ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 941
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 165
Да. Не опъвайте повече кожичката. Достатъчно е при миене да забелвате до рубчето на главичката и да изплаквате. Правете го редовно и това е достатъчно за детенцето. Съвсем скоро ще видите, че пишлето ще се забели само. Не се притеснявайте ако това започне при някое изплакване и не стане изведнъж (не се отлепи по целия ръб а само частично). Това е нормално. При пишкане също забелвайте това е важно.

Последна редакция: сб, 29 апр 2006, 18:08 от Аурелия

# 166
 Heart Eyes
Мисля,че трябва да се отиде на лекар имат някакви впръскващи опойки с коити детето без да осети и доктора я забелва бързо

Последна редакция: нд, 07 май 2006, 13:52 от Аурелия

# 167
Здравейте,
сина ни е на 4 години, никога не сме правили каквото и да е забелване или тем подобни. Акушерката ми каза да не го тормозим, природата си знае работата. Това е много важен органи с които не се играе....още по малко и неприятното чувство, за детето постоянно да се пипа там.
Никога не сме имали проблеми до сега, той си се къпи през два дни и сам си се почиства, това го научи татко му.

# 168
Да. Не опъвайте повече кожичката. Достатъчно е при миене да забелвате до рубчето на главичката и да изплаквате. Правете го редовно и това е достатъчно за детенцето. Съвсем скоро ще видите, че пишлето ще се забели само. Не се притеснявайте ако това започне при някое изплакване и не стане изведнъж (не се отлепи по целия ръб а само частично). Това е нормално. При пишкане също забелвайте това е важно.
Нищо не се прави! Не се "забелва". Не пишете нонсенси, моля.

# 169
  • по пътеката
аз имам много неприятен опит от забелванията на сина ми: първият път едва не ме изкараха, 4е съм невежа в заразното, сина ми беше на 6 месеца и му даваха само една седмица живот, и трябваше да му се направят пълни изследвания кръв от вена и урина, идва сестрата  и вика: "забелвай, мий и слагай в 4аша".аз я погледах малко стреснато, другото май4е вика на моя не се забелва, аз инат нали изпълнявам и с зор се показа главата и мръсна беш? с право трябва да се мие и по4иства. другото май4е пробва на нейното- не става, каза ми не съм джелатка като тебе! мина това като доживя до 2г пак в детско за обелване от специалист, ужасът пак го преживях, третият път хирург на 6 г, уж ве4е бил добре, аз побелях заради една 4урка, но той какво преживя , не е истина, толкова болка, ужас, и борба да се спаси!но на 12г беше просто кошмар! къпеше се и да излезе, не! отивам питам го добре ли си, той не ми отговаря, натиснах и настоях да вляза и какво да гледам, кръв, пенисът подут , не се разли4ава кое какво е , крив, ей за малко да се панирам, вдигам под боен строй баща му и в спешно, като звъня на позната да ни цхака да я вземем работи в болницата! направо в урология и на операция, 4е той един алерги4ен, 4е не може да диша през носа. докторът вика , ако е нормално за 15-30мин ! ама не- 2ч 30мин , губили го , спасявали го ,пластики правили , какво ми беше, да не идва никому! и вси4ко това за какво за да мине през ада докато го обрежат и отрегулират, ако знаех какво ще е да съм го обрязала на 10 дни или месец, хи4 не ме  интересува какво е щял да каже някой! само да можех да спестя на него и на себе си вси4ко преживяно дотук!

# 170
аз имам много неприятен опит от забелванията на сина ми: първият път едва не ме изкараха, 4е съм невежа в заразното, сина ми беше на 6 месеца и му даваха само една седмица живот, и трябваше да му се направят пълни изследвания кръв от вена и урина, идва сестрата  и вика: "забелвай, мий и слагай в 4аша".аз я погледах малко стреснато, другото май4е вика на моя не се забелва, аз инат нали изпълнявам и с зор се показа главата и мръсна беш? с право трябва да се мие и по4иства. другото май4е пробва на нейното- не става, каза ми не съм джелатка като тебе! мина това като доживя до 2г пак в детско за обелване от специалист, ужасът пак го преживях, третият път хирург на 6 г, уж ве4е бил добре, аз побелях заради една 4урка, но той какво преживя , не е истина, толкова болка, ужас, и борба да се спаси!но на 12г беше просто кошмар! къпеше се и да излезе, не! отивам питам го добре ли си, той не ми отговаря, натиснах и настоях да вляза и какво да гледам, кръв, пенисът подут , не се разли4ава кое какво е , крив, ей за малко да се панирам, вдигам под боен строй баща му и в спешно, като звъня на позната да ни цхака да я вземем работи в болницата! направо в урология и на операция, 4е той един алерги4ен, 4е не може да диша през носа. докторът вика , ако е нормално за 15-30мин ! ама не- 2ч 30мин , губили го , спасявали го ,пластики правили , какво ми беше, да не идва никому! и вси4ко това за какво за да мине през ада докато го обрежат и отрегулират, ако знаех какво ще е да съм го обрязала на 10 дни или месец, хи4 не ме  интересува какво е щял да каже някой! само да можех да спестя на него и на себе си вси4ко преживяно дотук!

