Интериорен стил по аматьорски 15

• 63 193
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
Съвсем извън текущите разговори.  Mr. Green Аз да покажа едно диванче на добра цена. Laughing

http://www.urbanoutfitters.com/urban/catalog/productdetail.jsp?i … =A_FURN_FURNITURE
Диванчето е ПРОСТО ОТЛИЧНО! Ти ли се ще уредиш с него или просто дразниш? Wink

# 331
Богиня, аз пък съм за огледалото. Облицовката ми идва твърде кънтри като за теб. Огледалото ще отразява каквото има наоколо и така никога няма да е грешка, все ще се вписва както е нужно. Ако не са цели огледала, а на плочки, както на втората снимка, която си дала за пример, ще се избегне ефекта гостите да се вглеждат твърде много в себе си.

За това говоря

# 332
  • Варна
И аз за колоната, ако изръся глупост не ме съдете строго защото съм на друга вълна Simple Smile

Като се разхождах из сайта на Домко, видях огледално фолио http://www.e-domko.bg/product/673-spiegeleffekt-folie.html, може да се изпълни подобно на последната снимка.

А ако колоната си е бяла с маааалко молдинг?

# 333
  • Варна
Дорис, нахвърлям само по усещане. Цената е 6лв/м. от серията Декора Натур
Скрит текст:

Това е Hermitage 8

Shoner wohnen

Това е супер изродско!
Скрит текст:

Иначе аз съм почитател на райето. Класическото. Но не срещам други любители.
Обожавам райе особено хоризонтално. Пипита е страхотен - представих си малко мидсенчъри, това с кафезите ми харесва, но дали е достатъчно масово? Аз бих спретнала един винтидж с тях. Картите са брутални  Mr. Green

# 334
Този цвят има ли си име? Ясно е, че е Dark Green. Много ми харесва, а не знам как да го търя.
Скрит текст:

# 335
Имам нужда от мнение. В дилема съм. Имам една грозна носеща колона в центъра на трепезарията. Чудя се как да я обиграя.
Я най-добре завърти масата около нея newsm53 Една голяма маса по окръжността около колоната, колоната посредата решена като дърво, можеш на пода корени в шоколадово кафяво да си поръчаш, на тавата - клони в тюркоаз  newsm47 Неприятните гости ги слагаш зад дървото, да не ги гледаш smile3502

А сега сериозно - как да посъветваме, като нищо конкретно не казваш и не показваш. Ако наистина търсиш съвет, дай поне схема на апартамента да видим. Трапезария 30 кв. (наистина ли е само трапезария?) при това разделена посредата от колона си е проблем. Излишно голяма, в същото време ще сбуташ масата в едната половина, а в другата какво? Какво планираш за там? Преди време разглеждах някаква уж тузарска къща с набутана огромна трапезна маса при колони и под сводове, ами кофти беше, губеше се целия ефект от голям и просторен дом. Не може ли да размениш предназначението на помещенията? Някакъв друг вариант да потърсиш! Как са свързани, от кое в кое преминаваш?

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 12:15 от птица

# 336
  • Варна
Този цвят има ли си име? Ясно е, че е Dark Green. Много ми харесва, а не знам как да го търя.
Скрит текст:
На смарагдово зелено прилича, като има нюанси разбира се.
The Color of 2013: Emerald!

# 337
Богиня, аз съм за огледална повърхност.
Нали все заглеждаш огледални мебели... мисля че ще ти пасне и на теб и на дома ти.

Това е метална облицовка. Струва ми се по-здраво и лесно за подържка спрямо стъклено огледало.

Тук явно е някаква боя, но с метален ефект. Не беше ли ти боядисвала с такъв ефект нещо? Мебел ли, стена ли беше... не помня... Тюркоазения стол беше .. но той е за друго помещение, нали?

