Мартенски бебок се крие – той ли, тя ли – ще го видим вече ние

• 21 913
  • 688
  •   1
Отговори
# 615
Famille,а на теб кой ти каза,че са ти ниски биохимичните показатели,в смисъл-какви са референтните граници на PAPP-A и FREE-bcG? newsm78

И аз доста ги търсех  тези референтните граници , но никаде не открих точна информация иначе моите са PAPP-A - 0.62 и FREE-bcG -0.52 иначе биохимични резултати са ми вашия риск за за ДАУН е 1 от 14000 , биохимичен риск за болест на ДАУН 1 от 4100 и възрастовия ми е 1 от 720 за по сигурно доктора ми каза да изчакаме препоръките от генетиците , но като цяло каза че са добре.

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 19:50 от lemanita

# 616
  • София
sunny:*kiss, отваряш голяма тема!  Grinning Моят доктор ми каза - трябва и двете да са около единица, което означава, че PAPP e три пъти по-ниско, а ЧХГ - два пъти по-високо. За PAPP четох страхотии из чуждите сайтове, но не ми се говори за тях. Важното е, че след много ровене и най-вече от форума на доктор Кременски към националната генетична лаборатория, разбрах, че:

1. Долната граница на PAPP е всъщност 0,35, т.е. 0,31 не е трагично зле;
2. Утрогестанът, който аз приемам, влияе на ЧХГ, така че за него пък въобще не можем да говорим дали е високо или не;
3. В крайна сметка не са важни самите две стойности, а съотношението между тях, трябва да са съизмерими, т.е. може и да не са около единица, но да не са едното високо, а другото ниско.

Което също ми обясни защо резултати на други момичета, които гледах, са примерно с наистина притеснително PAPP - 0,11, а същевременно общият им риск е 1/3200 - просто ЧХГ също им е ниско и съотношението не е голямо.  Crazy

# 617
Ди, ако всички излизаме заедно с количките ще сме като армия и доста ще стресираме околните  Mr. Green Би било доста забавно!
Famille , добре дошла и благодаря за пожеланията   bouquet
Цвети Hug
menyanthe , моят първи 30-дневен болничен, даден от Папукчиев, изтича на 11-ти септември. Аз бях на 3-ти на преглед. Тогава ми взе картона и каза, че мога да си взема новия болничен на 17-ти, като той ще е с валидност от 12-ти, разбира се Simple Smile
JujiMuji  Hug

# 618
  • София
ЙоТо, това звучи много по-добре - моята лекарка в началото ми даде 14-дневен болничен (не можела да ми даде по-дълъг - макар че с предишната бременност ми бяха издали първичен болничен за 30 дни, ама карай). После лежах 3 дена в отделението и ми издадоха 33-дневен болничен, който изтича на 15-ти септември. Ама ако отида на 16-ти и му кажа, че искам да си продължа болничния (дето се казва - ни в клин, ни в ръкав), дали ще стане? Аз ще си платя за прегледа, тъй като сега този месец вече няма как да си сменя лекаря - уж съм минала женска консултация - ама тя моята лекарка нито кръвно следи, нито килограми, нито нищо...  ooooh!

# 619
Famille  благодаря за разяснението сега ми стана малко по ясно за съотношението на двете стойности.

# 620
menyanthe , е виж... за това не знам  newsm78 Нямаш ли възможност да идеш преди да ти изтече болничният?

# 621
menyanthe и аз не съм доволна от моята лекарка. От началото много я харесах и си мислих да й нося от моите сладкиши, но последния път много се изложи! Аз ходя на ЖК повече от 2 месеца при тази лекарка и не знам сега дали имам право да я сменя и дали тя няма да се заяде и да ми откаже да ми даде изследванията и другите документи, които са при нея.  Embarassed  Явно този Папукчиев е много добър. Къде практикува? Работили със ЗК?

# 622
  • София
Ами ще трябва да е тази седмица - ще пробвам. Трябва сигурно да се обадя да си запазя час...

П.П. cvetelina.m, Папукчиев е в поликлиниката в Младост 3 и мисля, че работи със ЗК. Младост не ми е удобен район, ама, честно казано, предпочитам да ходя при добър лекар и да пътувам малко повече, отколкото при някой, който ми е наблизо и претупва нещата и не знае кое как се прави.

# 623
На изследване  БХС ме прати лекарката,при която ходя на частно,а не лекаря по ЖК-той не ми е споменавал за него,не ми е гледал нухална гънка или костица,за фетална морфология също не е споменавал-от тук форума разбрах са нея... След като  направих БХС ,единствения коментар на резултата с който разполагам е този,на лаборатория генетика в Майчин дом,които казаха,че резултатите ми са добри и да отида на ехографски преглед 15 г.с. и  фетална морфология в 20 г.с.Стойностите ми на PAPP-A mom са 0,67,FREE bcG -0,67,NT е 0,9 и NT мом-0,58... Ниски ли са,високи ли са не знам... Лекарката,която ме прати на изследването е в отпуска ,а мисля на доктора от ЖК да не му казвам,че съм правила изследването,тъй като не искам да разбира ,че ходя и при друг лекар и затова мисля да се задоволя с отговора от лабораторията...  Thinking Между другото аз също пиех утрогестан до 12 г.с,но съм казала преди изследването де-те нали питат за лекарствата,които сме приемали...

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 13:22 от sunny:*kiss

# 624
Здравейте дами,гледам доста сте поизписали.По принцип чета всичко обаче забравям да  видя,кой какво пише.Говорите си за кръвното,да си кажа мериха ми го когато се записвах в ЖК и тогава сутринта нали бях гладна заради кръвните изследвания и беше перфектно 120 на 80.
В една статия четох,че е много важно да се пие повече вода,защото не само регулира кръвното,ами и предпазва от цистит по време на бременност.Днес от 2 ми часа при другия доктор за ФМ.И аз като съм се вглабила за тая токсоплазмоза,нямам търпение да стане другия понеделник,че да искам направление за нея при положение,че ти се полагаа по здравна каса и наливаме толкова пари за здравни осигуровки,а трябва да дам 40 лева без направление, ме хваща яд на докторката,че не ми я пусна още в началото.
Иначе нямам никакво усещане какъв ще е пола,нали уж казват,че трябва да имаме усещане не знам Simple Smile айде лек и усмихнат ден на всички.
ПП Famille доста сложно проучване си направила...
cvetelina_m и аз май имам подобен проблем с моята лекарка,за това си и записах ФМ при друг,които е далеч по словоохотлив и обяснява всичко все едно ще ставаш лекар просто хвърля яснота по въпросите и се замислям дали не мога да се изместя при него... не знам

# 625
  • София
sunny:*kiss, резултатите ти са бетон.  Sunglasses

# 626
menyanthe , отиди без час, ще те вземе много бързо! Но да си там в 07:30, като преди това задължително мини на регистратура. Аз съм правила така доста пъти. Работи понеделник, вторник и петък до 13 часа на обяд.
Цвети, аз съм много доволна от него! Не мога да хвърля и една лоша дума по него  Peace А Папукчиев практикува в 25-та поликлиника в Младост. Работи със ЗК Simple Smile

# 627
  • София
ЙоТо, току-що се обадих на регистратурата - най-рано мога да си запазя час за 23-ти, което си е доста късно... Май ще трябва да се простя със съня си 1 ден тази седмица... Ранното ставане ми е мнооого голям проблем...  Sad

# 628
и така както сладко си бъбриме ни идва времето за нова темичка. Някой захванал ли се е, ако не мога да се пробвам хич не съм наясно как става, ама не пречи да опитам :Д

# 629
Laddy D още не съм я захванала, така че щом имаш желание действай, ще ти пратя паролата и профила на лични Simple Smile Може да се редуваме всеки път, че поне да има отговорен за съответната тема и да вкарва промените в нея Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт