Мартенски бебок се крие – той ли, тя ли – ще го видим вече ние

• 21 918
  • 688
  •   1
Отговори
# 270
Гери, как така ностните костици са на границата? Или ги има или ги няма. Поне това се посочва в бележката, която се дава към кръвните.
Иначе амниоцинтезата наистина дав 100%резултат за всякакви заболявания, но тя вече крие рискове

# 271
не знам колко амниоцентезата е 100% сигурна,но на една позната и излезе от нея някакъв синдром на детето, тя въпреки това не направи аборт, макар че това се очакваше.Беше и след инвитро и голямо чакане на това бебе и казваше и'' идиотче да е ще си го гледам''.Ами роди напълно здраво детенце....Друга позната , която също не се вслуша в съветите на докторите обаче, нямаше толкова щастлива развръзка, защото действително детето се оказа със сериозни увреждания(както показваше и амниоцентезата) и сега е едно ходене по мъките.....Та всеки сам си прави избора и си му носи последиците.При мен годинките са ми повече, но искрено се надявам да не ми се налага да правя това изследване...за сега чакам резултата отБХ.С предишните бремености, когато бях по-млада, изобщо не се занимавах с такива изследвания.

# 272
и аз докато се включа сте изписали половин темичка  Simple Smile

за БХС - аз ще правя задължително, но според мен наистина си е избор на родителите дали да правят или не и дали ще поемат риска от това. а иначе историята познава много и най-различни случаи - моя приятелка на 23 й се случи дете с Даун, и има и много мами над 35, които нямат такива проблеми ....

Вали - ние с теб сме при д-р Андреева от Щерев и аз ще ходя на БХС в сряда - на 04.09

да ви се оплача - от събота имам неистови болки в лявата страна на кръста .... направо нетърпими - реших, че е бъбрек, ама не е /ходих на ехограф сега съм си пуснала стерилна урина/ , направо много боли ..... предположиха възпален нерв, а за него не мога да пия никакви лекарства, както и много от обезболяващите не мога да пия - направо полудявам.  замислям някакви масажи, но не зная до колко ще помогнат и дали са добре за нас ....... за сега ще търпя къде ще ходя  Simple Smile

# 273
Kika - Като гледам сме и с една и съща дата ...при инвитро ли си? На мен Андреева ми каза да ида чак на 9.09 ... аз си мислех по-рано, ама ... сега съм чак понеделник. Ще чакам да кажеш как е минало.

# 274
Здравейте мами, да ви кажа, че днес най-накрая ми пуснаха картон (казвам най-накрая понеже от две седмици ме връщат, здравната каса нямала пари после пък личната ми лекарка била на почивка и т.н.т) доста ме боля при вземането на влагалищен сикрет и друг път съм давала за цитонамазка, но не е било чак толкова ужасно... видяхме бебчо на 3Д, но неможахме да видим пол а иначе махаше ръчички, риташе с крачета, чухме му  сърчицето, абе доста се развълнувах  newsm44   newsm30
 Сега искам да ви питам тъй като аз съм от Ямбол ако има някой запознат в Ямбол или Сливен дали правят изследвания за Даун и ФМ... Макар, че не съм много сигурна дали да ги правя ..  newsm12

# 275
  • Бургас
Да се разпиша и аз.
Никол, разкошотии твориш.   bouquet Записвам си ред за РД на Стефан, края на февруари, казвам от сега  Laughing  От Цвети плата и суши   chef

За БХС-то, и аз клоня към отказване. Предния път си правих, първо дете, правиш всичко в еуфорията. Сега попитах за мнението гинеколожката, за нея това изследване е само комерсиална цел. Сподели за нейна пациентка с много лош резултат, последвала амниоцентеза пак не добра, а накрая се родило здраво бебенце. Това последното ме изненада, мислех , че тя е много сигурно изследване. А и за БХС предния път ми взеха 60-70лв, транспортирането от тук го оскъпява още. Предпочитам да ги дам за още една фетална морфология при някой различен.
Дъги, вдигай краката и мирувай повече!  Hug
Аз от снощи с нова екстра, леки болки, като при цикъл. Изписах си 3х1 Но-Шпа и вдигане и аз на краката. Laughing
Кика, дано минава бързо  Praynig  Какво казва чичко ти Гугъл за бабини илачи?  Знам какво е нерв, заради плексит отбих моя Крали Марко на 2г и половина. Стисках, стисках, парацетамол, ама то не се търпеше.

За крустичките по главата. Еднах акушерка ми обясни да можа обилно с крем 2 часа преди баня и след къпане с хавлийката разтривах малко по-енергично, пилинг един вид и те изпадат. Много доволна бях от крема Нахтхерцен, не интензивния( този не попива хубаво), обикновения. И сухата кожичка ставаше от него коприна.

# 276
Valya_P - инвитро съм, но го правих в Солун - тук Андеева само ми помагаше и сега ме следи. моят БХС го сложи по-рано, защото едното ембрионче е в по-малък сак и не й харесва нещо, та ако се наложи ще правим хорионбиопсия .... ще видим  Simple Smile за сега съм с план до 04-ти  Simple Smile

vivi.vivi - нищо не намерих освен некортикостероидни провивъзпалителни средства - които категорично няма да пия и някакви чакръкчийски практики ....... та май ще стскам зъби да видим кога ще мине

# 277
Здравейте момичета, днес бях на ранна фетална и ми взеха кръв за БХС, сега ще чакам докторката да ми се обади вдруги ден, за да ми каже резултата. На ехографа видяхме всичко, мозък , сърце, клапи, кръвообращение. Останах страшно впечатлена. Д-р Чавеева е много мила и обяснява всичко. Та тя ми разясни, че самия скрининг е съвкупност от феталната морфология и кръвния тест и при мен първата част т.е феталната морфология е много добре, като излезе и кръвния тест, ще прецени има ли риск и какъв е и дали ще се прави нещо друго. Това е засега от мен. Поздрави на всички

# 278
Момичета на мен лекарката следяща ми бременността не ми е казала нищо за ФМ и БХС, аз към кого трябва да се обърна ?

# 279
 newsm45 аз съм в паника меко казано. Преди няколко минути отидох до тоалетна и имах алено червено зацапване  newsm45 чакам ММ да се върне до 20 минути от работа и да отидем до болницата. Направо откачам и съм толкова паникьосана че не е истина  newsm45

# 280
Laddy D успокой се, може да не е нещо страшно, но те съветвам по бързата процедура да се ориентираш към болницата лекарите си знаят работата. Кървенето увеличава ли се или е едно и също ?

# 281
Момичета споделете с какво се мажете против стрии Hug

# 282
да де за това го чакам ММ нямаме болница в селото иначе да бях птишла вече.
Кървенето е съвсем сабо но много ярко червено  и много ме притеснява вече имам и лека болка в областа на яйчниците

# 283
Щом не се увеличава това е добре ... може да има лек проблем. не се панирай стискам ти палци да е нещо незначително .....

# 284
  • София

Laddy D, препоръчвам ти докато го чакаш, да си легнеш. Може да си вземеш и едно Но-шпа.

Общи условия

Активация на акаунт