
Merelenda , калорийният сьстав на алкохола се изчислява на 1г. алкохол = 7 ккал. В 100 мл уиски ( а и другите концентрати) има около 40 грама чист алкохол = около 280 ккал. Допьлнително за сьдьржащите захар питиета ,се прибавят и калориите от захарта.
Благодаря, kameloth Hug

joya, пусти глад за хляб. И аз съм така. Черен, ако ще въглен да е, камък да е, да се рони, ама хляб да е. А шоколадът и под носа ми да е - все тая.

# 715
Гали, колко време приблизително издържа пастета с яйцата и маслото в хладилника?

W'A'S'P, да си жива и здрава и още дълги години да ни радваш тук. От както се разболях от Базеда, оцених колко важно е здравето и започнах само това най-важно нещо да пожелавам.

Yoya Честит празник и от мен!

Отивам и аз да се срамувам в ъгъла заедно с другите прегрешили. Вчера бяхме на гости и ядох снакс и тутманик Embarassed

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 13:11 от Lemy

# 716
Lemy, повече от ден не се е задържал, защото се изяжда. Рядко остава за хладилник. Нямам представа колко би издържал. Може да направиш и по-малко количество. Като направя малко, мъжът ми все пита за още.  Laughing
Ако маслото е било предварително на стайна температура става по-лесно и няма нужда от разреждане. Правила съм подобно нещо и с олио, но не е същото.

# 717
Joya, може да е от нисък магнезий, но тогава си мисля, че щеше да налиташ на шоколад newsm78 Т.е. магнезият наистина се изчерпва от вит. Д. Необходим е за транформирането на вит. Д в активна форма и той си го "секвестира" откъдето и колкото намери в организма, което може съвсем реално да доведе до липса на магнезий за други процеси и от това едно от най-често срещаните следствия е запек, но може да са спазми на прасците или изобщо мускулни схващания, може да са по-силни меструални болки, а може и да е налитане на шоколад. Така че е необходимо да се пие и магнезий, когато се пие вит. Д. Но при теб може да не е от това или поне не само. Не знам какво да те посъветвам, а ми се иска да можех да измисля нещо логично и практично. Сигурно има и емоционален компонент, а може и някакъв друг конкретен недостиг. Аз все пак бих ти предложила да си хапваш шоколад или ядки в такива моменти, а не да посягаш направо към хляба. Друг вариант е сирене, кашкавал, масло, варено яйце (вари си предварително повече и си дръж в хладилника). Ако такова хапване не ти усмири глада, тогава си хапни от хляба. Просто не знам какво друго да те посъветвам Sad

А и си помисли каква психологическа или емоционална причина може да има в живота ти напоследък, която да отключва този глад.

И също бих те посъветвала да наблягаш спокойно и на белтъчини, не само на мазнини (на другите хранения), защото наистина не е изключено пък да са ти малко белтъчините. newsm78

А може и да се опиташ да си отвлечеш вниманието с нещо друго - помисли за някое занимание, което да те ангажира за момента, макар че знам, че точно това не е никак лесно.

# 718
Kameloth ох ще ме умориш с този твоя мъж Joy, как той се храни различно от теб и ти няма доверие. Ами ти си лекар той на теб ако няма доверие на кого друг.

Явно повечето мъже обичат по дългото засядане по вечеря Mr. Green. А това е най-сигурния път към преяждането. И в нас това е проблем. Направо се вбесявам даже. Вечер като заседнем, че като направя една салата, че като разлеем едни ракии, че като си пуснем БГ телевизия, че......, че.....направо тихата семейна идилия. И отиде вечерята 2-3- часа. И добре че по някое време идва ред да падна от масата от преяждане, и така се наканвам да стана Embarassed. Много лош навик, даже се караме по някога за тая работа. Преди време беше командировка за 2-3- дена и ние сами с дребния – ами нахранвахме се за 15 мин. и ставаме Peace. Обаче като сме заедно то големи салтанати голямо чудо.

А на тези от вас които споделиха, че имат тестена и захарна зависимост искрено съчувствам. Предполагам че битката е жестока.  Съдейки по себе си, аз това което обичам , не мога да го спра например. Не знам ако здравето е свързано по някакъв начин как бих разсъждавала. Но ми прави впечтление, че любимите неща могат да се ограничат или спрат за малко, но рано или късно човек се предава и пак посяга (това за себе си го казвам, съвсем не обобщавам всички хора под един знаменател). За това желая много сили Peace на всички които продължават да се борят, много търпение и поздравления за упоритостта им Hug.

# 719
Едно видео, нищо ново, но все пак:

Видео за това как се правят колбаси

http://bodyconstructor.com/f-38-506-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1% … D0%B0%D1%81%D0%B8

Общи условия

Активация на акаунт