Ужас,горкото детенце........ Cry
Това действие в Бг ли се е развило?
По света не се практикува забелване,оставете ги де4ицата,не ги мъ4ете. Naughty

# 171
  • по пътеката
да в милата родина става , като гледам другаде по света такова нещо не са споделили приятелите ни. как не се слу4и едно умно педи по него време, да каже  какво да се прави отна4ало и да се вземат мерки за вси4ко , 4е на косъм стигнахме и да го загубим , заради некомпетентност и не разпознаване на болестите при децата. абе имало глава да пати, да ми е жив и здрав! Peace Hug Praynig

# 172
да в милата родина става , като гледам другаде по света такова нещо не са споделили приятелите ни. как не се слу4и едно умно педи по него време, да каже  какво да се прави отна4ало и да се вземат мерки за вси4ко , 4е на косъм стигнахме и да го загубим , заради некомпетентност и не разпознаване на болестите при децата. абе имало глава да пати, да ми е жив и здрав! Peace Hug Praynig

Дано майките и педиатрите, практикуващи и препоръ4ващи ''забелване'', про4етат твоя постинг и си вземат поука от него. Praynig

# 173
  • София
Здравейте всички,

тъй като имаше много мнения, а нещата  отново се връщат към началото, си мисля така:

Виждам къде е слабото място. Ние, специалистите, смятаме, че като изкажем някаква догма, повече не трябва да участваме в дискусиите. Тоест преставаме да бъдем интерактивни.

Преди скоро говорихме за нуждата от медицинския форум. Разбира се, че има нужда - така нещата се оформят в движение.

За фимозата:
Все пак стана ясно - не трябва насилствено забелване. То трябва да е естествено, леко и нежно,  подпомагано от родителя при къпане, и то не повече от веднаж седмично.
Към втората година нещата просветляват. Има ли проблеми - има крем ДИПРОЗОН (БЕТАМЕТАЗОН 0,05 %).

Но проблемите са повече и най-различни:
- Насилствено забелване в бебешка възраст с късни  усложнения
- Постепенно забелване с успех (или частичен неуспех)
- Външна намеса с негативни резултати
- Възпалителни усложнения от различен характер (лоша хигиена ?)
- Вродени проблеми (не много рядко)
- Съпътствуващи проблеми и заболявиня (чести, и най-разнообразни)

Няма генерално правило - всеки случай е специфичен за себе си.

Каква е рецептата:
- Информираност
- Отстояване на правата и собственото мнение
- Избор на подходящия специалист

Като научен ръководител, направо виждам дисертация по тази тема.
Т.е. набелязах основните цели и задачи.

Но на Вас, мили момичета, бих казал:
ПИТАЙТЕ, ЗА ДА ВИ СЕ ОТГОВОРИ
и още:
Не се страхувайте да споделяте своите преживявания и
своето становище по проблема.
Това важи и за татковците!

доктор Оги

# 174
здравейте Doktor Ogi ; Birdie    bouquet

прочетах темата с огромен интерес. аз сьм от мамите , които нищо не са правили по вьпроса сьс забелването. просто цялата тази манипулация ми се виждаше доста странна от самото начало , а още повече , че пьрвото ми дете е момиче и изобщо не бях в час по вьпроса. чувах от тук от там , че трябвало да се забелва , но все инстинктивно някак отлагах това начинание. явно , когато изцяло се отдадеш на майчиният инстинкт , без да има кой да ти казва какво е  '"правилно"  ' да се направи ( както е при мене ) нещата си стават от самосебе си.
та в тази врьзка и след като прочетах темата имам един вьпрос : всяка вечер при кьпане измивам с вода леко оголената главичка. обаче тя стои някак зачервена и според мене е болезнена , защото мартин изобщо не ми дава да го докосвам там. дори при смяната на памперса , при почистването с мократа кьрпичка тази област трудно успявам да я почистя , без да се разплаче. имам в предвид пишлето и около него ( без да оголвам главичката в този случай).
моля за сьвет , да мажа с едно от посочените от  Doktor Ogi кремчета или нещо друго да направя. благодаря ви предварително.

# 175
Мисля, че е разумно да заведете детето да го погледне педиатър или детски хирург, според случая. Така по-точно ще може да се определи от какво се нуждае детето.

# 176
педиатьрьт ме прати при хирурга , за да забели пишлето.  newsm78   #Crazy
и аз за малко да отида . обаче после реших да не ходя  Naughty. та сега сьм в задьнена улица.  ooooh! Thinking

# 177
Д-р Оги беше оставил координати малко по-назад.
Пишете му или го потърсете. Сигурен съм, че ще направи най-доброто възможно.
Аз съм доста далеч... Simple Smile

# 178
аз пьк сьм в пловдив.  Laughing
ама може да му пиша , ако не се включи по вьпроса ми тук. благодаря ви.  Hug

# 179
 Първо да ви се извиня, че малко излизам от бебешката тема, но не знам дали има по подходящо място да напиша това. Аз съм на 18 години и имам проблем, който може би е подобен на този. Най-лошото е, че той е от една възраст, която е много неприятна за такива неща. Бях на 11 или 12 години мисля когато го забелязах за пръв път и естествено не казах на никой, едиснтвената причина да не кажа сега е именно, че проблемът е стар и съм го крил. Ето едно кратко описание на проблема: при мен има срастване на главичката с кожичката с червеникава тъкан, която не ме боли но е доста плътна и не позволява пълното оголване на главичката при ерекция. При заголване в нормално състояние се виждат малки пъпчици по периферията на главичката където тъканта е потъмняла и стои някак лилава.. Моля освен във форума да ми изпратите отговора и на електронната поща - shamal@abv.bg. След като получа някаква диагноза може би ще се престраща да се консултирам с лекар... благоаря ви

Общи условия

Активация на акаунт