ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 963
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря Hug

# 451
  • София
Здравейте, Doktor Ogi, синът ми е на 2,1год., никога не е забелван насилствено освен нормалната хигиена. Уринира си съвсем нормално и няма подутини, но и не виждам почти никакво забелване като го мия, всъщност има ли някаква възрастова граница, до която трябва да настъпи забелването или някакви други признаци, след които вече се счита, че има проблем и е нужен специалист? Много благодаря предварително.

# 452
  • София
Ако нещата са спокойни, може да изчакате още. Понякога разлепването става към 3 - 4 година, а може и по-късно.
Към началото на лятото го доведете при мен и ще преценя, дали да се намеся.

# 453
  • София
Много ви благодаря. Началото на юни ще ви се обадя и ще го доведа.

# 454
Здравейте Doktor Ogi,
синът ми е на 1.2г.никога не е забелван,освен нормалната хигиена,сменям редовно памперсите и винаги когато го преобувам се пипа по пишлето и стиска и дърпа-нормално ли е?
Благодаря ви!

# 455
  • София
Когато бебчо се роди никой не ми каза,че трябва да се забелва.След някой и друг месец разбрах какво трябва да се прави,и опитах,но отворчето беше много малко и се отказах.Когато детето стана на година, пишлето му се зачерви.Отидохме на доктор,при което той напъна пишлето,изтече някаква течност,но забелване не се получи Rolling EyesПрепорача да му се направи операция,но ние с таткото се отказахме.Веднъж след баня успях да го забеля,но след това се видяхме в чудо докато го приберем ShockedПовече не се е възпалявало и не го е боляло.Детето вече е на 6,а все още не е забелен и когато пишка отпред се получава нещо като балонче.Това нормално ли е?

# 456
Здравейте, преди около час, докато къпех малкия и почиствах пишлето с леко придръпване (както ме посъветва GP-то), то взе, че се обели. Отворчето беше съвсем мъничко, но стана така изведнъж. Той само леко подскочи, не се разплака, дори не се разсърди. После се опитах да го почистя, но започна да мрънка и аз не настоявах. Това, което ме притеснява са белите, твърди неща, които не можах да отстраня. Това най-вероятно е смегма, но не очаквах да е твърда. Детенцето се сърди като пипам там, но предполагам, че трябва да се махне. Сега не знам какво да правя от тук насетне, моля за съвет!!!

# 457
На нас преди два дена ни забелиха пишката в Пирогов с една ножица, след като казаха че има фимоза. Синът ми е на 9 месеца, аз досега издърпвах кожичкта, но не позволяваше много. Виждаше се нещо като прозрачна продължение на другата, а едниствено малко на отвора където пишкаше беше отворено. Но не го е боляло, нито се е подувало, нито е имало беличко, нищо.
При намесата на доктора в Пирогов, детенцето ми пищеше, а на мен процедурата ми се стори варварска. Обясниха ми, че му спестявали упойката, защото се увреждал черния дроб!
Провилно ли постъпиха и не беше ли редно първо да ми кажат какво ще правят и какво ще преживее детенцето ми.
Възможно ли беше да се оправи от само себе си на годинка или две?

# 458
четох,четох...ама да си попитам. Синчето ми е вече на 2г. и досега не сме му забелвали пишлето, ама от седмица забелязах, че се е събрала смегма отдолу под кожичката. Но не виждам как да я изчистя. Чурката му е отворена само отгоре. Няма проблеми при уриниране. Та какво да правим, трябва ли да се почисти тази смегма или ще излезе от самосебе си. newsm78

# 459
Моето дете е на 1година и 3 месеца!По принцип заголвах леко и колкото да измия,но вчера бяхме на консултация и педи я заголи...каза че на следващия преглед пак ще го направи,понеже оставало малко!Предупреди ме,че като се изпишка ще го щипе и ще мрънка детето,но то не мрънка,а направо пищя милото...щипе ли го-боли ли го...
Днес вече не е така,и не го боли като пишка!
Педи ми каза да промивам с реванол и да мажа с "Baneocin"!
С 300 зора го правя,понеже Ивко не ми дава да пипам там...
От друга детска лекарка знам,че до 1 годинка чурката на детето не се пипа!
Всеки казва различно!

