ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 072
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте !
Момче съм на 18 години и специално се регистрирах за да пиша по тази тема. Имах фимоза по рождение и съвсем на скоро се оперирах ( обрязах) , дори все още се възтановявам физически . Обърнете много сериозно внимание на това още докато са ви малки синовете за да не се получава като моя случай . Навремето е нямало кой да обясни на майка ми и баща ми за какво иде реч и въобще не са обърнали внимание  , в резултат  на което  когато навлязах в пубертета и започнах да съзрявам полово осъзнах , че нещо не е наред . В последствие се появиха проблеми при полов акт , затруднения и тн - крайно неприятни . Консултирах се с уролог и логично той ми каза , че много късно съм обърнал внимание на това . Както и да операцията мина и да се надявам от вече всичко ще е нормално . Така че ви съветвам да следите редовно за това  , най-вече за да спестите неприятните изживявания на децата си в бъдеще . Както четах мнения на лекарите много , но едно е ясно - това състояние не е временно и не отминава с растежа , още повече че в стаята лежах с човек на възраст с две деца , но с диагноза като моята , получил усложнения на стари години . И ви съветвам не да четете новите медицински открията на поредния неизвестен учен , а да помислите кое е най-добро за вашите деца !
 Успех на всички !

# 466
Не мажете пишките с антибиотици  #Crazy Педиадрите ги изписваат за щяло и нещяло - дори при спарване. Сега си сърбам попарата с баткото от акъла на педитата.
мажете с Дефламол обилно за да не залепне кожичката след оправянето на фимозата,

# 467
  • София
Пожелавам на всички светли празници.
Като се върна от планината, ще поговорим пак по тези въпроси.
Сега бъдете щастливи!

# 468
Моят принц беше на 1год и 6мес(преди 2 мес),когато го заголих.Заголвах от 1-вия ден,колкото позволяваше,без да насилвам.Събра се смегма,и отидохме на лекар,който ни каза,че е нормално и да не пипаме докато не стане на поне 3 години.След няколко месеца след баня,пак пробвах и супер естественно се заголи,и тази смегма излезе.Аз я почистих и варнах,но се оказа,че не съм я варнала както трябва и тя забра.Та пак минахме кофти процедура!Моето впечатление е,че смегмата помогна за отварянето.Ако знаех,че и вращането си има "цака",щяхме да си спестим тормоза!

# 469
Преди месец на синът ми му се появи едно бяло топче от смегма на върха на пишата,там където все още не беше отлепена кожата.Вчера обаче забелязах,че топчето се е спукало и го изстисках,след това промих с лайка.Не го боли явно,но се питам правилно ли постъпих и какво да правя по-нататък?

# 470
Моят принц беше на 1год и 6мес(преди 2 мес),когато го заголих.Заголвах от 1-вия ден,колкото позволяваше,без да насилвам.Събра се смегма,и отидохме на лекар,който ни каза,че е нормално и да не пипаме докато не стане на поне 3 години.След няколко месеца след баня,пак пробвах и супер естественно се заголи,и тази смегма излезе.Аз я почистих и варнах,но се оказа,че не съм я варнала както трябва и тя забра.Та пак минахме кофти процедура!Моето впечатление е,че смегмата помогна за отварянето.Ако знаех,че и вращането си има "цака",щяхме да си спестим тормоза!

Какво имаш впредвид, че и връщането има цака. Би ли обяснила, че и мен ме интересува. Peace

# 471
Аз понякога съвсем леко дръпвам надолу, но не насилвам. Педито ми каза,следващияпът като сме ходили да му напомня да я дръпне. След като прочетох тук, май НЯМА Naughty да му дам да го прави това!

Нали?

# 472
Явно има цака и връщането,но няма как да обесня.Трябва да се издърпва хубаво от долу на горе,но е хубаво да се види,а не да се обесни.

# 473
Синът ми е на две годинки и по мнение на педиатърката, а и на д-р Бранков, му предстои оперативна корекция на кожичката на пениса, тъй като отворът е много стеснен.
Моля ви, ако някой е преминал през това нещо с детенцето си, да ме успокои! Hug

Последна редакция: пн, 16 юли 2007, 23:03 от Hipo

# 474
  • Варна
Моят син е на 1.4г. с констатирана фимоза. След десетина дни пак ще ходим на преглед и ако не се е разширила ще го "клацнат". Вапросът ми е дали сега трябва да му заголвам пишлето (веднаж вече го заголиха, но много трудно го прибраха след това) той не ми дава да го пипам, а често си я опъва и се пипа там newsm78.

# 475
Нашата операция мина успешно! В Пирогов се отнасят към дечицата прекрасно и момченцето ми беше много спокойно.
Огромно БЛАГОДАРЯ на доцент Бранков!!!
g_lina , ще дърпаш кожичката до там, докъдето позволява по време на миене. Това че опъва и пипа въобще не е лошо и не трябва да те притеснява.

Последна редакция: пн, 23 юли 2007, 10:48 от Hipo

# 476
Не съм пипала, не съм забелвала, почиствах с вода само докъдето позволяваше, без натиск и опъване. Забели се от самосебе си някъде на 8-10 месеца, не помня точно. Сега забелвам за да почистя максимум веднъж седмично, даже по-рядко.

# 477
Нашата операция мина успешно! В Пирогов се отнасят към дечицата прекрасно и момченцето ми беше много спокойно.
Огромно БЛАГОДАРЯ на доцент Бранков!!!
g_lina , ще дърпаш кожичката до там, докъдето позволява по време на миене. Това че опъва и пипа въобще не е лошо и не трябва да те притеснява.
Разкажи малко повече,моля!
Упойка имаше ли,сега как ще процедирате?

# 478
Операцията се извършва под пълна упойка. Времето, в което детето е под упойка не е много. Върнаха ми го вече излязал от упойката. Подробности по въпросите с упойките можеш да прочетеш и ако имаш въпроси да питаш на сайта на детската хирургия в Пирогов. Аз самата не бих си представила тази процедура да се извърши с местна упойка на толкова малко дете.
След излизане от упойката се слагат обезболяващи свещички (трябва да се купят от вас предварително!!!). След излизане от упойката Мартин много плака и беше направо в истерия, но сравнително бързо се успокои и след един-два часа вече търчеше по коридорите неуморим  Simple Smile. В болницата бяхме само няколко часа и следобяд вече си бяхме вкъщи.  Не искаше да пишка и казваше, че го боли. Пускаше по малко, но вечерта вече се изпишка съвсем безпроблемно. На другия ден вече повече го беше страх, че ще го боли, отколкото да го боли. Измислях му някакви фантасмагории и се изпишкваше.
Къпя си го спокойно, но първите три дни не издърпвах кожичката при къпане. От вчера вече започнах да издърпвам при миене, но ме беше страх напълно да я издърпам, защото бях сама и се притеснявах да не стане фал и да не мога да я върна. Но днес вече ще връча сина на татко му и да се оправят по мъжки.
Единственото нещо, което докторът ни каза да правим са риванолови компреси, но аз се опитах една вечер да сложа такъв и на сутринта го намерих някъде на съвсем друго място в помперса, така че не съм правила повече. А и няма зачервяване или някакви други проблеми, заради които да правя компреси.
Определено обаче на човечето не му е приятно много да се заглеждат в достойнството му и аз се съобразявам с това, естествено.
Ако те интересува още нещо, с удоволствие ще ти отговоря.
Аз бях притеснена повече от необходимото, но това го оценявам чак сега.

# 479
Не знам при нас колко напреднала Фимоза е била, но интервенцията в Пирогов беше повече от варварска! След края на този ужас, докторът ни каза, че това се правело с упойка, но той ни я бил спестил!!!
Не искам да си спомням как пищеше милото ми детенце и ме гледаше със ужас в очите докато се налагаше да го държа за ръчичките да не мърда!!!

Хипо, радвам се, че не се наложило вие да изживеете подобно нещо и че всичко вече е зад гърба ви.

Общи условия

Активация на акаунт