ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 005
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Не забелвам и не обръщам никакво по-специално внимание на пишката на сина си докато го къпя! Мия я както мия очичките, ушетата, нослето, крачетата...

Живея в чужбина и тук такова нещо като "забелване" няма. В англоезичните книги за бебета, които имам - същата работа. В бебешките сайтове по Интернет - пак така. Само по българските форуми -  друго яче. Дано някой ден и у дома влезем в крак с времето....
Кога ще стане това? Преди Вас и след Вас само за "забелвания" пишат... smile3511 smile3513
Няма светлина в тунела...

Последна редакция: нд, 26 мар 2006, 12:38 от Birdie

# 137
  • Кори Селести
Има закована тема в здравния форум специално по въпроса.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73637.0

# 138
Не забелвам и не обръщам никакво по-специално внимание на пишката на сина си докато го къпя! Мия я както мия очичките, ушетата, нослето, крачетата...

Живея в чужбина и тук такова нещо като "забелване" няма. В англоезичните книги за бебета, които имам - същата работа. В бебешките сайтове по Интернет - пак така. Само по българските форуми -  друго яче. Дано някой ден и у дома влезем в крак с времето....

newsm10

За съжаление не е по българските форуми,а просто в България  Confused

# 139
от 20 ден

# 140
Не мога да разбера защо някои майки сами мъчат бебетата си  Shocked това състояние е вродено и природата си знае работата по-добре от мен. Аз там не пипам както ни казаха и лекарите - в родилния  дом и на консултациите.  smile3521

# 141
и аз там не пипам  Stop лекарката ни каза до годинка да изчакаме, пък после не знам какво ще реши, но й имам доверие  Hug

# 142
Светлина в тунела...Светлина в тунела... за всички, които са разбрали правилното, поздрав една песен на Стефан Воронов -"Краят на всяка игра". smile3521 newsm53 newsm20

# 143
  • София
сега съм спокойна че поне фимозата ще я спестим...
smile3511 smile3511 smile3511
Защо поне не си направите труда да ПРОЧЕТЕТЕ горенаписаното, преди да првите такива изказвания???

# 144
Не разбирам, наистина! newsm78

1.Темата, още в първата си част, дава достатъчно информация по въпроса за фимоза, забелване, рязане и т.н.
2. Очевидно е, още от първата част на темата /не случайно повтарям, че има и първа част на темата/, че тук НЕ се засяга въпроса за това КАК да забелваме, оголваме, кълцаме, и как и какво направил педиатъра с пишката на детето още като е било на 5 /примерно/ месеца.   Точно обратното -  имаме щастието ДОКТОРИ да обясняват /и то с огромно търпение и желание/, че такива манипулации НЕ ТРЯБВА да се правят! Тук никой няма да похвали никого за това, че е забелил пишката на сина си през 5-тия месец просто защото така бил казал педиатърът. Не и ТУК! Не в тази тема! Защо, тогава, много хора държат да споделят колко важно е пустото забелване??? Не е тук мястото...
3. Естествено, всички, които ползват интернет, могат да си набавят информация по въпроса не само чрез бг-мамма и тази тема. Защо не пуснат един Гугъл и да съберат повече мнения, пък тогава да мислят какво да кажат на педиатъра когато посегне към пишката на детето. Слава Богу, в днешно време имаме повече от един източник на информация и не трябва да полагаме кой знае какви усилия за да получим такава. Ами, нека се възползваме от това...

С написаното дотук, искам  да обърна внимание на забелващите, че май са сбъркали темата. Все едно да има тема за вредата от люти храни /например/ и компетентни хора да обясняват, че не трябва да ядем люто, а в същото време някой да пише рецепти за чили сосове и консервиране на люти чушки.

Четете, събирайте информация, анализирайте я, интересувайте се! В 21-ви век живеем, все пак...

# 145
Не разбирам, наистина! newsm78
....
С написаното дотук, искам  да обърна внимание на забелващите, че май са сбъркали темата. Все едно да има тема за вредата от люти храни /например/ и компетентни хора да обясняват, че не трябва да ядем люто, а в същото време някой да пише рецепти за чили сосове и консервиране на люти чушки.
....
Четете, събирайте информация, анализирайте я, интересувайте се! В 21-ви век живеем, все пак...
Част от темата ("от кога да забелвам") е слята тема от друг форум. Съвсем тенденциозно, и именно за да прочетат майчетата за какво иде реч.

