ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 276 923
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Така както описвате ситуацията, може да става дума за хипоспадия - ненормално разположение на пикочния отвор. При началната форма на хипоспадията цялата кожичка е насъбрана отгоре като бухнала яка, под нея е клюмналата главичка, а в основата й - отворът на пикочния канал.
Тези проблеми се третират в детска урология "Пирогов" (доц.Кюркчиева) или в детска хирургия в Пловдив (д-р Александър Йонков). По принцип уролозите се занимават с това.
Все пак, елате да консултираме детето при нас в детската хирургия. Иначе пластиката се извършва в по-късна възраст, за да има достатъчно тъканен материал.

# 211
Благодаря Ви Doktor Ogi! Днес се свързах с Д-р Момчилов В "Пирогов" и следващата сряда ще заведа детенце при него да го види!Да Ви кажа при нас май е по различно от хипоспадията,защото пенисчето е някъде навътре над тестисите и там е отвора на пикочният канал.Хубавото е че засега детенце пишка нормално, но се страхувам да не се получат някакви проблеми с бъбреците.Поздрави от нас и лек ден!!!

# 212
Искам и аз да попитам Док.Оги,Синът ми е на 3 месеца и вече е отлепена цялата кожичка на пениса.Мислите ли,че е грешка от моя страна и че би имало проблем от това?Питам,защото вие отричате забелването!

# 213
Ние живеем в 4ехия и тук не се забелва.Имаше пилеонифрит(извинявам се ако е написано неправилно Embarassed)на консултацията му мушнаха траби4ка за да му напълнят пико4ния мехур и да проверят има ли я още инфекцията,след това пишлето му беше за4ервено но не и забелено,казаха ни да мием с риванол ,но без да дърпаме насилствено кожи4ката.Сега вси4ко ве4е е наред и освен оби4айната хигиена всяка ве4ер не правя нищо по специално.

# 214
  • София
Мислите ли,че е грешка от моя страна и че би имало проблем от това?

Ако сте го направили, не се кахърете. Спазвайте нормална хигиена, възможно е отново да залепне. Не правете нищо. Ако има проблем с кожичката, обадете се.

# 215
Здравейте, от кои месец запо4ва това забелване на чурката моето момченце след ниаколко дни става на 3 месеца

# 216
  • София
Не трябва да започва!
Прочетете писаното във форума!

# 217
Ето и нашата история.
От както се роди Борис, винаго сме го мили нормално, с отваряне на кожичката до където позволява. На 1 г реших, че е време да се забели. За съжаление, в нашия род има само момичета, това ни е първия младеж. Свекърва ми е прекалено стара, за да помни, аи явн о не помни, се оказа.
И нашата педи се бе засилила един ден, но категорично отказах и поисках направление за хирург. Изпробван от друга мама, ОК, детенце не плакало и т.н.
Та попитах въпросния хирург, да си носим ли нешо, обезболяващо и т.н. отговори ми че те си имат всичко. Разбира са, не ползва нищо, ревове, писъци и т.н. Грешката, явно, бе че ни каза да го забелваме още от същия ден, ане да изчакаме ден-2. 
2 дена ужаси, накрая среднощно посещение в Хирургиите, т.к. детето се хвърляше от рев, не се успокоява и реших, че не може да се изпишка, че го боли нещо ужасно.
Там след като ни се накараха, видяха че въпреки всичко е добре забелено, Борис се изпишка там и казаха да не го пипаме 2 дена.
Таткото ми забрани въобще да го пипам.
Сега си е забелено с размер около 1ст, пишка си нормално, при баня издърпвам до където позволява и обратно.

Да не се забелва насилствено добре, ама сега ... какво следва. До кога се чака? какво се прави?
Как да разбера дали не събира много смегма и няма да се възпали?

И още, притеснявам се на морето да го пусна гол, да не му влезе песъчинка и да се възпали... А не искам да слага бански. То ние ходим без ( или почти без ) а детето с памперс...

Благодаря предварително за съвта и успокоението,
Мариета

# 218
Чака се... в някои случаи и до 10-11 годишна възраст.
Това, което сте направили не се прави вече от почти 20 години.
Няма просто тема, заради която да се вълнувате.
Не пипайте и това е. Обикновена баня...

# 219
Имам  две  момчета  голямото  ми  беше  с  пълна фимоза и направи  инфекция с  температура  след  което  в  Пирогов го  "оправиха" и  въпреки  усиленото  мазане  с  дефламол пишето  си  зарастна  по-  късно разбрах  че  до  едногодишна  възраст не  се  пипа защото  пак  зараства .
Преди  няколко  дни  на  консултацията  педито  реши  че  ще   оправя пишето  на  малкия  ....
Сега  цялата  му  кожа  отстрани  е  една  рана .Страх  ме  е  да  го  пипам направо .

# 220
# 221
Здравейте моят син е на 14  години и не би трябвало да има проблеми с Фимозата но днес ми сподели че има такъв проблем.Много се притесних за него затова реших да попитам тук.Има проблеми с кожичката .Не може да си изкара главичката отвън защото кожата е слепната и няма никакво пространство.И разбира се това повлиява и на Ерекцията му.Не бих предполагала че на 14 години ще има такива проблеми. МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ ! Какво трябва да правя ? Очаквам Отговор.

Благодаря Предварително !

# 222
Заведете детето на детски хирург (или уролог).
Нека го прегледат-най-често се налага леко отплепване с инструмент без нищо друго. На място ще се прецени.
Не е проблем, и вероятно е резултат на "забелвания" в малка възраст и остатъчни малки сраствания...

# 223
Може ли съвет PraynigНие сме на 1 годинка и пишлето се опитвам да забелвам но само отгоре се вижда мъничко от чурчето.Как да постъпя?Детенце не ми дава да го пипам много-дали го боли?Трябва ли да  се обърна към хирург?Моля ви дайте ми съвет.Благодаря ви предварително  bouquet

# 224
Не го пипайте. Спазвайте само обикновена хигиена.
Нищо друго не е нужно да правите.

Общи условия

Активация на акаунт