Пазаруване от Китайски сайтове с безплатна доставка - 12-та тема

• 88 992
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте момичета и аз чакам една поръчка от 11.09.  RA440186689CN
Това е първата ми поръчка от Китай и зацикли нещо.
Напуснала ли е Китай според вас.
Възможно ли е да влезе в БГ  и да не ми отразява в сайта?

Не е влязла в БГ. Провери в немските пощи, ако евентуално е изпратена по тях до Европа.

https://www.deutschepost.de/sendungsstatus/bzl/sendung/simpleQue … =en&init=true
or http://www.dhl.de/en/paket/information/sendungsverfolgung.html

китайски тракинг номер да се провери във немски пощи  Shocked изумяваш ме  hahaha

Я пак?

Последната ми пратка беше изпратена точно по този начин.
С немските пощи от Хон Конг до Германия. Самият изпращач ми даде линка. След като влезе в Българи може да се проверява в БГ пощи. Това е, ако не използвате DHL.

Не пишете невярна информация и не заблуждавайте хората, които четат  Stop
Хайде, сега да видим кой ще се смее последно? Naughty

Скрийн шот от поръчката ми  Tired
http://prikachi.com/images.php?images/774/6702774z.jpg

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 18:29 от Red_Hot

# 301
Здравейте момичета и аз чакам една поръчка от 11.09.  RA440186689CN
Това е първата ми поръчка от Китай и зацикли нещо.
Напуснала ли е Китай според вас.
Възможно ли е да влезе в БГ  и да не ми отразява в сайта?

Не е влязла в БГ. Провери в немските пощи, ако евентуално е изпратена по тях до Европа.

https://www.deutschepost.de/sendungsstatus/bzl/sendung/simpleQue … =en&init=true
or http://www.dhl.de/en/paket/information/sendungsverfolgung.html

китайски тракинг номер да се провери във немски пощи  Shocked изумяваш ме  hahaha

Я пак?

Последната ми пратка беше изпратена точно по този начин.
С немските пощи от Хон Конг до Германия. Самият изпращач ми даде линка. След като влезе в Българи може да се проверява в БГ пощи. Това е, ако не използвате DHL.

Не пишете невярна информация и не заблуждавайте хората, които четат  Stop
Хайде, сега да видим кой ще се смее последно? Naughty

Скрийн шот от поръчката ми  Tired
http://prikachi.com/images.php?images/774/6702774z.jpg

ще ме прощаваш МНОГО обаче тракинг номера ти е НЕМСКИ и е съвсем нормално да го проверяваш чрез немски пощи,ти след като не си наясно със някои неща недей да пишеш заблуждаваща информация със която да объркваш хората които не са на ясно  Peace
щом пратката ти е изпратена чрез DHL е съвсем нормално даже и задължително да отиде на митница,там дисциплината е желязна и не може нищо да се скрие
последните букви са от страната изпращач тоест
CN-Китай
HK-Хог конг
SG-Сингапур
DE-Германия
BG-БЪЛГАРИЯ
и така на татък

# 302
Няма за какво да ми се извиняваш, защото продължаваш да не си наясно, дори и след като обясних.

1. Никакъв DHL не съм използвала. Ако бях използвала нямаше да се занимавам с никакви пощи.
2. Пратката ми е изпратена от Хонг Конг- Китай за България.
3. След като минава през Германия е нормално да има немски номер.
4. Ако си избираш пратката да е изпратена с DHL, ти не се занимаваш с митницата, това го правят куриерите на DHL и няма мърдене за плащането на всички такси и данъци.

Пък много грешки, много нещо  ooooh!

# 303
1.да ти кажа че след написаното от теб така предположих
2.със един поглед разбрах от къде със кои пощи ти е изпратена пратката
3.не знам дали минава през германия но е изпратена със немски пощи
4.не карай хората да си проверяват тракинг номерата   различни от тези на немски пощи във сайтове на немски пощи
нищо лично  Peace
просто даваш много заблуждаваща информация базираща се на една единствена покупка от китай

# 304
1.да ти кажа че след написаното от теб така предположих
2.със един поглед разбрах от къде със кои пощи ти е изпратена пратката
3.не знам дали минава през германия но е изпратена със немски пощи
4.не карай хората да си проверяват тракинг номерата   различни от тези на немски пощи във сайтове на немски пощи
нищо лично  Peace
просто даваш много заблуждаваща информация базираща се на една единствена покупка от китай

Прекалено неграмотно ти е написан постта, за да ти има някой доверие.
А покупки от интернет правя от 2002 г. и мога да книга да напиша за това. В момента правилата са променени и положението е затегнато. Има дупки в бюджета и митницата е инструмент за попълването им.
За "заблуждаващата" информация, както се видя ти, не можеш да я мотивираш и искаш да изкривиш фактите, такива каквито са.
Повече няма да ти отговарям, защото е несериозно.

