ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 819
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 495
  • нейде там, където ....
Да, голямото ми момченце беше на три годинки, когато забелих окончателно. Помни болката, предполагам. Но беше зачервено, пишкаше често, не даваше никой да го пипне. 3 пъти бяхме на косъм от това да ни пратят да го забелят оперативно дотогава. Аз не исках, защото съм чувала, че 1) се прави с пълна упойка, което не ми харесва за малко дете и 2) понякога не я слагат и детето се тормози още повече. Последния път, като се случи така, просто забелих до край, измих с риванол, направих нещо като шапчица и спа с памперс. Но от тогава дава само на татко си да му помага за интимния тоалет Simple Smile
Второто ми момче почнах да го действам от рано. Весело му беше, но се чудех дали няма да стане като баткото, та взех кардинални мерки преди годинката. Ревна, сложих компрес в памперса, бързо се успокои. За 3-4 дена изчезна всякакво зачервяване. Сега всичко е наред и при него. Мазах с кремче, българско. ще питам на консултацията как се казваше.

Последна редакция: пт, 17 авг 2007, 04:02 от jd

# 496
Аги,с това лекарство от Гърция намазвам всеки ден детето,защото кожичката беше започнала да се залепва .То я разлепва.Нашето джипи ни каза да мажем с Дефламол,но аз невидях особен ефект.

# 497
Личният лекар на моя син категорично е против забелването на пишока. Според него нещата до към 3 годинка би трябвало да си дойдат на мястото. Сина ми се роди със забелена пишка - по-точно това е един козметичен дефект - с подълга кожичка отгоре и по-къса долу. водихме го на един доцент в Пловдив и човека ни каза същото - никакво забелване или каквито и да било болезнени манипулации. Само го придърпваме леко напред като го къпем, за да се измие и това е.

# 498
Вчера на консултацията и нашето педи изрази мнения, че ще се наложи консултация с хирург към 1 годинка. Сега виктор е на 6 месеца. Отворчето било много малко .... Не знам какво да правя. До сега не съм го пипала , мисля и да не пипам . Възможно ли е тов отворче да се разшири от само себеб си ? newsm78

# 499
Вчера на консултацията и нашето педи изрази мнения, че ще се наложи консултация с хирург към 1 годинка. Сега виктор е на 6 месеца. Отворчето било много малко .... Не знам какво да правя. До сега не съм го пипала , мисля и да не пипам . Възможно ли е тов отворче да се разшири от само себеб си ? newsm78
Това може да ти го каже само специалист  bouquet За твое успокоение не елошо да отидеш на детски хирург-уролог

# 500
Аз незнам защо у нас докторите правят това "дране" на децата.Племенника ми го "драха"!Беше ужас.
Съпругът не ми разреши да правя такива експерименти с ъс сина ни.От Гърция ми донесе лекарствотоFLUTIKASONE PROPIONATE 0,05 % NA GLAXO SMITHKLINE FLIXOTIDE- ,което се маже и не се залепва изобщо кожичката.

А може ли това кремче да се ползва при незабелена докрай кожичка, т. е. не е извършвана аблация нито от ДжиПи-то, нито от мен. Кожичката се издърпва донякъде, но по-нататък става тясна и не успява да се стигне до края. Има и насъбрана смегма.  Дали този крем може да помогне и да се спестят хирургически интервенции?

# 501
При нас пък няма срастване, но отворът е сравнително малък. Не му пречи при пишкане, не събира смегма, но не може да мине главичката.

Същото е положението и при нашият син.
От няколко седмици се лутам между "Да" и "Не" за цепването.
Не мога да взема решение и все отлагам,защото единственото,което ме притеснява е,че детето доста често се чеше и подръпва през панталонките.
Не се зачервява,не го боли,пишка си нормално,равномерно,няма прекъсвания,не се вижда никакъв секрет  да изтича или смегма да се събира на мястото.

Подръпвам кожичката единствено под струята на душа,защото той от много отдавна не ми дава да пипам и общо взето го правя за секунди,но много внимателно.Отвора на пикочния канал се вижда идеално плюс още малко по-надолу,но не стигаме до пръстена на главичката.Понякога му правя калпаче с риванол и го оставям да спи с него,друг път торбичка с чай от лайка...

Преди месец ходихме при Д-р Бенчев в Окръжна болница и след като го прегледа каза,че няма фимоза,но е добре да се издърпа кожичката за да не се стигне до по-зрял етап във възрастта,когато детето ще запази спомена.Но също така каза,че няма нищо обезпокоително и можем ако решим да изчакаме.Посъветва ни да отидем през септември,да не правим нищо лятото.

