Априлска Мама бременее, щастие в очите грее :)

• 32 319
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • в 1001-та нощ
Здравейте момичета! Искам да би попитам в коя седмица се правят първите изследвания! Понеже съм в чужбина и досега бяж 2 пъти на лекар в 7 г.с. и в 10 г.с и ме гледаха само на ехограф, казаха че първите изследвания се правят след 12 г.с и днес отидох да си запазя час за изследване и ми съобщиха някакви баснословни суми тук от 300 до 500 евро само кръв и урина при условие че нямам осигуровки. Въпроса ми е мога ли да ги отложа за след месец понеже тогава ще се прибираме с приателя ми в Бг!  Peace

няма писани правила, лекарят може да прецени според ситуацията,

но в България - в договора между НЗОК и лекарите, които работят по Програмата Майчино здравеопазване (за проследяване на бременност) е предвидено - всеки триместър да се правят изследвания на ПКК, влагалищен секерт, урина - седимент, а през 1 триместър и цитонаамзка.

Може би има лекари, които изчакват да приключи ембрионалното развитие .... за да е по-сигурно, че бременността няма да прекъсне през 1 триместър и затова до 12 г.с. да се въздържат. Нама друго лично обяснение - защо чакат до 12 г.с.

Ето и подробният списък - кое кога: http://www.invitro-plovdiv.com/index.php?option=com_content& … -14&Itemid=63

# 646
Благодаря за съвета и докторката ме посъветва да пия деган...
Сега нещо друго искам да попитам (май ставам доста нахална, но ми е за първи път и нямам никого около мен които да ми каже(нямам родители) ) значи бях студентка до февруари месец, след това бяхме на англия и сега се прибрахме...тааа въпроса ми е някои знае ли какво да правя с това майчинство как стоят нещата, нямам никакъв стаж в бг. Благодаря предварително Simple Smile

# 647
  • До Балкана
Ех, Kosty, искрено съжалявам за загубата ти и ти пожелавам бързо възстановяване и от тук насетне много положителни емоции! Hug

a.l.e.n.a, заблудила съм се явно.  Blush  Простено ми е, бременността много рязко повлиява концентрацията и логиката ми! Борката и той тръгна отново на ДГ (преместихме го още юни месец) след 2-месечна почивка. И от вчера е толкова настинал, че тази вечер много ме уплаши. Тичал е страшно много, преко указанията на госпожата, а той се поти ужасно, силният вятър го духал по мократа коса и гръб и вчера не можеше да си мърда главата от болки. Досещате се, предполагам, аз за какви диагнози си помислих....  Praynig Днес е по-добре. Съжалявам, че оспамих темата, но реших да изплача и аз.
Ти се чудиш за дюшечетата, аз пък се чудя изобщо къде спят тези деца, като го взимам виждам прекалено малко легла, нямам търпение да дойде родителската среща... Embarassed
gerichka88, препоръчвам ти да попиташ в раздел майчино счетоводство. Там ще ти дадат много адекватен отговор и препоръки какво да направиш! Успех ти желая! Peace

Много пъти се е завъртало в пространството, но всеки път ме вълнува много това клипче, затова ви го пускам да го видите, който не е.
http://dama.bg/article/krasotata-na-zhivota-v-5-minuti-video/537/

Последна редакция: чт, 19 сеп 2013, 14:00 от Dallcheto

# 648
  • в 1001-та нощ
ау ...  ooooh! когато аз ходих на ДГ - спяхме по 2 на легло  Crazy то и едно спане беше - само се щипехме  Mr. Green

Проблемът с тичането и потенето ми изглежда нерешим, освен да не ги извеждат, когато е студено и има вятър  Sad

gerichka88 - мисля, че получаваш т.нар социална помощ .... не мога да кажа дали така точно се нарича .... наистиан в темата, която Далчето посочва - ще ти пояснят и какви документи кога и  къде се подават  Peace

# 649
elfi 80, elibeth, Dallcheto  Hug Hug Hug

# 650
Kosty, много съжалявам за загубата ти, пожелавам ти бързо да се възстановиш Hug

# 651
  • Nova Zagora
Ох... и аз да се оплача. Моя малък мъж също се разболя в градината,но за съжаление явно и мен ме пое,защото днес едва станах от леглото. Гърба,гърлото и ушите ужасно ме болят,а съм на лекар чак в 14:00 часа.  Дано само това да е и да не повлияе на фъстъчето Sad