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 19:21 от Red_Hot

# 305
  • Казанлък
Red_Hot,би ли променила малко тона? В тази тема в последно време ти май най-много разбираш от пазаруването от Китай. От няколко дена насила се спирам да не ти отговарям,но сега не се сдържах.
Пратка с китайски тракинг-номер не може да се проверява в немските пощи и snow22 много подробно обясни това в нейният пост. Явно не разбираш доста подробности,а и спориш със хората.
Скрит текст:
Ако още не знаеш,има DHL international и  DHL Global Mail,които са две различни неща. Ако твоята пратка от определен сайт е била изпратена със вторите или с Дойче пост,то нормално беше да се проверява в  сайта на техните пощи. Аха,тя завършва на DE...така че просто няма какво да коментираме повече. Но пратките с CN накрая ,както е на момичето- RA440186689CN са с китайски проследяващ номер се проверяват в общите сайтове за проследяване. Така че не заблуждавай хората,моля.
За дупки в бюджета и ние знаем. Всяка година е така по това време.
Можеш да не отговаряш също и на моят пост  Rolling Eyes

ivvel, пратката ти излетя от Китай на 22 септември. Ако си плащала с Пейпал,не изпускай да пуснеш диспут към 42-43 ден от деня на плащането. Има доста забавянията в последно време.

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 20:14 от valpan

# 306
Момичета, реших пак да пробвам с поръчка от сайта HappyDeal. Харесах си продукти и на поръчка ми дава Разход за доставка:
Available Shipping Methods   Shipping Cost   
Flat Rate Shipping save 16%   USD 34.30   
Standard Shipping save 26%   USD 78.00   
Expedited Shipping save 36%   USD 77.00
Бихте ли ми обяснили разликата? И защо въобще имам такса? Не разбирам- нали е безплатна доставката? моля за помощ.

има артикули със безплатна доставка и такива които са със платена доставка  Peace
моят съвет е да си копираш желания артикул и да провериш тук http://www.everbuying.com/index1.html този сайт е  същия ,само името е различно и доставката е безплатна на всичко
и за да бъда по точна давам пример
http://www.ahappydeal.com/product-141614.html
http://www.everbuying.com/product467034.html  - със 8% код и ЕВ точки ми излезе за 2,44$

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 22:11 от snow22

# 307
Ами аз днес си получих пратката. И съм направо шашардисана. Поръчах и платих 4 неща с обща стойност около 34 долара, но получих само двете за около 21 долара Confused. Направи ми впечатление, че в поръчките ми ги разделиха на две, едните имат тракинг номер, другите не, но и двете пише че са шипнати. А и никъде не прочетох за подобен проблем и реших че проблем няма, ами са пратени заедно. Явно съм сбъркала. Та сега какво правя? Някой имал ли е подобен проблем? Да им пиша на banggood, но той английският ми е един...Какво да правя?

# 308
Ами аз днес си получих пратката. И съм направо шашардисана. Поръчах и платих 4 неща с обща стойност около 34 долара, но получих само двете за около 21 долара Confused. Направи ми впечатление, че в поръчките ми ги разделиха на две, едните имат тракинг номер, другите не, но и двете пише че са шипнати. А и никъде не прочетох за подобен проблем и реших че проблем няма, ами са пратени заедно. Явно съм сбъркала. Та сега какво правя? Някой имал ли е подобен проблем? Да им пиша на banggood, но той английският ми е един...Какво да правя?

изчакай ще пристигне,ако не си получиш другата до 43-44 ден от датата на плащане,пусни диспут във пейпал

# 309
Проблем няма и няма повод да си шашардисана, след като знаеш, че пратката е разделена и пътуват 2 пакета.  Peace А втората част може да дойде дооооста по-късно от тази- изобщо да не ти прави впечатление.  Laughing Претръпва се.

# 310
Всъщност ме притеснява липсата на тракинг номер за втората част. Това нормална практика ли е? Аз и на тях им пуснах едно запитване, за всеки случай:). Но като се знам колко го владея езика, дано да разберат какво се опитвам да питам  Blush. Ще чакам иначе, къде да ходя Simple Smile. Успех на всички с получаването на покупките и благодаря, че всеки път като изскоча с някой тъп въпрос се намира кой да обясни и успокои страстите:)!

# 311
Всъщност ме притеснява липсата на тракинг номер за втората част. Това нормална практика ли е? Аз и на тях им пуснах едно запитване, за всеки случай:). Но като се знам колко го владея езика, дано да разберат какво се опитвам да питам  Blush. Ще чакам иначе, къде да ходя Simple Smile. Успех на всички с получаването на покупките и благодаря, че всеки път като изскоча с някой тъп въпрос се намира кой да обясни и успокои страстите:)!

Ползвай гугъл преводача, не е най-добрия превод, но помага за комуникацията с китайчетата

# 312
Да, когато поръчката е на над определена стойност, за която се дава безплатен тракинг, но се наложи да се раздели /причините са различни доставчици и/или складове/, то тракинг дават само на по-голямата част от двата пакета. В случая са дали на пакета със стоките, съставляващи 2/3 от общата стойност на поръчката, а остатъка е в непроследяващ се пакет. Съвсем нормално е и ми се е случвало няколко пъти.

# 313
И на мен са ми разделяли пратка за 9 долара на две. Просто от различни warehouses изпращат продуктите.
Винаги досега от Banggood съм получавал пратки за 12-15 дни. Сега имам една, шипната на 2 октомври и още я няма.
Не знам дали сте го споменавали, но има някаква забрана да се изпращат във всякакъв вид литиево полимерни батерии чрез китайските пощи и заради проверките ставали тези забавяния. Забраната е от 23, мисля, септември.

# 314
да,наскоро разбрах че във Хонг Конг гръмнала някаква поща от батерии
ако някой не си е получил пратката със   Хонг Конг пощи ,това е причината

Общи условия

Активация на акаунт