# 460
Аз също съм против заголването, но въпросът ми е трябва ли да направя нещо за да почистя смегмата или трябва да чакам докато сама излезе. Имам впредвид как точно се почиства: трябва ли да бъде заголено до там докадето е или може да се избута по някакъв начин нагоре към отворчето.   Crazy Ама и обяснение направих. Както и да е ако някой може да даде съвет. Hug

# 461
Моето дете е на 1година и 3 месеца!По принцип заголвах леко и колкото да измия,но вчера бяхме на консултация и педи я заголи...каза че на следващия преглед пак ще го направи,понеже оставало малко!Предупреди ме,че като се изпишка ще го щипе и ще мрънка детето,но то не мрънка,а направо пищя милото...щипе ли го-боли ли го...
Днес вече не е така,и не го боли като пишка!
Педи ми каза да промивам с реванол и да мажа с "Baneocin"!
С 300 зора го правя,понеже Ивко не ми дава да пипам там...
От друга детска лекарка знам,че до 1 годинка чурката на детето не се пипа!
Всеки казва различно!

Само да те попитам, с Банеоцина както е забелено ли се маже? На нас не ни казаха за кремче въпреки, че в Пирогов го мазнах с нещо?! newsm78

# 462
Здравейте!Аз имам момченце на 1 г. и 9 месеца и много майки ме посъветваха отрано да забелвам пениса.Нямаше кой да ми покаже точно как става, но при всяко къпане опитвах по малко.Най-накрая мисля, че стана.Повтарях, но докога не си спомням.Майка ми ми донесе статия от вестник на уролог и той съветва майките да не измъчват децата си.Послушах го.Сега леко забелвам от време на време като го мия.

# 463
Здравейте,
При нас има нещо странно. Забелвала съм съвсем леко, само колкото позволява кожичката, без да насилвам. От 2-3 седмици под кожичката се появи нещо като подкожна мастна тъкан, така каза и педиатъра и чи няма страшно и да не се пипа. Обаче от 2 дни детето май го сърби и се чеше. Какво е това някой знае ли?

# 464
Може би подобен въпрос вече се обсъждаше, но темата е доста голяма, извинявайте, още не успях да я изчета.

Момчето ми е на 7 месеца. Когато беше на 6 месеца, изследвания на урина показаха завишени левкоцити, а след това E.coli. Лекарят каза, че има външно възпаление и не мoже да вярваме на резултати, докато не се изчисти, и че трябва да се направи забелване. Аз по принцип бях против да се бърка там, където е затворено от природа, но тук нямаше на къде, при тези обстоятелства се съгласих на забелване  защото бях паникьосана заради резултатите на урината. Лекар извърши забелване, детето след това плачеше много при всяко уриниране. А резултати от изследвания пак показаха E.coli, давах антибиотици, преди седмица приключихме лечение, утре трябваше да даваме пак посявка. От 2 седмици отказахме се от памперс първо през деня, а сега и през ноща, вече всеки път пикаем в легенче, слагаме памперс само за разходка.

Откакто e направено забелване всеки ден в банята отварям му пишленцето и измивам там, както ми каза лекарят. И днеска видях, че кожичката отвътре е доста зачервена, а като я разгледах по-отблизо - има няколко малки пукнатинки по целия периметър  Cry Отвънка нищо не се вижда, проблем е на ниво тази кожичка, която преди беше залепена по главичката.   Явно стана от това, че сега го отварям напълно...

Какво да правя сега? С какво да мажа? А след това да продължавам ли да отварям напълно? Ако просто спра да го правя, може ли?
Дали това ще повлияе на резултатите на урина утре?

Каква по принцип е профилактика на патологична фимоза, ако ранна аблация вече е факт?

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 12:47 от My_Moonka

Общи условия

Активация на акаунт