# 652
Не съм писала отдавна. Надявам се да няма вече момичета, които да се отписват от темата  Hug
Лошо ми е сутрин, и обед, и вечер. Нямам търпение да отмине.
Надявам се дребосъкът ми да не носи вируси от градината. Миналата зима издържа само с еднодневни неразположения, ще видим този сезон как ще е.
Зачела съм се в темата за многократните пелени, много интересна Simple Smile

# 653
Момичета, и при мен май нещата не са на добре. не искам да ви занимавам много , но само да питам при някоя от вас дали са спрели да я болят гърдите. Доколкото четох е лошо и днес съм на доктор, но реших да питам и вас.

Kosty, много съжалявам Hug

# 654
Днес бях на преглед, бебчо е 57 мм и всичко е наред. Няма да правя БХС, направо ФМ в 20-22 седмица.Изписаха ми аспирин протект до 34-та седмица, заради малко куц резултат от генетични изследвания, комбинирано с предходен аборт. Ще си го пия, няма къде да ходя:)

Хубав ден и положителни емоции:)

И аз пия вече 3та седмица асперин, заедно с фолиева киселина.

Относно сърцето - и аз имам леко задъхване, но явно е нормално от хормоните или от бременността..

Nia_Nia_Nia  Peace направи и ПКК тогава  Peace

Ние сме 24,55 мм - по памет пиша, но нещо толкова беше  , за сега си въври отлично за възрастта  Peace

И моето бебе в понеделник 16-09 беше 20 мм Simple Smile
Така,че сме в норма...

Здравейте!
Отписвам се и аз от групата. Няма да разказвам, за да не натъжа хубавата тема. Единствено се моля да съм наистина последната отписала се Praynig Въпреки Че имам две прекрасни деЧица и тази бременност не беше оЧаквана, Че дори и нежелана, болката от загубата е огромна Cry

Желая на всиЧки ви лека бременност и накрая всяка да гушка своето вързопЧе Hug

Много съжалявам миличка, радвай се на прекрасните си дечица.. бъдете здрави и щастливи.. приеми нещата и не се натъжавай  Hug Hug Hug

# 655
Момичета, и при мен май нещата не са на добре. не искам да ви занимавам много , но само да питам при някоя от вас дали са спрели да я болят гърдите. Доколкото четох е лошо и днес съм на доктор, но реших да питам и вас.

Kosty, много съжалявам Hug
Мила ако нямаш други признаци кървене болки това само по себе си едва ли е симптом че нещо не е наред
Все пак хормоните се променят аз нямах болки в гърдите освен в началото
Не знам не съм лекар но и аз като те чета повече и се притеснявам но добре че си на док да се успокоиш
Чакаме да пишеш

# 656
И аз да споделя вчера цял ден повръщам и вечерта розово кървене
Приспах малкия и към спешния по пътя продължи ни по тъмно и реших че това беше
Слава богу всичко е ОК не е от бебчо и е добре сложиха ми нош па мускулно и каза да почивам дни не намале болница но ди ме боли
Дано не ви натоварвам но нали като споделиш в по лесно
Вече ше ме сметнат за луда през 1 седмица на лекар Sad
Хубав ден момичета.
Днес само гъбари новини от всички

# 657
Днес само хубави новини от всички
Малкия се намеси в писането:)

# 658
  • София
И аз да се отчета най-накрая излезе резулата от цитонамацката и е 2ра група което е ок. Доки каза, че засега няма какво да се направи за тази раничка и ще я лекуваме по натам. Днес в 12:00 имам час да се запиша за ЖК. Ще докладвам след това.
Прекрасен петък   bouquet

# 659
Здравейте!
Отписвам се и аз от групата. Няма да разказвам, за да не натъжа хубавата тема. Единствено се моля да съм наистина последната отписала се Praynig Въпреки Че имам две прекрасни деЧица и тази бременност не беше оЧаквана, Че дори и нежелана, болката от загубата е огромна Cry

Желая на всиЧки ви лека бременност и накрая всяка да гушка своето вързопЧе Hug

Кости, съжалявам, желая ти сила .  Heart Eyes

Не се вкарвай във филми, това не значи нищо. Хормоните в момента толкова бързо се сменят, че ден с ден при мен не е едно и също. Отиди на лекар за успокоение и после ще видиш, че всичко е на ред.

Общи условия

Активация на акаунт