Гримиране - идеи, техники и предизвикателства - 42

• 47 626
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
  • София
г-жа Стихийно бедствие, на мен всички гримове ми харесват. Особено вторият е разкош!
Единственото, което аз бих направила по-различно е, че бих съвсем малко попълнила веждите. Но наистина малко, не театрално очертаване, а леко уплътняване, за да изглежда по-завършено окото. Буквално 2-3 леки мазки с молив за вежди.
Бих сложила и малко по-светъл коректор под окото и във вътрешната му част към веждата. Аз също имам като теб синкаво точно във вътрешния ъгъл на очите нагоре по линията на носа и там слагам или коректор или доста по-светли сенки, за да неутрализирам.
На гримовете, които са със силно дефинирана черна очна линия бих сложила и малко черен молив и в горната водна линия, за да не се вижда цветът на кожата между самите мигли.

Всичко друго е супер. И цветовите комбинации, и преливките. Даже мисля да пробвам някои от идеите.

Преправих и видеото с опит за грим-урок, ако на някого му е интересно.
Скрит текст:
Бая хляб имам да изям докато започна да правя клиповете като хората, ама за първи опит - толкова  Embarassed
http://www.youtube.com/watch?v=Xcjka-UZbFc&feature=youtu.be

Последна редакция: пт, 20 сеп 2013, 18:35 от Графиня дьо Адри́

# 706
Адри аз имам забележка за времетраенето на клипа. 28 мин е прекалено много време, може би щеше да е добре да изрежеш някои моменти или да ги забързаш. Иначе грима е супер. Hug

# 707
  • София
bebolinka82, мноого благодаря за това включване, изобщо не се усетих, че и аз самата не издържам да гледам толкова дълги клипове  Hug

# 708
Много ми хареса видеото: и то точно защото е подробно; така се вижда целият процес, който в други клипове се скрива. За начинаещи дългата версия определено е по-полезната.

А самият грим е прекрасен!   bouquet

# 709
  • в 1001-та нощ
аз току що го изгледах - благодарение на коментара на беболинка  Crazy изобщо не съм фокусирала скрития текст  Crazy

като човек, който не следи блогове и канали - мога да кажа, че го изгледах с голям интерес, до някъде и защото познавам Адри, но ми хареса, че е дълго - защото така човек добива впечатление за това колко време отнема този грим (и то за опитен човек  Simple Smile) ; вярно е, че масово видеата, които съм поглеждала са десетина минути, но предполагам, че всеки дълъг вариант може да се преработи до къс - като са качени и двата - който желае да види подробния, който желае - краткия с акцентите/съкратените стъпки - предполагам ще включва всички стъпки, но не в цялата им продължителност  Blush

като препоръки - извън горния текст - съвсем добронамерени:

1. позицията на камерата в началото - преди грима беше някак от към брадичката, което оптически създава илюзия за голяма и широка челюст, ако камерата е директно срещу лицето - би било по-добре, може и ти да си застанала някак над нея

2. моментите, в които се навеждаш - и се вижда само коса - са някак нелюбезни Simple Smile (добронамерено го казвам) - това е впечатление на гледащия - може да се изрязват при обработката, в тези моменти е добре д ане говориш - заради рязането.

3. когато слагаш червило - не помня точно дали се наведе - за да виждаш, но камерата попада някак в устата и не е много естетично, не, че някой не е виждал уста със зъби ...но според мен може или да се изреже или да не го правиш пред камерата

Никое начало не е съвършено, но е много добро и с потенциал да се развива и малкия направи коментар:"А, мамо - една кака  Laughing "

Аз вече се абонирах за канала  Heart Eyes

Научих интересни за мен неща - по отношение на четките и светих часовника - как действам аз. Има няколко теми, които силно ме вълнуваха в последните седмици, без да съм ги поставяла тук и видеото - идеално отговори на въпросите ми. Запознах се и с пенсил четката, изобщо не съм подозирала, че ми е нужна, а сега се чудя - как съм карала без нея  Crazy винаги съм асоциирала понятието с тънка четка за очна линия  Blush

Хайде от мен толкова  Peace

# 710
еееее  Crossing Arms искам и аз да се изкаж, пък  Blush

не знам дали по харесване са подредени снимките, но първите две идеи ме развълнуваха, блика друга фантазия от тях, замечтах се  Blush

и сега чакам инфо за "материалната страна" на мероприятието (с какво са правени  Blush

Аленка не са по харесване, просто като се гримирам винаги са снимам, проблема е че не ми харесват снимките никога и затова ги слагам тук рядко.
Просто последните коментари по твой адрес малко ме разгневиха и реших да не си сама тук със снимките, реших каквото е такова, ще го слагам.
Материалите са ми почти едни и същи, основно сенки на Mary Kay, с редки изключения. Червилото на третата снимка е на clarins, на шестата гланца на Пупа, последното е едни крем сенки на Елф.