# 146
Аз бях писала преди че личната ми показа как се забелва и какво да правя с пишока. И почнах...Сестра ми има момче на 10 години и ми каза да забелвам и аз почнах.но свекърва ми има двама сина от които единия(мъжът ми) със сигурност е със забелен пишок,но не от майка му а от само себе си и АЗ се замислих.И после видях тази тема и СПРЯХ да пипам детето си по чурата,само си го мия но не я придърпвам,ами във водата я мия с ръка със сапун и после  обливам детето без да насочвам вниманието си там.И сега детето ми е на 8 месеца и от около 5 дни започна да си играе с чурата,ама то дърпане,мачкане да видите.Не съм забелязала разни подувки досега, но ще я следя,Правилно ли постъпих?
И друго да питам лекарското присъствие,преди 2 лекарки са гледали тестисите на синът ми,единия си е долу,но другия не го напипват и към коремната област,да отидем ли на лекар-специалист да види дали е крипторхизъм,или да почакам да стане на годинка,и в Бургас да ми препоръчате някакъв лекар-уролог ли трябва да е?В смисъл че и аз съм чела нейде из интернет че най-добре хирургична намеса,но не искам някой лекар да ни обърка с хапове,а пък нали знаете каква слава се носи за нашите лекари тук?

# 147
  • София
Здравейте,

в Бургас потърсете детският хирург д-р Мигаров.
При данни за крипторхизъм операцията трябва да се извърши между 18 и 24 месец.
Хормонални инжекции почти не се прилагат.
Ако става дума за уролог, профилирани детски уролози има в "Пирогов" - София и в Пловдив. Останалите специалисти лекуват деца по ограничени показания.
Специално проблемите за тестисите и фимозата се третират от детски хирурзи или детски уролози.

Много "възрастни" хирурзи се опитват да оперират малки деца, но често стават фалове.
Болестите и принципите на тяхното лечение са различни. Но не всеки се съобразява с това.
Сега колегите се стремят да си "заработят" клиничните пътеки и понякога вървят против правилата.

# 148
  • в края на града
И аз имам въпрос. Пенисът на синът ми го заголи хирург още когато беше на няколко месеца, педиътърката ни прати. Добро, лошо, не бяхме чели - станало... От тогава дърпаме и мием с бебешки сапун и водичка, когато къпем детето. Досега проблем не сме имали, но от скоро, много трудно се дърпа кожата нагоре и детето го боли, не е слепнало или да е тръгнало да се сраства, дърпа се кожичката, но доста по-трудно и главичката май е подута и по-обемиста... Педиатърката предполага, че е възпалено, утре сме на лекар, да ни прати на хирург, дотогава да сме я заголвали доколкото можем и да обливаме с отвара от лайка  или смрадлика. Въпросът ми е да я дърпаме ли въобще, щом детето го боли? И още нещо не разбрах, щом веднъж вече е заголена, как да се процедира при поддържането на хигиена, да се мие ли като се заголва или въобще да не се пипа и да се мие само външно? И пак за евентуалното възпаление, понеже най-вероятно педиатърката ще ни прати на хирург, да настоявам ли да идем на Детски хирург или уролог?

Последна редакция: нд, 02 апр 2006, 15:53 от PetiaK

# 149
  • с/у ОколоМръсТното
Петюшка - имаш много сериозни въпроси и дано д-р Оги (или друг) се включи  с компетентно мнение.

Само да споделя, аз какво си мисля, че ще е добре да се направи.
Отварата от смрадликата я сипи в леген (свари по-голямо количество) и сложи вътре да седне Яни, без да му дърпаш кожичката. Само така - да си кисне. Пак ще е добре и все малко вярвам, че ще се облекчи детето.
Мисля, че можеш да му дадеш и Панадол (или каквото ползваш), за да не го боли. Тези препарати съдържат и противовъзпалителна съставка и са препоръчителни да се дават при такъв род проблеми.
Пак пиши, след прегледа утре.
Поздрав на малък джентълмен Яни и на теб Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт