ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 925
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 90
На моя син след 20-я ден съм започнала и колкото по-рано толкова по добре. Защото като стане по-голямо и разбира и  е по трудно. Ако не се прави нищо трябва при лекар( хирург) да се цепне.
Много сте назад, уважаема...много. Посъветвайте се със знаещ педиатър. Или почетете....

# 91
Ние вече сме готови Laughing.Още на първото посещение при педито ни каза да започваме с процедурата,значи от 20-тия ден.
Посъветвайте "педито" Ви да чете. И колкото повече, толкова по-добре. Спасява от невежество.

# 92
И ние се забелваме, ама само с мъжа ни и ни харесва.  Embarassed
Не знам къде е истината.
smile3532
Истината? -НЕ СЕ "ЗАБЕЛВА". Истината е проста.

# 93
  • София
На първото ми гадже се забели чак на 15 години.И то на незнам си кой път,докато правихме мръсотии:) Joy Embarassed Mr. Green

Вие защо бързате?Simple Smile

# 94
Здравейте и от мен.
Защо ли си мисля, че и преди 30 години е имало лекари, които са били против забелването и всякакви подобни манипулации въпреки, че е било масово практикувано. Още като родих сина ми моята майка  каза, че не трябва да правя нищо и, че така е процедирала с моят брат когато е бил бебе по-съвет на педиатъра. Ето значи и преди  толкова години е имало специалисти, които са били против тази процедура. И моя педиатър каза, че всичко си е нормално и да не правя нищо. Единствено съм издърпвала по-малко и то не всеки път по-време на къпането.

# 95
И ние се забелваме, ама само с мъжа ни и ни харесва.  Embarassed
Не знам къде е истината.
smile3532
Истината? -НЕ СЕ "ЗАБЕЛВА". Истината е проста.

Така, де, дайте да си говорим за неща,
дето правят кеф и на двете страни.  Laughing
Иначе, че сме потомки на Торкемада, знаем си го.

# 96
Добре  , че е  този форум , защото ние вярваме много на педиатъра , който казваше , че до 1 год. трябва да се извърши манипулацията ( " забелва " е много грозна дума ), даже щеше да ни праща при хирург . След като изчетох доста ( и още ще чета ако трябва ) , сега си мисля , че щяхме да сбъркаме .
Birdie , много моля да ми отговорите , грешка ли е , че го "отваряме " , без никакъв натиск , за да го почистим , когато го къпем , а понякога и с риванол . Сигурно сте отговаряли много пъти , но ще бъда благодарна ... smile3525

# 97
Грешка е, и сега би трябвало да не се занимавате повече с това. Ако го оставите може да се "залепи", а може и не. Не може да се предвиди. От друга страна, когато оставите препуциумът след месеци "упражнения" и той се залепи обратно, той се залепя неравномерно по окръжността. Зад залепените места през незалепените често се "заклещва" урина, която предизвиква дразнене. И децата се чувстват дискомфортно в тази област, а пък родителите ги бият през ръчичката, когато посягат натам.
Мисля че е редно за последно да го почистите и после да го оставите, следвайки обикновена хигиена.
Моля, насочвайте всички познати и близки да четат форума и темата залепена в "Здравни". Правим го за добро, за децата НИ, за една по-детска педиатрия.

# 98
@Denize
Моят баща беше педиатър. В тежки времена. Не помня да е правил такива неща. Милият искаше да чете, да учи нови неща, пък те му пъхаха тъпи руски учебници, и учебници на родни "светила". И ми казваше, че след прочутите учебници на проф. Попхристов/Рахамимов-"Болести на първото детство" (дори и сега този учебник е в моята библиотека, в офиса ми, и се гордея с него, 60 години след издаването му) и превода на "Педиатрията" на немският проф. Пфаундлер ( и двете от края на 40 те години) в България НЕ БЕ издаван нито един западен учебник по педиатрия за студенти. Може и някои професор да си бе купил такъв при някоя командировчица на запад, но си го четеше тайно в кабинета. Докато в Университетите, в курсовете по педиатрия, се четяха безкрайните глупости на пълните с псевдо-наука руски учебници. За списания в оргинал и реч ( за широка употреба).
За щастие излизаха наръчници, но бяха за специализанти и нямаха значение на основен учебник по педиатрия ЗА СТУДЕНТИ.
Най-големите в послевоенната Бг педиатрия бяха или немски възпитаници, или бяха специализирали в довоенните времена в изтъкнати болници на Запад, или бяха ученици на големите в Бг педиатрия от предвоенните времена (Проф. Братанов например, който бе съавтор на "Болестите на първото детство").
Фактически от края на 50-те години Бг педиатрия престана да съществува като независима специалност с тежест и мнение. Бе прекъсната връзката с велики школи (Немска, Френска, Зараждаща се Американска, Английската) за МАСОВАТА  част от Бг педиатри. Бедни, нещастни и подтиснати, те не можеха нито книга да си купят, нито списание да си поръчат. За конгреси навън и реч. В замяна на това-политизирана наука и безкрайни руски идиотий.
Крайно посредствени и "бледи" личности (като Драган Бобев) превърнаха специализирането на педиатрия в хазартно политическо начинание. Клики и клакьорчета "пръскаха" незнание, а самите те си се образоваха по Западен образец, но за ЛИЧНО ПОЛЗВАНЕ. След което си работеха по западен образец педиатрия в (незаконните) си частни кабинетчета.
За каква наука можеше да става въпрос (и педиатрия, в частност), щом като такива имена като проф. Киркович, доц. Персиядо Рахамимов бяха унижавани, обиждани и бе им забранено да водят занятия и да обучават студенти. Проф. Киркович в последните си години за малко да му забранят да влиза в зданието на Университета... И за да стане ясно какво е загубено може да се каже един факт-когато богати българи посещаваха в довоенните времена Виена за консултации при проф. Епингер биваха връщани или апострофирани с репликата "Защо идвате тук, след като в София работи проф.Киркович? ".

За няколко десетилетия най-достойната и с потенциал педиатрична школа на Балканите бе превърната в жалък политически парцал.
За да стигнем до сегашното положение, когато видна доцентка  пише с протокол лечебни млека, на които родно на нея лице е официален дистрибутор, и които лечебни млека се плащат от държавата. Или на безумни алерголози, богатеещи срамно прилагайки абсурдни "схеми". А иначе за шумни конгреси в НДК има пари и време. За обикновеният педиатър във Варна, Шумен,Пловдив, Монтана, Видин, Русе никой няма време, пари и търпение.

Това е причината за сегашното положение. Дори и сега в университетите не са приети за официални велики учебници (Нелсън, Рудолф) или поне не са написани Български, съвременни, "в крак". Превеждат, но хаотично и без цел. Всеки се оправя "индивидуално". Тъжна Бг педиатрия... Не обобщавам-конкретизирам.
Простете, че се получи дълго и не по темите.
А и Бърди вече е волна птичка... на свобода.

Последна редакция: пн, 20 фев 2006, 12:15 от Birdie

# 99
Много благодаря ! Ще следя внимателно всички подобни теми !

# 100
^Birdie
И  за съжаление последиците от всичко това са налице.
Наистина толкова жалко звучи.
Ако беше обратното сигурно нямаше да ги има и тези форуми в,  които хората подтикнати от недоверието към българските лекари (не към всички), нужда от компетенто мнение и с голямо притеснение се усланят на мнението на хората в тези форуми взаимстват опит и с някой специалисти в случая във ваше лице, д-р Оги ,които се радвам, че ги има все още, но жалкото е, че не можете да бъдете волна птичка в България както и много други българи. Не искам да обидя никого от нашите лекари и се извинявам, че действително не е по-темата. Но все пак се моля при нас с малчо да мине леко и всичко да е нормално, както и на всички мами.
Да са ни живи и здрави малчуганите.
Поздрави  bouquet

# 101
Изобщо не смятам за необходимо да тероризирам и травмирам детето с подобни щуротии.Ще го заведа на детски хирург след време и той ще каже к`во правим.И изобщо няма да позволя на педито,наи-малко пък на мед.сестра да издевателства над сина ми.Тази процедура трябва да се забрани с декрет-такава простотия няма никаде в Европа. Naughty

# 102
  • София
Момичета,

виртуалните форуми са важни навсякъде и във всяка област.
Особено за нас българите - така започваме да излизаме от изолацията, да се чувстваме съпричастни и нужни, да прочетем различни възгледи.
Даже и да се поджафкаме, защото знаем, че ще си простим после.
А по този начин същевременно се коригираме. Това действа и като автоцензура.
Започваш да анализираш себе си в контакта с другите.

Ситуацията в българската медицина не е толкова заплашителна.
Идва ново поколение, което мисли глобално и сверява знанията си в кибер-пространството. То все още е под натиска на остарели догми и ретроградна държавност, но скоро динозаврите ще си отидат.
Разбира се, че има и меркантилност или повърхностно отношение, но освободеният и комуникативен човек вече бързо разбира фалша.

Естествено, не можеш да се лекуваш по раздумка из медицинските форуми.
Но хората вече бързо се ориентират, имат възможност за избор и разбират, че имат човешкото право да са взискателни.

Аз също се допитвам до различни професионални форуми. Хората откликват от все сърце. Допитвам се също и до моя виртуален приятел Birdie. Ако човек успее да преодолее сковаността и догмите, ще съумее да се почувства волна птичка.

Щастлив полет! 

# 103
Аз съм напринципа - "Не пипай там, дето не ти е работа!!!" Това може да е изключително опасно! Дори и педиатъра да ми каже да забелвам, аз пак няма да правя нищо Naughty
Между другото в последния брой на вестник 168 часа имаше много интересна статия точно по този въпрос - там също бяха категорични - никакво пипане, камо ли от непрофесионално лице Naughty

# 104
От личен опит знам колкото по-рано,толкова по-добре.На моя син започнах от 6месеца и стигнахме до хирург.От тогава нямаме никакав проблем.Майки на момчета,имайте доверие в себе си! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт