ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 022
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Дори и да се покаже главичката продължавай.Много лесно залепва на ново.Два-три дена да не я пипаш и пак е залепнала Tired

# 271
  • Габрово
Моля ви за съвет!  Praynig Днес водих Сашо на преглед, защото поддържа температура една седмица вече - 37,1 - 2. Докторката му свали памперса да видела дали не е от пишлето му  и ме пита дали го заголвам. Аз казах, че не и започнах да й обяснявам, че доктор ми е препоръчал да не го правя, но в този момент тя го отвори леко  Rage . Казах й да не го дърпа и тя спря, но явно му  е разтегнала кожичката и сега е зачервена. Не е подуто и няма кръв. Сашо не плаче като пишка. Но ми е много притеснено. Иде ми да я хвана за гушата, не вижда ли че всичко е наред, не е зачервена, за да е от там проблема с температурата  smile3515 ! Та въпросът ми е дали трябва сега да го мажа с риванол или нещо друго, или само да го измия като всеки друг път?

# 272
Не се притеснявайте-спряли сте я навреме!
Измийте за ден два по-усърдно в областта, без да дърпате или правите нещо насилствено.
Ще се регулират нещата след два, три дена.
Сменяйте често памперсите.

Никога "оттам" не може да е температурата.
Дори и детето да има налична уроинфекция с последващо леко зачервяване в тази област, това е винаги следствие, а не първопричина за уроинфекцията. Никога една уроинфекция при момчета НЕ се дължи на "непрактикуване" на "забелване", освен при много редки случаи на вродени аномалии.

# 273
  • Габрово
Благодаря, Birdie!

# 274
  • Габрово
Сега видях, че на едно място като че ли е сцепена кожата и сълзи, но няма кръв. Това предпоставка ли е за по-нататъшни проблеми? Ще зарасне ли нормално или ще е по-тясна? Много ме е яд, че заведох детенцето при тази лекарка.

# 275
Хм...Ще зарасне-леко тампониране с Риванол или Бетадин (разреден, ако намерите Бетадин) плюс измиването е достатъчно.
Няма да е по-тясна-раничка е станала... няма проблем...

# 276
Преди 2 вечери по време на къпане,измивах му пишлето и изведнаш кожичката от едната страна се обели,а дотогава там не искаше.Не го дърпам и правиме всичко без да го боли и да плаче.Сега на това место му е доста червенко,дори и от външната страна.Пишка си нормално и няма признаци на болка.Мажа го вечер с риванолов вазелин.какво да правя

--------------------
Пишете на кирлица!!!

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 09:03 от Аурелия

# 277
Искам да ви питам дали наистина задължително трябва да се маха смегмата на бебето. Сбаткото стигнахме до Прогов но сега не ми се търпи това напрежение. Болки страшни!

# 278
някъде четох, че задължително трябва да се маха-ама беше за големи хора ,за децата незнам...a

# 279
Здравейте мами, нека и аз да се включа по въпроса като се надявам да бъда полезна с нещо.
Преди повече от година - сега е на почти 5-синът ми също се оплакваше от болки особено след пикане, по време на къпане изобщо не позволяваше да го пипам там и ми беше много труно с хигиенизирането на това място.Тъй-като при нас е традиция да се маха кожичката на пениса с мъжа ми решихме, че е време да го направим и при детето(уточнявам , че дотогава бях абсолютно невежа по въпроса и не бах нито забелвала , нито нещо подобно...).
Операцията е абсолютно безболезнена - имам предвид след упойката- беше извършена от специалист и трае около 10 минути.Оттогава(1 година вече) нямаме никакви оплаквания по време и след пишкане, а и най-важното отдъхнах си  по време на къпането Hug.

# 280
  • In the jungle out there..
Имам въпросче...
Синът ми е почти  на 6 месеца. Досега не сме правили никакви манипулации с пениса му, освен ежедневен тоалет. Вчера, по време на баня, освен че кожичката се дръпна много повече от преди (без да прилагам никакво усилие), забелязах две бели топченца (предполагам смегма) под нещо като ципичка, т.е. не може да излезе... Какво да правя?

Ето илюстрация:
http://images09.snimka.bg/001096354-big.jpg
http://images09.snimka.bg/001096355-big.jpg

# 281
Нищо не е необходимо да правите. Оставете детето и не дърпайте толкова професионално... няма нужда, нито смисъл.

# 282
 Моят син е на 6 месеца. Педито ни каза, че към 7 месец трябва да се "забели" пишата, че иначе бебетата имат спомен. Ние с мъжа ми пробваме по време на къпане по малко да забелваме, но без резултат. Много ли е болезнена процедурата? Рано ли ни е?

# 283
  • София
Здравейте, въпрос и от мен. Е, не е съвсем по темата, но все пак ще се възползвам от контакт с професионалистите,  които участват (за което много благодаря!).
Единият тестис на Никола е значително по-голям от другия. Иначе тестисите се напипват в торбичките, според педиатърката няма наличие на течност, но все пак не е съвсем сигурна и допуска вероятност за наличиена хидроцеле.
Моля, бихте ли дали малк информация за хидроцеле, към кого в Пирогов да се обърнем, и как се лекува (дано не се налага, но...)
Много благодаря!

# 284
Здравейте, въпрос и от мен. Е, не е съвсем по темата, но все пак ще се възползвам от контакт с професионалистите,  които участват (за което много благодаря!).
Единият тестис на Никола е значително по-голям от другия. Иначе тестисите се напипват в торбичките, според педиатърката няма наличие на течност, но все пак не е съвсем сигурна и допуска вероятност за наличиена хидроцеле.
Моля, бихте ли дали малк информация за хидроцеле, към кого в Пирогов да се обърнем, и как се лекува (дано не се налага, но...)
Много благодаря!

Можеш да зададеш въпроса си и
Ето тук
Надявам се да ти е от полза.

Последна редакция: чт, 24 авг 2006, 23:41 от pety26

Общи условия

Активация на акаунт