Имам добри впечатления от него като лекар-оперирал е брат ми и съм била свидетел на топлото му и търпеливо отношение към пациентите,но все пак се колебая дали да не се допитам за второ мнение?!
От различни места ми препоръчват консултация с Д-р Петришки,Д-р Кокински от Терапията или Д-р Константинов от поликлиника Европа.
Моля за съвет и някакви отзиви за горепосочените лекари.

Моля и Д-р Оги за съвет и мнение дали и кога ни е време за намеса.
Предварително ви благодаря  bouquet

# 502
  • София
При нас пък няма срастване, но отворът е сравнително малък. Не му пречи при пишкане, не събира смегма, но не може да мине главичката.

Моля и Д-р Оги за съвет и мнение дали и кога ни е време за намеса.
Предварително ви благодаря  bouquet

През лятната отпуска съм изпуснал Вашата молба за съвет - моля да ме извините.

Варненските колеги са добре ориентирани, така че доверете се на някой от тях.
Лично аз не прибързвам с хирургичното забелване докъм 2 - годишна възраст. А ако то трябва да се направи, нужна е краткотрайна обща упойка.

С удоволствие бих консултирал Вашето дете, но тъй като сте далече, прегледайте и нашия сайт www.pedsurg.net.
Вижте и моя постинг http://www.bg-mamma.com/site/content/view/966/53/

Пишете ми ако желаете още съвет.

# 503
Благодаря Ви,Доцент Бранков за бързият отговор.  bouquet

Мисля все пак да се допитам отново до Вас и ако нямате нищо против да Ви изпратя снимки за да прецените има ли нужда от намеса.
Притесненията ми са свързани предимно с упойката при евентуална оперативна намеса,тъй като от прочетеното досега стигам до извода,че такава е необходима,а лекарят ни каза когато заведем детето за забелване да носим само крем Лидокаин,0,2% ако не се лъжа Rolling Eyes.
Не искам да травмирам и депресирам детето...
Пропуснах да спомена,че синът ни е на 2 години и 7 месеца.
Определено картинката при него е като на първите снимки във вашият пост,като заголването е доста в по-напреднал стадий от това на последната снимка,но все пак не се достига пръстена Rolling Eyes
Честно казано не мога да преценя и дори мнение на втори лекар няма да ми вдъхне такава увереност каквато бих добила от вашият съвет.
Ще се опитам да направя снимки и да Ви ги изпратя на мейла.
Предварително благодаря за съдействието и всеотдайността с които решавате проблемите на нашите бъдещи мъже.  bouquet

# 504
  • София
Общата упойка е безвредна и трае не повече от 10 минути. Така се избягва психотравмата и болката.
Вашето дете е във възраст, когато може да се извърши манипулацията. Но не е спешно.
Можете да дойдете и при мен. Преценете сама.

# 505
Благодаря Ви много за съдействието.  bouquet
Мисля още малко да изчакаме.

# 506
Имам проблем със заголването на главичката. Но това е само когато пенисът ми е в ерекция. На 23 години съм и този проблем се появи скоро. Забелязвам че проблема е в самата кожичка, защото се е появило нещо като стеснен пръстен причинен от, на мен ми прилича на малки белещи се люспички. Какви са тези люспички, които пречиняват това стеснение и как могат да се излекуват? Благодаря предварително!

# 507
  • София
Обърнете се към кожен лекар. Това може да са лишеи или гъбички.

# 508
Здравейте на всички! Съвсем случайно се ровех в сайта и се зачетох, защото имам 2 прекрасни момченца, и изведнъж видях че доц. Бранков отговаря на няко въпроси - този невероятен човек, професионалист и истински лекар \в смисъла, какъвто трябва да има тази професия\. Та реших още веднъж \да споделя и с всички майки\, че ако трябва някой да оперира детето ви в Пирогов- това е само той- доц. Бранков. Няма да разказвам как попаднахме при него \съвсем случайно\, но докато стигнем до него претърпяхме какво ли не \ад\...... И най-после този прекрасен човек, със "златно сърце", със "златни ръце", благ характер и изключително внимателен, мил и сърдечен \мога да пиша още много, но няма да ми стигне полето\ , та той опепира синът ми от  фелиноза и сега всичко е наред. Видях как той се грижи за всички деца в болницата, като за свои. Изключително отдаден на професията си и много съпричастен с проблемите на децата и техните родители.
Благодарна съм му за всичко, което направи за детето ми  и му се възхищавам! Той е едно съкровище в днешни дни! Hug
Благодаря ви доц. Бранков, да сте ни жив и здрав още дълги години!
С обич: Марияна Андреева  и  Андрея

# 509
  Искам да попитам , когато забелвате кожичката на пениса на момченцата си, те получават ли ерекция всеки път? Защото когато пишлето е меко  на мен ми е трудно да го забеля.

Общи условия

Активация на акаунт