Кой плати за сватбата?

• 28 318
  • 525
  •   1
Отговори
# 240
Аз исках сватба пикник, ама каквато е в представите ми, пак не е лесно да се организира. Може би малко по-евтино излиза. Иначе ако е кюфтета и кебапчета с пластамосови чиниики на каквито и да е одеалца, е много евтино, да  Simple Smile

# 241
# 242
  • Milano
Ами ако я иска помпозна (сватбата)- си тегли кредит или не се жени 100г, докато ги събере или си я прави по-нормална.

Нищо лошо не виждам в кредита. Тук сватбите са, като посочените цифри само че в евро, което означава че това е около и над средния годишен доход за страната. Следователно не всички имат такива спестявания и вземат кредит за сватбата на децата си.

Същото и при по-големи покупки на мебели или нова кола.
Не разбирам тази мания да плащаш всичко на 100% веднага, ами ако ги нямаш какво?
Разбира се не вземеш 30, а връщаш 50. Всъщност какви са лихвите при потребителските заеми?

# 243
ОК, и да ти кажа /напиша,че нашите са я платили сватбата -не са -това какво ще промени за теб? Казваш, че нямат възможности, ще ги изнудиш те да вземат заеми ли, защото другите така правели за децата си  ? Ще им кажеш, че така се оказва, че те трябва да намерят 30 000 лева ли?
Не разбирам въобще темата ти..
Оффф....вече няколко пъти казах, че нямам никаво намерение да изнудвам когото и да било, а и съм против родителите да плащат.

# 244
Авторката добре е пуснала анкета, но предлагам да добави опция "Съпругът ми".
Към момента на сватбата не всички имат общ бюджет, а много хора и впоследствие нямат.

Аз лично нямам намерение да плащам за сватби. Това е мъжко задължение.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2013, 19:07 от Lizet33

# 245
Извинете, но ми се струва, че някой " интелектуалец" съвсем скоро ще заклейми традиционната българска сватба като селяния.

Това което описвате е традиционна селска сватба. Едно време като имаше жителство тук такива сватби правеха само циганите.
+1
+1

# 246
  • Пловдив
Разкостихте го момичето ей. По темата освен да участвате в някое реалити шоу което да ви плати сватбата друг изход не виждам.
http://www.svatbatv.com/pages/155/%D0%9A%D0%90%D0%A1%D0%A2%D0%98 … 91%D0%90%E2%80%9D
Нещо такова.......

# 247
Авторке ти се шегуваш!Какви 20-30 хиляди за сватба бе Shocked
Нашта сватба беше 2006-та

Ресторант(доста луксозен ама няма да го пиша) 100 човека*38лв с тортата- 3800
Рокля (ших си я в Асеновград)-330лв.
Грим(джулия ме гримира даже), прическа 120лв
Костюм и обувки за мъжо- 250лв.
Камера (виктор попов) - 1000лв.
Ди джей- 400лв.
Снимки - 350лв.
Гражданско не си го спомням ама надали е повече от 100лв
Църква също не си я спомням ама и тя надали е повече- 100лв
Подаръчета за гостите 150лв
Кошнички за хвърляне и покани(поканата е една на семейство, а не за всеки) 100лв
Украса в ресторанта-200
Ядене по къщите на булката и младоженеца(никой нищо не яде) 150лв
алкохол  700лв

Та какви 20-30 хиляди не ми стана ясно.Толкова ли са се вдигнали цените в тая криза и дето в момента има яка дефлация не знам.И освен това дали ще са 50-100 или 200 човека е все тая.Куверта се оскъпява най-малко, а другите разходи са си все едни и същи.И сватбата ми някак си изглеждаше доста тузарска та чак после ни обвиняваха, че кой бил правел такива сватби в днешно време.Това ти го казвам, за да разбереш, че и с малко по-малко пари може да се направи хубава сватба просто повечко въображение трябва.Аз например на нашта най-много държах на камерата и на снимките и на алкохола и те бяха скъпи, а това костюм, рокля, покани-извинявай ама ако те обичат хората и по телефона да звъннеш пак ще дойдат.А по темата-ние си я платихме.

# 248
Към момента на сватбата не всички имат общ бюджет, а много хора и впоследствие нямат.

А всички задължения и ангажименти в семейството (не само финансови), и те ли са само мъжко задължение?  Laughing

# 249
Авторке ти се шегуваш!Какви 20-30 хиляди за сватба бе Shocked
Нашта сватба беше 2006-та

Ресторант(доста луксозен ама няма да го пиша) 100 човека*38лв с тортата- 3800
Рокля (ших си я в Асеновград)-330лв.
Грим(джулия ме гримира даже), прическа 120лв
Костюм и обувки за мъжо- 250лв.
Камера (виктор попов) - 1000лв.
Ди джей- 400лв.
Снимки - 350лв.
Гражданско не си го спомням ама надали е повече от 100лв
Църква също не си я спомням ама и тя надали е повече- 100лв
Подаръчета за гостите 150лв
Кошнички за хвърляне и покани(поканата е една на семейство, а не за всеки) 100лв
Украса в ресторанта-200
Ядене по къщите на булката и младоженеца(никой нищо не яде) 150лв
алкохол  700лв

Та какви 20-30 хиляди не ми стана ясно.Толкова ли са се вдигнали цените в тая криза и дето в момента има яка дефлация не знам.И освен това дали ще са 50-100 или 200 човека е все тая.Куверта се оскъпява най-малко, а другите разходи са си все едни и същи.И сватбата ми някак си изглеждаше доста тузарска та чак после ни обвиняваха, че кой бил правел такива сватби в днешно време.Това ти го казвам, за да разбереш, че и с малко по-малко пари може да се направи хубава сватба просто повечко въображение трябва.Аз например на нашта най-много държах на камерата и на снимките и на алкохола и те бяха скъпи, а това костюм, рокля, покани-извинявай ама ако те обичат хората и по телефона да звъннеш пак ще дойдат.А по темата-ние си я платихме.

Значи доколкото сметнах - 7 750 лв. Е да де, но за 7 години цените са скочили двойно, ако не и тройно Sad  Ето ти 15 000

# 250

А всички задължения и ангажименти в семейството (не само финансови), и те ли са само мъжко задължение?  Laughing

Не всички. Но финансовите са изцяло негово задължение.
Иначе що за мъж е това? И за какво ти е изпотрябвал...

# 251

От любов ми е изпотрябвал  Wink  Добавих предложената от теб опция, остава сега да видим колко жени мислят като теб Wink

# 252

А всички задължения и ангажименти в семейството (не само финансови), и те ли са само мъжко задължение?  Laughing

От любов ми е изпотрябвал  Wink  Добавих предложената от теб опция, остава сега да видим колко жени мислят като теб Wink

Аз не умея да обичам "немъже". Още по-малко бих хукнала да създавам семейство с такъв, който не умее да бъде глава на семейство.

Ако хората всички мислеха като мен, нямаше да има толкова мизерници наоколо. Хич не им пука на жените за кого се женят, важното да се е прелъгал все някой. Не се сравнявай с болшинството. Болшинството е сива маса и посредственост.

# 253
Едни мои познати си купиха апартамент за 30 хиляди, и то в Бургас, а вие една сватба искате да правите за толкова  Grinning

# 254
Като чета тук как някой пишат "за какво ви е сватба", ами то в живота си човек може да се лиши от много неща- от сватба, от кола, от жилище, от празнуване на  рождени дни (че те даже са всяка година), от празнуване на Нова година, от екскурзии, от почивки и т.н. В крайна сметка ти остава един живот с какво? А един ден детето като попита "мамо, била ли си булка" и да иска да види снимки от сватбата- какво? Защото аз и до днес гледам с интерес снимките от сватбата на родителите ми.

След това идва момента с родителите. Те да не би вчера да са се сетили, че имат деца и един ден те ще се оженят? Интересно- в реалния живот не познавам хора, които да са си платили сами сватбата. Това твърдение го чета само по форумите? (Изключвам такива като В. Божинов, където някъде го цитирахте).

Не бих препоръчала на младо семейство да тегли кредит за сватба. Точно в момента кредити се отпускат много трудно и са изключително скъпи. А и след това ще се появят много по-сериозни разходи, за които да мислите и които вече наистина ще са си само ваша отговорност.

На авторката мога да препоръчам, ако има възможност да си намери роклята и всички аксесоари от някои познати и да се разберат с родителите да поемат само почерпката в ресторанта.
И не забравяйте, че единственото, което остава от сватбата са снимките. Така, че  не пропускайте фотографа.

Общи условия

Активация на акаунт