Lemy  боята е тази http://www.zlatnaribka.com/boya-za-kosa/boya-za-kosa-lakme/LAKME-COLLAGE номер 8/49

tamar разреших на всички да критикуват Laughing

Ivvangeline  bouquet

Адри благодаря ти за забележките, всичките ми са от полза, на някой от тях мога да отговоря.
Хич не мога да се приема с попълнени вежди, правя го много рядко, много ми са тъмни на фона на косата и като ги попълня нека и малко хич не мога да се гледам. Попълвам ги само когато са боядисани, тогава са по светли и не ми изглежда толкова тъмно, може би е въпрос на навик, аз съм от старата генерация и преди ходих почти с конци вместо вежди, такава ни беше модата преди Sick, някак трудно успях да си пречупя мнението за нормални вежди, от как ги оправих от тогава не ги рисувам newsm78

За черния молив абсолютно съм съгласна, бедата е там че всякакъв молив ми се събира в ъгълчето и става ужасия направо  Sad

За синьото в ъгълчето много ти благодаря че ми обърна внимание, сега си прегледах всички снимки които имам и действително си личи, от сто години се гледам в огледалото и никога не съм забелязала че имам там синьо.

Клипчето много ми хареса, много си хубавка, обаче го гледах с превъртане Embarassed

# 711
Аз малко късно се включвам, но имам 2 питанки: Г-жа Стихийно бедствие, на снимката със шарената шапка, какви сенки си използвала? Стоят ми лилаво-сини и много ми допадат.
Същият въпрос имам и към Графиня дьо Адри́. Тези тюркоазени сенки кои са?
Страхотен грим правите, поздравления Simple Smile

# 712
Адри, много се радвам на първия ти видео-урок  Hug Препоръките ми съвпадат с тези на Аленка. И бих предложила, за да съкратиш времето, но и да покажеш по-подробно процеса, заради начинаещите, просто да започнеш видеото с едно нагримирано око и пред камерата да гримираш само другото  Wink Често казано мен така ме зарибяват, като гледам други видеа  Mr. Green Като видя какво представлява крайния резултат и решавам дали ще си губя времето или не, да гледам даден клип  Wink

Г-жа Стихийно бедствие, много ми харесват гримовете, особено втория  Flutter

# 713
Адри, изгледах цялото клипче и много ми хареса bouquet "
Веси ме е изпреварила за предложението с едно гримирано око, а за другото око подробно стъпките в грима.И така времето се скъсява почти наполовина.
С Алена съм съгласна за изчезването от камерата, някак взех да се навеждам и аз надолу, докато гледам Peace

# 714
Йес- видеоурок, полезен много! Благодаря, Адри!!!

Ето от мен позамазани истории:) Не знам защо ми се замазваха опашките на очните линии... Ползвала съм някаква китайска палитричка, на която дори надписите са ми се изтрили:) Eдиният грим е есенно вдъхновен:)

Скрит текст:

Гланц на Flormar Pretty Lip Gloss 62

Скрит текст:

# 715
Изгледах и аз видео урока. Първоначално не видях, че е в скрит текст Blush Отговорих си на въпроса кои сенки си използвала. Много ми беше интересно и полезно. Само съжалих, че накрая не ти се виждаха луничките, защото според мен са много чаровни.

# 716
Момичета, аз влизам с един въпрос: За какво служи СС крема? ВВ крем имам, ползвам го, но сега от урока на Адри разбрах, че има и такъв  Shocked
Адри, много полезно ми беше видеото. Ще следя и за други твои изяви. Поздравления, че ти се занимава  Hug

# 717
  • в 1001-та нощ
награжда бб-то с това, че е по-покривен - СС = colour correcting

# 718
Момичета, аз влизам с един въпрос: За какво служи СС крема? ВВ крем имам, ползвам го, но сега от урока на Адри разбрах, че има и такъв  Shocked
Адри, много полезно ми беше видеото. Ще следя и за други твои изяви. Поздравления, че ти се занимава  Hug

CC крем е съкращение на Color Correcting cream. Служи за изравняване на тена. Това е по-новата версия на ББ крема Grinning Покритието им обикновено е по-голямо. Peace

# 719
Страхотен видео урок. Браво, Адри!

Ivvangeline , много ми харесват очните линии. Искам и аз да мога така  smile3516

Общи условия

Активация на акаунт