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 15:20 от Лазурит

# 338
  • София
Скрит текст:
    Петролено.  Peace

# 339
Съвсем извън текущите разговори.  Mr. Green Аз да покажа едно диванче на добра цена. Laughing

http://www.urbanoutfitters.com/urban/catalog/productdetail.jsp?i … =A_FURN_FURNITURE

Не, просто се дразня. Mr. Green

# 340
Здравейте,
Простете нахлуването ми в темата, да си призная обичам да ви чета, доставяте ми огромно удоволствие и винаги ми давате настроение   bouquet
Това, което ме провокира да се включа е колоната на Богиня. Сетих се за едни пурпурни, които ми спря дъха преди време. След като попитах Гугъл, установих, че въпросните са си мраморни и от време на време им слагат различни "копринени одежди".

http://kokodzver.snimka.bg/architecture/lv.773821.31451775
http://kokodzver.snimka.bg/architecture/lv.773821.31451824

Ето ги и в червено:

http://zanzinger.photoshelter.com/image/I0000eNxKWGwEVnk

и "без дрехи"

http://www.google.com/search?q=the+palazzo+interior+las+vegas&am … 647%3B1200%3B1600

P.S. Извинете за линковете, нещо не ми се получи качването на снимки

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 18:57 от kapico

# 341
Скрит текст:
На смарагдово зелено прилича, като има нюанси разбира се.
The Color of 2013: Emerald!
Скрит текст:
    Петролено.  Peace

И за мен си е точно петролено, но на английски не става. Simple Smile Emerald  е чуесно предложение.

# 342
  • Варна

Не, просто се дразня. Mr. Green
Успешно го правиш  Mr. Green
Много ми хареса.

Онази зелена лежанка аз бих я нарекла керосинена, смарагдово също й подхожда.

Иначе колоната е в центъра на тези 30кв и визуално ги разделя на две части - в едната ще има маса за 12 души, а в другата библиотечни рафтове отгоре до долу. И тюркоазената лежанка за моя милост.
Направих снимки, но нямам сили да ги сваля. Чакам мъжа ми да се прибере и да го направи.

Днес тъкмо приключих с боядисването на 12-те стола. Ей, разглобена съм.

Благодаря за прекрасните предложения - за мрамора, бетона, металните листи.  Hug Ще го мисля. Може пък с боя няма да е толкова тъпо. Мъжът ми пък днес предложи да я облицовам в дърво и да добавя рафтове към стената. Ама много рустик ми се струва това.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2013, 20:50 от Приятно ми е - Богиня!

# 343
  • София
Благодаря ви момичета за предложенията. Къщата е на брега на морето и най-вероятно мебелите ще са бели- легло и гардероб. Но ако има място за скрин или шкафче ще е ярък цвят. Още имам една кутия лъскава цикламена боя от селската къща Simple Smile Много ми харесва тюркоаз и кафяво, но ще стане тъмно. Цветни ще са завеси, декорация. Хареса ми предложението с лилаво. Някой питаше за латекса. Тонираха ми го в Баумакс Бургас от техния каталог, даже в началото се ядосвах че съм избрала ярък цвят, но сега е супер. Богиня, разбирам как реагират хората на цветните ти стени. Като казах на майка ми, че стаята ми е тюркоазена крещя 5 минути на телефона, а сестра ми дотърча първия свободен уикенд да види как съм окепазила къщата. Сега се чудя какво да правя с повече от половин кофа латекс. Дали да не почна хола, поне една стена?
По въпроса с колоната не мога да взема отношение, защото не съм наясно с цялата концепция на помещението. В същата къща, за която стана въпрос има в холо-кухнята колона, метална при това. Тясна е, около 10см. Боядисахме я с бял латекс и догодина ще я увием с дебело плетено въже. Но в стаята има и други елементи с въже и пр.

# 344
Дайте мнение за палитра. Спалня, бели дебели тримове навсякъде, бели врати и дограма, черна спалня, бели нощни шкафчета, бели завеси, тъмен дървен паркет. (черната спалня мога да подменя  на този етап ако ще стърчи кофти)
Ако направя стените тоуп, какви завивки и декоративни елементи(без бяло)? Работните варианти засега са корал; сиво + горчица; жълто;

Конкретния нюанс на тоуп ще напасна по другия цвят далии да е по-топъл или по-студен, светъл или по-тъмен.

Общи условия

Активация на акаунт