ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 054
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Искам да допълня, че операцията се прави не по-рано от годинка и половина (за да се избегне травмата на нежните органи) и не по-късно от 2 годинки (когато започват дегенеративните промени в тестиса). Тя може да се направи и по-късно, но се намалява процентната възможност за оплождане.
Относно хормоналните препарати - ние не ги прилагаме, но уролозите и нефролозите доста ги предпочитат.

P.S.  Vera, ако досега не сте ни посещавали на www.pedsurg.net, заповядайте.

# 121
  • Петрич
Благодаря за бързите отговори,но останаха няколко неща,които не са ми много ясни.
1.Ситни бели пъпчици има по главичката на пениса и образуват нещо като мрежичка.Това нормално ли е?
2.Има пъпки на пениса,тестисите и около тях.Казаха ми,че това са гъбички причинени от антибиотиците.Дадоха ми крем,който не помогна.Това обезпокоително ли е?
3.Мога ли да спра да заголвам или след като съм започнала е по-добре да продалжа?
Благодаря предварително!  bouquet

# 122
Благодаря за бързите отговори,но останаха няколко неща,които не са ми много ясни.
1.Ситни бели пъпчици има по главичката на пениса и образуват нещо като мрежичка.Това нормално ли е?
2.Има пъпки на пениса,тестисите и около тях.Казаха ми,че това са гъбички причинени от антибиотиците.Дадоха ми крем,който не помогна.Това обезпокоително ли е?
3.Мога ли да спра да заголвам или след като съм започнала е по-добре да продалжа?
Благодаря предварително!  bouquet

1*-това е нормална находка.
2*-това може да е обрив от различно естество...но гъбички изолирано в тази област само? снимка на лс?
3* Да, да спрем...не са нормални тези "упражнения".

# 123
vera i asen след като сте започнали да забелвате ако сега спрете неблюдавайте го до не се получи възпалени Нещо соето на нас ни се случи Аз писах за това в първата тема за ФИМОЗАТА

# 124
Бърди,
преди време ми писа за няколко препарата, които да използвам в случай на евентуална инфекция - Индекстол, Бакторбан и Бетадин - сапунен разтвор. Днес ги потърсих и се оказа, че първите два не се произвеждат вече а третия го няма в аптечната мрежа. Би ли ми казал за някакви заместители, тъй като се е появило някакво зачервяване на пениса на бебо. Леко го промих с лайка, но не съм сигурна, че ще има ефект. Изглежда, че го дразни, защото напоследък е започнал да се дърпа. Предварително благодаря за информацията  Simple Smile

# 125
Бърди,
преди време ми писа за няколко препарата, които да използвам в случай на евентуална инфекция - Индекстол, Бакторбан и Бетадин - сапунен разтвор. Днес ги потърсих и се оказа, че първите два не се произвеждат вече а третия го няма в аптечната мрежа. Би ли ми казал за някакви заместители, тъй като се е появило някакво зачервяване на пениса на бебо. Леко го промих с лайка, но не съм сигурна, че ще има ефект. Изглежда, че го дразни, защото напоследък е започнал да се дърпа. Предварително благодаря за информацията  Simple Smile
Бетадин разтвор аз лично съм виждал да се продава. Можете да го използвате (1.ч.л. разреден в половин чаша вода) за обливане или леко тампониране с марля, или забърсване.
Иначе можете да ползвате Бетноват( обикновен) в много малко ! количество за леко намазване на кожата.

# 126
Много благодаря за бързия отговор Grinning, ще пробвам да ги потърся.

# 127
Здравейте!
Досега не бях се интересувала от темата, но вчера при консултация получих притеснителна за мен информация ...
Ща започна отначало. Мъжът ми като дете е получил фимоза /поради това, че родителите му не са забелвали пишката/, завели го на хирург, който го е рязал ... години по-късно /като студент/ проблемът отново се появил и се наложила втора среща с хирурта.
Синът ни е почти на годинка. Мъжът ми се опитваше при всяка баня да му заголва пишката по-мъничко, но без сила и грубост. Вижда се малка част от главичката. Та ... на последната консултация педиатърката каза, че това, което сме правили е крайно недостатъчно, кожата от едната страна е вече захваната и съвсем скоро да го заведем на уролог или хирург, който с някакъв тъп инструмент щял да извърши процедурата, която щяла да е болезнена ...
Дайте ми съвет, какво да правя, да изчакаме ли, да го водим ли и при какъв точно специалист? Благодаря!

# 128
Според мен ела в София и потърси Д-р Огнян Бранков . Той е завеждащ секция по детска хирургия в институт "Пирогов" . Можеш да го намериш и във форума http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=5661  или на този адрес http://www.pedsurg.net/nachalo.htm там има и телефони .
Виж и това http://www.bg-mamma.com/site/content/view/966/   Peace

# 129
не се страхувай,заведи детето и всичко ще стане за 5 минути .ще го хванете здраво и ,докато се опомниш всичко ще бъде ок.и с моя син беше така ooooh!много ме беше страх ,но сега вече знам ,че няма страшно .стискам ви палци  bouquet

# 130
не се страхувай,заведи детето и всичко ще стане за 5 минути .ще го хванете здраво и ,докато се опомниш всичко ще бъде ок.и с моя син беше така ooooh!много ме беше страх ,но сега вече знам ,че няма страшно .стискам ви палци  bouquet
Нищо подобно не е необходимо да правите. Описаните действия са ненужни, нехуманни и в разрез с основните етични правила в педиатрията->>по-малко болка. Един образован и въобще съвременен човек не би допуснал подобно издевателство с детето си!

# 131
Здравейте и от мен. Сигурна съм чевече сте обсъждали многокранто темата и попрочетох доста неща, но пак да попитам.
И на мен в началото ми бяха казалида забелвам от рано пишката, за да не стане късно и т.н. и още от 1-2 месец започнах. След това прочетох тук, а и познат лекар, който се занимава с това ме посъветва да не го правя, и аз спрях с тази процедура. Сага само когато го къпя му я дърпам, дотам докъдето позволява, за да я почистя.
Въпросът ми е кога трябва да го заведа на лекар за да цепне (или там каквото се прави) пишлето. И задължително ли трябва да се направи тази манипулация при лекар, или е възможно и от самосебе си да се оправи.
Благодаря ви предварително и се извинявам чеотново ви занимавам с неща, които явно вече сте обсъждали, но не успях да изчета всичко което е написано, тъй като е доста.

# 132
Нищо освен обичайната хигиена не е необходимо. Не е нужна никакъв тип намеса. Нито да водите детето някъде за "консултация". Просто няма тема по която да се "консултира".
Ще си израстне и всичко ще си дойде с времето...

# 133
  • София
казаха да не я пипам до годината , а сега вече имало лека фимоза newsm78

мойри всички деца имат вродена фимоза - това е нормалното състояние.
Стига бъркахте вродената фимоза, с патогенната фимоза.
Като мине 4 годишна възраст вродената фимозата сама ще си мени.
Дали едно момче е развило патогенна фимоза може да се разбере чак като стане младеж.

# 134
Колкото по-рано толкова по бързо и лесно ще се забели...няма нужда да чакаш чак до година..
На моят син започнахме още от втория месец...и лекичко лекичко даже прекалено лекично ..та дофотрката като дойде да види бебу на 5 месеца и даже не я бяхме забелили докрай от едната страна и тя прас... Shocked изкара пишока...после цял ден при всяко пишкане рев:))) но за един ден мина дадох панадол и сега съм спокойна че поне фимозата ще я спестим...

Общи условия

Активация на акаунт