В този Форум, научих, че ...

• 153 436
  • 2 413
  •   1
Отговори
# 1 515
Аз се чувствам добре само в една такава тема и за съжаление от доста време е замряла.  Mr. Green

# 1 516

Че кока-кола имало навсякъде по магазините преди 1989г.

Да не би да нямаше?

Владе, вече и амнезия ли те гони бе човек, естествено, че имаше, още от 60-те, при това
http://www.redhouse-sofia.org/Event.aspx?id=2571

пп Ето го целия филм http://vbox7.com/play:3fd74b6e

# 1 517
И беше доста по-хубава от блъвоча, който се продава от 6-8 месеца, ако не и повече.

# 1 518
80-та година януари имам снимка с кока-кола в ръка. Била съм на 2 години и 2 месеца.  Laughing
майките да не скочат сега  Mr. Green

# 1 519
Ами имаше разбира се, и аз си спомням. И швепс имаше даже  Laughing

# 1 520
Ох, сетих се за швепс ананас.  Heart Eyes

# 1 521
  • Другата България
Аз съм фенка на Мандарина-та, сегашната почти е като тогавашната....май  newsm78
Старост-нерадост ooooh!

# 1 522
В този форум научих, че в действителност съществуват хора, които съм мислела, че могат да бъдат само литературни персонажи.

# 1 523

Че кока-кола имало навсякъде по магазините преди 1989г.

Да не би да нямаше?

Така е, нямаше. Доларите не достигаха за нея. За пепси-също. Ти от Марс ли падаш или смяташ нас останалите за такива???  Shocked Shocked Shocked

То по заведенията често нямаше .......А те бяха с предимство.

# 1 524
Ами имаше разбира се, и аз си спомням. И швепс имаше даже  Laughing

Швепса повече го имаше и беше на една цена с кока колата и пепси колата-0,15лв. Но в повечето случаи липсваха всичките видове швепс, а имаше само един-два.

По отношение на кока колата бяхме изпреварили даже ГДР-огледалото на лагера! Вкараха я в Бг в началото на 60-те. Но както вече писах по магазините тя БЕШЕ ГОЛЯМА РЯДКОСТ(редовно  я имаше само в Кореком)! Пепси-също! Някои номенклатурчици имаха специално снабдяване в онези години и за тях такова нямане не е съществувало! Луканка и кола им носеха по къщите. Както и различни видове риба, които не достигаха до магазините. Например паламуд. И още какво ли не.....

Няма да забравя източен Берлин през 1984г. На Александерплац видяхме кока кола в някакво заведение и поръчахме. А отговорът беше, че я сервирали само с водка! И милото ни ГДР беше пълно с клуб-кола! А ние си имахме кооп кола и алтай!

Последна редакция: нд, 29 сеп 2013, 23:19 от vl

# 1 525
  • Бургас
В ГДР колата изобщо не беше Кока-кола,а някаква растителна  напитка.
Хайде обратно по темата. Simple Smile

# 1 526
В ГДР колата изобщо не беше Кока-кола,а някаква растителна  напитка.
Хайде обратно по темата. Simple Smile

Вече писах за клуб кола. А кока кола май точно там не сме опитвали. Докато във ФРГ и Франция я имаше в изобилие. Дори през 1979г. за първи път във ФРГ я видях в ламаринени кутийки.
И още нещо интересно. По плажовете на Ривиерата шише кока кола струваше малко по-евтино, отколкото в сладкарница! И малко по-скъпо, отколкото в магазина. А на Златните пясъци и Албена......Не ми се говори.......Цените на павилиончетата на плажа винаги бяха като в скъп ресторант.

# 1 527
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз помня КоопКола от детството, и швепс имаше навсякъде- много обичах Crazy.

По темата- в този форум научих колко е излишна фармацевтичната индустрия, и как всички, които ползваме декоративна козметика, издевателстваме над животинки. И разни неща за ядрената енергетика научих, ама за тях по-нататък Laughing.

# 1 528
... Няма кафенца и персонално обръщане към всеки за всичко - аз от това полудявам. Опитах се да пиша в няколко такива подобни, които уж ми бяха интересни и не издържам. Не мога всеки ден да благодаря за виртуално кафе и лично към всяка да се обръщам, че видиш 10 потребителки преди мен не са казали същото - мъжа ти е страхотен...свекървата ти е чудовище...честита чанта, страхотна е...и прочие бля-бля-бля
И мен това ми боде очите.
А иначе тези, дето са много активни с виртуалните пожелания, прегръдки, целувки и прочие лигочи, всъщност изобщо не са толкова мили в живота...

# 1 529
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Aaaa, не така- аз съм мила Grinning

Общи условия

Активация на акаунт