ФИМОЗА II или споделено за кожичката на пениса

• 277 781
  • 1 168
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте Doktor Ogi,
 Мога ли да ползвам Дипрозон или някакво друго средство?

Спокойно го ползвайте, но намазвайте съвсем малко количество върху кожичката по стегнатата част, веднаж дневно за около 3 месеца. Не би трябвало кортизонът да окаже ефект върху организма. Затова трябва съвсем малък слой от него.

# 571
  • София
Можете ли да ми препоръчате детски хирург или уролог в Бургас? bouquet

Аз общо взето познавам хирурзите, но честна дума не знам на кого мога да разчитам. А уролозите не познавам.
Разчитайте на късмета си.

# 572
здравейте,ще ми помогнете ли със съвет как точно става забелването на чурчицата,синът ми е на 6 мес. аз с натискане  на кожата надолу му извадих главичката,но някак си дупчицата от където пишка остана в страни струва ми се че има ципа но вече не мърда надолу.Много ще съм ви благодарна...

----------------------
Пиши на кирилица!

Последна редакция: вт, 11 дек 2007, 08:45 от Доня Туфиня

# 573
заведи го при педиатъра ви

# 574
Пък ние от две седмици сме със забелена чурка bowuu
Да се похваля Wink.
За 5 минути го направи лекарят,много внимателно и спокойно.
Плака естествено малкия,но в момента,в който вдигнахме гащите забрави какво се е случило.
Един ден беше цялата "травма",ако мога въобще да я нарека така.
Не искаше да пиша,страхуваше се,че ще го боли.
Но всичко ми се струва,че беше на психологическа основа,защото веднага след като започнеше да пишка и се успокояваше,нямаше никаква болка.
Два дни заголвах и мажех с Лидокаин,а вечер спеше с тампонче риванол направено като калпаче на чурката.

# 575
  • София
синът ми е на 6 мес. аз с натискане  на кожата надолу му извадих главичката,но някак си дупчицата от където пишка остана в страни струва ми се че има ципа но вече не мърда надолу.
----------------------
Пиши на кирилица!

Оставете вече това натискане, ципичката е още неотлепена лигавица, затова придърпва отворчето. Внимавайте да не разкъсате нещо. Редно е при къпане да забелвате лекичко, колкото за тренировка. Докъм 2-та година нещата ще се оправят.

# 576
Здравейте д-р Бранков и всички в този така полезен форум!
Искам преди всичко да изкажа МОИТЕ ПОЧИТАНИЯ КЪМ Д-Р ОГИ И Д-Р BIRDIE за отзивчивостта, човешкото отношение  и компетентните съвети, които дават в този форум за просвета на неграмотността, а тя цари в по-голяма част от здравната ни система, както и в цялото ни общество, за съжаление.
Аз имам две деца - дъщеря на 9 г. и син на 5 г. и много добре ми е познат ужаса от практикуваното повсеместно у нас "забелване".  За мое най-голямо съжаление сина ми също беше подложен на тази процедура, за която педиатърката каза, че е рутинна, че трябвало още в бебешка възраст да се направи, нито дума за това какви усложнения може да има. Е, усложненията се случиха, направи баланит и това което изживяхме беше един КОШМАР и психическа травма за детето и в пъти по-голяма за майката. Сега, четейки информацията от форума стигам до извода - вече сме минали по грешния път, това е ясно, но оттук нататък как да процедираме? Детето вече е научено да забелва всяка вечер при баня, без да дърпа насилствено, разбира се, но да продължаваме ли така? Прочетох и че при децата които в ранна възраст са забелвани насилствено, по-често се случват истински фимози и други проблеми. Въпросът ми към д-р ОГИ е: Какъв е начина да продължим цивилизовано, а не варварски, да се грижим за пениса?
БЛАГОДАРЯ предварително, правя всичко възможно да се свържа с Вас на обявените телефони и да доведа детето на преглед! Дано да има повече такива лекари като Вас в България, засега обаче  струва ми се, си оставате една бяла лястовица....

# 577
Здравейте д-р Оги,
Аз четох четох...и в същност не зная какво да правя? Сина ми е вече на 2г и 7м,обаче няма изгледи чурата му да се оправи от самосебе си. Следвайки тукашните съвети не съм пипала,дърпала,насилвала нешо, детето има добра хигиена и няма оплаквания.
Обаче вчера разгледах пишлока на племенника ми-на 1г и неговото си се забелва доста добрв, докато на сина ми - изобщо не се вижда главичката.
Та питанката ми е -доког да чакаме?

# 578
Здравейте  Simple Smile
Моля за съвет за следното : синът ми е на година и половина. Не бях му правила никакви интервенции по пишлето допреди месец. Тогава забелязах, че има събрана смегма , на няколко места, като едното беше доста голямо по размер. Всяка вечер започнах да правя опити за забелване по време на банята. Къпе се вече под душа, затова малко по-трудно става отколкото във ваничка, но подръпвах лекичко, и после при мазането с лосион още малко. 
Преди 3 дни при смяна на памперса забелязах, че на 3-4 места има показала се смегма, колкото връх на игла. Подръпнах надолу кожичката, докато той ми позволяваше. Успя да се поизчисти малко, но съвсем малко от натрупаното подкожно количество. Незнам дали защото го правех "на сухо", но още същата вечер кожата покрай главичката се беше нацепила на няколко места, напречно и надлъжно , ярко червени. На следващия ден вече почти цялата област около главичката , и по-точно в частта над най-голямото насъбрано топче смегма , се беше зачервила и като че ли удебелила, все едно ярко червена тъкан стои между пениса и кожата, като че ли най-голямото топче смегма излиза на повърхността, но не се показва, а над него е възпалено . Незнам дали нещо разбрахте от описанието  Confused 
Той не ми дава да пипам там. Ако аз го разсея и баща му опита, позволява, явно мен ме свързва с причинена болка. От вчера мажа с крем "Здраве", с цел да заздравеят тези рагади. Но ме притеснява да не се е получило някакво замърсяване и възпаление.
Бих го завела на специалист , но по време на празниците незнам къде. Посъветвайте ме, моля, какво да направя  Praynig

# 579
Въпросът ми е към др.Оги.Детенцето ми е на 4.3г. и пенисът му е на половина забелен.Досега не е имало проблеми.При баня се научи сам  да се измива вече. Преди две седмици  като го къпех,след забелването каза, че го е заболяло.Два дена не го пипах,защото не ми позволяваше и на третия му се възпали и поду.Веднага го заведох при личната и тя каза,че го е ухапало нещо и ми предписа кремче.Обаче след по-малко от два часа пишлето му се беше подуло още повече и аз го заведох при друга лекарка.Тя още щом го видя каза,че е пълно с гной и трябва да се изчисти.Започна да го дърпа назад и наистина излезе страшно много гной .Няма смисъл да казвам как го болеше и викаше.И тя ми предписа кремче и да го слагам в леген със смрадлика да стои седнал.Каза ми,че сигурно ще се наложи оперативна намеса след като се оправи инфекцията.След два дена вече беше спаднал отока,а след няколко дена и зачервяването на главичката.Видимо няма нищо,но той едва дава да му обувам слипчетата,страшно се е наплашил.С миенето същата работа.Не съм го мъчила да го забелвам от тогава.Утре ще ходя за направление,но не знам как ще го прегледат,чак ми се свива стомаха като си спомня през какво минахме.Може ли да се изчака за операция или ще продължи да има такива възпаления,ако не се направи?И каква упойка се слага?

# 580
  • София
ivet. - а от къде си? Ако си от София защо направо не го заведете при д-р Оги?

# 581
Прочетох статията , посочена в началото на темата, внимателно. За щастие ние не сме имали нито един от посочените проблеми. Съпругът ми се справи много бързо със забелването, бебчо не усети никаква болка, не е имало възпаления, промяна на кожата и т.н.

# 582
Здравеите аз сам на 20г. и искам да попитам за6то не мога да заголвам изцяло главата на пениса си, тоест в момент на ерекция се уголва едва 30-40% от големината на глави4ката а за останалите като4ели кожата не може да се разтегне достата4но и достига до една и съ6та то4ка всеки път , пробвал съм с малко сила да я разтегна но запо4ва болка проблем ли е това и ако в така как бих могал да се справя с това ?
Държа да под4ертая 4е когато не е в ерекцяи нямам проблеми със заголването, няма и болка.

Последна редакция: чт, 03 яну 2008, 18:24 от Psycho

# 583
Много ми е далеко София

# 584
  • София
Какъв е начина да продължим цивилизовано, а не варварски, да се грижим за пениса?

Честита Нова година на всички!
Моля за извинение, бях известно време в Лондон, където ми се роди трети внук. Той вече е на три месеца, а пишлето му само след няколко леки придърпвания снаха ми (българка) успяла да забели докрай. Там не правят задължително забелване, освен леки масажи на кожичката. Стане ли веднага - добре, ако не - ще му дойде времето.
Та мисълта ми е, че при всяко дете е индивидуално. Кожичката може да е по-стегната и прилепнала, при други да е по-хлабава. Лека полека докъм 2,5 - 3 години ще си дойде на мястото. Нужен е нежен подход и спокойно търпение.
Колкото да нашенските маниери - те не се проявяват само по отношение мъжката гордост.
Ще ви дам един пример: още с качването в самолета за София изтръпнах от голямата разлика - след усмихнатите и любезни момичета на летището (а и не само там) в самолета ме посрещнаха високомерните и намръщени стюардеси.... И това не е само в това направление  #2gunfire
С други думи - преоблякъл се Илия (в европейски дрехи) а като се огледал - пак в тия... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт